Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem szukseges lenne hogy tobb ideig keringessen. Most is keringet de csak kb egy percig. Nem lehet a paneljan allitani hogy tobb ideig keringessen?
Biztos lehet, de ahhoz egy rajz kellene...
Okes koszi, latom hogy allithatom az U-t, de az a baj, hogy egy perc utan lekapcsol. Valahogy a keringtetesi idot kene novelni.
Ez a keringetés dolog nekem is megfordult a fejemben, hogy nem e lenne jó, hogy mikor leáll a kazán akkor az adott Kör szivattyúja még egy darabig forgatná a vizet. Most ha a termosztát eléri a beállított értéket akkor off a kazán és az adott kör szivattyúja is. Engem annyira nem zavar de lehet nem lenne baj ha még egy kicsit forogna a víz. Mit gondoltok? Hogyan tudom ezt kivitelezni? Két relé van bekötve. Egyik a padló másik a radiátoros termosztát által vezérelt. Egyik a padló másik a radiátor szivattyút és a kazánt vezérli
Most még egy kapcsolási rajz kellene...
Azt sajna nem tudok adni.
De valami idozito kutyututi van a panelon, azt kellene piszkalni, csak melyik az?
Ezt nézd meg, csak megfelelő módon kell keresni Bővebben: Link
A baj csak az, hogy ez nem az a kapcsolási rajz, vagy nem az egész rajz. Ugyanis két ic van a panelen.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2016
Fu ezt nem ertem, nem vagyok villanyasz. Akkor forrasztgatnom kene es egyebek?
Valószínű, egyetlen alkarészt kell csak cserélni.
Hát ehhez kellene egy rendes kapcsolási rajz...
Egy kondenzátor, mondjuk egy elkó.
Ezt így most nem is értem. Nálam a termosztát 0,2 fokos eltérésre van állítva, azaz ha a beállított érték alá esik 0,2 fokot, akkor bekapcsol, majd megy kb beállított érték+0,1 fokig, kikapcsol, de ezt követően a meleg víz még felmelegíti a lakást beállított érték+0,5-ig és innen kezdődik a visszaesés a bekapcsolási értékig. 1 fokos bekapcsolási érték és 2,5 fok az alja és a teteje között nekem túl nagy difinek tűnik.
De lehet csak én értek valamit félre A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2016
Szerintetek egy computherm q7rf nagyon buta választás padlófűtéshez?
Jó estét mindenkinek! Nemrég vásárolt lakásban lakószinten padlófűtés, földszint és tetőtérben radiátor. A radiátorkör zónaszeleppel leválasztva. Eszközök a mellékelt fényképen. A következőkben szeretném a fórumtársak segítségét kérni:
Földszinten és lakótérben levegős termosztát. - Ha mindkét fűtésmód megy, nincs probléma. - Ha csak a radiátor működik, a pf túl magas hőmérsékletű vizet kap, a visszajövő víz bekeverése nem megy. - Ha csak a pf üzemel, a vissza ágból a víz hozzákeverése megtörténik ugyan, de ez kevés, a kazán teljes hőmennyiségét nem tudja hasznosítani, a kazán gyakori láng elvétellel jelzi a túlmelegedést. Remélem, a hozzáértőknek érthető a probléma. Eléggé fű vagyok a témában, ezért rajzot sem sikerült készítenem. (Igen, olvastam a két kör hidraulikai leválasztását, de ez fűtési idényben nem megoldható.) Tud-e valaki megoldást a hibákra, amivel túlélhető lenne ez a fűtési időszak? Előre is köszönöm a segítséget!
Mi a legolcsobb és legegyszerűbb megoldása annak, hogy a szobatermoaztátok jel küldése után, mikor kikapcsolják a kazánt akkor az általuk vezérelt szivattyúk ne álljanak le hanem pár percig még keringessék a vizet. Relén keresztül kapcsolnak a termosztátok. Egy esetleges felfűtött állapotban történő leállása után el akarom hordani a rendszerben maradt felfűtött előre menő vizet
Tudsz adni egy pontos típust? Elég sok van a neten és az áruk is változó. És nem is olcsó. Ha két relém és két termosztátom van akkor kettőt kell vennem?
Hello! Én egyszerűen egy csőtermosztátot tettem a kazán után. A kontaktus középérintkezője (C) megy a szivattyúra. A nyugvóra (NC) jön a kazántól a feszültség, a záróra (NO) a 230V.
Így ha az előre menő cső hőfoka 50fok felett van, a szivattyú átvált közvetlen a 230V-ra. Egyszerű, nem fogyaszt feleslegesen. A hozzászólás módosítva: Jan 24, 2016
Nem nagyon értek hozzá,fe azt felfogom amit írtál Viszont kérdés, hogy a relék mennyire kavarnak be? ,mert ugye ne felejtsük el, hogy abból van két darab a vezérlésben
Nem tudom a reléknek mi a szerepe és hogy vannak kötve, de lehet nem is érdekes.
Sziasztok!
Kérdezném hogy egy padlófűtés hőcserélő swep E5N tipus kb vagy 15 éve van használatban, nagyon vízköves lehet már? Ha igen akkor érdemes e savazni valamivel? Az természetes-e hogy a belépő primer 70-80 fokos vizéből csak 30-33 fokos vizet tud produkálni a szekunder kőrben?
Szia! Ha vegyestüzelésű megoldás is van akkor előfordul, hogy elrakodik vasiszappal. Ha tiszta a keringetett víz és zárt a rendszer, akkor nincs ok az aggodalomra. Intenzívebb vízkőkiválás 70Cfok felett kezd kialakulni. Ha vízkőmentesíteni szeretnéd akkor expressz vízkőoldóval meg tudod oldani ezt a problémát a primer oldalon.
Gázkazánról megy a rendszer, és zárt, de mint írtam már legalább 15 éves a hőcserélő. Ami az igazi probléma hogy nem tud felmelegedni a szekunder körben a víz, és emiatt nem igazán tudja a padlót felmelegíteni, csak zabálja a gázt a kazán.Ezért gondolom hogy már nagyon vízköves lehet a hőcserélő.
Egyébként mennyire bonyolult dolog házilagosan megoldani a savazást? Vagy ezt érdemesebb szakemberre bízni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |