Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1161 / 1385
(#) pjg válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Mivel és meddig világítod? Film, vagy pausz?
Sok az 50 fok elég a 35.
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
(#) elactrofan válasza pjg hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
ilyenkor amikor nincs nap akkor uv ledből készített lámpával, nyáron próbáltam nappal is akkor se volt jobb a helyzet. Filmmel világítom Két réteg film. Lézernyomtatóval nyomtatom.
(#) kaqkk válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
30-35 fokos előhívóban finom ecsettel simogatva kb 2 perc alatt elő kell jönnie ha jó a levilágítási idő és a mesterfilm , nem szabad feleslegnek fent maradni és a levilágított fólia sem jöhet le . Ha lejön az összes fólia akkor kevés a levilágítás , ha nem jön le a felesleg akkor sok .
(#) kaqkk válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
(#) pjg válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Az első fotós nyákom júliusban, délben "fotóztam" pauszra nyomtatott filmmel. Már nem emlékszem, hogy fél, vagy két perc volt az expó. A 4 csöves arcszolival fél perc. Közönséges másolópapírra nyomtatott filmmel 6-7 perc a megvilágítás. Kb 25-30 cm távolságról.
(#) vargalaszlo0405 hozzászólása Feb 18, 2016 /
 
Üdv!

Azt szeretném kérdezni, hogy tud e valaki segíteni hogyan lehetne a mellékelt nyáktervet nyomtatható formába hozni vasalásos technikához. Ez egy hibrid erősítő és annak tápja, mindent beszereztem hozzá, még a doboza is szinte kész van, trafóit is megtekertem ahogy kell, de ezzel nem boldogulok. Van express pcb-m de eddig nem sikerült "kultúrált" módon áttervezni/lekoppintani. Beszkenneltem, áttettem word be, tükröztem (mert eredetileg szerintem fotó tech. hez készült) de nem lesz elég jó a fedése, illetve nem akar rendesen ráragadni.(mindig akad egy két hely ahol nem ragad rá) Már vagy 10 szer megpróbáltam de nem sikerül elég jóra. A 2007 es rádiótechnika évkönyvben fellelhető 70W os hibrid végerősítő néven. Kb két éve vesződöm vele, hogy mindene meglegyen, szeretném "szépre"összehozni ha lehetséges. Minden ötletet előre is hálásan köszönök.
(#) pjg válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Feb 18, 2016 / 1
 
Legegyszerűbben:
1. kivágod a nyák képét egy grafikus programmal és elmented .bmp, vagy .jpg formátumban.
2. beilleszted a Sprintlayout programba háttérnek és megrajzolod. Max. 1 óra alatt megvan.
(#) vargalaszlo0405 válasza pjg hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Köszönöm!

Az elvileg ingyenes? Rákeresek... Nem tudtam, hogy ott van ilyen funkció. És így mérettartó is lesz?
(#) vargalaszlo0405 válasza pjg hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Nagyon szuper! Már csinálom is. Nagyon köszönöm! Ez később is igen hasznos lesz.
(#) nagym6 válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
Ha már újrarajzolod, akkor vastagabb vonalakkal, és nagyobb forrszemekkel ajánlanám.
Az előbbi hozzászóláshoz: mérettartó így nem lesz, de a grafikus programmal akkorára méretezed, amekkora kell. Ez látható a nyáktervezőbe beillesztés után is.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2016
(#) zamatőr válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Feb 19, 2016 / 2
 
Üdv!
Én így csinálom. megnyitom a dokumentumot(pdf ,kép ,stb.) majd az eagle nyák tervezőt ,ezt áttetszővé teszem a Glass2k.exe programmal a tervezőn megrajzolom a nyák kontúrt majd ránagyítom a dokumentumra és mehet a nyákrajzolás.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2016
(#) elactrofan válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
köszi mindenkinek, csak részben jön le a fólia. De az is zavaró.
(#) kaqkk válasza elactrofan hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
Akkor túl sok a levilágítási időd vagy nem elég fényzáró a maszkod , mindkét esetben segít az idő csökkentése (nyomdai film használatával 45 s a levilágítási időm!) A lézernyomival készült mesterfólia átlátszatlanabbá tehető nyomatsötétítő spray használatával .
(#) nandika76 hozzászólása Feb 20, 2016 /
 
Sziasztok vettem egy 160wattos higanygőz égőt (nem előtéteset) kérdésem az lenne,hogy le kell e törni a burát vagy jó így is a fotózáshoz?Nem nagyon merném mert úgy látom ez nem olyan mint a húsz évvel ezelőttim.(amúgy philips típus)
(#) nandika76 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Philips ML 160.
(#) pjg válasza nandika76 hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Ha eltöröd kiég az előtét izzószál, s kell egy fojtó helyette.
(#) rewox hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Szervusztok! Adott egy Philips HB 175 arcszolárium, és egy gyárilag fényérzékeny nyáklemez! Kérdésem a következő lenne, kb. 30cm távolságból mennyi ideig kell megvilágítani? Valamilyen irányelvet szeretnék kapni, mert a lemez nagysága nem ad lehetőséget a kísérletre! Biztosan volt már róla szó a kérdésemről csak nem kevés idő átnézni közel 1200 oldalt! Előre is köszönöm!
(#) Bakman válasza rewox hozzászólására (») Feb 21, 2016 / 1
 
Akár tíz perig is levilágíthatod. Nem ártana ellenőrizni egy kissebb darabon, nem mindjárt élesben tesztelni.
(#) vargalaszlo0405 hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Üdv!

Az lenne a kérdésem mi lehet az oka (milyen hiba), hogy a lézer festék átvasaláskor nem tapad mindenhol rendesen a rézre, illetve néhány helyen ahol ráragad ott is "szitás" likacsos lesz. Korábban nem volt ilyen gondom, de váltottam egy régebbi nyomtató típusra, HP Laserjet 5 L-re vadi új gyári tonerrel. A papír fényes műnyomó. A lemezt 800 as papírral felcsiszolom, pici mosogatószeres vízzel, utána szárítom és mielőtt vasalnám alkoholos wc papírral áttörlöm. A vasalót max teljesítményen járatom.

Nem tudom mi lehet a gond, szép a nyomat a papíron, nem foltos, nem csíkos és erős de a lemezen nem lesz jó, mindig lesz rajta hiba.
Ha van valakinek ötlete/ jó tanácsa mit csináljak másként azt megköszönném.
(#) kaqkk válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Feb 21, 2016 / 1
 
Csiszolás mosogatás helyett inkább próbáld meg az előmaratást , pár másodpercre mártsd bele a maratóba azután tisztavízzel őblítsd és töröld szárazra .
(#) vargalaszlo0405 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Köszönöm! A sósav peroxid kombót használom, azzal is jó lehet? Vagy van egy kevés vas-kloridom még, inkább azzal próbálkozzak?
(#) kaqkk válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Bármelyik jó csak rövid ideig legyen benne a nyák és ne fogdosd össze utána ..
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
(#) elektromos válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Én ezt használom Bővebben: Link
Azóta is áldom aki kitalálta ezt a tisztítószert nyák tisztításra . Csak rá spric a panelra várni kb fél percet, aztán letörölni egy papírzsepivel. Azóta nem tudom elrontani a paneljeimet .
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
(#) vargalaszlo0405 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Sajnos ne oldotta meg a gondot... Jobb talán valamivel, de így is van ahol elengedi. Kétszer is próbáltam az egyik lemezt kevesebb a másikat hosszabb ideig hagytam. Szépen megfogja a marató, leöblítettem szárítottam és nem tapogattam. Azt hiszem mégis csak a nyomtató lesz a ludas...
(#) kaqkk válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Vagy nem elég meleg a vasalód ...
(#) vargalaszlo0405 válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Az az érdekes, hogy a régi nyomtatóval csak nagyon ritkán volt ilyen gondom. Letisztítottam a felületet nyomtattam, vasaltam és kész. De ennek sem kéne "rossznak" lennie mert vadi új gyári tonerem van. Bár ránézésre látom, hogy "vékonyabban" adja a festéket mint a másik. De fed tehát elvileg jó.
(#) vargalaszlo0405 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Nos megmérni nem tudom, de egy újabb típusú vasalót használok max teljesítményen. Mennyinek kellene lennie?
(#) kaqkk válasza vargalaszlo0405 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Ez csak a tonertől függ pontos hőfokot nem lehet mondani , de még megpróbálhatod eyess módszerét, picit nedvesítsd meg alkohollal a nyomat felületét mielőtt felvasalod .(ő sima nyomtatólappal használja ezt a módszert)
(#) Bassmester hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Sziasztok!
Most először próbálok egy nyáktervet gyártásra előkészíteni sprint layout-tal.
A DRC sokszori lefuttatásával sikerült megtalálni és kijavítani a gyárthatósági hibák zömét, de még koránt sem tiszta minden.
Pl.: nagy baj az ha smd forrfelületre viát rakok? Így nem fogadja el a gyártó?
(#) vargalaszlo0405 válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Kipróbáltam. Nem vált be sajnos. És most jó előre bekapcsoltam a vasalót, hogy tuti elég forró legyen. Sajnos már biztos, hogy a nyomtató a ludas. Csak azért bosszant, mert ahogy megvettem (használtan) pár napra rá kaptam hozzá 10db bontatlan tonert grátisz egy ismerősömtől. (megmaradt) Azt gondoltam jó hosszú időre meg van oldva a gond. Hát nincs... Azért nagyon köszönöm a segítséget!
Következő: »»   1161 / 1385
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem