Fórum témák
» Több friss téma |
Zúgast búgást szépen hallom a szelep felől
viszont kivenni továbbra sem tudom.
Passz, neten keresztül nem nagyon tudok többet segíteni. Valahogy meg kell oldanod a tisztítását ahhoz, hogy akadálytalanul áramolhasson a víz az üstbe.
Kis roncsolàssal de kiszedtem a feket szűrő átlyukadt .
Alatt volt egy fehér is most visszatettem ezek nélkül . A zúgás felerősödött es sokáig hallom volt hogy kikapcsolt állapotban is. Elegendô víz továbbra sincs épp hogy nedves a ruha. Máshol lesz a dugulás? A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2016
Mesterek!
Elöntötte a "hab" az (Energomat) gépet (a nem megfelelő mosószer miatt). Érdekes, hogy a kismegszakítót oldotta le, nem a FI relét Az rendben van, hogy szétszedem, és mi okozza zárlatot, de okosság mielőtt szétszedem?
A kérdés már nem kérdés, szokványos eljárás: (víz és ruhamentesítettem, szétszedtem, megnéztem (nincs is ennek semmi baja), összeraktam) után működik
Ettől még mások okulására, nálam okosabbak, talán mondanak gyakorlatiasabb dolgot is...
Kár volt szétszedned az egészet.A szelep mögötti fehér sugártörő van eldugulva.
Kiszedtem a fekete szűrőt és a fehér sugártörőt is
olyasmi mint ami egy mosdó csaptelepben is van remélem egyre gondolunk. Ezek nélkül adtam neki vizet de sajnos így se kap elég vizet.
Nem sajna nem egyre gondolunk.Hagyd békén azt a szerencsétlen szelepet.A szelepről megy 2 cső rá.a másik oldalán 3 megy ki az öblítőnek meg az adagolóhoz.
De hogy konkrét legyek erről van szó: Bővebben: Link
Üdv!
Van egy régi energolux autómata mosógép, és az a baja, hogy nem engedi le a vizet (csak ha a padlón lévő vízgyűjtőbe teszem a csövét). A szűrője ki lett takarítva. A szivattyú szerintem pörög (nem néztem meg leszerelt oldallappal, de hallatszik valami). Mi lehet a gondja? (dugulás kizárva) A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2016
Szivattyúlapát lelazult vagy letört.
Sajnos van típushiba is: látszólag jó a motor, épek a lapátok, kiszerelve pörög, de nincs erő benne, hogy kinyomja a vizet. Nálam két csere volt emiatt (néhány év alatt megadja magát).
Olyan könnyen nem lehet kizárni a dugulást, mert egy kipakoláskor félrecsúszó zokni, leesve az aljára okozhat galibát. Bár mint írod, hogy a padlóra fektetve gravitációsan lefolyik akkor ez nem valószínű. Bár a folyás erejéből lehet következtetni.
Köszönöm a válaszokat!
Elég erősen folyik, ha le van téve a cső. A lapát törés kizárva, nem hallani csörgést. Szereztem egy cseredarabot, szétszedtem, kitakarítottam, összerakás után a szivattyúházba öntöttem vizet, szivárgást keresve. (a lyukakat befogtam) Észrevettem, hogy, ahol a motor tengelye bemegy, ott csöpög belőle a víz. Szétszedéskor nem volt ott semmi. Ez gyárilag ilyen? vagy elkopott?
Ott kéne lennie egy szimeringnek.
Az a baj, hogy szétszedéskor sem volt ott! Pegig akkor szedtem ki egy rossz gépből.
Attól függ hogy milyen szivattyú van benne.Ha a régi akkor kell lennie szimeringnek ha viszont az állandómágneses forgorészű van benne akkor nincs szimering de akkor ne is gondolkozz a javításán.2000Ft egy olyan szivattyú.Ha a régi van benne akkor azt viszont érdemes megjavítani.
A szelep volt letapadva, ki kellett kocogtatni.
Normális az hogy a gép áram fogyasztása 10-10.5 ha fűtés és a motor egy időben megy? Ez viszonylag egy rövid időszak.
Miért ne lenne normális? Ha 2kW-os betét van benne. Mi fűtse fel a vizet záros határidőn belül, ha nem a villany?
40 fokos mosásnál kicsit soknak vélem.
A 16A es biztosítékot meg is ciceregteti néha.
Akkor gyengèlkedik a megszakítód.
A fűtőszál fogyasztása mindig ugyan akkora, az független a hőfoktól. Ahogy Botesz írja, cseréld le a fáradt kismegszakítót.
Pláne ha valami régi BS vagy EBA....az aztán tud érdekes dolgokat művelni....mondjuk hiába nyomod ki akkor is átad.....
Egyébként nekem volt olyan Miele-m aminek tényleg kellett a 16A. A mostani újak akár 10 esről is elmennek(bár volt példa hoy 6 os ról is ment mert úgy össze volt égve) na annak a Miele nek 15 A volt az áramfelvétele!Nem is beszélve a 3500W os teljesítményről...
Új a szerelés és a kismegszakítók.
Én megnézném a csavarokat, kötéseket, valamint felcserélmém egy másikkal; "cicergeti-e" azt is?
Ma már nem vagyok egy nagy "villanyszerelő és mosógép szerelő", de nekünk is ilyen gépünk volt. Szerettem, mert szinte mindent meg lehetett rajt a javítani. Kapható volt hozzá minden. Én azt a nyakatekert ide-oda spriccelő ejektort kivágtam belőle, és két rézcsődarabbal helyettesítettem. Tettem ezt azért mert az asszony úgy is az öblítőt a dobra öntötte, részben mert ugrált és ott akart ekkor lenni, részben az adagolóba begélesedett az öblítő és benne maradt. Amikor elvízkövesedett a fúvóka, össze-vissza szórta vizet. Nem a harmadik lyukba ment, hanem a mosógép belső oldalára is. Ezzel megszűnt a spriccelés, helytelen adagolás. De nem volt nagy ötlet, hogy megspóroltak egy vízszelepet. (Egyébként az csodával határos módon üzembiztos volt.)
Volt egy villanytűzhelyünk, ami eredetileg három fázisú és 3*15A-es volt. De egy fázison 25A-en üzemelt . Természetesen a feleségemnek egy kis oktatás után fék volt a kezén, miután néha leküldte a kis-automatát. De egy cserével megoldódott a dolog. De az új készülékek is csodálatosak. A barátom barkácsolta a villanyt, mire lement az ÉV relé. Addig nyomogatta vissza-vissza, míg fent maradt. ÉS szólt, hogy csak akkor van villany, ha a földet összeköti a nullával. A fázist bekapcsolta a relé, a nullát nem. Nem egy rossz változat..
Sziasztok!
Hajdú Energomat mosógépünkön letört a nyitófül. Megtaláltuk, még mindig rendelhető 1000 Ft alatti tétel. Beszerelni gondolom a fedél megbontása után egyértelmű, hogyan lehet. Viszont: eddig hogyan jussak el, azaz nyitókar nélkül hogyan nyissam ki a gépet? Van erre valami bevált praktika, hogy mivel lehet elfordítani azokat a műanyag tengelyeket roncsolás nélkül?
Kézzel benyúlsz a fül helyére és megmozdítod.Vagy ha nem megy akkor csavarhúzóval felfeszíted a tetőt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |