Fórum témák
» Több friss téma |
Mert a kódot a rendszeréből kitörölted de a hiba attól még meg van a végfokot nézd meg mérd ki az összes alkatrészt lehet hogy egy kis hiba van de nagyobb a valószínűsége hogy az ic haldoklik vagy egy része már meg is halt
Kedves Fórumozók!
Segítséget szeretnék! Hozzá nem értő vagyok (ez úgyis hamar kiderül). Azért végigolvastam a fórumot, amiből azt látom, hogy sok jóindulatú és hozzáértő fogja olvasni, ezért bátorkodom írni. A bolhapiacon nagyon olcsón vettem egy hifit (AIWA NSX-522 HR digital audio sistem) két Sharp hangfallal. Vasárnap óta próbálkozom, hogy életet leheljek bele, de a takarításon (porszívózás és külső tisztításon) túl csak egy kazettát sikerült beleszorítanom. Egy darabig működött, azután leállt, azóta se ki, se be. Már azzal is elégedett lennék, ha a rádió szólna. Egyelőre csak egy csatornát tudok fogni, ami nem a kedvencem. Elég leharcolt állapotban van, de a szép hangja és a régi formája nagyon megtetszett. Távirányító nincs hozzá. (Ha végképp reménytelen, talán valaki elfogadja ajándékba. A két hangfalat esetleg megtartom és veszek hozzá valamit, ami szól.) De azért előbb egy kis segítséggel megpróbálom használni.
Sziasztok nekem egy Panasonic SA-AK200 as hifim van kapcsolom be ahogy Bekapcsolom ki irja hogy F61 olvastam több helyen is hogy hibakod de hogy tudom ezt helyre hozni konkretan Sehol nem irtak róla ezt szeretnem megkérdezni akinek volt mar ilyen hibája hogy mi a teendő.
Végfok hiba=F61 vagy a végfok ic vagy az egyik alkatrész meghalt a végfok panelen
Vegfok, tap hibaja, kimelegedett forrasztasok is okozhatjak.
Nagyitoval nezd at a forrasztasokat, csatlakozoknal is lehet repedes.
Sziasztok! Nagyon várok valamit, akár biztatót vagy lehangolót a keddi SOS kérésre. Csak akad valaki, aki többet tud az AIWA lelkéről, mint én. Előre is köszönöm.
Szia. A beszorult kazetta hiba megnyúlt szíj miatt lesz nagy valószínűséggel, a rádió hibával kapcsolatban viszont kevés az infó.
Nem hangolható? Vagy a kijelzőn változik a frekvencia és mégis ugyanaz szól?
Szia! Kösz a választ, majd megpróbáljuk a kazettát kiszedni valahogy. A rádió kapcsolgatásához csak egy gomb van: "TUNER/BAND" felirattal. A kijelzőn ezl három dolog jelenik meg: FM 103,3 ami szépen szól, a másik kettő (LW, MW) meg se nyikkan. Nem tudom hogyan kell hangolni.
Eredetileg hogy működött ezeken az adókon? Ha senkinek sincs ötlete, nem baj, még kísérletezek egy-két hétig, utána "felejtős", megy a szelektívbe vagy ha kell valakinek, ajándékba. Tudom, nehéz párbeszédet folytatni valakivel, aki csak annyit ért hozzá, hogy nyomogatja a gombokat, de annál nagyobb a siker, ha mégis összejön valami!
Hangolni a magno gyorstekeres gombjaival lehet.
Idézet: Csak óvatosan azzal a "valahogy" -gyal. Feszegetés nem jó módszer. Azt csak szétszedve tudod kivenni, ellenkező esetben valamiben kárt okozol. Áramtalanítás - burkolatot levesz - mechanikán a lendkereket a megfelelő irányba finoman elforgat... A megnyúlt szíj megcsúszik a lendkeréken, ezért nem tudja a nagyobb erőt igénylő pozícióban tovább forgatni. „..megpróbáljuk a kazettát kiszedni valahogy..” A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2016
Alkohol és ékszíjkészlet. Aiwa-t enélkül kár elkezdeni. Kuplungot szétszedni. Kétféle filc kapható nálunk a kreatív boltban. ezek öntapadósak. A kuplung filceinek cseréjére tökéletesen alkalmasak. 1db A4-es 200Ft. kis ügyesség, olló, snitzer.
Sziasztok!
Nagyon sok hasznos dolgot tanultam ezen a hétvégén, részben Nektek, részben a leszármazottaimnak köszönhetően. Kazetta (1) kiszedve (óvatosan, szétszedés nélkül), de belül a rögzítésnél valami sérülés van, így nem csukódik vissza. Sajnos steelbird hozzászólását csak este láttam, és akkor már túl voltunk a kazetta kiszedésen. (Lehet hogy mi okoztuk a sérülést? Elég könnyen kijött a kazetta, csak az ajtót kellett egy kicsit feszegetni. Megette a kazettaszalagot!) Egyelőre szigetelőszalag biztosítja, hogy senki ne nyúljon hozzá. A másik kazetta lejátszót (2) még nem mertem használni, de alkoholos fültisztító pamaccsal kitisztogattam, hogy előbb-utóbb kipróbáljam. Van esély arra, hogy az egyik elromlik és a másik működik? Nem sietek vele, mert kaméleon hozzászólására szeretném beszerezni a kuplung javításához szükséges eszközöket (nem én fogom javítani, hanem a családom ügyesebbjei a jövő hét végén). Nem tudom, hogyan kérdezzem meg a "...nálunk a kreatív boltban..." elérhetőségét. Külön köszönöm (CHZ) a hangolásra vonatkozókat, mert így legalább a rádiót tudom használni. Sikerült minden budapesti frekvenciát megtalálni és rögzíteni. Ha még a CD is "megjavulna", az lenne a "hab a tortán". Hurrá! Köszi Mindenkinek.
Sajnos az ajto is serulhetett, jobb esetben csak a mechanika pozicioja van rossz helyzetben.
Lendkereket forgatva visszaallithato. Szijak csereje szukseges, megnyulasuk okozza a hibakat.
Köszönöm a sok jó tanácsot, még a kreatív bolt elérhetőségére lenne szükségem, aztán belevágunk. Ha valami érdekes történik, beszámolok róla.
Szia! Papír írószeres boltokban is kapható ez az A4 méretű öntapadós filc, többféle színben. Van bolyhosabb, simább. Én 2-3 félét kipróbáltam egy Panasonic CD lejátszónál, a harmadik vált be - de tökéletesen. A javítás előtt állandóan bennragadt a CD. A filccsere után minden tökéletes lett. Azóta Unitra deckben is használtam - ott is tökéletes az eredmény. Aiwa toronyban - szintén.
Hali!
Egy HiFi erősítőt szeretnék felújítani. Egy Sherwood 5015r sztereó erősítőm van. Működik de a jobb csatorna halkabb és néha el is halkul teljesen. Van hozzá kapcsolási rajzom. Itt a Link Egy kondi cserén kívül még mi mást ajánlotok? A vég tranzisztorok cseréje megoldaná a problémát? A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2016
Szia.
Nem valószínű, hogy végtranzisztor hiba. Inkább kontakt hiba, vagy forrasztási hiba. Potméterek, kapcsolók, csatlakozók, aljzatok, nyákon kontakt hiba, forrasztási hiba... passzív alkatrész hiba a jelútban, vagy munkapontban, stb... végtranzisztor szerintem nem okoz ilyen hibát.
Sziasztok!
Szert tettem lomosból egy TCM mini hifire a napokban.A konyhába szeretném beüzemelni a páromnak,viszont 2 apró probléma is adott vele.Az egyik az AUX bemenet hiánya,amit már sikerült közben megoldanom,a másik pedig a búgás.Maga a végfok rész jó mivel működik,csak ha szünet van az adásban akár "aux"-ról,akár rádióról, búgnak a hangfalak ami engem idegesít.az érdekes hogy már alap helyzetben is ezt produkálja,akkor is ha nincs rádugva semm(a plussz aux bemenet készítése előtt is ),és ahogy írtam,saját tunerével is.Hiába váltok tape vagy cd módra a helyzet ugyan ez.Eszembe jutott hogy lehet a táp van rosszul szűrve gyárilag ,de mielőtt belenyúlok megkérdezem a tőlem hozább értőbb embereket,hátha van valakinek valami jó ötlete,esetleg találkozott már hasonl jelenséggel.
sziasztok van 1 panasonic sa ak28-as és csak vilagit de a kijelzöje nem müdödik esetleg tudna valaki nekem segiteni hogyan tudnam meg csinalni ...elöre is köszi.
Üdv! Van egy Panasonic Sa-Ak 240 tipusú hifim. Bekapcsolás után f61 hibakóddal letilt. Sajnos a mérőműszerem tönkrement, így jobb híján egy ventillátorral néztem meg a hangszórókimenetet, a bekapcsolás időtartama alatt forgott szóval valószínűleg egyenfeszültség van a kimeneten. A kérdés.. végfok hiba, vagy esetleg valami más.. érdemes e beszereznem ha kölcsön is egy műszert, vagy csak a végfok halt meg
Sziasztok azt szeretnem kérdezni, hogy tudnátok
e segíteni abban, hogy van egy ITT regi hifim és csak ugy egyszerűen el ment a hang mi lehet az oka
Udv!
Ismerosomeknek van egy kis hifijuk. Az a problemaja, hogy 5-10 percenkent elkezd lehalkulni aztan meg felhangosodni, ezt csinalja nehagy percig autan jo. Par perc mulva megint elkezdi. Ez mitol lehet? Sajnos meg belulrol nem lattam! Elore is koszonom! Elnezest az ekezetekert!
Minihifi? A gyerekeknél enkóderes van. Annál egyszer kézzel le kell tekerni nulláig utána minden sínen van.
Szia.
Valószínűleg encoder (a hangerő szabályzó tekerőgomb, ami tulajdonképpen egy impulzus adó) hibás. Tisztítással többnyire javítható a probléma.
Üdv!
Van egy samsung max n52 nevű hifim, máig működött, majd többször áram szünet volt, azota nem kapcsol be. Létezhet, hogy tönkrement az áramszünettől? Mi lehet a baja? A biztosíték jó azt megnéztem.
sziasztok(!)
van egy Panasonic SA-AK 48.SAJNON NEM MEGY A CD ÉS KAZETTA LEJÁTSZÓJA, Bp-en szervizt keresek köszönöm, a segitséget. Bővebben: Link F.sz.: II. Gondolatainkat szedjük össze és egy jól megfogalmazott és nyelvtanilag is helyes hozzászólásban írjuk meg azokat. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2016
Sziasztok!
Hozzájutottam egy panasonic sa-ak240-es hifihez amit azzal árultak, hogy f61-es hibakódot ír ki! Szétszedtem és egy kicsit meglepődve láttam, hogy a végfok panelből hiányzik egy darab! Interneten nem találtam sehol olyan helyet ahol le lenne fényképezve a panel pont ennél a résznél, hogy tudjam mely áramkörök szakadtak meg és hogy hova kellene visszaforrasztanom a hangszóró kimenetet! Kérésem az lenne, ha van valakinek ilyen hifije, nem-e szedné szét és fényképezné le nekem? |
Bejelentkezés
Hirdetés |