Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Témaindító: Kutyuli, idő: Márc 29, 2008
Témakörök:
Az említett fejlesztett típus nem ugyanaz, mint az itthon is ismert petróleumlámpás.
Ahogy néztem, nem biztos, hogy a fejlesztett jobb is volt.
Ugy szeretnem,hogy termoelemes megoldassal mukodjon
Igen, az előmágnesezés beállítását tudom, hogy milyen hatással van és hogyan kell csinálni, én deckeket javítok-újítok fel amúgy De ez kifogott rajtam, tettem előtét ellenállást az előmágnesezés útjába, amivel elértem azt, hogy választhatok a torz és tompa meg a nem recsegős, de még folytottabb hang között. Szóval a "nem tudom beállítani" megfogalmazás valóban nem pontos, valószínűleg igazából a korrekciókba kellene belenyúlni, de ahhoz meg nem sok indíttatásom van őszintén szólva..
Üdv
Az újjal mutatva banánhüvely látható ! 90 Volt telep egy cellája megegyezik a lapos elem 1 cella méretével , 90 Volt 60 cella . Pár videó még van fent (7 videó) erről az anódtelepről . Kábelmassza , választó papírok egészen jól láthatók a többi videón . Kijön a jobb idő készítek képeket is róla . Idős szerkezet kissé megviselt ! Üdv .: Jani
A BR701-ben valóban ilyen telepcsatlakozók vannak (van egy ilyen rádióm), de abban a 30F jelzésű jóval nagyobb méretű szintén 45V-os anódtelepből van 2 db. Ha windózos gépközelbe kerülök és nem felejtem el, akkor teszek fel képet ezekről.
Az 100%-ig biztos, hogy közszükségleti és nem katonai célra készült.
Milyen impedanciaja van a fejnek,ez a legfontosabb,ha valami hasonlo,akkor a keszulek kifogastalanul kell hogy mukodjon ha hagyomanyos fejrol van szo es nem valami GX fejrol.Nekem peldaul az antik orsos magnomba pont talalt az orosz Kashtan magno feje,igy vegul mukodik jol a felvetel is
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2016
Nekem is van egy regi (szerintem mar muzealis ) Universum kazettas deckmagnom,a kulseje nem valami szep,de nagyon jol mukodik,a 70-es evekbe volt gyartva ,az erdekessege az,hogy 220 V-os aszikron motorral mukodik (mint az orsosok),van benne Dolby es DNL,a 90 -es evekben ezzel a magnoval vettem fel a kazettaimat,es a kromdioxidosak CD minosegben szoltak rajta.
Két darab százasért a tokaji hegyet is képes volt elhúzni. ) Nekem anno azt mondta a prímás. )
78-ban mar radios kezettas magnom is volt,der mar a hatvanas evekben ,ha meg rea tettel 200 forintot,mar vehettel egy rendes trayos radiot,amibe eleg volt egy par olcso laposelem,vagy 4-5 goliat,de meg a Sokol is akkor jelent meg,a csoves radiot pedig fel a padlasra,vagy a muzeumba.
Sziasztok!
CIROKL-nak ez a hozzászólása juttatta eszembe, hogy nekem is van egy muzeális Orivohm-om. Az Urbán elektronikánál vettem jó pár évvel ezelőtt néhány száz forintért, mert egy alapműszere lett volna szükségem valamihez. Le volt vágva hálózati zsinórja, de mielőtt kiszereltem volna belőle az alapműszert, mondom teszek egy próbát. Rátettem egy hálózati zsinórt, és bekapcsoltam. Hibátlanul működött, és működik a mai napig is. Természetes, hogy nem volt szívem szétszedni, hanem néhány nap múlva vásároltam ugyanott egy másfajta műszert, de már olyat választottam, hogy nehogy úgy járjak, mint ezzel. Amikor az EMG szervizében dolgoztam (1967-1972) még sokan használták ezt a változatot gyári viszonylatban, pedig már akkor sem volt mai gyerek. Még valahol van idehaza egy fiatalabb testvére is egy 1343C-s Orivohm-om is.
Szép példány.
Az én HF csővoltmérőm kicsit fiatalabb talán. Működik ez is, az érdekesség, hogy a csavaron rajta van az eredeti "plomba" (pecsétviasz).
Ujabban nekialtam hangszorokat tekercselni,megint az uj beszerzett aru ket RFT 12colos hangszoro az 50-es evekbol,valamikor ilyenek voltak a 16mm-es mozivetitogepek hangfalaban,de probaltam gitarerositoben is es piszok jol szolnak
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Nekem is van egy ilyen öreg szakim, csak a világoskék meg a piros skála elhalványult már rajta.
Es aztan persze a legendaris Pacsirta,telyesen felujitva ,az FM re tettem konvertert,igy megy a CCIR sav rajta
Meg ez is muzealis 1960-as evekbol,gondolom nem szamit hogy roman,persze a belseje japan,Elektronika S631
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2016
Ezt most szereztem,nem tudom hogy milyen tipus de a belseje nagyon hianyos,a vegul ebbol is tranzisztoros FM radio lesz mind a Standard
Ez Orion 520A, ott is van az elején. Hát tényleg kicsit rozsdás belül, de volt itt már nem egy, amit ettől jóval rosszabb állapotból hoztak vissza.
Ebbol az lesz ,hogy megmarad a hangerosito,ahoz van mar egy jo par ECL 82,vagy EL84/ECC83,a foglalatok rimlock,lecserelem novalra,es a RF helyet megint lesz benne egy TA2003 FM vevo,ugy zenet is tudok halgatni rajta,nem azt a hulye 24 oras dumat amit a Kossuth kozvetit,a tobbi is majd megmarad disznek,persze kibontom az egeszet es lefestem autofelni festekkel.A varazsszemet is majd bekotom VU meternek mint a magnokban
Akkor megy az ígért kép a 30F-ről, valamint néhány gyűjteményi darabról. Az AA-701 és a Sokol doboz ami hiányzik, ha valakinek van és meg akar szabadulni tőlük kérem jelezze!
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2016
A file méretek miatt csak két részletben ment....
Patefon,valaki modernizalta a hatvanas evekben es reaszerelt egy Supraphon bakelit lemezjatszo kart es hangszedot
Komplett Sokol is érdekel vagy csak a doboz? Talán hálózati adapter is akad, ha előkerül.
Újabb autórádió készült el nemrég. 1970-es FMV TR-V Super nyolc tranzisztorral és variométeres hangolással. 6/12V rendszerű +/- testelésű autóhoz. Ehhez persze át kell kötni benne néhány helyen az áramkört. Néhány kondenzátort cseréltem, a végtranyók nyitófeszültségét alacsonyabbra vettem (magasabb volt a kelleténél). A külső burkolat új festést kapott.
Üdv! Van pár régiségem, szépséghibája a dolognak, hogy még nem engedem nyugalomba vonulni őket...
Szépek!
Alkalomadtán kereshetlek trafótekerés ügyben? Közel vagyunk egymáshoz. István
Szervusz! Ha meg tudom oldani, lehet...
A fix 5V-os táp át lett dolgozva (1 db 820 Ohm a jusztírozó potival sorba) 6.3V-os kimeneti lehetőségre. A főcsapásom iránya az elektroncsövek, ezeket lehet majd prószálni vele. Az áramhatárolás drasztikus, villámgyorsan lekapcsolja a kimenetét.
Halozati profi adapter 1KW-os 220/127,110 V ,1952
Csak a doboz. Minden más megvan, a töltő is.
Értem. Olyanom sajna nincs külön.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |