Fórum témák
» Több friss téma |
Amennyire a 20010801jpg-ből kitudom venni a jobb felső sarkon lévő tekercs környékén kell lennie az antenna bemenetnek. Nem ismered a rajzjeleket? Mert a pdf-ben több rajzon is látható az antenna bekötése, a tiédhez leginkább hasonlóét vedd alapul. A másik homályos képeden a jobb alsó sarokban mintha látnám is a helyét, de erre garancia nincs, mert nem olyan a minősége, hogy biztosat merjek mondani.
Köszönök mindent,am elektrotechnikai technikusnak tanultam vagy ink tanítani akartak
Már szereztem egy új gépet csak az a problémám hogy van benne egy 9.6V 650 mA/H akumulátor és nem tudom meddig kell azt tölteni valami ötlet esetleg?
Üdv
Nem tudom hogy jó helyre írom e a kérdésemet. Kapott a fiam egy távirányítós autót, de nincs meg a távirányítója. Hogyan tudom és egyáltalán meg lehet e csinálni úgy hogy egy kapcsolóval működjön. Az lenne a lényeg hogy guruljon nem akarunk a távszabályzóra költeni. Nincs ráírva milyen típus, köszi
Egy kapcsolóval összekötöd a motort és az elemet. Már is kész. Az elektronikát hagyd ki.
Sziasztok!
A fiam kapott egy távirányítós autót, de nincs meg a távirányítója. Hogy lehetne azt megoldani hogy legyen, mit kell hozzá megnézni? Segítségeteket előre is köszönöm.
Sziasztok,
A fiam kapott Karácsonyra egy RC "autót". December végére teljesen megállt. A halála fokozatosan jött, egyre rövidebb ideig működött. Ma vizsgáltam volna. Ha az adó antennáját hozzáérintem a vevőéhez, minden rendben, de ha egy kicsit is távolodik, megáll. Arra gondoltam, a tekercs lehet. Külsérelmi, égési nyom semmin nincs. A burkolat sokat kapott, lehet, hogy valami kilazult? IC: 8A978, 27MHz Előre is köszönöm
A tekercs a készülékek legstabilabb alkatrésze. Állítgatni megfelelő műszerezettség és tapasztalat hiányában nem szabad. Legtöbb esetben a hangolómag viasszal vagy gumiszállal rögzítve van elhangolódás ellen. Ellenőrizd de ne hangold el a tekercseket !!!!!!!
Üdv! Van egy Maverick ion XT-m 1:18 Mai nap folyamán tapasztaltam, hogy hátramenet néha mindha beragadna... Azért néha, mert a távirányítóba egy poti van az nem ragad be szétszedtem megnéztem semmi baja. De akkor az autó mért megy folyamat hátra ha meghúzom a ravaszt és elengedem?
Sziasztok.
Adott egy régi orosz gyártmányú távirányítású autó. A bökkenő vele kapcsolatban, hogy egyszerűen nem reagál semmire, olyan értelemben, áramot kap, de meg sem nyikkan. Hogyan lehetne kideríteni, hogy mi lehet a gond vele? Már ilyen állapotban kaptuk, nem tudom az előéletét, de szemre semmi repedés, törés, vagy valamiféle elektromos zárlatra utaló jelet nem látni rajta. Előre is köszi
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy a képen látható akkumulátort hol tudom beszerezni. New Bright mocsárjáró :- )!
Sziasztok! Érdeklődnék hogy Nyíregyházán vagy környékén foglalkozik-e valaki távirányítós kisautók javításával, van egy kisautó ami 40MHz-n müködik jelenleg nem üzemképes aksija jó felvan töltve.
Köszi előre is.
Sziasztok! Olyan embert keresnék Bp-en, aki ki tudja mérni, hogy a kiskocsi milyen frekin vesz, akkor tudnék szerezni hozzá távot! Ill. abszolut laikusként, hogy tudom magam megoldani?
Köszönettel: Fti
Menj el egy ilyesmit forgalmazó boltba az autóddal és ott segítenek.
Szia !
Általában az autó alján szokták jelezni melyik engedélyezett modellirányító sávra készült. 27 MHz vagy 40 MHz lehet. Csatolsz egy pár képet a vevő paneljáról, főleg a hangolt tekercs érdekes, a menetszámból meg lehet mondani melyik sávon üzemel.
40 MHz-s, de van egy Graupner adóm, és azzal szeretném irányítani
Akkor a frekvencia nem kérdés, viszont tisztázandó milyen az autó irányítása. Egyszerű előre hátra
jobbra balra kapcsolós, vagy arányos /proporcionális/ vezérlésű. Az adó nagy valószínűséggel ilyen. Nem ártana az adóról egy kép.
Szia!
A PONTOS frekvencia az kérdéses Arra nem is gondoltam, hogy az adó az proporcionális, az autó meg nem. Ilyen esetben vajon működik vele?
Még az is felvetődött bennem, hogy játékautó panelját kombinálni egy kristályos vevővel! Ilyenkor a panel melyik részét kell "kihagyni"?
Sajnos, ehhez a modellhez TX2C/RX2C enkóder dekóder páros illik.
A kapcsolás az adalapon látszik. Ha kristályos vevőt szeretnél, akkor az ahhoz passzoló távvezérlőt is meg kellene venned, és gyakorlatilag újra kéne építeni a vezérlést.
Köszönöm a választ! Hát valószínűleg kevés lennék ahhoz, hogy átépítsem!
Viszont a játékautó működhet proporcionális távval a megfelelő adókristállyal?
Nem. A vezérlőnek, és a vevőnek párban kell lennie. Nem csak az adó frekijének kell azonosnak lenni, hanem a jelzésrendszernek is. Különben nem értik egymást.
Sziasztok!
Újabb probléma adódott Tudom, ha nem értek hozzá minek foglalkozok vele! A jelenség: a képen látható meghajtómotor időnként elindul, időnként csak megmoccan, ilyenkor ha kézzel rásegítek akkor szintén elindul a motor. Ez mitől lehet vajon?
Ez egy használt RC kiskocsi, nemkizárt hogy meg lett erőltetve a motor? Vagy megvédi a kis elektronika?
Az elektronika nem véd semmit. A motor beteg.
Sziasztok! Van egy kis gondom a karácsonyra szánt távirányítós autoval. 10 perc működés után megadta magát az egyik oldal hajtómotorja zárlatra. 6voltos, két motoros, J+B oldalt előre-hátra külön vezérli, így kanyarodik,nincs kormányzáshoz szervo. Motort szereztem már bele, de van az elektronikájában 2 ic,ami a zárlattól felrobbant.
A képen látszik h a másik oldalnak is ugyanazok a vezérlő ic-i, de ilyen ic-t nem tudon honnan lehetne szerezni?! Vagy mi lehet a helyettesítője? Ez billenti a polaritás a motoron, 6volton. Nagyon hálás lennék érte, ha segítene valaki, mert így is nagy beégés volt fiam előtt! Ic-n két sor felirat van: 4606 TF429C A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
Szia !
A két ic 4606 MOSFET, mindkettőt cserélni kell, adatlapja alapján keresni kell kapható megfelelőt |
Bejelentkezés
Hirdetés |