Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   102 / 257
(#) pont válasza tbarath hozzászólására (») Máj 31, 2016 /

Szerintem meg azok vannak eltévedve akik a bűnözést természetes elfogadható dolognak tartják, mi lesz a következő, a 90 éves öregek rablógyilkossága, mert minek lettek öregek úgysem tudják megvédeni magukat...? Azok a naivok, akik beveszik, hogy nem lehet tenni semmit, mert elérhetetlenek, gyorsan eltűnnek stb.. csak az a probléma, hogy ezt pl négy napig a kutya sem zavarta áldásos tevékenységében. Ha a PP-nek nincs hozzáértő informatikusa, akkor kérjen már meg egy 12 éves kis srácot, egy csokiért, hogy törje fel a szemét oldalt, vagy bombázza annyi megkereséssel, hogy más ne férjen hozzá. Ez a legkönnyebb, nincs mit tenni, nincs mit tenni....És köszönöm, hogy értem aggódsz, de ha elolvastad volna az előzményeket, akkor tudnád, ez az egész csak egy mellékesen megjegyzett figyelmeztetésnek indult, tőlem, hátha valaki beugorna, mint ahogy az első hozzászóló valódinak is hitte, de ezúton is elnézést kérek mindenkitől akinek az idejét raboltam azzal, hogy segíteni szerettem volna...
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2016
(#) tbarath válasza pont hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

"Szerintem meg azok vannak eltévedve akik a bűnözést természetes elfogadható dolognak tartják"

Na állj!
Szalmabáb érveléssel nálam semmire nem mész, én ilyennel nem foglalkozom.
Valójában én csak annyit mondtam, hogy tetszik-nem tetszik, ez a realitás. Nekem se tetszik, de ez a valóság. Veszélyben vagy az interneten, szóval figyelj oda! Ennyi és nem több.
Az idézet után a többit nem olvastam el.
(#) steelbird válasza pont hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Nem természetes és elfogadható dolog a bűnözés, hanem a realitás. A lényeget pedig tbarath nagyon jól leírta ebben a hozzászólásában.
Azt pedig remélem, nem gondoltad komolyan, hogy egy magára valamit is adó cég, amelyiknek a megbízhatósága és a hírneve a legfontosabb (pl a PayPal), megbízzon bárkit is azzal, hogy törjön már fel egy szervert. A kiberbűnözésben sajnos mindig a rosszfiúknál van az előny pár lépéssel.
Sajnos, az internet használók elég nagy része technikai analfabéta. Gyakorlatilag annyit tud az internetről, hogy melyik ikonra kell kattintani, meg hol találja a keresőt, ha valamit meg akar nézni a neten. Ezek a felhasználók a potenciális célpontok és az alatt a pár nap alatt, amíg él egy ilyen csaló adathalász oldal, mindig lesz, aki bedől.
Figyelni kell az árulkodó jeleket: nem arra az email címre jött a levél, amivel be vagyunk regisztrálva az adott bankhoz, fordításból eredő nyelvtani hibák vannak a levélben, a kapott linken nem a bankunk megszokott intenetes url -je látható, stb..
(#) pont válasza steelbird hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Tudom, hogy ez a realitás, csak szerintem kellene valamit tenni ellene, pl. a négy napnál gyorsabban kellene reagálnia
Idézet:
„egy magára valamit is adó cég, amelyiknek a megbízhatósága és a hírneve a legfontosabb (pl a PayPal),”

Te el tudod képzelni, hogy ha pl. az OTP oldalával csinálnák ezt, akkor az négy napig zavartalanul elérhető lenne? Mert tenni lehet ellene, hiszen már nem elérhető, egyszerűen a Paypal nem szán a elég pénzt rá, hogy legyen elég informatikusi, és technikai háttér az ilyen próbálkozások gyors kivédésére
(#) Ivan93 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Most találtam egyet én is a spam mappában: "Your account has been Iimited untiI we hear from you". A szöveg ugyan hibátlan angol (tárgy kivételével), de elég egyszerű. Kér email-t, személyes adatokat és bankkártya adatokat. Ha a gombra kattintanék, akkor a "cuidedadiabetes.com/Confirm" oldalra vinne, ami szintén gyanús. Szerencsére a Google automatikusan spamba teszi az ilyeneket. Jelentettem is feléjük az adathalászatot.
Ebből is látszik, csak véletlenszerűen próbálkoznak, mivel nincs paypal-em. Ebay-en bankkártyás fizetést használok (Processed by PayPal - így biztonságosnak tartom, plusz egy sebezhető fiókkal kevesebb).
(#) vargaf válasza Ivan93 hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Ilyen és hasonló levelek rendszeresen jönnek az e-Bay-ről is. "Segítséget" ajánlanak a fiókba való belépéshez és olyan adatokat kérnek amivel valóban be lehet lépni a fiókba. De ha ezt megtudom adni, akkor nincs szükségem segítségre. A PayPal-nál is kérnek adatokat, gyakorlatilag minden olyat amivel hozzáférnek a fiókodhoz. Ezeket a leveleket olvasatlanul törlöm egy ideje, de természetesen limitálatlanul hozzáférek az e-Bay-höz és a Pay-Pal-hoz is.
(#) HA3GX válasza Ivan93 hozzászólására (») Jún 1, 2016 /

Én is kaptam 3 napja, elolvastam majd töröltem. Nekem "zárolták" a nemlétező PayPal fiókomat. Én is bankkártyás fizetést használok.

A 3, 4 ... x napos késésnek számtalan oka lehet/van. Hivatalosan meg kell keresni az adathalász oldal szerverének az üzemeltetőjét, ami időbe telik. Az is idő, mire reagálnak, ha egyáltalán megteszik. Itt az élő példa, a Kuruc Infót a mai napig nem tudták letiltani. Nem egyszerű a dolog, elhiheted.
Illegális akciót pedig valószínűleg nem lép meg sem a PP, sem pl. az OTP, mert ha utána esetleg lebukik a megbízott hacker, akkor feladhatja a megbízóját, az meg nagy botrány lenne, ugyanúgy bűnözővé válna a megbízó is, mint annak az adathalász oldalnak a készítője.

Szia! Bízzunk benne, hogy arra használták azt a 4 napot, hogy azalatt teljes körűen felderítsék az egész hálózatot... (Bár a fentebbi hozzászólások szerint inkább nagyobb sebességre kapcsolhattak a csalók.) Viszont, anélkül, hogy tippet adnék, akárkinek is, mi van ha pl. egy kevésbé tőkeerős webáruház oldalát törik fel(gondolom azt kevésbé tudják védeni, mint pl ebay.) és a paypalos fizetésre kattintás után nem az igazi PP bejelentkező oldalra irányít hanem a csalókéra, azt én simán bevenném, mert az egál PP-ével. Úgyhogy részemről amíg ez így megy, én is visszatérek a kártyás fizetésre.

Interneten történő vásárlás esetén kártyás fizetésnél nem a PP -en keresztül utalsz pénzt, hanem megadod online a kártyád számát, minden egyes fizetéskor. Gondolod, hogy ez a jobb ötlet? Azt az elküldött adatot számtalan helyen elcsíphetik útközben. Ráadásul ugyanaz a helyzet szintén fennálhat, hogy fizetésre kattintás után nem az adott webáruház oldalán találod magad, mert közben eltérítettek egy adathalász oldalra. A PP biztonságos, főleg netkártyával. Arra mindig csak annyit teszel át, ami a vásárláshoz kell, többet nem tudnak róla levonni.

Azért a webáruházak többségének nincs PP lehetősége, így a kártyás fizetést mindenképp használnom/nunk kell, de egyébként annak számlámnak amelyiken az összes pénzem van nincs is kártyája, a vásárláshoz pont úgy utalgatok, mint a netkártya. A Magyar oldalak az OTP rendszerét használják, általában, és mint amiről az egész vita szól, sem a Mastercard, sem semelyik bank nem hagyna napokig üzemelni egy adathalász oldalt. Pont.
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2016
(#) Doky586 válasza pont hozzászólására (») Jún 2, 2016 /

Aki figyelmetlen és nem nézi hogy a böngészőjében biztonságos-e a kapcsolat és hova kapcsolódik...

...az jobban jár ha borítékba teszi a pénzt és levélben küldi el..
(#) tbarath válasza pont hozzászólására (») Jún 3, 2016 / 1

"Tudom, hogy ez a realitás, csak szerintem kellene valamit tenni ellene, pl. a négy napnál gyorsabban kellene reagálnia"

Még egyszer megkérdezem: jelezted nekik?
Mert ha nem, akkor miből gondolod, hogy tudtak erről?

"Te el tudod képzelni, hogy ha pl. az OTP oldalával csinálnák ezt, akkor az négy napig zavartalanul elérhető lenne?"

Ha senki nem jelzi nekik, akkor 40 vagy 400 napig is, simán.

"Mert tenni lehet ellene, hiszen már nem elérhető, egyszerűen a Paypal nem szán a elég pénzt rá, hogy legyen elég informatikusi, és technikai háttér az ilyen próbálkozások gyors kivédésére"

Talán mert valaki végre valahára jelezte nekik és ezért tettek lépéseket? Vagy épp ettől függetlenül a szolgáltatónak feltűnt valami? Vagy valamilyen nyomozószerv lépett, vagy épp elfogyott az 5 dollárjuk a hosting cégnél, vagy stb.?

"Te el tudod képzelni, hogy ha pl. az OTP oldalával csinálnák ezt, akkor az négy napig zavartalanul elérhető lenne?"

Simán.

Sajnos az a helyzet, hogy teljesen fogalmatlanul okoskodsz olyan dolgokkal kapcsolatban, amikről nyilvánvalóan fogalmad sincs. És hiába írja le neked bárki a valóságot, azt te vagy nem akarod megérteni, vagy nem vagy képes megértni.

De nem számít melyik igaz ezek közül, szerintem itt az ideje hogy ezt az amúgy is off témát itt befejezzük. Én ezt tettem.
(#) tbarath válasza vargaf hozzászólására (») Jún 3, 2016 /

"Ilyen és hasonló levelek rendszeresen jönnek az e-Bay-ről is."

Nem az ebay-ről jönnek!
(#) vargaf válasza tbarath hozzászólására (») Jún 3, 2016 /

Rosszul fogalmaztam, az e-Bay nevében írva. Elnézést, az idézőjel lemaradt.
(#) Moderátor hozzászólása Jún 3, 2016

Mostantól kérném befejezni az off-okat a témában! A következő bűnözési hozzászólást jutalmazni fogjuk. (sz)
(#) HA3GX hozzászólása Jún 4, 2016 /

Paypalról paypalra mennyi ideig tart valutát küldeni? Mármint Az elküldés és megérkezés mennyi ideig tart?
(#) Bakman válasza HA3GX hozzászólására (») Jún 4, 2016 /

Maximum 10 perc.
(#) Kovidivi hozzászólása Jún 7, 2016 /

Haladnak a korral a kínaik rendesen. Rendeltem fél éve egy egy cellás power bankot, sikerült adatlapot találni a vezérlő IC-hez (FM6316), gondoltam veszek belőle párat, egy step up konverter IC, töltő résszel 3.7V-os akksihoz mindig jól jön, főleg 1-1.5$-ért. Vettem kinézetre és árra ugyanolyan power bankot, és teljesen más IC van benne, VD4308 felirattal. Ebbe már a schottky dióda, és még a LED-ek előtti áramkorlátozó ellenállások is integrálva vannak, a lábkiosztás is teljesen más. A doboza ugyanaz, de még a nyák elrendezése is teljesen hasonló... Persze adatlap nincs sehol, még egy kósza kapcsolási rajz sem
(#) antikzsolt hozzászólása Jún 14, 2016 /

Sziasztok.

Beregisztráltam az ebay és paypalra is. A paypallal meggyűlt a gondom.
Link a bank account. Nem megy mert mindig azt írja ki. Hogy a kérését nem tudjuk feldolgozni. Kérjük próbálja később. Most én toltam el valamit vagy a paypal döntött úgy hogy engem nem enged be?
(#) antikzsolt hozzászólása Jún 14, 2016 /

Nem tudom mi a probléma most már.
A bankot sikerült hozzárendelnem a paypalhoz. A kártyát is hozzá akarom rendelni de hibát ír ki. Dombornyomásos és netbankos masterkard
Hiba leírása:
Sajnáljuk , ez a kártya nem adható hozzá a PayPal számla . Kérjük, adjon hozzá egy másik kártyát, vagy lépjen kapcsolatba velünk további segítséget .

Ötlet valakinek?
LINK A CARD. menünél akadtam el.
A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
(#) tbarath válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

"Sajnáljuk , ez a kártya nem adható hozzá a PayPal számla . Kérjük, adjon hozzá egy másik kártyát, vagy lépjen kapcsolatba velünk további segítséget ."

Én amit lehet angolul használok, szóval magyar nyelvű tapasztalatom nincs, de ez a fordítás (már ha copy-paste) nekem erősen gyanús. Bennem felmerül a gyanú, hogy egy magára valamit is adó cég ilyen magyartalan magyart nem ír ki, akármilyen kis piac is vagyunk.

Ötletek:
- rossz helyen jársz, valamilyen phishing site. Esetleg a géped nem tiszta, valami vírust / férget bekaptál, ez nem valószínű de nem is lehetetlen.
- valamit elírtál a kártya dolgainál, vagy az lejárt, esetleg tiltott, vagy nem aktív
- nincs a kártyán levonható pénz (regisztrációkor egy jelképes összeggel be szokták terhelni a kártyát, ezt előbb-utóbb visszakapod), vagy a tranzakciószámot lépted már túl. Én ilyen esetben 500 Ft limitet és 20 tranzakciót szoktam beállítani 1 napra, max 1 ezrest bukhatok.

Illetve írja is: vedd fel velük a kapcsolatot. Ha a fentiek egyike sem áll fent, akkor csak ők tudják megmondani hogy miért nem engedik ezt.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2016
(#) antikzsolt válasza tbarath hozzászólására (») Jún 15, 2016 /

Helló.

A fordítást én csináltattam a crommal.
Az ebay továbbított a paypal-ra.
A kártya él még novemberig.
Kátya adatok jók. Ha egyszer vagy kétszer elirom oké na de ennél többször próbálkoztam.
Pénz van rajta és a napi limitet sem használtam fel. Napok óta nem volt használva.
(#) tbarath válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 19, 2016 /

Hát akkor passzolom, nincs több ötletem.
(#) Melphi hozzászólása Jún 20, 2016 /

Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani az e-Bayrol Iphone 5s adatkábelt, de olyant amivel tud a telefon kapcsolódni a PC-hez, mert amit én vettem csak tölteni jó.
Köszönöm
(#) pjg válasza Melphi hozzászólására (») Jún 20, 2016 /

(#) Marko Ramiusz hozzászólása Jún 23, 2016 /

Szép napot, Mindenkinek! Minap kapott borítékon a cím mellett a telefonszámom is rajta volt előtte a TEL felirattal. Nagyon mérges vagyok.
(#) kadarist válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Szia!
Mi a gond a telefonszámmal? Az enyémet is gyakran viszontlátom.
(#) Marko Ramiusz válasza kadarist hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Az, hogy a borítékon rajta van a telefonszámom és a lakcímem. Miért kell ezt részleteznem?
(#) nedudgi válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Jún 23, 2016 /

Egyes országokban van olyan szolgáltatás, hogy a posta telefonon értesít (ha megfizeted).
Nem említem az olvashatatlan, hibás cím esetét.
Következő: »»   102 / 257
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem