Fórum témák
» Több friss téma |
Bármelyik jó hozzá a lényeg hogy a felrögzítése és csatija stimmeljen.Mindegyik univerzális.
Sziasztok!
Van egy Beko típusú mosógépem 0-1000 fordulatig állítható centrifugával. A probléma az vele, hogy hol centrifugáz, hol nem. A szénkeféket cseréltem benne, szépen be is koptak, ki is pucoltam a kommutátort a bekopás után is. A vízszint mérő csöve is teljesen tiszta, jól kapcsol, záráskor 0 Ohm-os az ellenállása, nincs beégve. Arra gyanakszom, hogy az elektronikával lehet valami gond, talán elkó hiba, vagy valamelyik relé beégett. Van esetleg ehhez rajz valahol, hogy a centrifuga a fordulatot milyen áramkörrel szabályozza, hogyan kapcsolja? Vagy tud valaki segíteni, mit érdemes még megnézni? A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2016
Szia!
Egy konkrét típus jó lenne, viszont az elmondottak alapján táphibának tűnik. Cseréld ki a tápban az összes elkót. Üdv, Palkó.
Helló mosógépdokik!
Van egy Whirlpool Awt5108/4-1000 típusu mosógép mosógép nálam, a hibajelensége az hogy a leghosszabb program elindítása után a gép úgy a közepén a programnak ömblitések centrizés előtt megáll és nem hajlandó tovább menni. A programkapcsoló kicsit tovább teker és folytatja onnan a programot, ez volt az első hibajelenség, most már további próbálkozások után a centrizésnél csak a 600-as fordulaton is rángatózva próbálkozik centrizni hol elindul majd mitha csak ruhát igazít, elég bizonytalan nem tud normálisan kicentrizni, majd meg áll. A tachogenerátorra gyanakodtam de ott minden rendben nincs eltörve a mágnes stabilan van a tengelyen. a tekercsek kimérve jók. A tachó ellenálása is 64-65 ohm. A Panelt is megnéztem azon se találok hibákat, mi lehet a gond, hol keresgéljek még, Segítsetek. Köszönettel.
Szénkefék jók? 1-2cm már rövidnek számít.
Szia!
A panelen van egy 1uF, 275V~ szürke, műanyag kondenzátor. Azt cseréld ki. Szerintem az lesz a ludas. A panelt óvatosan vedd ki a házból, hogy az óramű szét ne ugorjon. Üdv, Palkó.
Sziasztok!
Bosch MAXX7 mosógép panelen van a mellékelt képen látható EEPROM (a bekötése alapján az) amelynek az adatlapját nem találtam meg a NET-en. Aki tud segítsen! Köszönöm! Üdv. Ottó
Hello!
A szám alapján hiába keresed...hasonló, de más típusú vezérlőkön 24C01WP- láttam ebben a pozícióban. A középső számsor is erre utalhat. Egy próbát megérne ilyenként kipróbálni...
Szia!
Most megoldódott a problémám,végül is sikerült a "billentyűzeten" keresztül a hibakódot kitörölni, ezért nem kell tovább az EEPROM frissítéssel bajlódnom. Majd egy következő hasonló panel esetén megpróbálkozok a kiolvasással és helyettesítéssel.
A pontos típusa beko wml 15100p. Egyenlőre akkor megpróbálom kiszedni a panelt és megnézni az elkókat.
Sziasztok!
Indesit witl 105-ös tartalék mosógépünk ha áramot kap minden lámpa villog és ezen kívűl nem csinál semmit. Tudnátok tanácsot adni a "sztrájk" okát illetően? Köszönöm előre is!
Annyival egészíteném ki,hogy a pirossal jelzettek villognak ha áramot kap,akkor rögtön.
Nem lehet kikapcsolni,resetelni sem.
sziasztok van egy Bosch mosogatógép kb 8 éves kijelzős és az a jelenség hogy elkezd mosogatni 50 percen és amikor kinyomja az első vizet utána 120 percre ugrik és kezdi elölről ja és mint ha nem fűtene de a fűtőszál az jó
Ez a mosógépes topic de mindegy.És a vizet fűti?
A kolléga által írt kondit illetve lengéscsillapítókat ellenőrizd ha nagyon rángatózik.
Égett pupos dolgokat keressek,vagy tipikus hibák szoktak előfordúlni?
Tisztelt Uraim! Bosch WAE 24375-ös mosógéphez keresek szervizkönyvet, kapcsolási rajzot. Centrifugálásra kapcsol és leveri a kismegszakítót. A motor most volt csapágyazva, kommutátor leszabályozva, ki mikázva, szénkefék cserélve. Köszönettel: Jani.
Szia!
Csak akkor veri le, ha fel akar pörögni, vagy már a bekapcsolás pillanatában!? Ajtót bezárja? Szivattyúzik, forog a motor? Üdv, Palkó.
Most értem oda,hogy belenézzek a gépbe hát nem ezt vártam.
Majd minden alkatrész kormos,pupos kondit csak egyet találtam. Itt valószinűleg sok minden károsodott és ha a panel kész is van,mitől füstölt el?
Az nem korom, csak por, takarítsad le a panelt, cseréld a 3 kondit ki, és már megy is tovább a gép.
Próféta szóljon belőled,mert az első gépünk meg olyan csapágyas,hogy a szomszédok már morognak ha mosunk.
Köszönöm a segítséget 1pupos kondit cseréltem és lássatok csodát működik!!
Sziasztok!
Van egy Whirpool AWT 2287/3-800-as mosógépem.Pár napja program közben megállt. Hagytam egy órát gondolkozni és utána kézileg "Stopra" állítottam a programgombot. Na azóta bármely programra állítom kattan egyet-ez eddig is így volt- a programgomb mintha indulna,ezt pedig órakettyegésszerű hangok követik. A mosógép kinyomatja a vízet-ami nincs benne- és ennyi. Nem megy tovább. Mivel a gép már 10 éves ezért érdemes-e szerelőt hívnom vagy esetleg ez alapján lehet tudni mi a próbléma? Várom mielőbbi válaszukat!!
Szia!
Első nekifutásra szerintem szénkefe probléma. Ha elindítasz egy programot, egy kattanás után a motort háromszor megforgatja. Ez megtörténik? Ha nem, akkor szénkefe check. Üdv, Palkó.
Szia!
Motor hangot nem hallok,csak a fent írt kattogásokat és a szivattyú probálkozásást. Tehát hívja szerelőt vagy tudok valamit tenni? Üdv: Kati
Még egy plusz infó: ma is probálkoztam vele. Amit végig visz a fent leírt kattogások nélkül az az utolsó fázis,az ürítés. tehát ráállítom a programkapcsoltot és egyből indítja az ürítés funkciót.
Csak akkor veri le, ha fel akar pörögni. Egyszer, ketszer körbeforog, utana fel akar pörögni es lecsapja. ajtot bezärja, szivattyu pörög. Üdv: Jani.
Szia!
Palko0125 megírta mit csinálj! Megnézted a szénkefét???? Ha 1,5-2cm nél rövidebb cseréld ki! Amíg ezt nem ellenőrizted nincs mit hallgatni próbálni. Persze,hogy megy a szivattyú mert mennie kell az utolsó fázisban. Nem a szivattyú a gondod ha nem tekeri meg a dobot. Ellenőrizd a szénkefét utána megyünk tovább. |
Bejelentkezés
Hirdetés |