Fórum témák
» Több friss téma |
A kolega elmondott előttem mindent.A ruhaszaggatásra csak egy magyarázat lehet.hogyha a hajtással ellentétes oldalon elkopik a gumi közdarab akkor azon az oldalon lóg a dob és szét szokott repedni a mosódob ez okozhatja a ruhaszaggatást.Vagy a ruhák simán csak nem bírják a gépi mosást.
Még egy szavazat a tetőbimetálra, nem centrifugálás ügyében...
Sziasztok! A fórumot bogarászva évek sora alatt a mosógép ill. mosogatógép problémáimat Nektek köszönhetően mindig sikerült megoldanom. Most viszont megakadtam. Elektra bregenz waf3760 mosógép paneljáról sikerült lerobbantani a t8-as tranzisztort, és seholsem találok rajzot a panelról, hogy kiderítsem a tranyó számát. Ha valaki ebben tudna segíteni azt nagyon megköszönném. Üdv: cubailaci
Lehet kondenzátor ami a motornál van, nem a zavarszűrő! De 99% a tetőbimetál lesz a hibás!
Azt meg könnyen ki lehet deríteni. Ha lehúzod róla a két vezetéket és direktbe kötöd úgy mennie kell! Ezt mind a két oldalin bár nem biztos hogy mind a kettő rossz! Lehet így is használni de ez amúgy biztonsági szerepet játszik elsősorban. Ez nem engedi kinyitni a tetőt centrifuga alatt. A nélkülözése okozhat olyan balesetet pl ha elmegy az áram kinyitják a tetőt belenyúlnak majd hirtelen visszajön az áram és nagy fordulaton újra megy a centrifuga! Szóval ha ezzel van probléma érdemes beszerezni ilyet! Energomaton meg kezdeti Energolux-on kétvezetékes a kései Energoluxokon már 3 vezetékes!
Köszi! A gép jelenleg szerelőnél van, várom a visszajelzését, mert előzetes árajánlatot kértem, mielőtt 30ezerért nagy sebbel-lobbal megjavítja.
Üdv mesterek! Rámértem a vízszint szabályzóra és a következőt tapasztaltam: üres állapotban a 22-es és 21-es érintkezők mérésénél mutatott bizonyos értéket, míg belefújásra a 24-es, 21-es, illetve a 11-es és 14-es. Véleményt szeretnék kérni, hogy ez így jó-e? Korábban jeleztem, hogy az a probléma a mosógéppel, hogy ruha nélkül fűti a vizet, ruhával viszont nem! A segítséget, választ előre is köszönöm!
A fűtés csak a víz rátöltése után kapcsol be,mert elsőre nem folyik be annyi víz hogy kapcsolni tudjon. Légsűrítő rendben van?
Sziasztok! Botesznak köszönöm a válaszát, de sajnos nem kerültem közelebb a megoldáshoz mert ebből nem tudom kideríteni a tranyó számát. Mint fentebb írtam a t8 tranzisztor számát szeretném kideríteni. Elektra Bregenz waf 3760. Üdv: cubailaci
Sziasztok! Újra próbálkoznék. A hibajelenség: Elektra Bregebz waf 3760, nem fűt ill. öblítéshez túl sok vizet enged be, de ezektől függetlenül teljesen végig mennek a programok. Fűtőszálat cseréltem mert vízbe mártva szivárgás volt a szál és a test között. Ntc-t szintén cseréltem. A paneról lerobbant a t8-as tranzisztor vagy triac aminek a számát nem tudom megszerezni,(itt a fórumon sem kaptam érdemleges választ). Googli képekből sikerült kideríteni,hogy a Blomberg waf 1220 ill. waf 7360 gép paneljával megegyezik. Tehát továbbra is a kérdésem, hogy az Elektra Bregenz waf 3760, Blomberg waf 1220, Blomberg waf 7360 panelokról a t8 tranzisztor vagy triac számát, vagy a kapcsolási rajzot valaki meg tudná-e adni. Köszönöm a segítséget. Üdv: cubailaci
Szia!
képet küldj már a panelról. Valamint, nézd meg a T8 mit működtet, (relét, vagy direktben mágnesszelepet, stb.) Ha ez megvan, keress a panelon másik relét, .... amit működtet a T8, és nézd meg az azt működtető Tx elemet. valószínű ugyanolyan kell a T8 pozíciójában. A botesz által linkelt kép alapján én úgy látom, hogy egy relét működtet a T8 és valószínű, hogy ez a relé kapcsolja a fűtést. Üdv, Palkó.
Sziasztok! 60 kOhm körüli NTC-t keresek,akinek esetleg akad a láda fiában az kérem jelezze!!!Kösziiiiiiiiiiiii!!!
Sziasztok segítség kellene van egy samsung p 801 es mosógépünk amin ajtózárat cseráltem mert az elöző megadta magát annyira hogy leverte a biztositékot is. triakot már cseréltem mert az is elszált.
Azóta ha becsukom az ajtót azonal elkezd szivatyúzni meg fűteni ill bezárja az ajtót. Ha nem csukom be akkor tudok váltani a programok közőt, de amint becsukom megbolondul, mi lehet a baj? Kis babánk van gyorsan kellene megoldás. Köszi sziasztok
Szia Botesz!Egy Indesit IDE44 mosogató gépbe kellene.
Szia! Esetleg a szintszabályzó nem ragadt be? Ha összeragadtak az érintkezők, akkor csinálhatja amit felsoroltál, mert mindkettőt kapcsolja! Esetleg az alaplapon szállt el még valami, ami miatt állandó feszültséget kapnak!
Na igen csak abba gépbe emlékeim szerint induktívos szintszab van.vagyis 110% hogy az a zárlat bejjebb ment mint kellett volna.
Én nem tudom, milyen a szintszabályzója, de az induktívos is tud érdekes dolgokat produkálni. Azt viszont kérdezem, ha a szintszabályzó jól működik, akkor elméletileg nem fűthetne, amíg a vízszint nem elegendő. Esetleg kerülő úton kaphat feszkót a fűtőbetét? A szivattyúzás is érdekes, amennyiben jó a szintszabályzó. Azt értem, hogy a zárlat máshol is megvan, de akkor a szintszabályzónak is rossznak kell lenni, nem?
Pont azt magyarázom hogy ha induktívos a szab akkor azon nem viszi keresztül a fűtéskört. 3hajszálvékony vezeték van rajta semmi több.És logikus is hiszen nincs benne semmilyen kapcsoló.
Mint már korábban említettem, nem szakember vagyok, csak amatőr. Viszont, így már felfogtam, amit először akartál megértetni velem. Íme, lám, mindig tanulok valamit! Köszi a segítséget!
Szia Palko 0125 ! Botesz által belinkelt kép megegyezik az én panelommal. Nekem ugyan van képem a beültetésről, de a nyák oldalról nincs. Így ez nem hiszem , hogy segítene. Hét végén nem volt időm nagyon belemerülni a gépbe, viszont azt megnéztem, hogy a panelon van 5db z0 109 ma triac, lehet t8 is ilyen volt. Rendeltem pár darabot, szombatra ígérték. Egyébként az elszállt triac melletti kis relé a vízszint elérése után kapcsol, indítja tovább a programot. Köszönöm a segítségedet, hét végén fojtatom. Üdv: cubailaci
Energolux mosógépem van, az a gond vele, hogy mindent végigcsinál a programban, kivéve a centrifugálást Csak zúg, mint a "váltóáram" és nem mozdul. A fedél mágneskapcsoló és a bimetálkapcsoló jó. MI lehet a baj?? Steve
Ki kell cserélni a bimetallt,ami elől,középen van a lemez alatt. De akár segédfázis szakadás,és a 16 mikrós kondi is lehet a hunyó!
Üdv.
Előltöltős Indesit mosógép, zörög a két lengéscsillapító, ha megfogom a műanyag részét abba hadja. Csere az egész vagy lehet rajta cserélni valamit külön?
Valószínűleg zárlatos a motor centrifugatekercse.
Sziasztok!
Egy Fagor FE948 géppel kapcsolatban kérek segítséget. A programot végig viszi, de a centrifugázást nem csinálja. Elindul a szivattyú, de a dobot ugyanúgy forgatja jobbra-balra, mint mosási programban. Ha csak centri programot indítok, akkor is ugyanazt csinálja. Elindul a szivattyú és mindkét irányba forgatja a dobot, majd a program végén leáll és kikapcsol. A panelján nem látok elváltozást, a forrasztások rendben. A tacho 187,8 ohm. Szénkefék jók. Hol keressem a hibát? Ez a gép még mechanikus programkapcsolós, esetleg abban is lehet a hiba?
Sziasztok!
Egy Samsung WF0500NXW típusú géépel van problémám. Csukott ajtónál, a program indítása után dE hibakódot ad, vagyis door error. Az ajtó pedig be van csukva, és ezért egy program sem indul el, a lakat lámpa sem világít. Az ajtókapcsoló már cserélve lett és nem változott semmi. Esetleg valakinek van valami ötlete a problémára? Válaszokat előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |