Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Az lenne a nagy próblémám, hogy hallgattam a hifi egységemet (elég hangosan) és véletlenül összeért a két kábel (piros,fekete) ilyenkor am a hifi auton lekapcsolja magát., megis történt de viszont mikor kikapcsoltam és vissza már semmi hangot nem adott ki a hangszórókra Mi lehet a baj? Erősítő? Végfok? vagymi???? mert a bement az jó equalizer megy rendesen csak hangot nem hallok amikor bekapcsolom egy pattanó hangot hallok és annyi. tovább semmi! Ez egy Sony MHC-BX5 típusú hifitorony! össz 160W-os hangfalakkal! +még egy 300W-os mély rávolt kötve de nem az adott neki... mert az erősítő benne 2x80w tehát az bírta. Várom sűrgősen a válaszokat!! Előre is köszi By: Gabi
Szia,
Több mint valószinű kiment a végfokod! Ha ez áll fent akkor már csak egy csere segíthet rajta (Ic -s?). Sony MHC-BX5. (ezután ha lehet gyírebben a smile -kkel)
Üdv! KEzdő vagyok nem nagoyn értek hozzá
IC az mit is jelent?
Hogy nem tranzisztoros. Szóval a lényeg az, hogy kiment a végfokja, s csak egy csere oldja meg a problémát. Esetleg még próbáld meg kihúzni a konnektorból a Hi-Fi -t egy 5 percre, s azután probáld meg, s ha akkor sem megy akkor bizony szét kell szedned és végfok csere, akkor látod majd meg, hogy Ic -s vagy tranzisztoros (ha addig a neten nem kerül rólla infó). Esetleg ha nem-nagyon értesz
a dolgokhoz, akkor rábízod egy valakire aki jártas az elektronikában,.. Még annyit jólenne tudni, hogy mindkét fele nemmegy? Abból gondolom, hogy Ic -s, mert azok szoktak koppanni mikor kimennek,..
Mostmár nagyjábol képbe vagyok hogy mi is az!
Tehát a végfokot ott találom ahol a a hangfalakat kell csatlakoztatni? Mert ma már szétszedtem mert az 5 perc áramszünet se hozott szerencsét Aztán ott hátul ahol csatlakoztatni kell a hangszórókat 2x2 hley van piros fekete.az lenne a végfok ?:O Ha igen akkor ebbe milyen kellen mert az erősítő benne 2x80w....
Nem-nem! Az csak a csatlakozó dugó ami hátul van, az a piross-fekete (pozitív-negatív). Szétszeded
a Hi-Fi -t s ha van lehetőséged jólenne pár kép a belsejéről, majd megmondjuk meik a végfok,..
*************? ha *************.. és holnap csinálok képeket rola! minden szögböl! ********************
Azért jöttél az oldalra, hogy itt old meg a problémát, tessék ide felrakni a képeket! Ne egyéb módon! Kössz! MODERÁTOR
OK!
am hogy nézhet ki ez a végfok mert lehet hogy láttam tudom is miaz csak nem ugrik be?:O:O
A problémád itt probáljuk megoldani,.. Ez egy fórum, s másoknak is hasznos lehet,..
(nemszeretjük itt a mail címeket)
Oké,Oké! Igazad van!
Holnap jelentkezem a képekkel! Addig is minden jót! Jóéjt mindenkinek!
A végfok panelen látsz a egy nagy IC-t? Hőtőbordán, a panel hosszabbik felén: (IC 501) -> STK042.
van egy sonyi tv a hang megmarad,a kép eltünik ki-be kapcsol hamár találkoztattok ilye brobmélával ligyszives irjátok meg hogy mi itt abaj?
Üdv!
Megtaláltam a végfokot! Ez van ráírva: stk402-100s Sőt van egy biztosíték az kiment ma vettem bele mégegyet de kivágja azt is! És zárlat ellen véd úgy kapcsol be! Mi lehet a baj? Írjatok FONTOS!
Akkor sajna kell a végfok csere,.. (az Ic amgy 2x 20 ... 50w -os).
Létszi segíts hogy hol lehet ilyet beszerezni és mennyiért??
Nálatok a HQ-Videonál,.. (én Romániából vagyok, de majd a többiek ajánlanak más üzleteket is).
Ezt a végfokot hogyan tudom kivenni vagy hogyan tudnám megcsinálni? mert amit én néztem az egy fekete kis v.mi azon volt rajta ez az azonosító és az volt egy panelra forrasztva a lábaival!
Hogyan foghatnék neki ??!?!
Szerintem bizz meg valakit aki ért hozzá, mert ha nem vagy jártas az ilyesmiben akkor könnyen az egész Hi-Fi -d megbánhatja,.. Sokáig melegíted mikor veszed ki a végfok Ic -t vagy összefolynak a lábakközt a dolgok, vagy kitudja, s mikor az újj tevődik bele, ügyelni kell, hogy akkor sem szabad túlhevíteni, gyorsan ügyesen kell,.. Kérj meg egy barátot, tanárt vagy egy Tv szerelőt (sztem max 500Ft -ért kiveszi s beleteszi a másikat).
Oké! köszi szépen a segítséget!
Még annyi enne hogy ha ledet akarok kötni a hifi kábelére hogy ütemre villogjon milyen ellenállás kell hozzá?! mert az nélkül kiüti a ledet!
Nemajánlatos ledet kötni a Hi-Fi kimenetére, inkább egy kivezérlés jelzőt, VU métert, látványosabb is,..
Üdv!
Nem nagyon értek az elektronikához. Hogyan tudnám azt megoldani, hogy zene ütemére villogjob kb 5-10db led?! Mert próbáltam hogy ellenálással kötöttem hangszóró kábelére ledet és egy idő után hangosan szólt a zene és az ellenállás nem bírta. Ez a megoldás valahogy kilőve. Amit írtál azt a vu metert. hát nem tom mit hogyan hova kell?!??? Ha van időd légyszíves segíts Előre is köszi
Szia,
Most picit fáradtka vagyok, de itt van két Topic ez és ez, ezekben vannak rajzok, hogyan kell erősítőhöz kötni, s még egy tucat okos információ, nézz szét a fent említett Topicokban, s-ha nem találsz megoldást akkor megbogarásszuk itt,.. (az ellenállásos megoldás a kimenetre nem-jó megoldás, ne is probálkozz ezzekkel ezután )
Megoldható valahogyan, hogy egy autós erősítőt bent a házban használhassam?
Mert ugye az 12V és ami itt bent 12v az csak a gép lehet Más nem! Hogyan lehetne ezt legolcsóbban megoldani? Írj Köszi
Hello!
Nagy örmömre jó lett a hifi. Aztán kb 1 hónapig bírta a végfok benne. Vagyis máig. Ma egyszer csak hallgattam a hifit és egyszer csak elhallgatott. utánna láttam, hogy kiírta a zárlat védelmet. Na de szétszedtem és a biztosítékok rendben voltak. De továbbra sem lehet vele mit kezdeni?! Megint a végfok mennt volna ki? Olvastam más fórumon hogy a kimnet végfokokat v.hogy meg lehet csinálni?! v.mi kűlső végfokot rákötni a belsőre vagy ilyesmi nem tudom már. Nem tudom mit csináljak?!?!?! Mert ha most veszek egyet lehet megint kimegy pár hét múlva. Na és persze megint 3500Ft-ot kidobni tudsz v.mi jó megoldást? Várom válaszod Gabi
A saját hangszoróit kötötted rá? Hány Ohm -al terhelted? Tényleg zárlatot kapott a kimenet?
Rajta voltak a saját hangfalai amik 6ohm-sak. össz 200w a 2 hangfal.
2 hídba rá volt kötve egy 300w-os 8Ohm-os mélyközép mnc. Zárlat nem volt mert szólt a zene 20-as hangerőn és egyszer csak elhallgatott. és nézem kiírta hogy "push power protect = zárlat bekapcsolva" . Mi lehet vele?, sok volt a 8ohm neki?
nem jól írtam. nem 2 hídba volt a 2-es véletlen került oda
"2 hídba rá volt kötve egy 300w-os 8Ohm-os mélyközép mnc" szóval akkor te még ráakasztottál egy másikat is, akkor nemszabad csodálkozni, hogy elszállt a végfok benne,.. Ha jól értem akkor a sajátjai voltak rátéve és ez az MNC meg az egyik hangfal (+) és a másik hangfal (+) -ára? (hídba gondolva)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |