Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Hogy érted azt, hogy "át tudja-e ugrani" az akadályokat? Miben fog megbukni a gumicső? Kifejted légyszi bővebben? Nincs még tapasztalatom e téren, nemrég kezdtem bele a projektbe.
A fém spirál rugóként viselkedik millimétereket tud mozogni.
Ezzel szemben a gumicső nem. Néha a nyomtatófej "átgázol" a már lerakott vonalon.Nem mindegy hogy ezt rugalmasan kezeli vagy sem.
Sziasztok!
Tervezem egy 3D nyomtató építését a Witboxom mellé, mert az nem tud ABS-t nyomtatni. Zárt terű lesz, a Solidoodle nyomtatóm vázát fogom lemásolni. Annak jó részt L acélokból van a váza. L alu profilból tervezem építeni, viszont menetes szár helyett trapézmenetes orsót szeretnék használni. A Ramps 1.4 vezérlés esetén hogyan tudom beállítani az eltérő menetemelkedés miatt, hogy mennyi fordulatot tegyen meg adott emelkedéshez? Másik kérdés, hogy a trapézmenetes orsóhoz kell-e erősebb motor?
Szia!
Google-z rá steps/mm calculator. Nem a Ramps a lényeg hanem a firmware ami azon van. A Ramps-on csak a léptetővezérlő ic-k alatt lévő jumpereket lehet állítani mekkora legyen a microstep. Rampos wikin fenn van melyik driverhez melyik jumpert hova kell rakni. Menetes szárnak szerintem nagyobb az ellenállása mint a trapézorsónak.
Sziasztok!
Magyarországon lehet kapni extrudert amin rajta van a léptetőmotor is (olcsón). Segítséget előre is köszönöm!
Szia!
Én nem találtam, amikor kerestem. Egyszerűbb és egyébként olcsóbb is, hogyha 1: kínából megrendeled 2: ha nem akarsz várni, keresel itt vagy a sárga fórumon valakit aki, a, kinyomtat b, aluból mar neked egy extrudert. És veszel/bontasz hozzá egy szimpatikus motort. Illetve előbb a motort vedd meg a méretek miatt, de ez talán részletkérdés. Ezek az olcsó verziók. Sárga fórumon szintén kapsz olcsó léptetőket is.
Szia!
nekem van egy..Extruder ilyenem. Szívesen tovább adom nekem némi félreértesek alapján kettő lett belőle. Nema17 kell hozzá, azt nem tudok adni.Viszont rém egyszerű és kompatibilis direct vagy bowdenezéshez is. Sok tapasztalatom még nincs vele mivel csak tesztfázisban van a nyomtatóm nem nyomtattam vele semmit.Adagolni adagol kb egyenlőre ennyit tudok róla meg azt, hogy aluminium. Ha érdekel akkor mondok rá valami elfogadható árat.
De nekem nem az a extruder kell hanem ami meg olvasztja a műanyagot nem csak az adagoló kell.
Jaa tehát Hotend kell.
Az olcsó kínai utánzatokkal pórul lehet járni azzal vigyázz. Persze egy brand E3d elég drága.
Neki, szerintem hotend és extruder is kell. Legalábbis erre tudok következtetni.
Hotendet kínából. Az E3d v6-ot ajánlom, ha ebayról veszed, akkor azt vedd ahol adnak hozzá egy csomag haribo-t is, az bevált
Én pont erre gondoltam vettem már e3d v6 ot volcano fejjel "kínait" nem pont olyan mint az
eredeti e3d fej. Némi átalakítás után még talán működni is fog.
Az a haribo mit takar? Én ilyenre gondoltam:Bővebben: Link
Sziasztok!
Van valakinek pár órányi szabad gépideje? Lenne egy tárgyam, megtervezve, csak ki kellene nyomtatni. Köszi.
Sziasztok!
Nincs véletlenül valakinek Prusa i3 Rework heatbed tartóhoz (y kocsi) terve? Ami nekem van, azon nincsen feltüntetve a csapágyaknak kialakított lyukak méretei, és pontos elhelyezkedése.
Szia!
Te hány forintos óra bérbe nyomtatsz?
Az mit takar nem vagyok tisztában az anyagárban.
Egy jobb minőségű PLA filament ára beszerzési (posta) költséggel együtt 10000Ft/kg.
Annyira nem szoktam bérbe nyomtatni, vagy azt ami magamnak kell, meg van egy munkatársam aki meg szokta magának rajzolni amire szüksége van, ami kell néha egy másik 3D nyomtató alkatrészei, a többi kérés például 9x13 családi fotó nyomtatása, vagy a bangood-on levő kínai 1800Ft os free shipping-es műanyag vacakot nem-e olcsóbb kinyomtatni.
A nyomtatás sokkal drágább mint egy fröccsöntött alkatrész sorozatgyártása, a felület sem olyan szép meg nem is mindig olyan erős, bár az üreges belső szerkezet miatt lehet könnyebb.
Szia!
Ott van hogy 170mm re vannak a csapágyak központjai egymástól. Gondolom SC8UU csapágyhoz annak meg megtalálod a rajzát. morzsa15: Idézet: „Olcsón, anyagár x 2.” Ehhez még hozzátenném azt hogy átlagosan a 1.75 ös anyag 330M/ Kg Mert a Slicerek a hosszúságot szokták megadni. Engem is érdekel a téma mert én mondjuk nem nyomtatok (eddig legalábbis nem tettem másnak bérbe) de mennyi az átlagára egy nyomtatásnak? x3 x4? A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Ehhez még hozzátenném azt hogy átlagosan a 1.75 ös anyag 330M/ Kg
Azaz 3300Ft /kg ? Innen szoktam vásárolni alapanyagot: HERZ Itt 6000Ft + ÁFA gyengébbek kedvéért 7620Ft, mivel nem a gyár mellett lakom így futár hozza ki, az 1653Ft, így összesen 9273Ft nekem 1kg. Van kicsivel olcsóbban is de azok rosszabb minőségű filamentek a tapasztalatok alapján. Itt lehet nézni árakat bár még nem merültem bele: 3D hubs A hozzászólás módosítva: Máj 2, 2016
Nem, úgy értettem 1 kiló az 330 méter.
Én is a herz ből veszem a "turka" anyagot az kb 3 ezer körül van. A színével van csak bajom semmi mással.
Kovidi által kért nyomtatás .stl fájt feltöltöttem az oldalra -3DHubs-, a felhasznált anyag tömege 32g PLA lett, azaz árban legyen beszerzéstől függően 150 - 350 Ft, az oldalon az árajánlatok 2000Ft és 9000Ft között szórtak, volt 40000Ft is de ez szerintem elírás, Magyarországról kb 30 ajánlat jött innen néztem csak az árakat.
Amúgy több mint 1000 helyről (itt megálltam a számolással) lehetett választani még világvisznylatban. Így már voltak 40 eurós árajánlatok is. Postaköltséget nem tudom külön van-e.
Amit én tapasztaltam, az, hogy anyagár+800-1000 ft/óra. Képzelheted...
Persze, ameddig valami 40-50 milis apróság kell ami belefér 1 órába.... Aztán egy kicsit nagyobb darab esetén, igaz lemezszerű volt, olcsóbb volt aluból...
Mondjuk az ilyen óra árba nem mindegy hogy 40mm/S nyomtatsz vagy 150mm/S a sebesség.
Nekem egy PrusaI3 kínai klónom van de tökéletesen teszi a dolgát. Csak 40mm/S-el. Ezért építek egy Delta printert. Lassan kész is lesz.
Van valakinek tapasztalata kínai klón E3D termisztorával?
Milyet célszerű beállítani a firmware-ben (marlin)? A normál beállításokkal a nyomtató hülyeséget olvas ki és így nem indul el.
Közben rájöttem tök egyedi, be kell kalibrálni, és új termisztor táblát létrehozni neki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |