Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   313 / 400
(#) Pali79 válasza frissadam hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Van egy "maradék" panel amivel a menetek között lehet választani. Annak a kimenetéről megy egy árnyékolt kábel a potihoz, onnan meg a végfokhoz.
(#) frissadam válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Ez mindenhol zajos lehet ahol csatlakozó vagy panel van.... Majd a szakértők segítenek, nem akarok beleokoskodni.
(#) Pali79 válasza frissadam hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Szerintem valahol a táp környékén lesz a bibi, mert ha a teljesen leveszek a bemenetről mindent akkor is zúg.
(#) Longa György válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Rövidre kell zárni a végfok bemenetét.Ha akkor is zajos a végén van a hiba.
(#) Pali79 válasza Longa György hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Megvolt, akkor is zajos, sőt még jobban mint egyébként.
(#) Bödör Balázs válasza Bödör Balázs hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

A 4 vég nélkül -14,7V van a kimeneten. Bekapcsoláskor (végek nélkül) az izzó felvillan és elsötétül.
(#) reloop válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

A transzformátorok pozíciója okozhat búgást, de nem számottevőt.
A tápnál maradva, mérd meg az egyenirányító diódáit van-e köztük szakadt?
A puffer csavarja alatti vezetésről hogyan győződtél meg?
(#) Pali79 válasza reloop hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Az átvezetést ellenállás méréssel ellenőriztem. Megnézem a kockát mindjárt.

Az a nyolcas alakúra hajtott sodrott réz a GND-nél nem valami biztató. Próbáltál finoman húzni (nehogy megszakítsd!) a csavarokon?

Holnap megpróbálok valami normális sorkapcsos megoldást a helyére tenni.

Ennek szemes kábelsaru, a kondi menet 3/4-ig leérő horganyzott csavar és rugós alátét a megoldása.

Igen, de kellene egy sorkapocs vagy valami ahova az összes földet be tudom kötni. Javaslat esetleg?

A föld szétosztása jelenleg az egyetlen pozitívum amit a látott erősítővel kapcsolatban meg tudnék említeni, azon ne változtass. Csak a kondival létesített kapcsolat aggályos ebben a formában.
(#) reloop válasza Bödör Balázs hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Szia! Sajnos a kapcsolás tervezői a veszteséglistára tették a visszacsatolás 100µF elkóját és a műveleti erősítőt abban az esetben ha a kimenet kifekszik a tápra. Ezen alkatrészek a megengedettnél nagyobb feszültséget kapnak ilyenkor, az elkó akár fordított polaritást is.
Nagy valószínűséggel, de nem teljes bizonyossággal itt lesz a gond. Döntsd el, hogy vaktában cseréled őket, vagy vállalkozol a panel kimérésére!
A 4 ohm-os hangszóró meghajtása alapszolgáltatás ennél az erősítőnél, pontosan mire vonatkozik a kérdésed ezen része?
(#) FordPrefect válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 12, 2015 /

Idézet:
„Longa György válasza Pali79 hozzászólására:
Rövidre kell zárni a végfok bemenetét.Ha akkor is zajos a végén van a hiba.

Pali79 válasza Longa György hozzászólására:
Megvolt, akkor is zajos, sőt még jobban mint egyébként.”

Földhurok.
(#) Bödör Balázs válasza reloop hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Meg szeretném oldani ezt a problémát mindenképp. 4 ohmon nem fog nekem lefüstölni a nagyobb terheléstől? erre irányult a kérdésem. Úgyis kell 2 végtranyó, mert a 2SC-k halottak.
Ez a veszteséglista mit takar? azok akkor tuti csere?
(#) reloop válasza Bödör Balázs hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Mérd meg a feszültségeket ezeken a helyeken, ebből valamelyest be lehet határolni mely alkatrészek cserélendők.
(#) kameleon2 válasza Bödör Balázs hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Ugyanilyen - vásárolt paneljeim vannak. Sajnos nem a legmegbízhatóbb konstrukció. 2x50V-ról esélytelen. Most alakítgatom át én is - apránként.
(#) reloop válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Szia! Miben áll a ±50V-os táplálás esélytelensége?
(#) Pali79 hozzászólása Dec 13, 2015 /

Houston! Van egy kis gond!
Nem is olyan kicsi... Tesztelgettem a Quad-ot és a javított oldalánál a korábban cserélt 560 ohm-os ellenállás elkezdett füstölni, majd lehallgatott. Sajnos későn vettem észre. A TIP35-ösök úgy tűnik elpusztultak ismét. Kellene majd egy kis útmutatás, mert úgy tűnik van más hiba is ami javításra vár. Csak sajnos nincs másik tranyóm kéznél.
(#) Pali79 válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Sőt! A BD242-esek is elszálltak...
(#) Pali79 válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Mégsem teljesen. Kivettem őket és átellenőriztem. Az egyik TIP35 és az egyik BD242 szállt el.
(#) reloop válasza Pali79 hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Volt-e működőképes DC védelem az erősítőben és milyen értékű a biztosíték a végerősítő tápágában?
(#) Pali79 válasza reloop hozzászólására (») Dec 13, 2015 /

Van egy védelem benne, hogy pontosan milyen azt nem tudom, de az működött, mert az lekapcsolt és amíg ki nem kötöttem a hibás véget addig leoldva is maradt. 3,15A biztosítékok vannak benne, de azok most nem mentek ki.

Mely pozíciószámúak voltak a meghibásodott tranzisztorok?

Azt sajnos nem tudom biztosra, de talán a 7, 9.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2015

Akkor talán T7 szigetelése, vagy a pasztázása (hőelvezetése) volt elégtelen.

A szigeteléseket ellenőriztem, azzal elméletileg nem lehetett gond. Pasztázva nem volt az tény, de terhelve sem volt. Nézegettem néha, hogy meleg-e valami, de nem volt kézzel érezhetően meleg. Ez okozhatta az ellenállás túlhevülését?
Említetted korábban, hogy a diódáknál nem stimmel a feszültség. Azzal nem lehet gond?
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2015

A T7 terheletlenül melegszik a legjobban, ez egy A-osztályú fokozat. T7 zárlat szokta megsütni a munkaellenállásait. Milyen teljesítményű ellenállást tettél bele?

Értem. 2W-os.
Következő: »»   313 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem