Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elektroncső
Tisztább képet ha lehetne ?
Te magad is ellenőrizheted . csak össze kell hasonlitanod a képeket Bővebben: Link A fütést ellenőrizd az legalább 6,3 vagy esetleg bármi más ? A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
A képeken az egy értelmü hogy sima cső nem aranyozott ...
Ez az E88CC. Jó nagy anódlemeze van és középen egy mély behajlás.
A közepelt fűtés és az árnyékoló lemez hiánya miatt ECC85 nem lehet, az biztos. Sőt, az ECC84-nek is van árnyékoló lemeze, így az sem lehet. Üzemeld be és mérj meredekséget. Abból már be lehet lőni a típust adatlapok alapján. A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
Hali
Szerintem ECC83 vagy 82 de biztos nem 88.
Szerintem ha tesz föl olyan képeket amin jobban látni akkor egy az egyben megtudjuk mondani mit is vásárolt .
Ne ötleteljünk. Az a 6 karakterű kód mindent megmond, még a gyártás hetét is. Annyi biztos, hogy a Siemens-Halske müncheni gyárában készült. Az is biztos, hogy nem E88CC, mert akkor A0 lenne az első két karakter. Nem látom jól, az első karakter E vagy F? Kéne a 6 karakter.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
Ennél jobb képet nem tudtam csinálni a számokról.
E83CC Siemens. Írok PÜ-t
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2016
Sziasztok!
Ismét találtam 1 jelöletlen csövet amiről semmit sem tudok.
Deutériumlámpa? Hasonló alakú lámpám valahol van és az az.
Nekem is van, de az nem huzallábú. Jó lenne kicsit jobban belelátni. Fura hogy három lába van. Meg is lehetne mérni az ellenállásokat közöttük.
A lábszám nem fura, ennyi kell neki: Bővebben: Link
Van oktál foglalatos is: Bővebben: Link Két lába között kis ellenállásúnak kell lenni a fűtés miatt.
Nekem oktál van, kép alapján már ráismerek
@beela: Analitikai műszerbe való volt, valószinűleg lejárt már a hivatalos élettartam és a szerviz cserélte. Nekem is igy van...
Sziasztok!
Megtudnátok mondani hogy a 6n3p- nek mi a magyar megfelelője? (ha van)
Egy az egyben nincs, de az ECC85-öt szokták hírbe hozni vele.
Sziasztok!
A következő csövet nem tudom beazonosítani. E84L? Hátha valaki felismeri.
Kicsit nagy a "pöcöksűrűség" a tetején egy pentódához képest.
Inkább E81H lesz. (Próbálj meg legközelebb jó megvilágítás mellett vaku nélkül fotózni, akkor nem csillan vissza és a belső szerkezet is jobban kivehető.) A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016
Itt egy kép E81L mintha ugyan az lenne a belseje.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2016
Ennek van árnyékoló kabátja is... Teljesen másképp néz ki.
Az "ebay" -en nézegettem a képeket és ezt tudtam levenni aminek úgy ahogy a belseje látszik. Ott vannak olyanok ami úgy néz ki mint az általam elözőleg feltett fotó.
Az nem árnyékoló kabát, hanem perforált az anód.
Sziasztok!
Ismét beszereztem egy számomra azonosíthatatlan csövet.
No, azért az anód - az nem olyan. Megkerestem: a képen "S" - azaz screen, árnyékolás - mivel telefonos alkalmazásokban használták (főleg).
Nekem stabilizátor csőnek tűnik. Soros ellenállással kapcsolj rá feszültséget, hogy 5mA körül folyhasson rajta áram. A várható érték 75V-tól 150V-ig lehet, rámérve kiderül (ha az és akkor szépen világít, mint a glimm).
Igazad lehet, mert előkaptam egy EF89-et, ami szintén szita, és a screen láb össze van kötve vele.
Elnézést, csak eszembe jutott, hogy volt olyan cső, aminek az anódja szita volt.
Köszönöm az eddigi segítséget.
Ismét van valami a barátomé de nem tudtunk rájönni ni is lehet annak ellenére hogy van rajta vala jelzés is. Haladó hullámú csőre tippelek de semmit nem találtunk róla. Valamint van itt pár cső logó amit nem tudok melyik cégé. |
Bejelentkezés
Hirdetés |