Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Bővebben: Link Itt a használatija. Neked az "E" üzemmód kell, kikapcsoláskésleltetés. Az A1-A2-re kötöd a tápfeszt, az S-re a vezérlés jön, 15-18 fog kapcsolni. Asztalon, deszkamodellként próbáld ki, köss tápot rá, állítsd a megfelelő módba, pl 5s késleltetésre, és köss tápot az S-re is. Amíg S aktív, a kimenet is az, ekkor led2 világít. Ezután vedd el a tápot S-ről, most a led2 villog, és számol a késleltető. Az idő leteltével relé elenged, led2 kialszik.
Koszonom, kiprobalom
Rajzoltam egy bekotest, jol ertelmeztem?
osszeraktam, de nincs fazis a 15- 16- 18 ponton, lehet rossz a kutyu?
Nem is lesz még nem viszel oda valahonnét.
A 15 számmal jelölt lábát kapcsolja a 16 vagy a 18. lábára, relé állásától függően. De magán a készüléken belül a 15, 16,18 lábak nem csatlakoznak a bemeneti L,N részhez tudtommal. A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
Igen, de a 16 vagy a 18. lábon nincs (nem tudom hogy szeretnéd hogy működjön), de így azért nem működik, mert a készülék nem tud a szivattyúnak adni áramot mert a fekete vezeték log a levegőben, nincs kötve a vége sehova. Bemegy a 15. lábon, és ki is jön a 16. vagy a 18. lábon és ott vége szakad. Így érted?
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
kicsivel fentebb mar kaptam segitseget,de ugy nem muxik
"Bővebben: Link Itt a használatija. Neked az "E" üzemmód kell, kikapcsoláskésleltetés. Az A1-A2-re kötöd a tápfeszt, az S-re a vezérlés jön, 15-18 fog kapcsolni. Asztalon, deszkamodellként próbáld ki, köss tápot rá, állítsd a megfelelő módba, pl 5s késleltetésre, és köss tápot az S-re is. Amíg S aktív, a kimenet is az, ekkor led2 világít. Ezután vedd el a tápot S-ről, most a led2 villog, és számol a késleltető. Az idő leteltével relé elenged, led2 kialszik. " ha 18 ra kotom akkor se
Részemről itt megáll a tudomány.
Koszi, ha 15 ot megcserelem a 18 al akkor muxik.
A1 osszekotve 15 al koszi
Üdv!
Megtudná valaki mondani, hogy van nekem 10 ledem, milyen cél áramkörrel tudnám a ledeket egyesével kigyújtani? Vagyis egyesével szeretném léptetni, de úgy hogy amelyik már ég az úgy is maradjon és amikor a sor végére ér akkor úgyszintén egyesével aludjon ki. Esetleg lm555+cd4017 alkalmas lehet erre?
Nem megy a link.
Milyet is?
Tudtommal CD4017 -el (johnson számláló) ez csak további áramkörök beépítésével lehet.
Ennek az IC -nek mindig csak egy kimenete lehet aktív... Tenned kell mögé valami élvezérelt tárolót, pl D FlipFlop -ot vagy JK FlipFlop -ot (hirtelen nem tudom melyík lenne a jó, utánna kéne nézni) minden kivezetés után egyet... Vagy ha nem kell sokáig bekapcsolva tartani a ledeket, talán megoldható kimenetenként egy-egy FET -tel aminek a kapujára raksz valami nagykapacitásu konkenzátort. Ez esetben maguktól kikapcsolnak egymás után... De azt hiszem arduino a legegyszerűbb módja ennek... A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
Sziasztok!
Van két labortápegységem amit nemrég készítettem el. Mind a kettő egy-egy toroid transzformátorról lesz meghajtva. A kérdésem, hogy milyen távolságra érdemes tennem a toroid trafókat a tápegységtől hogy ne zavarjon be nekik? Ugyanis szeretnék még egy kis helyet felszabadítani a dobozban és mivel van olyan magas a doboz, hogy a trafók fölé tenném a tápegységet. A trafó és a tápegység panelja között nem egész 1cm hely maradna. A trafó tetejére megy egy fémkorong ami az alumínium dobozzal együtt földelve lesz. Vagy esetleg meg is fordíthatom a labortápot úgy, hogy az alkatrész oldal nézzen a trafó felé és ekkor egy jó nagy elektrolit kondenzátor lesz csak a trafó közelében a többi alkatrész pedig olyan 3-4 centire.
Minél távolabbra, annál job...
Na viccet félre téve, a toroid trafó épp azért jó, mert kicsi a mágneses szórása, persze ez nem azt jelenti, hogy nincs neki. Ha úgy nyugodtabb vagy, tegyél a trafó és az elektronika közé egy földelt árnyékoló lemezt... A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
Köszönöm a válaszodat. Közben kipattant a fejemből egy nagyon jó ötlet amit papírra is vetettem egyből. Ott már nem kell a trafók fölé tennem semmit.
Amit te szeretnél, az egy fénysáv növekedő és csökkenő hatását keltő futófényt akarsz létrehozni, olyat mint a Knight Rider csak épp nem a klasszikus fénypont megvalósítást.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
Az LM3914 típusú IC meg tudja csinálni a ledek egymás utáni kigyújtását. Ez egy kivezérlésjelző, ha egyenletesen növekvő, majd csökkenő feszültséget adsz rá (fűrészjel), akkor pont azt csinálja, amit szeretnél. A fűrészjelet egy további műveleti erősítővel meg lehet oldani.
Hello! Ha úgy szeretnéd, hogy 1..10 sorrendben gyulladjanak ki, majd 1..10 sorrendben aludjanak el, akkor egy Shift regiszter az egyszerű megoldás. Csak a 10. kimenetét egy inverteren keresztül kell visszacsatolni a bemenetére. Az órajelre a léptetést, és bekapcsoláskor egyszer törölni a regisztert.
Sziasztok! Autó akkumulátor töltőbe szeretnék egy ilyet mérőt belerakni. Jó látom hogy ennek nemkell külön táp? Tudja használni azt amit mér. köszi
Üdv, nem mernék megesküdni rá, hogy megy külön táp nélkül...
A leírásban szerepel: Működési feszültség: 3,5V-30V Mérhető feszültség: 0-100V Ha megnézed a hátulját, a GND és VCC közé megy a tápfesz, a GND és VIN közé meg a mérendő fesz... Ki kellene próbálni, hogy megy e tápfesz nélkül. De egy aksitöltőben szerintem találsz stabil tápot neki, abban is van némi elektronika, azt is táplálni kell valamiről, de az nem a töltőáramról van megtáplálva...
Ez nem megy csak galvanikusan leválasztott, külön tápfeszültségről.
Olyan feszültségmérő kapható, amelyik igen. Árammérő nem.
Köszi csak azt nem értem hogy itt meg egy akksirol táplálja plusz méri az árameröséget. Vagy ez más mintha egy töltö akku közé raknám be?
Szia!
Nem megy külön táp nélkül. A külön tápnak két bekötési módja van, galvanikusan elválasztott bekötés és galvanikusan nem elválasztott bekötés. A rajza ott van mindkét bekötésnek az ismertetőben Üdv.: Feri A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |