Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „A pic pedig nem volt, most sem az, és remélhetőleg nem is lesz gagyi cucc a jövőben sem, ejnye-bejnye!” Úgy látom, nem vagy vevő az iróniára. Ha olvastál már tőlem hozzászólást, vagy cikket, vagy ha továbbolvastad volna azt, amiből idéztél, akkor tudnod kellene, hogy poénnak szántam.
O h.... Köszi, ezt benéztem. A munkahelyi gépemen alapból 9600 ra van állítva mindtettő ezért ezt nem is néztem. Amint lessz kis időm le ellenörzöm ujra.
Még egyszer köszi.
Valóban részben a Baud beállítás volt a probléma. De van egy tapasztalatom ami másnak is jól jöhet.
Mégpedig az, hogy Ebay os PicKit2 uart tool ja nem mindig megbízható. Eddig bíztam benne mert volt egy DKU5 ös teló kábelem amit szerettem volna USB-UART átalakítóként használni és a PicKit2 vel ide oda tudtam adatot küldeni. De ami a PikKit2-Pic16f690 közt nem működött. A DKU5 ös kábelen a Mikropascal USART Tool al simán ment..
4 megán. Az igazsághoz viszont hozzátartozik, hogy flowcoddal programozok, ott egy kicsit tárhely és időigényesebb minden feladat, mert elég dagályosra fordít...
Köszönöm!
Most már lehet ide beszúrni, mert ez is Microchip lesz. Ez a fickó sem semmi programozásban:
Bővebben: Link
Azért milyen érdekes ez. Mekkora elismerés ébred bennünk, akik tudják, hogy mi van emögött. A laikusok csak fintorognak, hogy "ilyen már volt 20 évvel ezelőtt is."
4 megán van 1 mipsed, ilyesmi feladatnak 3-400 utasítás időbe bele kellene férnie egy főciklusba még a terjengősebb C fordítóknál is, ami fél millisec ciklus idő, ha mindent bele tudsz pakolni aszinkron állapotgép formájában egyetlen főciklusba. Elégnek kellene lennie a gépidőnek, nem tudom, miért aggódsz miatta. Gondolom, a fordító környezeted kiírja, mekkora a végrehajtható kód byte-ban, abból vissza tudod számolni, hány asm utasítás összesen. Még ha több is lenne a kelleténél, de a fordító környezeted tud asm list file-t készíteni, ellenőrizni lehet rajta, mi olyan sok, és még mindig működhet.
Melyik típusnál jött ez a hiba ki?
Van képed róla?
Valaki elmagyarázza nekem, hogyan tud működni az a joystick, amikor be sincs kötve az áramkörbe?
Nem tudom melyik joystickot nézed,de be van kötve a próbapanelra.
A panelba be vannak dugdosva drótok, de a kötésük módja valami furcsa. A videónál a kommentek ki vannak tiltva. Website-ra feltöltött kapcsrajzot / programot megvizslatható formában nem találtam róla. Ha valaki esetleg talált, dobjon róla egy linket.
Üdv.!
Gondoltam eljátszom kicsit a soros kommunikációval PIC fronton ám van egy kissebb nagyobb gondom.Van egy programom ami elvileg legalábbis szerintem folyamatosan küld valamit RS232-n. Ám ha rákapcsolom egy USB-RS232 átalakitóra akkor nem kapok semmit sem a gépen sem pedig nem villanik fel a kommunikációt jelző LED. A próbálkozásom:
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Üdv. Az osztás milyen logika szerint működik assembly-ben, százezres nagyságrendű számoknál pld. 987654/456789, és eredmény 4 számjegyig kell. Sokat ne fáradjon a segítséggel senki, csak ha 2-3 rövid mondatban lehet válaszolni. Ha bonyolult, nem vágok bele.
Nem assembly utasításokra gondolok, basic-ben raknám össze. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Végső soron követhető az a módszer, amit a papíron történő osztásnál használunk. Tegyük fel, hogy az osztó egy n bites szám. Az osztandó első n bitjével összehasonlítjuk, s ha az osztó ennél kisebb, akkor levonjuk az osztót, és 1-et írunk az eredmény első jegyének (különben pedig 0-át). A kivonás maradékához hozzáírjuk az osztandó soron következő jegyét, és megismételjük a fenti lépést. Mire az osztandó jegyei elfogynak, összeállnak a hányados számjegyei, s ha kell, az osztási maradék is.
Bővebben: Előjel nélküli számok osztása
Köszönöm, ez jó lesz nekem. Basicben ezt szépen meg lehet csinálni.
Közös GND-re figyelj mert nem lesz kommunikációd.
Sziasztok!
Még kezdő vagyok e téren, egy olyan kérdésem lenne egy távcső vezérlő PIC-ben elment a programozás neten találtam ugyan olyan PIC-et viszont a programozáshoz HEX file kell amit be kéne égetni az egy Bővebben: Link bináris fájl ha ezt átkonvertálom HEX-be az feltölthető rá PIC programozóval, mármint működő képes lesz? üdv, Tamás A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Szia! Ha hexet előállítod, zavarj rá egy disassemblert, értelmes asm-et kell visszakapnod. Akkor jó eséllyel menni fog.
Nevezd át .bin -re, utána futtasd ezt.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Szia egy kicsit bővebb segítséget tudnál adni milyen progit használjak rá teljesen nub vagyok :S
Egy kicsit régen foglalkoztam a PIC-el, és most újra elővettem az egyik projektemet. Az a gondom akadt, hogy az IDE-ben PK2-t csatlakoztatva, és hozzá az áramkört, a programot feltölti (látszólag), és futtatja. Ha kiveszem az egyenletből a PK2-t, és az áramkörnek tápot adok, akkor el sem indul. Feszültség, áramerősség rendben. MPLAB X IDE v2.10-et használok Linux alatt. Lehet, hogy valami opciót az IDE-nek adtam (debug, vagy ilyesmi) amitől nem fut le?
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Debug opció helyett Release legyen beállítva fordításkor!
#MCLR (reset) láb legyen felhúzva! Alacsonyfeszültségű programozás (LVP) legyen letiltva (vagy ha nincs letiltva, a PGM láb legyen lehúzva)!
Az előbb hülyeségeket beszéltem, töröltem. Itt nézd meg van egy loader progi is, gondolom azzal lehet feltölteni a pic-be. És még egy instrukciókat tartalmazó PDF is van ott.
A PIC TX (RB2) lábán jön ki valami? Szkóppal vagy valamivel nézd meg.
Köszi, de nem találok olyan menüt, ahol állíthatom a debug/release opciót.
Nem mindenkinek egyértelmű..
RX/TX lábaknál figyelj a fordított bekötésre. Tehát adapter TX megy PIC RX-be, PIC TX meg adapter RX-be. Tudom ez is alap, de hátha valakinek nem megy elsőre. Az ez is jó, akkor a beállításoknál kell keresni, de ha jól emlékszem nem egy nyelven írjuk a témát, így sokat nem tudok majd segíteni.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |