Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazettás magnó (deck) javítása

Témaindító: damien, idő: Júl 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   87 / 184
(#) Tomi94 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

A görgőt amúgy nyugodtan lehet tovább pucolni, nem oldja az alkohol Ennek, amit mértél, valószínűleg nem kéne letörlődést okoznia..
(#) gernerakos válasza Tomi94 hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Akkor csak demagnetizálás vagy új fej oldja meg a problémát?
(#) Tomi94 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Megmondom őszintén, innentől kezdve látatlanban nincs több ötletem, valószínűleg komolyabb (szkópos?) mérés kellene, mindegyik fejen..
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2015
(#) steelbird válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Szia.
Visszaolvastam a témát, érdekes hiba.
Másik kazettával kipróbáltad már?
Még a törlőfejre is rá kellene mérni, hogy nem-e az mágnesezi a szalagot?
Váltóban is meg lehet nézni, de ahhoz már tényleg inkább egy szkóp kellene.
A törlőoszci körében is szétnéznék, nincs-e rajta lejátszás közben is feszültség...?
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2015
(#) gernerakos válasza steelbird hozzászólására (») Dec 5, 2015 /

Próbáltam, eltűnteti a magas hangokat néhány lejátszás után. Szkópom nincs, így ilyen méréseket nem tudok elvégezni. Hamarosan megmérem amiket mondtál.
(#) PeachMan hozzászólása Dec 18, 2015 /

Volna esetleg valakinek Sony mechanikához motorja a rajta lévő fogaskerekekkel? TC-WR520-hoz lenne, de ahogy nézegettem hasonló lehet mindegyik 2motoros mechanikában. Az enyémmel valami gond van, mert irányváltáskor felpúposítja a szalagot és persze hamar ki is kapcsol azt érzékelve, hogy nem megy a szalag a dobról.
A két oldalon felcseréltem a motort próbaképpen, ekkor a másik oldal csinálja. Így magát a mechanikát jónak dondolom.
(#) Tomi94 válasza PeachMan hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Szia!
Ez sajnos típushiba, idővel mind ilyen lesz. Az üzemmódváltó motor tengelyén az a kis fogaskerék megreped, és határozott erőátvitel helyett megcsúszik induláskor. Szerintem nincs is belőle olyan donor, amiben ez jó lenne, mert mindig ez megy tönkre bennük. Jobb ötletem nincs, mint az egyedi gyártás: itt. Árat előre nem tudok, de nekem Grundigba való hasonló méretűt 2000-ért csinált, minta után.
Esetleg még a HQ-ban lehet próbálkozni, hátha.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2015
(#) PeachMan válasza Tomi94 hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Ránézek újra a fogaskerékre, de amikor néztem nem láttam repedést. Mindenesetre leellenőrzöm ismét és a csúszást is megnézem. Köszi.
(#) Tomi94 válasza PeachMan hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Nagyon vékonyan reped meg, tán nem is végig (akkor leesne), csak valahol a furat oldalfalán, belül egy kis szakaszon. De ha nem szorul rá rendesen a tengelyre, akkor nem lesz jó.. Szemmel megcsúszást nem fogsz látni, azt előre mondom Én is szívtam sokat ezzel a hibával, már el is adtam hibásan a decket, mikor mondta egy szervizes, hogy ez a gond velük.
(#) PeachMan válasza Tomi94 hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Teljesen úgy van, ahogy mondtad. A tengely végén a pici fogaskerék egy vonalban végig van repedve. A tengelyen van egy "tányér" is amiben fut a szíj. Ahhoz képest elcsúszik, ez lehet a probléma oka. Ha nem találok ilyen fogaskereket, akkor őrültség lenne pillanatragasztóval a tengelyre pöttyinteni? A fogak jó állapotban vannak, gondolom pár évig még biztosan jók lennének.
(#) zolika60 válasza PeachMan hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

Megpróbálhatod a ragasztást, de tartós eredményre ne számíts.
(#) Tomi94 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 18, 2015 /

A pillanatragasztó kötése tipikusan rosszul tűri a lökésszerű terhelést, márpedig itt kb. csak annak lesz kitéve minden egyes indításkor-leállításkor. Én - ha nincs cseredarab - a minta alapján legyártatást választanám, ha rendszeresen használni szeretném azt a magnót.
(#) doktor válasza PeachMan hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Kétkomponensű ragasztóval, vagy minőségi pillanatragasztóval érdemes megpróbálni.
(#) Totottkaposzta24 hozzászólása Dec 19, 2015 /

Sziasztok! Lenne nekem egy SANYO M2502U magnó. Nagyon nyávog a görgőt kicseréltem de nem hagyta abba. Mi okozhatja a hibát?
(#) gernerakos válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Megnyúlt, elöregedett szíj. Cseréld ki a szíjakat (nem befőttes gumira!).
(#) Tomi94 válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Szíja valóban gyanús, de az is lehet még gond (ha már belenyúltál korábban), hogy a lendkerék tartólemezét túlzottan nekihúztad a tengelyvégnek. Ha ezek egyike sem, akkor a motorgond se kizárt..
(#) gernerakos hozzászólása Dec 19, 2015 /

Üdv!
Újra elővettem a Fisher CR-W915-ös decket. Észrevettem, hogy megint nem szólt a jobb oldal ez felvevős részén. Mivel volt már ilyen, gondoltam, megint leszakadt a fejről egy vezeték. Tényleg le volt szakadva, viszont a visszaforrasztás óta csak zúg, mint a mellékelt részletben. Teljesen mindegy, milyen kazetta, csak zúg. Hogyan tudnám megszüntetni ezt a jelenséget?
A válaszokat előre is köszönöm!

ilyen.mp3

(#) Totottkaposzta24 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Lehet hogy valahol össze érnek vezetékek. És mégis hogy szakadt ki a vezeték a fejröl? Mert az csak úgy nem szakad ki vagy forraszd oda rendesen vagy ha ez sikerül óvatosan szedd szét és rakd össze!

Úgy, hogy forgófejes kivitel.

Akkor meg még óvatosabban! De hogy szakadt ki a vezeték?

Mint írtam, forgófejes kivitel a magnó. Tehát ha végre ér a szalag, fordul egyet a fej, majd elindul a másik oldal. Mivel ez egy huszon akárhány éves deck, néhányszor megofuldult már benne az a fej. Meg amikor kivettem a mechanikát, hogy szíjat cseréljek ( ezt kéne a tiédben is ) akkor megránthattam a vezetékeket. Első alkalommal, meg már így volt, amikor hozzám került.

Rendben. Szóval a vezetékeket nézd át első sorban a fej vezetékeit. És az én Sanyo kazettásomba ki lett cserélve a szíj és tökéletesen müködik!
(#) Tomi94 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Hát ami forgófejet eddig láttam, abban szerintem a vezeték nem mozgott, hanem volt valami közvetítő elem a forgórész és a felfüggesztés között..
(#) gernerakos válasza Tomi94 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Szerintem ez a lényegen nem változtat, meg tudnám valahogy szüntetni ezt a jelenséget?
(#) Tomi94 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Látatlanban annyi ötletem van, hogy nézd végig az egész kábelt, nincs-e máshol is megtörve esetleg? Mindkét oldal zúg, vagy csak az, amelyik először megszólalni nem akart?
(#) Totottkaposzta24 válasza Tomi94 hozzászólására (») Dec 20, 2015 /

Én is ezt mondtam. De biztos ami biztos cseréld ki a vezetéket hátha az majd segít!
(#) AM2k hozzászólása Dec 22, 2015 /

Sziasztok,
Sony TC-TX5 magnódeckhez keresek service manuált.
Egyik haveromé és bekapcsolt állapotban csinált egy kis zárlatot és bár alkatrész elpukkant róla... aztán próbálnám javitani...
(#) megott válasza AM2k hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

(#) AM2k válasza megott hozzászólására (») Dec 22, 2015 /

Szia!

Kösz!
Pedig én is néztem ott de akkor ezek szerint vmit bénáztam.
(#) rokko99 hozzászólása Dec 27, 2015 /

Sziasztok! Mit gondoltok erről a fejről? A kopás mértékére gondolok, hogy kopott e vagy sem
Következő: »»   87 / 184
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem