Fórum témák
» Több friss téma |
Van egy "maradék" panel amivel a menetek között lehet választani. Annak a kimenetéről megy egy árnyékolt kábel a potihoz, onnan meg a végfokhoz.
Ez mindenhol zajos lehet ahol csatlakozó vagy panel van.... Majd a szakértők segítenek, nem akarok beleokoskodni.
Szerintem valahol a táp környékén lesz a bibi, mert ha a teljesen leveszek a bemenetről mindent akkor is zúg.
Rövidre kell zárni a végfok bemenetét.Ha akkor is zajos a végén van a hiba.
Megvolt, akkor is zajos, sőt még jobban mint egyébként.
A 4 vég nélkül -14,7V van a kimeneten. Bekapcsoláskor (végek nélkül) az izzó felvillan és elsötétül.
A transzformátorok pozíciója okozhat búgást, de nem számottevőt.
A tápnál maradva, mérd meg az egyenirányító diódáit van-e köztük szakadt? A puffer csavarja alatti vezetésről hogyan győződtél meg?
Az átvezetést ellenállás méréssel ellenőriztem. Megnézem a kockát mindjárt.
Az a nyolcas alakúra hajtott sodrott réz a GND-nél nem valami biztató. Próbáltál finoman húzni (nehogy megszakítsd!) a csavarokon?
Holnap megpróbálok valami normális sorkapcsos megoldást a helyére tenni.
Ennek szemes kábelsaru, a kondi menet 3/4-ig leérő horganyzott csavar és rugós alátét a megoldása.
Igen, de kellene egy sorkapocs vagy valami ahova az összes földet be tudom kötni. Javaslat esetleg?
A föld szétosztása jelenleg az egyetlen pozitívum amit a látott erősítővel kapcsolatban meg tudnék említeni, azon ne változtass. Csak a kondival létesített kapcsolat aggályos ebben a formában.
Szia! Sajnos a kapcsolás tervezői a veszteséglistára tették a visszacsatolás 100µF elkóját és a műveleti erősítőt abban az esetben ha a kimenet kifekszik a tápra. Ezen alkatrészek a megengedettnél nagyobb feszültséget kapnak ilyenkor, az elkó akár fordított polaritást is.
Nagy valószínűséggel, de nem teljes bizonyossággal itt lesz a gond. Döntsd el, hogy vaktában cseréled őket, vagy vállalkozol a panel kimérésére! A 4 ohm-os hangszóró meghajtása alapszolgáltatás ennél az erősítőnél, pontosan mire vonatkozik a kérdésed ezen része?
Idézet: „Longa György válasza Pali79 hozzászólására: Rövidre kell zárni a végfok bemenetét.Ha akkor is zajos a végén van a hiba. Pali79 válasza Longa György hozzászólására: Megvolt, akkor is zajos, sőt még jobban mint egyébként.” Földhurok.
Meg szeretném oldani ezt a problémát mindenképp. 4 ohmon nem fog nekem lefüstölni a nagyobb terheléstől? erre irányult a kérdésem. Úgyis kell 2 végtranyó, mert a 2SC-k halottak.
Ez a veszteséglista mit takar? azok akkor tuti csere?
Mérd meg a feszültségeket ezeken a helyeken, ebből valamelyest be lehet határolni mely alkatrészek cserélendők.
Ugyanilyen - vásárolt paneljeim vannak. Sajnos nem a legmegbízhatóbb konstrukció. 2x50V-ról esélytelen. Most alakítgatom át én is - apránként.
Szia! Miben áll a ±50V-os táplálás esélytelensége?
Houston! Van egy kis gond!
Nem is olyan kicsi... Tesztelgettem a Quad-ot és a javított oldalánál a korábban cserélt 560 ohm-os ellenállás elkezdett füstölni, majd lehallgatott. Sajnos későn vettem észre. A TIP35-ösök úgy tűnik elpusztultak ismét. Kellene majd egy kis útmutatás, mert úgy tűnik van más hiba is ami javításra vár. Csak sajnos nincs másik tranyóm kéznél.
Mégsem teljesen. Kivettem őket és átellenőriztem. Az egyik TIP35 és az egyik BD242 szállt el.
Volt-e működőképes DC védelem az erősítőben és milyen értékű a biztosíték a végerősítő tápágában?
Van egy védelem benne, hogy pontosan milyen azt nem tudom, de az működött, mert az lekapcsolt és amíg ki nem kötöttem a hibás véget addig leoldva is maradt. 3,15A biztosítékok vannak benne, de azok most nem mentek ki.
Mely pozíciószámúak voltak a meghibásodott tranzisztorok?
Azt sajnos nem tudom biztosra, de talán a 7, 9.
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2015
Akkor talán T7 szigetelése, vagy a pasztázása (hőelvezetése) volt elégtelen.
A szigeteléseket ellenőriztem, azzal elméletileg nem lehetett gond. Pasztázva nem volt az tény, de terhelve sem volt. Nézegettem néha, hogy meleg-e valami, de nem volt kézzel érezhetően meleg. Ez okozhatta az ellenállás túlhevülését?
Említetted korábban, hogy a diódáknál nem stimmel a feszültség. Azzal nem lehet gond? A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2015
A T7 terheletlenül melegszik a legjobban, ez egy A-osztályú fokozat. T7 zárlat szokta megsütni a munkaellenállásait. Milyen teljesítményű ellenállást tettél bele?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |