Fórum témák
» Több friss téma |
Táp gondja van a panelnak,kondicserével orvosolható.
Szerintem sem, de azért kíváncsi volnék hogy gyárilag merre állnak, ha valaki meg tudná nézni esetleg.
Nézd meg, hogy majdnem egymással szemben vannak, tehát nem a centírozást szolgálják! Akárhogy forgatod, a lyukak mindig passzolnak, ez is azt jelzi, nincs jelentősége! Ha lenne, akkor a dobon is jelölnék, hová kell esni annak a bütyöknek, vagy pedig a lyukak csak egyféleképp esnének egybe!
De csak majdnem. De mindegy, van most nagyobb gond is.
Az ékszíjtárcsa rácsavarozása után kiderült, hogy súrlódik valamelyik szegecs, viszont szétszedni már nem lehet, mert az ékszíjtárcsa annyira rászorult az új tengelyre. A csavar húzta így rá, fordítva viszont már nem működik....
Valakinek van-e valami ötlete, hogy az egésznek a szétverése nélkül hogyan szedhetném le róla?
Szia. A zizegés normális. Az egy kapcsolóüzemű táp IC, általában 10KHz környékére lövik be a frekvenciáját, ezt hallani.
Légyszíves tegyél fel képet a kijelzőpanel nyákjának mindkét oldaláról. A felső szegmensek tranzisztora zárlatos szerintem. Multiméterrel átkellene vizsgálni őket.
Több ötletem is van. Az első a csapágy lehúzó. A második, ha nincs csapágy lehúzód, egy csavarból, egy anyából, két alátétből és erős, de hajlítható drótból lehet csinálni lehúzót, amivel le tudod húzni. Az egyik alátét olyan legyen, amin a csavaranya nem fér át, a másik egy nagyobb lyukas, ami a drót rátekerése után is ráfér a csavarra. A csavarra tedd rá a nagyobbik alátétet, majd a kisebb alátétet. Ezután tekerd rá az anyát kb. 1/3 részéig. A csavart (vagy menetes szár darabot) tedd a tengely végére és a nagyobb alátétet drótozd a tárcsa küllők tövéhez. Ezután kezd el tekerni az anyát, ami jó esetben lehúzza a tárcsát. Rosszabb esetben elszakad a drót, ezért csak óvatosan!
jó ötlet, köszi!
Szívesen! Sok sikert!
Üdv! Köszönöm szépen a segítséget. Holnap megint szétszedem a gépet és teszek fel képeket. Egyébként működnek a programok rajta. Azóta már használtuk.
Utoljára egy kis Whirlpool AWT...
Az új dobtengellyel meg csapágyházzal, (bár inkább előbbire tippelek) kicsit kijjebb van az ékszíjtárcsa mit a régivel, ergo az ékszíj az üst felé szinte lelóg, de még éppen határeset. A motor tengelyén sem lehet már kijjebb tenni az ékszíjat, mert elfogytak a barázdák, már csak sima rész lenne amire gondolom nem lehet tenni. A dobtengely lapolásának lejjebb csiszolásán kívül jól gondolom hogy nincs más állítási lehetőség? A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2015
Ha az ékszíjjat rá lehet rakni és borítást nem ér akkor ne foglalkozz vele.
Legfeljebb az ékszíj hamarabb használódik el. Én inkább (állítható) dörzs árral felhúznám azonos tengely méretre, és pontosan beállítanám. (gondolom csak 1-2 tized a hiba)
Üdv!
Adott egy Siemens S16-74 tipusú mosógép. F43 hibája van, a keféket kicseréltem, de nem akar resetelni, mi lehet a gond, van e valakinek valami ötlete? Mosógépről egy kép Találtam a youtube-on resetelés tippeket, de nekem nem reagál semmire, és a tart gomb nem is villog és nem is világít miközben a hibát kiírja. Egyetlen dolgot tudtam eddig vele előhozni, hogy ha a Temp (hőmérséklet) lefelé (-) gombját nyomva tartom, akkor kiírja az utolsó hibát (Lezte fehler: F43), de semmi mást. Lehúztam már mindent a a panelről, csak a tápfesz maradt, akkor is ugyenez a helyzet, kezdek beleőszülni ... Ötleteket várnék első sorban. Köszönöm!
Lehet, hogy butaságot kérdezek, de merő véletlen nem fordítva van feltéve a tárcsa? Ne értsd félre, csak egy elfuserált kérdés!
Úgy tudom, hogy ezeknél nincs resetelésre mód. Indításkor van self-test, ekkor ellenőriz mindent, ha hibát észlel letilt. Lehet, hogy a kopott kefék (fesz. tüskék miatt) valami elment a power modulon. Tennél fel képet róla, hogy hogy néz ki?
Én is jártam így,de nem tudtam vele mit csinálni.Ugyanazt csinálta mint amit te leírtál, a gép hibátlan volt minden végig lett mérve.
Dörzsárral..?
Pontosan mit csinálnál? Nem vagyok otthon az ilyen fémmegmunkálós dolgokban. Egyébként mondjuk 1 milliméter az eltérés, gyárilag is eléggé a szélén volt a szíj, a szíjtárcsán hagyott fekete guminyomokból ítélve.
Nem értem félre.
Nem is lehetne fordítva, mert közel sem szimmetrikus a tárcsa kiképzése, valószínűleg a tengelyvégi csavart sem tudnám betekerni. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2015
Üdv! Pár kép a panel mindkét oldaláról. A kijelző környékét fényképeztem.
Google segít! ,itt a kép:
Erre én is kíváncsi vagyok, hogyan dörzsárazod a tárcsában lévő furatot, illetve lyukat, mivel az nem kör alakú?
Úgy van! A korábbi felrakáskor hogyan tetted fel? Akkor sikeresen felment? Egyébként, ha kézzel nem tudod teljesen felnyomni, a csavar meghúzásával a tárcsa rányomódik a tengelyre, amennyire szükséges! Csak arra kell vigyázni, ne szakadjon meg a menet a tengelyben! Egyébként pedig igaza van botesznak, ha teljes szélességben rámegy a szíj és nem ér hozzá semmihez, akkor hagyd úgy!
A KID IC szembenlővő lábait átkellene sípolni. Lásd datasheet
Ismerős nekem ez a panel. Mintha már találkoztam volna vele. A display körül milyenek vannak?
Ezt találtam hátha segít:Bővebben: Link
Igazad van, ez jól benéztem! Lehet, hogy az új dobtengely picit erősebb vagy esetleg sorjás. Reszelővel hozzá lehet igazítani egymáshoz. Én nem hagynám, hogy nem fusson tökéletesen.
Nem sorjás. A csavar meghúzásakor az addig húzza rá a szíjtárcsát a tengelyre amennyire csak tudja. A lapolás valószínűleg túl hamar véget ér, nem mértem ki. Szerintem nem lenne túl egyszerű tovább reszelni. Próbafutás után amúgy is mintha jobban rajta lett volna a szíj a tárcsán mint előtte, szóval most már mindegy, csak elmélkedés volt.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2015
Lehet, hogy nem vigasz, de nem Te vagy az egyetlen, aki elnéz valamit!
Mint botesz mondta, úgy van jól, ahogy van! Nem is szabad reszelgetni, mert az végképp rossz, ha esetleg nem fekszik fel a tárcsa, hanem billeg, mert el van reszelve a síkja!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |