Fórum témák
» Több friss téma |
Próbára tölts rá egy másik verziót , és kiderül.
csoda történt a hex-et sikerült beleírnom, de a eep-re azt írja a bascom, hogy túl nagy a mérete. Mivel tudnám beírni az eep-?
Igen mert a bascom mérethatáros , és nem tudsz meg nyitni már eleve , azt hiszem 4k a méret határ .Nézni kell másik szofvert , itt a fórumban vissza olvasva sok sok ilyen megtalálható.
És ha beleprogramozod mindig k is kell olvastatni utána , hogy egyezik , ha igen , akkor már egyenesben vagy.
igen már közben visszaolvastam és az mkAVR Calculatort ajánlották, de sajnos amit én találtam az freeware és nem engedi a 328-at még kiválasztani sem.
Sziasztok!
Van egy sárga nyákos teszterem LCR-T4-H, egy ideig a kínai programmal használtam (2.07), minden rendben ment semmi panaszom nem volt rá, nagyon elégedett voltam vele. A napokban úgy döntöttem, hogy ráteszem az 1.12 es firmwaret amiben benne vannak extra funkciók is . Sikerült is a frissítés viszont az eredetit nem mentettem le, nem gondoltam, hogy visszasírom. Az új progival az a bajom, hogy nem ismer fel annyi féle alkatrészt, például az LP395 -t és az LM395 -t is kettős diódának ismeri fel míg a "gyárival" felismerte hogy NPN. Ha valakinek pont ilyenje van és még a gyári v2.07-es megy rajta lementené és megosztaná azt köszönöm. Próbáltam keresni de a gyárit sehol sem leltem fel a neten.
Mit jelent az , hogy kinai program ? A kijelzés is kinai volt rajta ?A 2.07 től az 1.12 es az miért lenne firmware ?
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2016
Szia.
Az 55. lapon feltett szoftverrel nekem működik, ami bad- nak van titulálva. Ezt onnan tudom, hogy kaptam javításra egyet amiben az atmega tönkre ment, és nekem sem volt meg a 2.07 verzió. Nagyon sokat keresgéltem, senkinek nem volt meg. Ezt töltötten rá, és jó lett. Különben az 1.12 eredeti trunk-féle szoftverrel teljesen jól mér, lehet menüben lépkedni, csak kellenek hozzá a kiegészítő alkatrészek. Magyarosítani nem tudtam, mert akkor már nem fért bele az Atmega328-ba Üdv: Zoli
Szia,
Közben megtaláltam az eredeti hozzávaló 2.07 verziót felteszem hátha más is "visszasírja". Nem is gondoltam, hogy ebből a sárga panelos verzióból több féle fw és hw van.
Sziasztok! Van egy ilyen avr-es alkatrész teszterem. Sajnos már nem emlékszem melyik fórumtárs árulta, mert elveszett az üzenetváltásunk. Elkövettem azt a hibát, hogy feltöltött kondira tettem és meg is halt, illedelmesen. Az lenne a keresztkérdésem, nincs meg valakinel véletlenül a benne található szoftver? Egy Atmel Atmega328-PU van benne. Van itthon Arduino panelem. Majdnem pont ugyanaz a chip van benne: Atmega328P-PU . Lehetséges valahogy az Arduino panel és egy új chip segítségével a chipet kiváltanom? Mennyire ismeritek ezt a konstrukciót? Esetleg nincs itt a fórumon a KirallyRocker Electronics? Mert a srác neve már nem ugrik be így több év után. A teszter egyébként nagyon jól tette a dolgát, csak javítani szeretném. Illetve ha nincs más - akkor másik szoftverrel beüzemelni. Előre is köszönöm.
Ha az angol is jó azt le tudod szedni a fejlesztő honlapjáról, a linket megtalálod valahol itt a topikban. Magyart tennék fel egyet, de az a baj hogy már fogalmam sincs hogy éppen melyik lett jó a sok közül.
Szia! Ha tudnám melyik verzió - talán még menne is, de azon kívül, hogy van egy hardverem - semmit nem tudok róla. nincs kapcsolási rajzom. Ha túl sokat kell molyolnom vele - nem ér annyit az egész. Reménykedtem, hogy megvan az eredeti szoftver valahol és le tudom cserélni a chipet, hogy lássam, egyáltalán mennyi a kár. Így most azt sem tudom 100%-ra, hogy a chip teljesen meghalt-e?
Egy képet tudnál feltenni róla?
Szia! Pont ugyanúgy néz, ki mint a mellékelt videón. Ezen itt.
És mi van a burkolat alatt? ILYEN?
Mert akkor abban a hozzászólásomban van egy link, ahonnan én is újra égettem az sw-t, mert nekem is megdöglött az egyik port..
Nem kell ragaszkodni az említett KirallyRocker , és egyéb magán célra átírt szoftver keresésével .Egy magyarosított is simán megfelel hozzá az is ugyan azt fogja tudni, mint akármelyik hozzá való verzió.Maximum , ha pontatlan lesz egy kissé esetleg az új Atmega miatt , akkor lehet korrigálni a szoftverben.De ez ugyan úgy fennáll , ha még is megtalálod hozzá azt szofvert , amit keresel. Egyébként meg kell próbálni kimenteni belőle .Attól , hogy egy port láb nem működik, attól a szoftver még hibátlan benne.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2016
Szia! Nem gyári panel. Házi gyártmány. Ezért gondoltam, hogy legegyszerűbb lenne a készítőjével beszélnem. Ha a gyári tartalommal vissza tudom állítani a mikrokontroller állapotát, talán egyszerűbb a kérdés. De az eddigi szoftverek amiket találtam - 3-4 féle - egyik sem passzolt hozzá, gyanítom a lábkiosztások miatt. Nem akartam túl nagy energiát belefektetni, de két választásom marad. Vagy nagyon gyorsan rendelek egy másik - sorozatban gyártott és reprodukálható változatot, vagy megkeresem erre a hardverre a megoldást. Ha erre a hardverre szavazok - mindenképpen kell az eredeti, vagy az eredetivel egyenértékű szoftver. Ha csak egyenértékű - lehet lábkiosztás gond, de azon lehet segíteni, csak ahhoz meg dokumentáció kell. Mit-mivel kössek össze, hogy jól működhessen?
Próbál meg letölteni belőle a szoftvert .
Ezen gondolkodtam én is, de hogyan? Mert ha be van kapcsolva az írásvédelem - nem megyek vele semmire. Másrészt tettem egy gyenge kísérletet, hogy átpakoltam a chipet az Arduinó panelembe és nagyon bágyadttá váltak a ledek és erősen melegedni kezdett maga a panel, tehát nem úgy tűnik, hogy a chipnek csak port gondja lenne.
Értem , attól , hogy írás védett attól még kiolvasni ki lehetne max újra írni nem.
Viszont nem kellett volna áttenni az arduinóba , hanem az eredeti AVR es teszterben kellett volna kiolvasni úgy , hogy a PC0, PC1,Pc2 port lábakat kiemelni , vagy a kapcsolatot megszakítani a panel felé.
Az AVR-t száműztem az életemből. Az Arduinót is csak az ára miatt tartottam meg. Fejlesztőkörnyezetem nincs hozzá, csak maga az UNO panel. Chipet is vennem kell még, ha egyáltalán molyolok vele. Ha nincs meg az eredeti szoftver - nem sok értelmét látom. SZét lesz bontva.
Mi az hogy eredeti szoftver .Hidd már el , hogy attól még , hogy átírta a saját íze szerint , attól miért lenne eredeti?
Ezen az oldalon lévő bármelyiket beletöltenéd , ami már a 328 ashoz lett írva mindegyikkel menne.Te tudod , de azért szétszedni mert , most éppen ,így sikerült ahhoz képest jó segédeszköz , hogy csak úgy ne legyen. De te tudod. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2016
Szerintem azért ezt próbáld ki.
Bővebben: Link
Szia! Úgy értettem az eredetit - ami futott a teszterben.
Köszönöm. Már csak egy kérdésem maradt. Tudom-e az UNO-val írni a chipet, vagy csak AVR-es programozóval? Itthon vagy ez az UNO panelem van, amin van még egy ICSP csatlakozó, valamint van még más mikrokontrollerhez egy Segger JTAG programozóm és egy Ulink2-m. Mivel a linkelt fájl hex, így gondolom direktben kellene rátölteni, De az arduino környezetből csak az ino kiterjesztésű forrásfájlt lehet írni, fordítani tudtommal. Másra nem vagyok berendezkedve, mert Parallax propellerre és ST mikrokontrollerre vagyok beállva.
Időközben eszembe jutott, hogy van egy Stager VS400-es eprom íróm, ami tud olvasni pár mikrokontrollert is. Az eredeti arduino chipemet szépen kiolvassa, A sérült teszter chipjéből csak FFFF -ek jönnek vissza mintha üres lenne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |