Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Analóg oszcilloszkóp javítása
Ha szkóp-képet teszel fel, legyen látható a kezelőszervek beállítása, vagy add meg a beállításokat!
Lapozás: OK   161 / 248
(#) KKobra válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

az AC GND DC átkapcsolás a GND nél egy vonal lesz dc jel nél a pozíció változik
addig kergettem a triggert mig megállt a jel jóval erősebb lett és remeg
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2016
(#) KKobra válasza szapcsika hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

ojan a jel mintha egymás tetején lenne két kis vonal és az egyik el el csúszik
(#) nagym6 válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Trigger csatolás "DC" legyen a használt csatornáról, esetleg "HF, LF" állásban van, nem jó ide.
(#) szapcsika válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 15, 2016 / 1

AC, DC, GND bemeneti csatolás rendben van, így kell működnie. GND egyszerűen testeli a jelet, világos, hogy egy vonal lesz (a kalibrátorból négyszög jel jön ki). AC egy kondenzátort rak a jel útba, tehát az egyenkomponenst leválsztja, a DC pedig egyencsatolt, tehát a kép a jel egyenszintjánek megfelleően fog elmozdulni.. Ha megállt a jel, akkor nyert ügyed van, működik a trigger. Azért erősebb a fény, mert mindig ugyanoda rajzol, most, hogy helyesen triggerelve van.
(#) szapcsika válasza nagym6 hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Ezen nincs trigger HF, LF reject állás. Csak AC meg DC. Illetve nincs külön Ch1, Ch2 trigger, csak CH2 vagy közös (Y).
(#) KKobra hozzászólása Ápr 15, 2016 /

Kapcsolgattam és autó állásban meg áll a jel villódzik rendesen néha el el tünik
normál állásban nem tudom meg állítani de ha mégis akkor az nem rajtam mulik
(#) KKobra válasza szapcsika hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

ez első képen normál állásban a másikon autó
autó állásban is látszik el el csúszik a fele a vonalnak
normál állásban pocsék
ki be kapcsolgatom normál és autó állás között van hogy autón nincs jel
van hogy szlpen vissza jön egy picit remeg de meg áll
kézi az ...............
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2016
(#) KKobra válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Itt egy jó kis kontakt hiba lehet?? Néha egészen jó autó állásban, aztán remeg olyan mint ha megnyúlna majd ura vissza ál. l Néha eltünik a jel picit mozgatom a "triggel level"-t ujra van kép
(#) szapcsika válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 15, 2016 /

Ja, jut eszembe. Ezek a nyomógombok az EMG szkópokban baromi kontakthibásak tudnak lenni. Kapcsolgasd végig áindet sokszor. De ne nyomjál be kontakt sprét, van pár hely a szkópban, aminek nem használ.
(#) KKobra válasza szapcsika hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Kontakt sprére nem is gondoltam láttam mi van belül és egyébként sem szeretem mert minden csak koszosabb lesz tőle
(#) szapcsika válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Egyébként bármilyen hihetetlen, ha nagyon koszos, mosószetes vízben kimoshato. Pár alkatrész, mint pl. A bemeneti osztó kivételével. Ez annyira nem vicc, hogy pl. Tektronix meg Fluke szervizutasításokban láttal leírva. Panel ki, mosás, öblítés desztvizzel és szárítás. Én úgy szoktam, hogy mosás, desztvíz és izopropil alkoholos mosás, ez gxorsan kiviszi a víz nagy részét, majd szárítás. Különben izopropil alkohollal magában is nagyon jól pucolható sokminden, néha elég ha simán nyakonöntöm vele mondjuk a kapcsolót.
(#) KKobra válasza szapcsika hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Kicsit jobban belemásztam kivettem az eltört fókusz tengelyt átmozgattam a tranzisztorokat a foglalatban de érdemben nem sok változott.
A kalibráló jellel elég jól be tudom állítani hogy állóképet kapjak kézin beállítom és autóra kapcsolom egész normális lessz a kép
Külső jelet kapcsolva rá semmilyen módon nem tudom megállítani a képet néhány kép az eredményről
(#) gerenk válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

A trigger kapcsoló AUTO állásában mindig van vízszintes eltérítés de állóképet csak akkor kapsz ha a triggerjel leválasztó és trigger erősítő rendben van, indított állásban csak akkor
ha az Y csatornából a triggerjel bejut a trigger erősítőbe és az rendben működik.
(#) KKobra válasza gerenk hozzászólására (») Ápr 16, 2016 1 /

Ezt jól megfogalmaztad de ezzel úgy vagyok mint az angollal egy két szót tudom hogy mit jelent.
Azt látom hogy itt valami nem jó és hát azt meg kéne oldani de én igen zöld vagyok ehhez
(#) gerenk válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 16, 2016 / 1

Sajnos nem lehet egyszerűbben leírni a hibajelenséget.
meg kellene ismerned az oszcilloszkóp működését ahhoz hogy a hiba helyét megtaláld.
Ez az ismertető sokat segít ha végigolvasod.
(#) KKobra válasza gerenk hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Olvasgattam az olvasnivalót nagy vonalakban értem is az elvet, hogy hogyan működik. De mikor bele kukkolok a dobozba már nem tudom hová is kellene nyúlnom ennél szkópnál.
Itt abban áll a hiba hogy a mérendő jelből vett minta nem azonos fázisából történik
ha jól értem vagy nem mindig ugyan akkor történik.
(#) szapcsika válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Jól. A trigger azt csinálja, hogy mindig a jel azonos pontján indítja az x eltérítést. A trigger level gomb állítja, hogy hol legyen a trigger +/- pedig azt, hogy felfelé vagy lefelé megy a jel, amikor indít. Tehát egy -1 +1 volt csúcstól csúcsig szinusz bemenő jelnél, ha a trigger 0V+, akkor pont a nullán fog indulni, miközben felfut a jel. Tehát a képernyő bal szélén középen lesz és felfelé indul. És persze áll.
(#) gerenk válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

A működési elv ismeretének birtokában, elő kell venni a gépkönyvet és a blokk vázlat és a
részegységek működés leírásának alapos áttanulmányozása után könnyebb lesz a hibát megtalálni.
Itt a hiba abban áll hogy egyáltalán az Y fokozatból mért jelből képzett triggerjel átkerül e
a fűrészgenerátorba ill. vezérli e a tunel diódákat amik szinkronozzák az eltérítő generátort.
A hiba több helyen is lehet, hibás szinkronjel leválasztó, hibás szinkronjel erősítő, hibás tunel diódák, kontakthibák, szakadt vezetékek stb.
(#) nagym6 válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Azt nézd meg alaposabban, hogy az eltérő négyszögjelek teteje hossza azonos, csak egyik előbb, másik később indul és fejeződik be, vagy pedig a négyszögjelek hossza eltérő, azaz egy pontban indulnak, csak egyik rövidebb, másik hosszabb.
Ha a hosszuk tér el, akkor nem triggerhiba, hanem a fűrészjel bizonytalansága.
(#) gkari válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Próbáltam neked elküldeni az SM-et, meg az RTÉK 94-95-96-ban lévőket,de a rendszer ezeket mind visszadobta. Próbáld letölteni az "Rt neked", meg az "elektro tanyá"-ról!
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2016
(#) szapcsika válasza gerenk hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Ebben tunnel diódák vannak? Nem rémlik, bár lehet. Most nincs előttem a rajz.
(#) nagym6 válasza szapcsika hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Én uA760 komparátorra emlékszem, vagy tévedek.
(#) gerenk válasza szapcsika hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Valóban, ennek az EMG típusnak a trigger fokozata nem tunel diódás, UA760 komparátorral
van megoldva.
(#) KKobra válasza gkari hozzászólására (») Ápr 16, 2016 /

Nem tudom mi az oka de nekem onnan nem sikerült leszednem semmit
(#) peterpan válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Szia!
1568/2a melléklet
használati ut.
Egy nap csak 1 letöltés engedélyezett nem regisztrált felhasználóknak.
A mellékletben van a kapcsrajz, meg alk. lista.
Várd meg amíg az előnézet alatt megjelenik a "Get manual" felirat, aztán rákattintva töltheted
(#) peterpan válasza peterpan hozzászólására (») Ápr 17, 2016 /

Egyszerűbb megoldás:
Endrusz hozzászólás: RT 1, 2, 3
(#) KKobra hozzászólása Ápr 18, 2016 /

Ha ezt a feladatot sikerül megoldanom büszke leszek magamra
Majd tájékoztatlak benneteket hol tartok és fojamatosan kérek tanácsot segítséget bíztatást
Most beleásom magma a dokumentációba
(#) KKobra hozzászólása Ápr 18, 2016 /

Kaptam egy Telefonszámot !! Egy Idős szakinak a száma Valamikor az EMG dolgozója volt Ő javít EMG berendezéseket Felhívtam és meglátogattam a beteg szkóppal! Éppen az én szkópom testvére állt felújítás alatt. És hát elmagyarázta nekem hogy ő miket hogyan javít újít fel. Kicserélgeti az összes potit meg még sok kényes dolgot. De jó végre egy olyan aki precíz jó szaki! Miután megvizsgálta a betegemet elmondta mit cserél alakít át stb Hát akkor kérnék egy árajánlatot! Kis nógatás után 50-60 ezret mondott.
Mit is néztem a hardver aprón vaterán 35 ezerért jó állapotúnak mondott működő példányt kínálnak
Nos hát nem született megállapodás a javításról ezer forintot kért a szakvéleményért és szomoruan távoztam tőle
Nem maradt más csak nekem kell beleásni magam kitanulni a szkóp javítás rejtelmeit és megjavítani a beteg szkópomat
(#) Robin2 válasza KKobra hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Véletlenül nem Trubiánszky Sándornak hívták a szakit?
(#) KKobra válasza Robin2 hozzászólására (») Ápr 18, 2016 /

Nyert
Következő: »»   161 / 248
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem