Fórum témák
» Több friss téma |
Az elég szerény, 3-5W a bevált érték. Nézd meg zárlat szempontjából a hozzá kötött 47µF kondit is a biztonság kedvéért.
A kondi rendben van. Akkor holnap veszek nagyobb teljesítményű ellenállást és új tranyókat. Majd jelentkezem. Addig is köszönöm a segítséget!
Egy része megvan a méréseknek. A 2 zárlatos 2SC nélkül mértem. IC 4-es láb -14,7V IC 7-es láb +14,9V IC 6-os láb +1,27V T1 bázis +1,16V Emitter: +0,57V kollektor: +34V C11:-25,9V Kimenet:0V T7-D7 között 49,7V Ezek a testhez vannak mérve.
Melyik alkatrészek cserélendők, hogy ez normálisan menjen nekem? Te miket alakítasz rajta?
No várj, a kimenet tegnap még -14V-on volt, most pedig 0V? Bővebben: Link
Elég sok mindent. A beépített végtranyók nem a legszerencsésebb választásnak tűntek - ezek mennek. Kicsit belenyúlok a táplálásba, bemérem, beállítgatom. De apránként halad, ahogy az időm engedi. Van, hogy feladom esti órákon, de aztán nekiugrom megint. Múltkor gyorsan összedobtam egy soros izzós tesztert, hogy a tápot nyugodtabban adagolhassam a mérések idejére. Jel, szkóp, teszt... alkatrészcsere, ha megakadok, aztán elölről mindez. Túl régen foglalkoztam Quaddal - sokat felejtettem. Közben persze haladok kicsit a hangfalvédelemmel, a bemenetválasztóval.
A 4 vég nélkül volt annyi. Közben kimértem a végeket, a 2 BD mivel jó volt, visszatettem. Most a 2 db 2SC hiányzik csak. Ezek a mérések amikor történtek.
Végeztem egy összehasonlító mérést a 2SC nélküli rosz végfok és a másik teljesen ugyanilyen jó végfok között. Az IC lábain és a Végek lábain teljesen ugyanolyan feszültség értékeket mutat mindkettő. Lehet akkor 2 új 2SC megoldja a gondot, és volt ekkora mákom, és megmenekült a többi alkatrész?
Általában azért a szerencsésebb forgatókönyv jön be. Rakd be az NPN végtranyókat, a 2SC5200-at tudom például ajánlani, nekem azzal mennek a 4 ohm-os hangsugárzóim, eleddig hibátlanul.
Az élesztésnél gondoskodj áramkorlátozásról!
Csütörtökön érkeznek a tranyok. Aztán próba. A 60w izzó már benne van.
A BD242c mért necces?
Mert csak 100 voltos az UCE. A tápfesz meg +-50V
Csak azért kérdezem mert vettem egy kittet abban is bd242 volt +-50V-ra.
Igen és sajnos a BD249C-t is sokhelyen ajánlják a végére pedig nem kéne.
Akkor cseréljem őket mert végnek az van. Vagy próbáljam ki így?
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2015
Üdv!
Nekem egy olyan hibám lenne hogy a kimeneten +50V van és már kicseréltem a T7-es tranyót mert zárlatos volt de így is +50V van a kimeneten.
Szia! Ellenőrizd a T7 előtti tranyókat, vagy készítsd el az ábrát az erősítőben mérhető egyenfeszültségekről ahogy a minap belinkeltem.
T2 helyére nem kevés a BC546 a 100mA-ével?
A T2-n 7mA folyik, inkább a 180mW disszipáció ami kicsit erősebben melegíti a megszokottnál, ezért látsz abban a pozícióban időnként fémtokos tranzisztort. Az MJE340 is jó választás.
Üdv.
Valakinek van esetleg egy quad táp kapcsolási rajza meg esetleg hozzá egy nyák terv?
Nyák csak akkor kell ha több kisebb kondiból rakod össze a puffert. Trafó, graetz híd, puffer, biztosíték. Ennyi.
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2015
Üdv.
Szerintetek egy ekkora trafó megfelelne a quadnak: http://www.hqelektronika.hu/hu/product/trafo35vx2_300t
Akkor ennek a kapcsolásnak elég nem :
Elég aprócska amatőr vagyok a nagy Ludvig -hoz képest, de a ZD2 -t megfordítanám...
Nehéz az ilyesmit megvalósítani, különös tekintettel a többszöri módosításokra is. Minden újabb változat jobb nála. Azzal vigasztalom magam, hogy a panelterven jól áll a dióda.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |