Fórum témák
» Több friss téma |
Hát hirtelen passz mert nem lett meg nézve. De ami furcsa 5-ből 2-szer végig csinálja a programot.
Hibajelzés, vagy hibakód van? Ha digitális kijelzős, akkor hibakódot ír ki, ha nem, akkor a ledek villogják a hibaszámot.
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2016
Nem ír semmi hiba kódot egyszerűen mos órákon keresztül és nem áll meg
Ha nincs hibakód, akkor a tápegységében kellene kutakodni, kiszáradt , vagy púpos kapacitásvesztett elektrolitkondenzátorok után.
Én is erre gondoltam.
Mielőtt nagyon belebonyolódsz, azelőtt azért nézd meg.
Ez fontos! Erre még szeretnék választ kapni, mert nincs tapasztalatom elölös gépekkel, hogy ez esetben is szükséges volna-e a lengéscsillapító cseréje.
Üdv Mindenki! Mosógép problémám van újra Ariston AVXD-109 előltöltös. A hiba jelenség a következő: elindítom a programot szépen csendbe csinálja a dolgát kimos víz leeresztés centrifuga ezután öblités de már csk a víz megy bele, látom próbálna indítani de csak megmozdítja a dobot és mintha nehéz lenne neki viszont nincs benne csak fél adag és üresen is ez megy. Valami ötlet? Motor csere? Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv Zsolt
Üdv! Motor szénkefe vagy valami rossz érintkezés,de valószínűbb a szénkefe.Nézd meg és ha rövidebb 1-1,5cm nél csere és próba.
Ha jól látom ez a gép inverteres szóval itt valami komolyabb dolog lesz.Ha tényleg az akkor szénkefét ne is keress benne mert nem lesz.Lehet hogy motor vagy szoftvergond.
Úgy még jobban rázkódik.Technikailag mindegy milyen kivitel.Próbáld meg tele rakni.
Na akkor újra!
Ugyebár lengéscsillapító volt az ötlet arra, hogy odébb megy a gép centri közben. Erre kérdeztem hogy nem szabadna egy darab törölközővel sem vándorolnia (miközben tudom hogy így jobban rázkódik)? Panasz volt a gépre hogy elmászik normál használatban is, biztos hogy nem egy szál dolgot mostak benne. Az itteni felültöltős biztos nem mászott még sosem odébb egy centit sem sehová.
Szia!
Volt ezekben olyan ami gyárilag selejt volt. 3-4 ilyen gépet bontottam, ami végül is nem evvel a hibával került hozzám. De mikor elkészült a tulaj elmondta, hogy mikor megvette is, rázkódott, vándorolt a gép. Új csillapítókkal is változatlan volt. Amit egyiknél később észrevettünk, hogy a dogcsillagból egy darab lerohadt. Az valószínűleg azért bóklászott, egy másiknál szőnyegmosás után kezdte csinálni. A dob deformálására gyanakodtunk, sajnos egyszerre sohasem volt 2 gép együtt. Így nem tudtuk kideríteni mindnek a hibáját.
Igen botesznek igaza van én voltam figyelmetlen. Ne keress szénkefét.
A csatlakozásokat tudod végig nézni és a motoron a tachogenerátort,hogy nem e szakadt és nem lötyög e a motor tengelyen a mágnes.
Köszi!
Volt már szerencsém dobtengelyt cserélni egy felülös WP-ben, amihez itt kértem segítséget úgy másfél hónapja. Ez 2 éves gép, így nem is gondoltam hasonló problémára. Azt hiszem ezek után a legegyszerűbb lesz az automat. centri leszabályozás gombot tanácsolnom, annak használatával "érzéssel" teszi a dolgot, egy helyben marad.
Sziasztok!
Abban kérem a segítségetek, hogy van egy éppen 1 hónapja 2 éves múlt Indesit inex xwe 71252 mosógépem és garancia lejárat után pár nappal elég hangos kezdett lenni centrifugáláskor. A dob felfogatás csapágyazása elszállt. Munka mellett nem volt időm megjavítani, gondoltam , hogy majd ha szabadnapos leszek , akkor csapágyat cserélek majd benne. Tegnap előtt viszont nem forgatta a dobot a motor. Gondoltam ledobta a szíjat a csapágy problémák miatt. Levettem a hátlapot , és sajnálattal vettem tudomásul, hogy a szíj a helyén van. Jó pár dolgot átnéztem már rajta de nem láttam különösebb megégést törést, stb. Az egyik szénkefét kiszedtem, az elég nagynak tűnt, lehúztam a fűtőszálról a sarukat , akkor sem javult meg. A hibajelenség az , hogy ha bedugom látszólag el kezd működni, vizet leengedi, kijelző jelez . A motor felpörög , és utána mind ha leszabályozná valami leáll, ezt megismétli még kétszer, utána megáll , és nem csinál semmit . A visszaszámlálás is megáll, csak az óra és a perc között villog a kettőspont. A gombok is működtetek. Tehát ebben kérnék segítséget a tőletek.
Szia!
Tachogenerátor a motoron nem e szakadt, vagy a mágnese lötyög ezeket ellenőrizd. de mindenek előtt forgassad meg a dobot kézzel könnyen forog e nem e a csapágy van beállva és azért tilt le mert nagy áramot vesz fel.Nem ázott be a motor? Mert ha csapágyas előbb utóbb a víz is folyik belőle.
Köszönöm a válaszod. A tachogenerátor bemértem 60- 190 Ω közt mértem ellenállást, jól megpörgetve 1- 2 volt váltót mértem. A generátortól a panelig nincs szakadás. A mágnes nem lötyög. A dob könnyen forog. A motorra biztos folyt víz a foltok alapján, de csak az első pajzson jelentkezett. Szemrevételezve nem látszik más. A szénkefék kb. 15 mm-esek. Tudsz még javasolni valamit, hogy mit nézzek még meg.
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2016
A 15mm-es szénkefe itt már rövid. Könnyen lehet azzal van a bibi.
Így van ahogy zolika60 mondja a szénkefe legalább 20mm legyen. szedd ki a motort és levegővel fújd ki rendesen az egész motort főleg a szénkeféknél!!
Fűtést ellenőrizted?? mint testzárlatra mind ellenállásra. testzárlatra szigetelés ellenállás mérővel kellene legalább 500V on. NTC t is ellenőrizd. mert ha nem kezd fűteni egy idő után akkor is megállhat.
Cserélek szénkefét , de feltöltök egy videót is a hiba jelenségről hátha segít : HIBA VIDEÓ
Sziasztok! Sajna a szénkefe csere nem oldotta meg a dolgot! Most csinálok egy tesztmosást. Talán jobb lett, mint volt. Elindítottam egy teljes mosást. Vizet szívja, leereszti. Forgatja is a dobot mindkét irányban, de olyan mintha centrifugázni akarna, gyorsan pörög, utána leáll. Igaz ruha nincs benne. Kell idő a szénkeféknek, hogy bekopjanak? Vagy más hibája lehet?
Nem jó , nem változott semmi sem ! A fűtőszálakról lehúzom a sarukat akkor is ugyan ezt csinálja, gondolom így kizárható a testzárlat. NTC nem ellenőriztem , de ha csak centrifugálásra állítom , akkor is csak 3-at felpörög , és ennyi. Könnyen forog a dob, így azt sem gondolnám , hogy ez lenne a probléma. Sajnos ki fogytam az ötletekből, ezért nagyon rám férne egy tanács !
Hát pedig eléggé tahogen. probléma amit produkál.Írtad, hogy 60-190ohm ellenállást mértél.
Na most akkor mennyit ? Mert az ellenállás értéke nem változhat! Az fix. Ha nem a tacho akkor a panelon valami nem gömbölyű a tacho körben. Ha beázott a motor csatija a víz ott is haza tud vágni dolgokat.
Tachot újra mértem 67,3 ohm ! A motor beázást hogyan tudom letesztelni ? Köszönöm, Hogy segítesz !
Rakjad rá a műszert a tachora és mozgassad a vezetéket nem szabad változni az ellenállásnak. szedd le az ékszíjat és próbáld úgy . hogy nézett ki a kommutátor? nem volt beégve esetleg lamella nem volt kiemelkedve?
Hát a motor már biztos kiszáradt, de keress vízfolyás nyomokat a csapágyház és a motor fele. Ha széthúzod a motor csatlakozó dugót azon is látszik a víznyoma el van oxidálódva ,fehér vízköves vagy fekete beégés.
A kép alapján a kefetartó nagyon kormos!!! Kitisztítottad a motort a kefeportól??
Nem ártana szigetelés ellenállást is mérni a motoron!!!
A tahon a csatik rendben vannak , ha a motort forgatom szíj nélkül változik az érték, de ha megáll bárhol akkor ott mindig 67 ohmot mérek. A csatlakozón van nyoma beázásnak, de jó lenne tudni, hogy merre is induljak a javításban. A motorral lehet -e valamit kezdeni, vagy újat kell venni? A mosógép jobb alján lévő panelt újra szemrevételeztem. Alaposan átnéztem, de égett sérült alkatrészt nem láttam. A kondik nincsenek felpúposodva.
A tisztításon túl vagyok ! A kommutátort is rendbe raktam !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |