Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   95 / 257
(#) simley hozzászólása Márc 30, 2016 /

Hogyan tudom ellenőrízni a tracking numbert?
Tracking #:
81167099781

Carrier:
China Post

Be ütöttem a track-chinapost.com semmit sem dob ki.
Az eladó hamís trsackinget adott?
(#) mikrokapcsolo válasza simley hozzászólására (») Márc 30, 2016 /

Mikor kaptad ezt a tracking numbert? Ha ma, akkor várj vele egy kicsit, míg feldolgozásra kerül. Ha egy héten belül sem fogod megtalálni, akkor lehet izgulni, hogy feladta-e tényleg. Ekkor érdemes írni az eladónak is, hogy hahó, valami nem stimm.
Én istt szoktam követni: Bővebben: Link
(#) nedudgi válasza simley hozzászólására (») Márc 30, 2016 /

Előfordul 5-10 napos késés is a követésnél. Mikori a feladás? Az eladó mit mondott, hol lehet követni a csomagot?
(#) Johnycorp válasza simley hozzászólására (») Márc 30, 2016 /

Ahogy a többiek is írták, pár napos késé előfordulhat.
Esetleg még a 17 track oldalán megpróbálhatod. Bár ott sem ad most ki semmit.
Pár csomagnál nekem is volt ilyen. Kis értékű csomagnál "csak úgy" adott egy hasonló kódot. Persze nem csinált semmit a csomag megérkezése után sem. Mintha csak egy csomagfelvételi sorszám lenne náluk, nem való semmire.
(#) Bakman válasza simley hozzászólására (») Márc 30, 2016 /

Ha a szám nem link is egyben, akkor kb. semmire sem jó az esetek 99 %-ában.
(#) proba válasza Bakman hozzászólására (») Márc 30, 2016 /

Akkor szoktak ilyen számot adni ( talán mert kötelező) , ha olcsó dolgot veszel. ( -5 $ ) . A rendes szám két betűvel kezdődik. Azt hiszem ezt a számot talán csak míg Kinában van addig lehet követni. ( vagy addig sem.) Azért túlzottan ne aggódj, ezzel a számmal is megérkeznek a csomagok, és a rendessel sem mindig, nincs különbség nagyon.
(#) Johnycorp válasza proba hozzászólására (») Márc 30, 2016 /

Nekem a legutóbbi szám nélküli csomag 12 nap alatt itt volt. A másik számmal rendelkező pedig 12 nap alatt ért kis hazánkba. Aztán 1! hétig a csigaposta nem tudta megmondani, hogy épp hol van. Majd egy újabb! hét után ideért. Ezzel együtt befrissült a posta oldalán a nyomkövetés. Kicsit vicces volt.
(#) siletto hozzászólása Márc 31, 2016 /

Üdv Urak!

Eléggé rendszeres eBay rendelő vagyok, eddig talán 250 tranzakcióm volt eBayen, még 40-50 alin,banggoodon,fasttechen úgy összesen az elmúlt évek alatt.

Azt szeretném kérdezni, hogy más nem tapasztalta esetleg, hogy mostanában lassabbak a csomagok?

Hallottam, hogy volt talán Shen Zhenben valami sárlavina néhány hónapja, ami elmosta a kikötőt, bár nem tudom igaz-e.

Konkrétan arra gondolok, hogy régebben 3 hét volt az átlag, de volt ami 10-15 nap alatt is ideért.
Most volt olyan csomagom ami meg se jött, ami megjött, az több mint 1 hónap alatt.
Természetesen nem szeretnék gyanakodni, hogy a postás benyúlja, vagy ilyesmi, de jó lenne tudni, más is tapasztalt-e ilyet.
(#) steelbird válasza siletto hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Hello.
Volt december vége.. február eleje környékén csúszás, de szerintem ez inkább azért volt, mert a decemberben jóval több rendelésük van, itt a vámosok sem győzik, valamint náluk később, idén február 16- án volt az újév. Ez kb. a világ népességének negyedét érinti, gondolhatod, mekkora csomagforgalmat generáltak ezek az ünnepek...
Én úgy látom, már visszaált a szokásos rend, legutóbbi rendeléseim 16-23 nap alatt ideértek.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2016
(#) niedziela válasza simley hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Ez nem track szerintem.
A formátuma nem jó.
2 betű +9db szám + 2 betű
(#) martin96 hozzászólása Márc 31, 2016 /

Sziasztok!
Alibabáról rendelt már valaki nagy tételben?
Szakdolgozathoz onnan szereznék majd be 18650-es akkukat. Elég sokat ráadásul. Lehet számítani rá, hogy kell-e majd pluszba fizetnem a vám miatt?
(#) nedudgi válasza martin96 hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Igen. 22EUR felett áfaköteles a küldemény. A részleteket a fejlécben levő linken találod.
(#) martin96 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Mondjuk még így is olcsóbb, mint itthonról.
(#) RoliNyh válasza martin96 hozzászólására (») Márc 31, 2016 /

Rendeld több tételben, úgy megúszod a vámot, és az áfát is...
(#) martin96 hozzászólása Ápr 1, 2016 /

Akkor is kell fizetni, ha Németből veszek valamit, amin már rajta van az áfa? (Nem a Magyarországi.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2016
(#) Doky586 válasza martin96 hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Fent a sárga keretes 'VÁM és ÁFA tájékoztatás' sajnos már döglött.. a modiknak kellene javítani..

Emlékeim szerint személyes behozatalnál magas az ingyenes értékhatár, de postázós módszernél nagyon alacsony, így könnyen felakad az ember és keletkezik a pluszköltség...
(#) nedudgi válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Sajnos, nem döglött. Működik, letölthető a tájékoztató. A [TOVÁBB] gombra kell kattintani.
Rosszul emlékezel, még mindig 22EUR illetve 45EUR az értékhatárok, ahogy a linkről letölthető dokumentum írja.Posta szerint.
(#) RoliNyh válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

De az harmadik féltől, nem EU-n belül...
(#) simley válasza Johnycorp hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Ma van 30 napja.
(#) nedudgi válasza RoliNyh hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Ez most hogy kapcsolódik a hozzászólásomhoz?
(#) mikrokapcsolo válasza simley hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Ha már átlépted az ebay által írt időkeretet, írj egy levelet az eladónak, hogy nem érkezett meg a csomagod, és te sem tudod nyomon követni az általa megadott számmal. nézzen utána ő, és ha nem ad pár napon belül kielágítő választ, kérd az ebay segítségét a problémád megoldásában.
(#) Bakman válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Úgy, hogy EU-n belül nincs VÁM. ÁFA is csak akkor, ha kereskedsz vele (nem ismerem a pontos szabályokat). Mondhatni az EU egyik legnagyobb vívmánya a vámmentesség a területen belül.
(#) nedudgi válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Az, hogy az EU-n belül nincs vám, hogy kapcsolódik egy link döglötté nyilvánításához?
(#) Bakman válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

RoliNyh a 22 és 45 EUR értékhatárra reagált, nem a működő, nem működő linkre.
(#) nedudgi válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Megváltoztak az értékhatárok?
(#) steelbird válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Ha még nem is változott, lehet hogy május 1- től fog.
(#) Doky586 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Valóban rosszul fogalmaztam. Ezt írja: "Ezen a linken archív tartalom található."
Ez azt jelenti hogy elévült, már nem érvényes ami le van írva benne..

A kérdezőnek a mai állapot kellene nem a 2009-es..
(#) nedudgi válasza Doky586 hozzászólására (») Ápr 1, 2016 /

Tudtommal jelenleg is ezek az összeghatárok vannak érvényben. Ha tudsz változásról, ne titkold.
(#) Digitalpimp hozzászólása Ápr 2, 2016 /

Egy kis segítség: Bővebben: Link
(#) szucsistvan123 hozzászólása Ápr 4, 2016 /

Üdv!
Venni szeretnék egy tételt Ebay-ről, 24.50 US .
ez még 22 eu alatt van egy kicsit.
Biztos, hogy nem kell rá ÁFA-t fizetnem?
Következő: »»   95 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem