Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm! Akkor megpróbálok az Ebay-én. A HQ árral már találkoztam....
Ez tanulságos... Eddig a "mindent áramtalni"-nak voltam a hive...
Egyébként azóta áram alatt van, és gond nélkül elindul, többször is megpróbáltam... Nem lehet a zavarszűrő kondenzátor a hibás? Mert ha pár pillanatra áramtalanitom, visszaindul, hosszabb idő után kezd el villogni és nem menni.... Ebből gondolom, hogy valami kondi a ludas, mert az tartja még az áramot egy ideig...
Szia!
Inkább valamelyik kondi a ludas. Kiszáradás környékezi, ha hosszabb ideig nincs feszültség alatt. Veszít a kapacitásából, egyre többet, mikor feszültséget kap regenerálódik. Ez a folyamat a kapacitás, illetve egyéb veszteségek miatt egyre hosszabb lehet. Ami addig fajul, hogy képtelen indulni. A másik dologgal kapcsolatban , természetesen " kadarist" eljárása a helyes. Mindenféleképp! Viszont az elektronika elvileg nem megy tönkre. Ha az alkatrészek abszolút jók, ebből kiindulva, minden ki, be kapcsolás kockázat . Ez persze nem a háztartások számára gyártott készülékekre vonatkozik.
Sziasztok! Lenne egy kis problémám a következő panellel. A mosógép egyébként nem vesz vizet mert a mágnesszelep csak 28-30 volt feszültséget kap. ( 220-as). Enyhe szaga volt a panelnek illetve a kis trafó mellett enyhe füst kicsapódás is volt. Segítenétek hogy mi mehetett ki?
Sziasztok!
Gorenje wa61101 típusú mosógépem van. A mosást rendesen elvégzi de amikor a centrifugálásra kerül a sor felpörget alacsonyabb fordulatszámra és amikor kapcsolna a magasabb fordulatszámra akkor a narancssárga led villan kettőt és visszaesik a mosási fordulatszámra, tehát nem centrifugál. A szénkefék újak, dugulást nem találtam. Próbáltam ruhák nélkül csak a centrifuga programot és akkor is ugyan ez a jelenség. Mi lehet a hiba oka, illetve javítható-e? A választ köszönöm előre is!
Szervusztok!
Candy CT 1096 TXT mosógép bekapcsolás után ezt írja ki "Welcom és egy óra megy rajta" . Egyik gombra sem reagál. Nagy a baj ?
Szerintem alaposan nyálazd át a használatiját.
Ha ezt írja ki angolul és magyarul: "Welcom és egy óra megy rajta" Akkor valami szoftvergond lehet. Ilyen hibaüzenetet még nem láttam.
Azt hogy semmire sem reagál arra is értettem, hogy hiába nyomom a C3 gombot az időzítést sem tudom kitörölni belőle. (ha beírtak valamit)
Azt hogy egy óra megy rajta arra értettem, hogy egy digitális órát mutat és megy rajta az idő
Vagy valaki elnyomkodta...., esetleg várja mikor jár le az időzítés. Ez talán abból kiderül ha visszafelé számol. De ez csak teória.
Már egy ideje itt van mikor bekapcsolom néha a kijelző normál állapotot mutat,nyitott ajtó és az aktuális program, de egy pár másodperc után előjön a Welcom és az óra ami felfelé számol.
Még a gyerekzárra gondoltunk de a leírásában erre utalót nem találtam. Bár ami magyar nyelvű az a 1496-os típusé. 1096-ost csak oroszul találtam külalakra egyformák. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2016
Sziasztok!
Remélem,hogy valaki tud segíteni! Nem tudom leolvasni egy Samsung WF80F5E0W2W mosógép táp IC felíratát,mert meg van csiszolva. A jelek szerint a táp IC a hibás,ezért szeretném cserélni,már amennyiben beszerezhető. A panel amelyen van DC41-00203A alap kódú,a beültetés kódja DC92-01236 B/130929/4LF. Jól jönne az IC típusa,vagy esetleg olyan hibás panel,amelyből az IC-t ki tudnám "termelni". Köszönettel:
A képen nem úgy látszik, mintha le volna csiszolva. Pontosan nem látom, de tán ha egy kicsit megnyálazod a tetejét egy nagyítóval leolvashatod.
Csak le van öntve a nedvesség ellen védő anyaggal, "tisztán" olvasható, hogy az Infineon IC típusa: ICE2QR2280Z
A hozzászólás módosítva: Feb 29, 2016
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat és az adatlapot! Ezzel az IC-vel még nem találkoztam. Körülnézek,hogy hol lehet beszerezni!
Sziasztok! Erre: http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1911111.html#1911111 esetleg nincs valakinek ötlete?
Köszi: Attila
Ajtót egyáltalán bezárja?Program elindul?Szemre a többi alkatrész jó a panelon?
Igen az ajtót bezárja program elindul, csak centri le is megy,vde vizet nem vesz. Ha a szelepnek adok 220-at kinyit szépen és ereszti a vizet be.
Szia!
Akkor nézd meg a szelepet működtető triakot. Szerintem megér egy cserét rögtön, vagy mérsz előbb a gate-jén, hogy kap e vezérlést a triak. Ha igen, több, mint valószínű, hogy az rossz. Üdv, Palkó.
Szia!
Ebben a típusban 3 relé felel a motor forgásirány váltásért és a későbbi fordulatszám növelésért. Amikor magasabb fordulatra pörget, akkor a 3. relé meghúz, és az kapcsolja az állórészt. Ha ez a relé nem jó, vagy nem húz meg, akkor lehet a leírt problémádnak az eredete. (elég gyenge minőségű relék vannak ebben a panelben. Én is találkoztam ilyennel, és a 4 reléből 2 össze volt tapadva.) Üdv, Palkó.
Sziasztok !
Segítséget szeretnék kérni ! Van egy indesit IWD 81283 típusú mosógépem ,és csapágyas.és nagyon úgy tűnik ,hogy nem lehet szétszedni az üstöt.
Műanyag? Azt is szétlehet vágni, csak az összeszerelése macerás. Legjobb valami műanyag lökhárító javítással foglalkozó céget keresni erre.
Meglehet azt csinálni csak kicsivel tovább tart. Én a hegesztés mentén kőrbe szoktam vágni 1mm es flex korongal lassú fordulaton. Persze előtte kb 10cm távolságra 4mm es furatukat készítek.
Ha kész kőrbe FBS ragacs és a lyukakba M4 es rozsdamentes csavar önzáró anyával. A héten is csinálok 1et, ha sikerül életet lehelni az elektronikájába . Ha gondolod lefotózom és felteszem. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2016
Nem szénkefés a motor?
Nekem ugyan ezt csinálta a bosch, és szénkefe csere oldotta meg.
Üdvözletem mindenkinek.Segítséget szeretnék kérni.Van egy Fagor 1fet 109 tipusú mosógépem.Nem indul egyik program sem el.Felpörög a centrifuga,majd pár másodperc után leáll.Pár másodperc után megint elindul a centrifuga,leáll és beindul a szivattyú.Kb. 10 másodperc után leáll,és kikapcsol a gép.Mi lehet a hiba?Segítséget előre is köszönöm.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |