Fórum témák
» Több friss téma |
Szép estét!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy szeretnék egy olyan programot írni Energia környezetbe ami ledet működtet de a ledet csak akkor kapcsolja be amikor kétszer megnyomom a gombot egymás után. Vagyis megszámolja a gomb lenyomásának számát és ha az egyenlő kettővel akkor fölkapcsolja . Ehhez írtam egy kódot és le is fut de nem működik (egyáltalán nem világít a led második lenyomás után sem.) kód:
Tudna-e valaki segíteni, hogy miért nem működik. A segítséget előre is köszönöm. Üdv. Olivér
Hali!
Szegény sosem fog felkapcsolni így, mert a loop kör elején mindig nullázod az eredmény változód. Ez az Energia kód úgy fut le, hogy amit a setup () részbe írsz az csak egyszer fut le, amit a loop()-ba az folyamatosan, lefut majd újra kezdi és az ilyen rövid kód esetén ezt 1s alatt több ezerszer megteszi. Az eredmény változód a setupban kéne felvenned Üdv.
Nem volt világos a szándékod, hogy a kikapcsolást mi váltsa ki, ezért úgy vettem, hogy két nyomás bekapcsol, újabb két nyomás kikapcsol.
Az if (buttonState == HIGH) { eredmeny++; ... stb} azért nem jó, mert állandóan pörögne a számláló. Szerintem nem a nyomógomb állapotát, hanem az állapotváltásokat kell számlálni (amikor az új állapot különbözik az előzőtől). Ebből azonban 4 db esik egy kétlenyomásos ciklusba: két lefutó és két felfutó él. Az extra "if(lastate)" feltétel használatával csak a lefutóéleket (a lenyomásokat) számláljuk, a felengedéseket nem.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2015
Sziasztok!
Olyan problémám van, hogy az energia 16 és 17 verziókat nem tudom megnyitni. error occured while starting the application hibaüzenetet ír ki. Windows 8.1 van a gépen. előre is köszi a válaszokat A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2016
Nekem már a 15 verzió is ezt csinálta. Ha átnevezed a Dokumentumok/Energia mappádat (ahol a korábbi projektjeid vannak) és egy üreset hozol létre, akkor valószínűleg beindul, de sok köszönet nincs benne...
Én leggyakrabban még mindig a 10-es verziót használom, helyenként megfoltozva (az újabbak újabb hibákat hoztak...). A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2016
köszi a gyors választ akkor maradok a 13-as -nál, az ugyanis jól működik. Még egy kérdésem lenne egy 595-ös schift regiszterrel próbálok meghajtani egy ULN2003-on keresztül egy 12V-os 7 segmenses kijelzőt szegmensenként 20mA. A processzor launchpad-ban van tápja a számítógép usb-je erről a tápról 3,3V hajtom a shift regisztert. A 12V kapcsi táp ULN2003 erről megy, negatívok összekötve, kilövi a spi-t. előtte ULN 2003 nélkül tökéletesen működött. Utánna már így sem müködött.
Sziasztok!
MSPG2452 uc __delay_cycles(???); parancsába mi az a legnagyobb érték ami írható? 65536 Ha nagyobbat írok mi történik? Előre is köszi! Idézet: „__delay_cycles(???); parancsába mi az a legnagyobb érték ami írható?” Fordítóprogramja válogatja... - IAR C/C++ esetén biztosan használtam már így: __delay_cycles(250000); Ez szerepel az első projektemben is. Bővebben: Link - Úgy emlékszem, hogy az mspgcc fordító csak kisebb számokat tolerált. - TI MSP430 Optimizing C/C++ Compiler "unsigned long" a paraméter típusa. - Rowley CrossWorks esetében is "unsigned long" a paraméter típusa. Idézet: „Ha nagyobbat írok mi történik?” Jobb esetben figyelmeztet a fordító. Rosszabb esetben szó nélkül csonkíthatja a megadott számot... A hozzászólás módosítva: Jan 13, 2016
Köszi a választ!
Közben találtam: itt: 3_3. lista: A dco_16mhz.c program listája 25. __delay_cycles(160000000); úgy látszik még ez is belefér. Egyébként hetente egy alkalommal kéne felélesztenem az uc-t.
Jó estét!
A 2453-mal egy arduinot kéne felébresztenem néha. Külön áramforrásról ketyegne mindkettő. A 2453 két AA-ról menne, az arduino 9v vagy 12v-ról. Mivel érdemes a két áramkör között a kapcsolatot létrehozni? Optocsatoló vagy relé, vagy... Esetleg lehetne egy áramkör? Tudom, hogy nem teljesen passzol ebbe a topic-ba, de máshol nem kaptam választ és hát az idő sürget. Előre is köszi!
Én az optocsatolót találom a legegyszerűbb és biztonságos megoldásnak. Teljesen szétválasztja a két áramkört, de egyszerű a használata.
Egyébként, ha lehet biztosan garantálni, hogy az Arduino adott lába nem hajtja meg a kimenetét, akkor lehet egy áramkör is. Mert tudtommal az MSP430 3,3V-os jelét már magasnak veszi az az Arduino 5V-os logikája. Visszafelé viszont az MSP430 nem tolerálná az 5V-os jelet.
Köszi!
Az optocsatolóval az arduino tápellátását kapcsolnám ki be. A mellékelt rajz szerinti kapcsolás rendben van? R1 értékét honnan tudhatom meg? Köszi!
Jó lehet, de mondjuk jobb szeretem a kollektor körbe tenni a fogyasztót.
Oda kell figyelni még, hogy elég áramot el tudjon viselni az optocsatoló. Az R1 értékét úgy tudod meghatározni, mint egy sima LED-nél. A LED paraméterei az optocsatoló adatlapjában vannak.
Sziasztok!
Két kérdésem lenne. 1: Leszedtem a netről két ds18b20 programot. Az egyik CCS-ben írodott, a másik Energia környezetben. Látszólag teljesen egyformák, de az Energia program nem működik. Mindkettőt g2553-al, 16MHz-en próbáltam. A CCS program működik. Mi lehet az oka, hogy az Energia program nem megy? 2: Az AT parancsot nagy betűvel kell írni, vagy küldhetem kisbetűvel is (at+xyz vagy AT+XYZ)?
1. Az Energia programot honnan vetted? Többféle adaptációt láttam, s talán ez a "leghivatalosabb" (mármint a #4 hozzászólásban levő javított kiadású melléklet. Kipróbálni nem tudom, mert nincs ilyen hőmérőm.
2. AT: Tudtommal nagybetűvel kell írni - de ez nyilván az értelmező eszközön is múlik...
Az Energia program, egy Arduino adaptáció.
Egy sim900a GSM modult szeretnék munkára bírni kisebb-nagyobb sikerrel. A gond az, hogy a modul csak úgy hajlandó elindulni, ha elsőnek kiadom az "AT" parancsot nagybetűvel, majd ezt követően csak kisbetűs AT parancsokat hajlandó elfogadni. Mindezt a Putty programmal próbáltam.
Sziasztok!
Ahogyan korábban írtam: Idézet: „A 2453-mal egy arduinot kéne felébresztenem néha. Külön áramforrásról ketyegne mindkettő. A 2453 két AA-ról menne, az arduino 9v vagy 12v-ról.” Ha 8AA elemet sorba kötök és két elemnél leveszem a 3V-ot (az msp-nek) az összesnél pedig a 12V-ot (az arduinonak) az rendben van?
Felraktam az Energia 01xxxxy16-ot, Win10 x64-re.
Ha rádugom a Launchpad-et a serial beállítás, és a serial monitor egyszerűen használhatatlan mert annyira lelassul a program. A gép többi USB csatlakozójába, csak egy egér és egy bill. van bedugva. Mi lehet a lelassulás oka?
Sziasztok.
Energia, softwareSerial, 19200 baudrate, folyamatosan hibás adatokat fogad. AT parancsokat küldök ki egy eszköznek. Az elküldött parancsok helyesek, de a visszajövő infót a szoftveres serial nem tudja értelmezni. Mi lehet a gond? RXD:
A logikai analizátor szerint helyes adatokat küld vissza az eszköz, de a serial monitor szerint, csak egy katyvasz az egész. Idézet: „Energia, softwareSerial, 19200 baudrate” De a serialm.jpg bal alső sarkában 9600 olvasható.
Az a hardveres UART.
Az eszköz és a uC között szoftveres UART kapcsolat van, a uC és PC között hardveres. Ez utóbbi 9600 baud.
helyett nem
kellene?
De igen, valószínű elírtam, de sajnos a helyzeten nem változtat.
Egyáltalán mennyi esély van arra, hogy egy telefonból kicsákányozott kamera normál funkcióban video jelet adjon?
Valószínűleg a szoftveres UART miatti pontatlanság lesz az oka. Valamiért a vevő már nem tud pontosan működni ezen a sebességen.
Sokat segítene, ha lehetne látni a hexa kódját a kiírt adatnak és bitenként össze lehetne hasonlítani a kapott és a várt adatot. Amúgy ez a szoftveres UART valamennyi hardveres támogatást azért ad? Pl. timer, külső jelváltozásra okozott megszakítás, stb? Mert ha nem ad semmit, akkor nem mernék 19200-ig elmenni vele...
Igen, menet közben rájöttem, hogy valószínű a "gyári" szoftveres uart könyvtárral lesz a baj.
Kisebb sebességen megy szépen.
Szép napot!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogy lehet azt megcsinálni MSP430-al Energiába, hogy két programot futtok rajta egy időben (ha egyáltalán ilyet lehet). Például villog a P1_0 lábra bekötött piros Led eközben ha megnyomom a P1_3 ra bekötött gombot el kezdjen világítani a P1_6 lábra bekötött zöld Led úgyhogy nem zavarják be egymást. A segítségeket előre is köszönöm.
Sziasztok!
Energia indításakor kapom a lenti hibaüzenetet, meg tudja valaki mondani, hogy pontosan melyik szoftvert kell telepíteni, gondolom innen: innen 32 bites win 7 van a gépemen.
Megoldódott:
A Java telepítése után sem indult asztalra másolt parancsikonnal, de az eredetileg kicsomagolt könyvtárból elindult. (hátha valakinek segít) |
Bejelentkezés
Hirdetés |