Fórum témák
» Több friss téma |
Legfeljebb elúszik a lakás! (és kiderül. hogy az a ajtózár rossz)
A program indítás után még nincs annyi víz benne, hogy elússzon a lakás. Ha meg jó az ajtózár, gondolom leállítaná a mosást a program, merthogy kinyílt az ajtó. Ha rossz a zár, akkor nem áll le a program, és akkor lehet cserélni a zárat. Gondolom én.
A hozzászólás módosítva: Feb 22, 2016
Ha az ajtózár bezár, akkor az valószínű, hogy jó és nem tudod kinyitni az ajtót. Ez azt is eredményezi, hogy nem fog elúszni a lakás
@Borbeee: Ha bezár az ajtó, akkor nézd meg a szénkeféket. Ha 1,5cm-nél kisebb, akkor ott a gond. Üdv, Palkó.
Biztosan én vagyok béna, de nem tudtam rákeresni a fórumban: whirlpool 7109-es mosógépünk f26-os hibával megállt. A szerelő szerint vezérlőpanel hiba. 25-öt mondott rá. Neten rákeresve azt találtam, hogy szivattyú vezérlő triak, vagy szivattyú hiba. Szerintem a triak lehet rossz, mert ahogy a szerelő matatta, hallottam zúgni.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Hát ha az a rossz ki kell cserélni és kiderül. Persze meg kell nézni azt is mielőtt kicserélted és elindítód,hogy mitől ment ki. Mert csak úgy nem megy ki a triak. Szivattyú jó nem szorul stb..
Ha zúg akkor valószínűleg jó a triac inkább az lehet hogy valami van a szivattyúban vagy szimplán csak szétkopott.
A start és az ahhoz legközelebbi gombot nyomvatartva bekapcsolod a gép a programkapcsoló jobbra való fordításával.Amikor elkezdenek villogni a ledek akkor elengedheted a 2 gombot.Utána ha hajtod a programkapcsolót akkor a különböző perifériákat teszteli majd azok után egy ponton ki fog írni egy hibakódot EXX valami lesz.
Üdv Urak!
Van egy WMA 7416 BW Indesit módosulat. A következőket csinálja: bekapcsolom, csentrivel indul a kijelző szerint. A szivattyú megy a motor csak a bekapcsolás pillanatában mozdul. A kijelzőn centri jel, 15 perc "end" felirat. Ezt játsza végtelenül. A választógombot 12 óra állásba állítva. a pause gombot nyomva, bekapcsolva 0417 felirat jelenik meg. A pause gombot elengedve a kijelző összes szegmense jelez, majd visszaáll a megszokott tevékenységére. Köszi a figyelmet !
Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni szénkefe rugó erő beállításban? A helyzet az, hogy nem rég cseréltem szénkefét, de új rugókat nem tettem, nem kaptam. A centrifuga még mindig hol működik, hol nem. A kommutátor is lilás színűre elszíneződik. Sehol nem találtam eddig adatot a rugó erő meghatározásához, de szerintem már meggyengültek. Digitális mérlegen meg tudnám mérni, csak jó lenne tudni, hogy mennyinek kell lenni.
Sziasztok! Tudna valaki hajdú energolux mosógépben segíteni, el indítom a 4-esprogramot csinálja rendesen a dolgát egészen a öblítés végéig , és aztán semmi még a szinkron motor is le ál, nem is szivattyúz ki csak ha tovább tekerem kézzel. köszi előre a tippeket.
Szia!
Öblítőstop miatt áll meg. A 4es programot A vagy C-vel indítod? Úgy emlékszem a 4A programban nincs stop, azzal kellene próbálni, vagy 3A. Utóbbi 60fokos mosás emlékeim szerint.
Szia!!
4 A meg A féllel indítom és akkor csinálja ezt.
Még egy kérdés, Whirpool felül töltős mosógépnek ki kopott a lengéscsillapító rögzítő csap meg a maga a dobban ki alakított lyuk mind két oldala, így nagyon zörög meg ugrál mikor centrizik, lehet ezzel csinálni valamit?
Nagyon macerás javítani vagy műanyaghegesztővel kipótoltatod a kikopott részt vagy a csapban lévő fém rudat szétfeszíted.(vagy mindkettő)
helló én Úgy szoktam megoldani vagy adok neki 2 csavart + FBS ragasztót vagy a másik lehetőség a rögzítő stift helyett átmenő csavarral rögzítem a dobhoz és önzáró anyával jól meghúzom és nem fog kotyogni a teleszkóp
Üdv !
Egy mai "modern" elektronikus vezérlésű mosó-(mosogató)gép hogyan tolerálja a használaton kívüli áramtalanítást ? Amióta öcsém sikeresen felgyújtotta a mosógépet egy rossz kapcsolással azóta nálam alapértelmezett dolog ... Csak a szép új gép .. ?
3A-val próbáld meg. Ha azzal is megáll, akkor valamelyik érintkező a programkapcsolóban gyatra. Prk. csere.
Hali!
Askoll M500 motorról tud valaki valami érdemlegeset? Mondjuk, rajzot? Na, jó ez csak vicc volt de hátha... Köszi
Köszi a válaszokat. a hajdúnál érintkezési probléma volt meg oldottam, awhirlpool meg meg oldom a tippek alapján, valamelyik csak jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016
Köszi, ezt megtaláltam Olyanra gondoltam, esetleg valaki "küzdött" már a problémával, és tud némi infót adni.
Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni vagy tanácsot adni. Indesit WITP82 mosógépem van. Rendszeresen áramtalanítom használat után, utóbbi hónapokban viszont nem tudom visszaíndítani. Áramba teszem, és villog veszettül, nem csinál semmit. 5 perc ki be kapcsolgatás (áramba be, áramból ki) után néha magától beindul (azaz kialszik minden led), és akkor bekapcsológombbal bekapcsol, tökéletesen végigmossa a programot...
A baj az, hogy egyre nehezebb rábírni, hogy beinduljon, egyre többet kell kapcsolgatni... Az elektronikát megnéztem, de semmi látható sérülés rajta... Érdemes az elektronikát cserélni / vizsgáltatni, vagy máshol kell keresni a hibát? Előre is köszöm a tanácsokat.
Szia!
Azonnal szembetűnik a kék álló elkók között egy barna, amely kifejezetten púpos. Azt mindenképpen cseréld, de a többit sem ártana kicserélni. A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016
Annyit hozzátennék az előttem szólóhoz, hogy nem feltétlen előny állandóan kihuzigálni, áramtalanítani. Nem csak a mosógépet, de semmilyen állandóüzemre tervezett gépet. A villanyszámlát nem igazán növelik, viszont az állandó kapcsolási lökések megviselik a tájukat. A kondik is előbb tönkremennek, pl a tv, vagy bármely kapcsolóüzemű tápos gép megy évekig. Az első áramszünet lenullázza. Ez persze csak az én véleményem a tapasztalataim tükrében
Ezt cáfolnám: én állandóan kihúzok és lekapcsolok mindent és soha semmilyen hátrányát nem tapasztaltam ennek, sőt. A készenlétben lévő tápok nem melegednek, nem fogyasztanak és nem termelnek zavart, a bekapcsolás áramlökést pedig könnyedén elviselik a diódák.
Lehet, nekem más tapasztalataim vannak Azt a tényt leszámítva, hogy valóban fogyasztanak, melegszenek. Viszont, amiket hoznak javításra hozzáteszik, mindég kikapcsolják , kihúzzák stb. Ennek ellenére 2-4 évente megjelennek, és táphibásak. Nálam eléggé el nem ítélhető módon, minden megy. Kb 15 éve, semmi nem romlott el, mármint táphibával.
Sziasztok Szakik! Küzdök egy Gorenje wa65205 mosógéppel. Végig viszi a programot de a motorja csak az elején moccan egy picit,utána mozdulatlan. A motor meghajtó inverter STK 621140-es ic ből a motorra menő három fázis egyike 15 ohm -ra zárlatot mutat. Kérdésem az lenne,hogy talákozott-e már valaki ilyen hibával és,hogy elég csak az ic-t cserélnék vagy ilyenkor visz magával mást is? A másik kérdésem az lenne,hogy ennek az ic-nek van-e valami olcsóbb helyettesítője? Köszönöm előre is a válaszokat!
Elég nagy mákod van, mert ebben az esetben elég csak az IC-t cserélni 1000ből 1 eset.
Uhh,ez jó hír! Köszönöm! Már csak találnom kéne valahol olcsón. Azt nemtudod véletlenül,h helyettesíthető -e mondjuk az IRAMS10UP60B-vel vagy mással?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |