Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok.
Vettem egy nyomáskapcsolót a szivattyúmhoz ilyet. Jól értelmezem, hogy a szivattyúhoz nem kell elektromosan hozzákötnöm? Csak 220 volt kell neki? Most jön az igazán amatőr kérdés:A hálózati bekötéshez N és L1 csatolókat kell bekötni a leírás szerint: Zöld/sárga az N gondolom, van még kék meg barna. Mindkettő menjen az L1-be?
Szia!
Zöld-sárga védőföld, barna N és kék L1 szerintem. Az utóbbi kettő mindegy.
Üdv!
Szeretném megérteni a mágneskártyás beléptető rendszer működését. Aki ért a témához kérem írjon rám. Ami érdekel. - A működési elve - kártya másolása (interneten láttam, hogy vannak ehhez olvasók, másolók) -egyéb információk. /A betörős poénokon már túl vagyok, normális válaszoknak örülnék. Lockpicker vagyok és érdekel az e fajta zárak működése és hiányosságai/
Ha nyomáskapcsoló, akkor az kapcsolja ki-be a szivattyút, ha lecsökkent, vagy felmegy (határ alá/fölé) a nyomás. Ahogy 'ferci' írta: zöld-sárga földelés, L1 fázis (barna), N nulla (kék). De ez felcserélhető.
Akkor olvasgassd először is a linken látható topikokat:
Bővebben: Link
Köszönöm!
granpa, neked is!
Sziasztok valaki tudna segiteni hogyan tudnék egyenirányitást csinálni egy 12V-os ventilátornak?
Van egy trafóm 2 x12V 400mA,egy ilyen egyenirányitó hid Kep ,2 db 1000µF kondenzátorom szűrésnek ahogy tudom mert kell,ezekkel összelehet hozni valamit? Nagyok az 1000µF os kondik ehez?nemtudom mi alapján kellene kiválasztani a kondenzátor kapacitását? A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Szia!
Ha kisebb ventilátorról van szó ( pl. pc-é), csináld meg kétutasban azzal a graetz-cel ( jó nagy..), 1000 µF bőven elég és még egy előtétellenállás is kell hozzá. A puffer biztos lesz 15-16 volt terhelve. Kiszámolod, hány ohm elég hozzá leejteni a feleslegesen nagy feszt 12 voltra. A graetz 2 váltóját rákötöd a 2x12 voltra és a negatív fesz lesz pl. a trafó közepe, a graetz + pedig a táp +. A graetz (-) maradjon üresen. A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Itt van egy pár rajz.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2016
Üdv!
Egy ventinek bőven elég lesz az 1000uF, de a feszültséggel gond lesz! Az egyenirányítás utáni feszültséget a VAC * gyök 2 képlettel kapod meg. Tehát majdnem 17V lesz majd ezzel a trafóval.
Értem köszönöm a segitséget mindenkinek , az előtét ellenállast azt hova is kell tenni akkor hogy csökkenjen a feszültség?
Beteheted az elkó plusz és a venti plusz közé.. kb/sacc 33-47 ohm, ha a venti 0,1 ampert fogyaszt. Term. jó forró lesz, tehát nem árt 2-3 wattos típus.
És attól függ a feszültség ha kisseb kapacitású kondenzátort használok?
Egy picit kevesebb lesz, mert hullámosabb a dc, de nem vészes.
Szeretnék építeni egy kerékpárlámpa vezérlőt, amihez kellene nekem néhány pici nyomógomb. Nagyon fontos, hogy ki lennének téve az időjárás viszontagságainak (pl.: felhőszakadás, napsütés), és alacsonynak kellene lennie. Ezt mivel lehetne áthidalni?
Valami mikronyomógombos megoldás lenne jó, de mivel vízhatlanítom?
Üdv.
Újabb kérdés: Hogyan állítja le a nyomáskapcsoló a szivattyút, ha nincsenek elektromosan összekötve? Ilyen kapcsolási rajzot nem találtam a leírásban.
Szerintem bármilyen nyomógomb (akár furat szerelt, akár smd) megfelel a célra, csak ne különálló gomb-sapkákat tegyél rájuk, hanem egy gumilappal fedd le egyben a kezelőszervet. Így a gumi rugalmassága engedi a használatot, és teljesen zárt is lesz.
Üdv!
Egy kis nyáklapra raksz mikrokapcsolókat. Ezekből van sokféle méret. Veszel olyan zsugorcsövet amibe belemegy és belül ragasztós, vagy gyantás, mindegy a lényeg, hogy ragad. A vezeték részénél rázsugorodik, tehát ott szigetel, a szabad végét fogóval összenyomod és úgy melegíted össze és addig úgy tartod míg ki nem hűl.
Biztos abba kell bekötni a szivattyúdat.. szedd le a doboz tetejét, látni fogsz valszín 2 x 3-as csokit, relét.
Ha nem tiszta, csinálj egy közeli fotót, hogy jól látszódjanak az írások a csokik mellett.
Sajnos 3-ágú csavar van a szivattyún, úgyhogy egyelőre nem tudom leszedni.
Én a vezérlő dobozról ( nyomáskapcsolóról ) írtam.. azt biztos szét kell szedned, ha be akarod kötni egyáltalán. Elvileg van benne egy panel, rajta relé és egy csoki a 230 V bekötéshez és meg egy a szivattyú vezetékeinek.
Ha egy dologról beszélünk ( ami képet belinkeltél ).
A nyomáskapcsolót sikerült szétszedni, sikerült is bekötni a 220-ba. A szivattyú szétszedéséhez nincs megfelelő csavarhúzóm. Meg itt Monoron a boltoknak se.
Vagy én nem látom át a témát, vagy nem tudom... a szivattyú kábele hová van bekötve?
Nincs egy fotód a nyomáskapcsoló beléről? Ha valamit kapcsoltatni akarsz, oda kell bekötni. A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2016
Fúrd le a fejét ha hozzá lehet férni és miután szétszedted ki tudod csavarni egy fogóval,és utána teszel bele egy rendes csillag csavart.
Mondom, extrém amatőr birka módon álltam neki.
Leírásban csak a nyomáskapcsoló hálózatba való bekötése van részletesen leírva. Ezt megtettem. Viszont nem írta, hogyan kell a szivattyút összekötni a nyomáskapcsolóval. Így azt nem tettem. Csak amikor felvillant a tudatom egy kis időre, akkor világosodtam meg (nem volt egy felemelő érzés): ha nincsenek összekötve, ugyan hogy a viharba tudná a nyomáskapcsoló ki-be kapcsolni a szivattyút? Aztán be akartam nézni a szivattyúba, hogy mik a lehetőségek, de nem tudtam kicsavarni a spéci csavarokat.
Az a végső megoldás, talán kölcsön tudok kérni egy megfelelő csavarhúzót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |