Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   1132 / 1274
(#) zsolti1985 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

azt hol találom?
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
(#) eyess válasza zsolti1985 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Az alkatrészek , és az elektronika megismerése nem tévészereléssel szokott kezdődni !!!!!!.
Ilyenkor felvetődik az , hogy az illető életének védelmében adható e további tanács .Ugyanis aki ennyire nincs tisztában dolgokkal annál bármi bekövetkezhet.

Tessék elvinni szerelőhöz , mert ez nem játék az életedbe is kerülhet !!!!!!.
(#) stevepapa válasza eyess hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Igen, ez egy örök dilemma egy ilyen fórumon! A tapasztalatom az,hogy mire " ide " eljut már mindent kipróbált. A konnektort is kicserélte DE mindenképpen ő akarja kijavítani, sajnos ...., noha néha a kérdésből kiderül, hogy erre esélye, semmi ! Szerintem, úgy kellene indítani a dolgot, hogy a kérdést feltevő, egy nyilatkozat tétel után kérdezhessen. Amiben tudomásul veszi, a javítás kockázatát. Úgy életvédelmi, mint anyagi vonatkozásban !
(#) zsolti1985 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Egyébként, soha nem értettem meg, hogy mért kell lenézni a másik embert. Nem érthet minden ember mindenhez. Ha tudni szeretnéd MV kábelek feszültség tesztelésével, illetve hiba kereséssel foglalkozom. Ott pedig igen csak repkednek a kV-ok. Igaz ez messze áll a tv szereléstől. Na mindegy hát ha nem hát nem.
(#) kadarist válasza zsolti1985 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /

Azért a sortranzisztort illik felismerni még a laikusnak is. Keresd meg a legnagyobb tranzisztort a sortrafó mellet és a forrasztásokat se felejtsd el átnézni.

Megnéztem találtam egy olyan, hogy J6920 tranzisztort ennek a forrasztásánál látni mint ha cserélve lett volna. Esetleg ez lehet megint rossz?

Ha ez a sortranzisztor rossz lenne, akkor egyáltalán nem lenne kép. A környező kondenzátorokat mérd át kapacitásmérővel!

Hát az van egy jó pár darab. Milyen értékű szokott általában kimenni?

Rájuk van írva, de lehet, hogy kódolva.

mindenképp ki kell forrasztani egyesével?
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2016

Persze, hogy ki. Nem könnyű ez a szakma...
(#) stevepapa válasza zsolti1985 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 / 2

Távol áll tőlem, hogy bárkit lenézzek, mint embert. De kezdő koromban, láttam meghalni a munkatársamat. Ő ráadásul, még szakember is volt, a kérdésből látszik sokszor, hogy " nehéz szülés lesz" . Attól, hogy kap valaki egy tv-t és leveszi a hátulját, még nem lesz műszerész. Azt nem említve, hogy igenis rendkívül veszélyes dolog laikusként egy elektromos berendezésben turkálni!!! Sokszor fázisceruzával, amitől a maradék hajam is égnek áll. Elhiszem neked, hogy ismered az "áramot" , a lényeg, hogy ezt ő is tudja
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2016
(#) zsolti1985 válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 14, 2016 /

Találtam rajzot a tv-hez(,) esetleg megtudnád nekem nézni? Melyik kondit kellene kicserélnem, hogy rendes legyen a kép mérete, mert vízszintesen össze van ugorva. Bővebben: Link
Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2016
(#) Digitalpimp hozzászólása Ápr 15, 2016 /

Sziasztok!

Olyan hibára lettem mostanában figyelmes a hagyományos katódos LG Flatron tv-n, (kb.12 éves), hogy minden működik rendesen, csak változó időnként pattan egyet a kép. Szerintetek mi kezdett el haldokolni? Jó lenne megelőzni, ha lehet, a komolyabb hibát. Köszönöm előre is.
(#) kadarist válasza Digitalpimp hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Szia!
A kép az hogyan tud pattanni?
(#) Digitalpimp válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Szia!

Tehát: hallani egy pillanatnyi pattanó-csattanó hangot a készülékből, meg ugyanakkor a kép is "pattan" egyet. Csak olyan gyors a dolog, nagyon változást nem lehet érzékelni a képen. Bocs, ha rosszul fejezem ki magam, de jobban nem tudom körbeírni a dolgot.
(#) hobbyboby válasza Digitalpimp hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Valami kondi haldoklik, vagy a nagyfesz néha áthúz valahol ...

Ha szemmel látható, akkor hamar be lehet határolni, ámde lehetséges hogy egy alaposabb pormentesítés a nagyfesz trafó körül - egyből megszünteti a pattogást ...
(#) Digitalpimp válasza hobbyboby hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Köszönöm, akkor óvatosan szétnézek belül, és porolok egyet.
(#) videoton6363 hozzászólása Ápr 17, 2016 /

Üdv Mindenkinek!

Kaptam egy Grundig Elegance M70-300 típusú CRT televíziót. Egy éve nem használták mert újat vettek. Nálam ez a tv két napig gyönyörűen üzemelt, persze éjszakára ki volt kapcsolva. Tegnapelőtt átvittem egy másik szobába, és ott már nem kapcsolt be, nem reagál az előlapi gombokra sem, Standby led sem világít. Távirányítója nincs meg. Amikor bekapcsolom, egy halk nagy frekis sípolás hallható a bekapcsoló gomb körüli kis tekercsek egyikéből. Olyan mintha egy kapcsoló tranyó nem nyitna ki. Lehet hogy ostobaságot írtam, sajnos tv-t eddig nem javítottam ilyen problémával, ezért is fordulok magukhoz. Bármilyen választ előre is köszönök!
(#) BarnaPili válasza videoton6363 hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Hello!
Szerintem a hibakeresést kezdd azzal.hogy a táp primer oldalán a kis elkókat gyomláld ki. Ezzel meg kellene javulnia nagy eséllyel.
István
(#) stevepapa válasza videoton6363 hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Grundignál a hálózati puffer is esélyes a cserére.
(#) videoton6363 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Jó napot!

Elkó csere megvolt, és néhány gyanús forrasztást is átforrasztottam, amik repedtnek tűntek. A mozgásnak kitett csatlakozásokat is átforrasztottam, pl a moduloknál, de átforrasztottam a sorkimenő trafó lábait is. Viszont észrevettem, hogy ebben a trafóban lévő kék kábel lötyög, és kézzel kihúzható. Ez a kábel megy a Focus és G potikhoz, ami külön fel van szerelve a képcső végén lévő panelra. A piros nagyfesz kábel rendben van. Lehetséges lenne hogy nem érintkezett és emiatt nem éledt fel a készülék? Még nem raktam össze mert nem vagyok otthon, de gondoltam leírom, hátha számít, mielőtt összerakom. Elnézést ha kicsit érthetetlenül írok.
(#) Digitalpimp válasza Digitalpimp hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Update: Sajnos kiegészült a hiba egy olyannal, hogy üzem közben egyszer csak hallatszik a hangszórókból egy nagy pukkanás, utána nincs hang kb. egy bő másodpercig, aztán nagyon hangosan, a beállított értéknél jóval hangosabban visszajön a hang, végül beáll a normál hangerő. Ezek után merre tovább? Előre is köszi.
(#) stevepapa válasza videoton6363 hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Inkább a forrasztás segített. A "kék kábel" lazasága más tüneteket produkál.
(#) videoton6363 válasza stevepapa hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Hát azt még nem tudhatjuk, hogy segített-e a forrasztás, de ha hazaérek kiderül.
(#) videoton6363 válasza videoton6363 hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Na hazaestem. Tv-t összeraktam, de a hiba továbbra is ugyanúgy jelentkezik. Sajna nekem nincs már időm foglalkozni vele, eltettem, majd valamikor újra nekiállok vagy szétbontom. mindenesetre köszönöm mindenkinek a javaslatokat! További szép napot!
(#) gyajazoltan hozzászólása Ápr 18, 2016 /

Sziasztok ha tudtok akkor létszíves segítsetek nekem adot egy Grundig Boston 170 idtv a probléma a következö elmegy a kék szin kb 1 percig van de a menüjébe van mivel az digitális tehát a video fok az jó átnéztem az összes forrszemet kondikat kimérve jók mivel modul rendszerü eltartott egy darabig mire minden forrszemet átnéztem egy panelon van a TDA 8443a TDA 4665 TDA4780 TDA9143 elöre is köszönöm a segítséget Üdv: Gyaju
(#) Digitalpimp hozzászólása Ápr 19, 2016 /

Sziasztok!

Abban tudna biztos infót adni valaki, hogy hagyományos CRT TV-t meddig gyártottak? Mikor jöttek ki az utolsó modellek? Előre is köszönöm.
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 21, 2016 /

Sziasztok!
Egy grundig T55-830 mega sis tv-vel van gondom . A hoteltalanítást megoldottam, csak az a baj hogy a kép vízszintes irányban rezeg. Nem látok benne hibás kondit de ez nem jelenti hogy nincs is. Okozhat remegést sorkimenő trafó?
(#) kadarist válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 21, 2016 /

Szia!
Sortáp megfelelő értékű? Kondicserére javul?
Következő: »»   1132 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem