Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Mivel és meddig világítod? Film, vagy pausz?
Sok az 50 fok elég a 35. A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2016
ilyenkor amikor nincs nap akkor uv ledből készített lámpával, nyáron próbáltam nappal is akkor se volt jobb a helyzet. Filmmel világítom Két réteg film. Lézernyomtatóval nyomtatom.
30-35 fokos előhívóban finom ecsettel simogatva kb 2 perc alatt elő kell jönnie ha jó a levilágítási idő és a mesterfilm , nem szabad feleslegnek fent maradni és a levilágított fólia sem jöhet le . Ha lejön az összes fólia akkor kevés a levilágítás , ha nem jön le a felesleg akkor sok .
Az első fotós nyákom júliusban, délben "fotóztam" pauszra nyomtatott filmmel. Már nem emlékszem, hogy fél, vagy két perc volt az expó. A 4 csöves arcszolival fél perc. Közönséges másolópapírra nyomtatott filmmel 6-7 perc a megvilágítás. Kb 25-30 cm távolságról.
Üdv!
Azt szeretném kérdezni, hogy tud e valaki segíteni hogyan lehetne a mellékelt nyáktervet nyomtatható formába hozni vasalásos technikához. Ez egy hibrid erősítő és annak tápja, mindent beszereztem hozzá, még a doboza is szinte kész van, trafóit is megtekertem ahogy kell, de ezzel nem boldogulok. Van express pcb-m de eddig nem sikerült "kultúrált" módon áttervezni/lekoppintani. Beszkenneltem, áttettem word be, tükröztem (mert eredetileg szerintem fotó tech. hez készült) de nem lesz elég jó a fedése, illetve nem akar rendesen ráragadni.(mindig akad egy két hely ahol nem ragad rá) Már vagy 10 szer megpróbáltam de nem sikerül elég jóra. A 2007 es rádiótechnika évkönyvben fellelhető 70W os hibrid végerősítő néven. Kb két éve vesződöm vele, hogy mindene meglegyen, szeretném "szépre"összehozni ha lehetséges. Minden ötletet előre is hálásan köszönök.
Legegyszerűbben:
1. kivágod a nyák képét egy grafikus programmal és elmented .bmp, vagy .jpg formátumban. 2. beilleszted a Sprintlayout programba háttérnek és megrajzolod. Max. 1 óra alatt megvan.
Köszönöm!
Az elvileg ingyenes? Rákeresek... Nem tudtam, hogy ott van ilyen funkció. És így mérettartó is lesz?
Nagyon szuper! Már csinálom is. Nagyon köszönöm! Ez később is igen hasznos lesz.
Ha már újrarajzolod, akkor vastagabb vonalakkal, és nagyobb forrszemekkel ajánlanám.
Az előbbi hozzászóláshoz: mérettartó így nem lesz, de a grafikus programmal akkorára méretezed, amekkora kell. Ez látható a nyáktervezőbe beillesztés után is. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2016
Üdv!
Én így csinálom. megnyitom a dokumentumot(pdf ,kép ,stb.) majd az eagle nyák tervezőt ,ezt áttetszővé teszem a Glass2k.exe programmal a tervezőn megrajzolom a nyák kontúrt majd ránagyítom a dokumentumra és mehet a nyákrajzolás. A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2016
köszi mindenkinek, csak részben jön le a fólia. De az is zavaró.
Akkor túl sok a levilágítási időd vagy nem elég fényzáró a maszkod , mindkét esetben segít az idő csökkentése (nyomdai film használatával 45 s a levilágítási időm!) A lézernyomival készült mesterfólia átlátszatlanabbá tehető nyomatsötétítő spray használatával .
Sziasztok vettem egy 160wattos higanygőz égőt (nem előtéteset) kérdésem az lenne,hogy le kell e törni a burát vagy jó így is a fotózáshoz?Nem nagyon merném mert úgy látom ez nem olyan mint a húsz évvel ezelőttim.(amúgy philips típus)
Ha eltöröd kiég az előtét izzószál, s kell egy fojtó helyette.
Szervusztok! Adott egy Philips HB 175 arcszolárium, és egy gyárilag fényérzékeny nyáklemez! Kérdésem a következő lenne, kb. 30cm távolságból mennyi ideig kell megvilágítani? Valamilyen irányelvet szeretnék kapni, mert a lemez nagysága nem ad lehetőséget a kísérletre! Biztosan volt már róla szó a kérdésemről csak nem kevés idő átnézni közel 1200 oldalt! Előre is köszönöm!
Akár tíz perig is levilágíthatod. Nem ártana ellenőrizni egy kissebb darabon, nem mindjárt élesben tesztelni.
Üdv!
Az lenne a kérdésem mi lehet az oka (milyen hiba), hogy a lézer festék átvasaláskor nem tapad mindenhol rendesen a rézre, illetve néhány helyen ahol ráragad ott is "szitás" likacsos lesz. Korábban nem volt ilyen gondom, de váltottam egy régebbi nyomtató típusra, HP Laserjet 5 L-re vadi új gyári tonerrel. A papír fényes műnyomó. A lemezt 800 as papírral felcsiszolom, pici mosogatószeres vízzel, utána szárítom és mielőtt vasalnám alkoholos wc papírral áttörlöm. A vasalót max teljesítményen járatom. Nem tudom mi lehet a gond, szép a nyomat a papíron, nem foltos, nem csíkos és erős de a lemezen nem lesz jó, mindig lesz rajta hiba. Ha van valakinek ötlete/ jó tanácsa mit csináljak másként azt megköszönném.
Csiszolás mosogatás helyett inkább próbáld meg az előmaratást , pár másodpercre mártsd bele a maratóba azután tisztavízzel őblítsd és töröld szárazra .
Köszönöm! A sósav peroxid kombót használom, azzal is jó lehet? Vagy van egy kevés vas-kloridom még, inkább azzal próbálkozzak?
Bármelyik jó csak rövid ideig legyen benne a nyák és ne fogdosd össze utána ..
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Én ezt használom Bővebben: Link
Azóta is áldom aki kitalálta ezt a tisztítószert nyák tisztításra . Csak rá spric a panelra várni kb fél percet, aztán letörölni egy papírzsepivel. Azóta nem tudom elrontani a paneljeimet . A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2016
Sajnos ne oldotta meg a gondot... Jobb talán valamivel, de így is van ahol elengedi. Kétszer is próbáltam az egyik lemezt kevesebb a másikat hosszabb ideig hagytam. Szépen megfogja a marató, leöblítettem szárítottam és nem tapogattam. Azt hiszem mégis csak a nyomtató lesz a ludas...
Vagy nem elég meleg a vasalód ...
Az az érdekes, hogy a régi nyomtatóval csak nagyon ritkán volt ilyen gondom. Letisztítottam a felületet nyomtattam, vasaltam és kész. De ennek sem kéne "rossznak" lennie mert vadi új gyári tonerem van. Bár ránézésre látom, hogy "vékonyabban" adja a festéket mint a másik. De fed tehát elvileg jó.
Nos megmérni nem tudom, de egy újabb típusú vasalót használok max teljesítményen. Mennyinek kellene lennie?
Ez csak a tonertől függ pontos hőfokot nem lehet mondani , de még megpróbálhatod eyess módszerét, picit nedvesítsd meg alkohollal a nyomat felületét mielőtt felvasalod .(ő sima nyomtatólappal használja ezt a módszert)
Sziasztok!
Most először próbálok egy nyáktervet gyártásra előkészíteni sprint layout-tal. A DRC sokszori lefuttatásával sikerült megtalálni és kijavítani a gyárthatósági hibák zömét, de még koránt sem tiszta minden. Pl.: nagy baj az ha smd forrfelületre viát rakok? Így nem fogadja el a gyártó?
Kipróbáltam. Nem vált be sajnos. És most jó előre bekapcsoltam a vasalót, hogy tuti elég forró legyen. Sajnos már biztos, hogy a nyomtató a ludas. Csak azért bosszant, mert ahogy megvettem (használtan) pár napra rá kaptam hozzá 10db bontatlan tonert grátisz egy ismerősömtől. (megmaradt) Azt gondoltam jó hosszú időre meg van oldva a gond. Hát nincs... Azért nagyon köszönöm a segítséget!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |