Fórum témák
» Több friss téma |
Nagyon kösz, végül haza kellett szaladnom az üzletből, kivágtam és az alapján adtak egyet. Betettem, de sajnos nem ez volt a baja. Ha bekapcsolom (nincs benne kazetta), kigyullad a pause jelzés és 3-szor megpróbál valamit pörgetni, aztán abbahagyja. Sokáig állt a készülék, teljesen megkímélt állapotban van. Nincs valami ötleted, hogy mi lehet a gond?
Ha közben kattogás is hallatszik, akkor az üzemmódváltó környékén van gond. Tipikusan a csévélő motor (ez van jobb oldalon ha a kazettafészek felől nézed) tengelyén a kis fogaskerék elreped, és bár a hajtás nem szűnik meg (tudnak kapcsolódni a fogak), viszont már nem szorul eléggé a motor tengelyére, azaz kevesebbet forog, mint maga a motor. Ettől viszont a vezérlés (ami csak a motor forgását tudja befolyásolni közvetlenül) kieshet a szinkronból. Tulajdonképp szerencséd volt, hogy állásában járt így a gép, különben még a kazettát se lehet kiszedni belőle, ha épp lejátszás közben akad fel..
Mivel cseredarab már nincs a típusszám alapján, igazából két esély van a megmentésre. Donor készülék szerzése nem igazán jó megoldás, mert ez sajnos típushiba, a másik is előbb-utóbb ilyen lesz, ha nem rossz már most is. Ha esetleg a HQ-ban van valami helyettesítő és hajlandók is feltúrni érte a raktárat, az a könnyebbik út. De igazából szerintem itt már csak az egyedi gyártás segíthet, tudok adni elérhetőséget, ha érdekel. De ezesetben nem párszáz forint, hanem 2-4 ezer között lenne a cseredarab.. A hozzászólás módosítva: Feb 6, 2016
Ááá, akkor nem ér annyit az egész.. és ez a tipikus hiba, amikor az állásba megy tönkre. Alkatrésznek majd felteszem a Jófogásra. Köszönöm a segítségeket.
Sziasztok. Van egy Sony TC-K615S típusú deckem. A lejátszóban frissen vannak cserélve a gumi alkatrészek, azaz a két szíj, és a görgő. Sajnálatos módon a hang mégis nyenyereg, néha teljesen abbahagyja, és tökéletes, valamikor pedig a középmagas-magas hangoknál nagyon idegesítő. Egyszerűen remeg a hangja. Amivel biztosan nincs baj, az a görgő, mert 3 különbözővel ugyan ezt csinálja. Főleg azokon a szalagokon, amiket vele vettem fel. A capstian szíja kicsit lazára sikerült, de szerintem nem vészes, nem csúszik le, nem lóg. A tárcsákat és a görgőt alkohollal megpucoltam. Lehetséges az elektronikai probláma? Pl a motornál egy kondi, vagy egy tranzisztor, ami miatt rángatna a motor?
Egyszerűen nem tudom, hogy mi lehet már a baja, de még esetleg egy újabb feszesebb szíj belefér. Ja és kuplung nincs benne (gyárilag). Mármint olyan filc, vagy gumi izé A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2016
Hatso leereszto orso mechanikus hibaja lehet.
Lejatszas allasban, kezzel probald finoman forgatni, ha erezheto akadast, akadozast erzel, megvan a hiba oka. Kopas miatt szokott az alatta levo fem lemez belerni az orso fogazott szelebe.
Sony deckek aránylag gyakori gondja a motor csapágyhibája is. Idővel a bronzpersely berágódik, amitől szorulni kezd a tengely, a szabályzó meg kompenzálást próbálva eléri a végállását és lengeni kezd. Házi javítása nem nagyon van, viszont komplett motor a beépített szabályzóval még kapható hozzá. Ha leveszed a laposszíjat, és így áram alá helyezed, akkor meg kell forgatnia a capstan motort - ha eközben nyikorgó hangja van, akkor biztos ez a gond.
Még az jut eszembe, a 3 db görgő miből származik? Új alkatrész van köztük? Mert a Sony görgők azok sajnos 99%-ban teljesen átkeményednek, szerintem nem is igazi gumiból készültek. Szóval ha másik Sonyból szedtél ki, az valószínű nem hoz javulást.. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
Sziasztok! Lehet nem jó helyre írok, de nem tudom melyik témában lenne a kérdésemnek helye.
Van egy pár RFT Compact 1100 típusú zenegépem. Az egyiknek a magnójával olyan gondom lenne, hogy nem ad ki hangot, de végig a fejtől búg ha csavarhúzóval hozzáérek. Amúgy csévél és a lejátszás megy. Átraktam egy másikba a magnórészt ott tökéletesen szól. tudnátok segíteni, hogy merre keressem a hibát. Előre is köszönöm!
A görgők mind újak, 100%, hogy nem azzal van a baj. Viszont a motor lehet, mert kicsit nehézkesen forog, mármint úgy veszem észre. Meg ha sokat megy akkor elég forró tud lenni
Én átvizsgálnám a nyáklapot, hogy nincs e rajta forraszhiba. Ez pl ott fordulhat elő ahol a fej csatlkozik a nyákhoz. Ha búg akkor én a testre gyanakodom, hogy esetleg az van valahol megszakadva.
Nem ér hozzá. Már többször átnéztem, szétszedtem. Valószínűleg új motor lesz a vége. csak azt nem értem hogy mi olyan drága egy ilyen kiszott motoron.
Szia, rele hibas, ami felvetel lejatszas atkapcsolasat vegzi, fej kivezeteseit kapcsolgatja.
A búgást úgy értem, hogy ha hozzáérek a vezetékhez bebúg tehát nincs megszakadva végig megy a jel.
Hol találom ezt a relét? A felsőrészén vagy az alsó részén? A relét kiiktatva hogy lehet lejátszásra bírni? Csak lejátszásra szeretném használni.
Keszits kepet a panelrol, szurke tokban van ha jol emlekszem.
Nem tudom, hol nézted, de ez szerintem egyáltalán nem annyira drága. És bizonyos súly/méret határ alatt (amibe 1 db motor bőven belefér) elküldi egy 600 Ft-os levélpostai küldeményben, nem kerül 1500-ba a szállítás, mint mindenhol máshol.
Közben sikerült megoldani tápegység hiba volt a 4 ből csak két lábon volt fesz.
Még annyi baja van, hogy valamelyik szerintem fogaskerék szaljt . Készítettem róla egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=I0yIHMNaMlM
Szerintem darál a kuplung fogaskerék. A kuplung vékony fogaskereke, vagy az ahhoz kapcsolódó fogaskerék el van kopva. A hiba oka a kettőt egymáshoz szorító rúgó elgyengülése. Emiatt a nyomaték széttolja egymástól a fogaskerekeket és megugranak. De ha már így darálnak, akkor valamelyik elkopott)
Jobboldali orso kuplungja tul erosen huz es atugranak a fogaskereken a fogak, ezt tippelem.
Ellenorizd, milyen erovel huz, kazetta nelkul, lejatszasban. Ez BRG mechanika.
Csináltam képeket szemre nem látszik kopottnak. Vagy alul is van fogaskerék? A rugón lehet feszíteni valahogy?
Az a baj, hogy nem tudom milyen erővel kéne húzni. Azt vettem észre, hogy a képen látható kis fogaskeréknél a nagy imbolyogva jár, nem mindig ugyan ott fut és van egy pont ahol nagyon a szélén van. Nem lehet, hogy terhelés alatt itt megy a két fogaskerék egymás mellé?
Lejatszasnal, ha lefogod, meg kell csusznia, nem fejthet ki nagy erot.
Masik oldalrol is jo lenne egy foto. A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2016
Csúszni nem csúszik ha nagyon erősen megfogom akkor lekapcsol a mechanika.
Nem az erotol kapcsol le, nehany masodperc mig a vegallas kapcsolo mukodesbe lep.
Kuplungot keresd meg, ott lehet problema.
Az alsó kisebb fogú tárcsának el kéne tudnia forogni akkor is, ha kézzel megfogod az orsót. Ha nem ez történik, akkor vagy rossz a fogaskerék, vagy leragadt a kuplung (a két tárcsa között levő filc surlódóbetét).
Amit írta az előbb, hogy hullámozva jár a kis fogaskeréknél a rugót kicsit rövidebbre vettem. most jó! Kicsit tesztelem, hogy így marad-e.
Köszönöm a segítséget!
Remelem jo lesz, ha megis eros a kuplung, akkor vekonyabb szalag szelet gyurheti, foleg kazetta elejen.
Úgy tűnik sikerült megoldani a gondot, a motor a tengely felől kapott egy csepp finom olajat a perselyre és lássunk csodát úgy tűnik megjavult
Folyamatosan úgy tűnt, hogy lassan történik a szalagtovábbítás, és lassú a lejátszás. Nem volt annyira észrevehető, azt hittem, hogy csak az érzékeim csalnak, de nem, mert tényleg lassú volt. Most viszont tökéletes! Köszönöm a segítséget!
Gondolom abból a fejből 3 vezeték megy ki. 2 van ebből kettő, amin a jel megy, és van egy 3., ami a test. Ha ez nem érintkezik, akkor sorba kapcsolod a csavarhúzót, és leföldeled a testeddel a fejet. Azaz, olyan mint ha a jel kábeleket fogdosnád, csak ebbe sorosan benne van a fej ellenállása is. Megpróbáltam a gondolataimat lerajzolni paintel . Remélem érted, amire gondolok.
Bár már megoldódott az ügy, de azért megpróbálom megmagyarázni amire gondoltam, hogy ne nézzetek hülyének, bár ezzel a kis paint rajzolással.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |