Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
sajnos nincs komolyabb müszerezetségem, de a mért értékek majdnem megeggyeznek a könyvben közöltel, ezért nem értem én sem a dolgot. kb. 3-4 W teljesitményen szól torzitás nélkül..............de ugy gondolom, hogy ettől többre lenne képes.
Mit változtassak.....vagy ez ilyen?
2x EL84-nek a 10-12W gond nélkül kell, hogy menjen. A kimenőt ellenőrizted? Pl. úgy, ahogy a szerző leírja. (Bár, elég egyszerű az a kimenő.)
Szia!
ECC82-m van itthon 2db, dobozos újak, amit fel tudnék neked ajánlani, de ha picit hamarabb mondod, elképzelhető hogy tudtam volna szerezni 4db-ot is valamelyik ECC típusból, erre legközelebb hétfőn van lehetőségem, megnézem neked! Amúgy sajnos nem sokat haladtam az UBL-es erősítőmmel, nagyon nincs időm mostanában, talán a hétvégén..
Igen, ment. A PCL-ek nem újak, kiszedettek. De lehet, hogy 8 is lesz.
A ruszki kimenővel sem lett jobb? EBL-t próbáltál?
ellenőriztem a kimenőt.........jók az értékek.Gondolod hogy a kimenővel leheta gond? Egyébként 3-4 W-on meglepően gyönyörüen szól
Ha itt lenne, ráakasztanék egy műterhelést, arra a milivoltmérőt a szkóppal, meg a hanggenerátort. Így elég gyorsan kiderülne, mennyi az annyi.
ugy lehet hogy könnyebb lenne, de sajnos nekem ilyen nincs. nincs valami egyszerübb házi módszer?
érzem hogy sokkal töbnek kellene benne lenni !
Köszi a számot majd hívlak. Bőven jó a használt cső.Nekem sosem volt új még.
Hali!
Köszi előre is! Ha más nem, szerintem az ECC82 is jó lesz. Máté! Egyelőre nincs "kifejlett" kapcsolás (főleg a meghajtó fokozat végett). De természetesen, amint meg lesz, meg fogom osztani a rajzot mindenkivel. Amúgy hasonlóra gondoltam, mint amit Imi is feltöltött (12AX7). A trafó is 2.5k-ra készül, 4 és 8 Ohm-os kimenettel.
Köszi a rajzokat.Gondolkodom hogy építek egy EL34 SE-t van pár ilyen csövem itthon.
üdv
Milyen vasra csinálod?
Nekem van 3 darab M102B-m itthon,azokra gondoltam... üdv.
Ez a 178. oldalon lévő erősítő ?
Ennek a bemeneti fokozat és a fázisfordító egyencsatolt volta a kritikus. Kulcsfontosságú, hogy V1 anódján 2-3 V-al nagyobb legyen a feszültség, mint V2 katódján. Nem biztos, hogy ezek a feszültségek a negadot értékekkel beállnak (szerencse kell hozzá) Műszer nélkül (multiméterrel) úgy tudod legegyszerűbben áthidalni a problémát, hogy R12 helyére beteszel egy 62 K-ra beállított potit, amit üzem közben aprócskán tekergeted és amikor nagy hangon sincs torzítás, akkor jó. Kiveszed , beméred, behelyettesíted.
Mármint 68 Kohmra állított potit, nem 62-re
Imi
Nagyon nagyon jó kapcsolások ezek (amiket belinkeltél), érdemes megépíteni. :yes:
Miket tudsz ajánlani cserébe? Főleg hálótrafó , meg kimenők érdekelnek. Jameg csövek.
Alaposan körülnéztem, 14 db-ot leltem (PCL86). Ezt mind elviheted. PCL85-ös nem kell?
Van 2db EY88 (kétutasnak, felér 2 db EZ81-el), PY500A, 4 db, még nagyobb áramra.
Engem érdekelne 2 db működő 86-os, előre is köszi.
megtaláltam a gombhoz a kabátot a múltkori érdeklődésem tárgya az 100e1 stabcső volt. most kisebb csoda de hozzám került az eredeti készülék is szépen kipucoltam de durván bántak vele kicsit, van benne még egy stabcső, a foglalatából kiszakítva. volt már ilyen a kezemben de a jelek szerint szita az agyam, nem ugrik be semmi. kép másik témában mellékelve regards,
Most már djhans jó szándékára van szükséged, az összeset viszi (szerintem).
Találtam még pár E81L-t, ebből, és még egy 6Sz3P-EV-ből remek fejhallgatóerősítő körvonalazódik. Mindkét cső hosszú élettartamú.
Kinek van a PCF80-nal hangfrekis tapasztalata? Ilyen alkalmazásban miben tér el a PCF802? Ez utóbbi egyébként a TV-k sorgenerátora volt a legutolsó csöves szériákban, a triódáját speciálisan reaktanciacsőnek fejlesztették tovább. Azt viszont tudom, hogy PCF80-al is működött a sorgenerátor.
Müszinek átadok belőle akkor ha kell neki. Nekem a maradék 86 is jó.
Az elektronok teljes nyugalomban voltak EMMA miatt. De a tető legalább a helyén maradt...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |