Fórum témák
» Több friss téma |
Az nem fog menni, arra is kellene külső antenna. Kérdés még, hogy mennyi router van a környéken, mert ha nagyon sok, akkor semmilyen antenna nem elég...
Különben ez a külsős antennás dolog.
Látom van rajta egy SMA konektor. Használható hozzá külső antenna, tehát ha gyenge a jel, ráteszek modjuk egy gird antennát. Vagypedig, használható úgy is, hogy van egy USB wifi antennám, és annak az antennáját összekötöm a Nanostation SMA konektorával?
Normális antennákon N csatlakozó van, csak a játékszerek használnak R-SMA -t...
Használható hozzá külső antenna. Nem tudom, hogy milyen antennád van az USB-s cuccodhoz, de alighanem sokkal rosszabb, mint egy jó nagy grid. Az antenna nyeresége a hatásos felületével van összefüggésben, minél nagyobb felületű egy antenna, annál nagyobb nyereségű.
Az SMA csatlakozót meg kell nézni, mert inverzek is vannak belőlük. (A legtöbb csatlakozó aljzaton általában hüvely van, a "rácsavarható" páron meg a tüske, de az SMA-ban van fordított is, amikor az aljzatban van a tüske, és a "rácsavarható" páron meg a hüvely.)
Nem tudom mi bajod az SMA -val, (RP_SMA) DC - 18 GHZ, ill, DC - 27 GHz (extended)
Bővebben: Link Az N csak DC - 11 GHz ig ill. DC - 18 GHz -ig ajánlják. Bővebben: Link Az SMA, és az RP SMA teljesen megegyezik, csak fordítva vannak a pucukák. Úgyhogy teljesen jó csatlakozó az SMA, bár nem annyira strapabíró mint a BNC - TNC - N, azért használják többnyire műszereken.. A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2016
Nekem semmi bajom velük, csak valószínűleg az általam ajánlott antennán N csati van és nem SMA.
"teljesen megegyezik" mechanikusan nem tudod összetekerni őket, így a kérdezővel jól kibabrálsz ha pl egy RP SMA mamához egy SMA papát akarsz vetetni.
Idézni, csak szépen, ahogy a csillag megy az égen. (teljes mondatot)
Egyébként játékszernek minősítetted, ha jól emlékszem. Idézet: „Normális antennákon N csatlakozó van, csak a játékszerek használnak R-SMA -t...” A WIFI -khez készített külső antennák zömén RP_SMA van. Meglehet nem véletlenül.
Az eddig is világos volt, hogy a Nanostationhoz használhatok külső antennát, mert van rajta konektor.
Kérdésem az, hogy össze e köthetem az USB wifit, a Nanostationnal. (USB Wifi antenna kimenetét a Nanostation antenna SMA dugaszával. kábel, konektorok vannak) Igy a nanostation csak egy passziv antenna lenne, semmi Poe. Az USB antenna nyeresége kicsi, a Nanostation antennája meg erős, több jelet befog. Nagyon hülyén hangzik, miért használnám így, de én pontosan tudom, tudom hogy erre van szükségem időközönként. U.I: Lehet mondani, hogy ezek nyereségük szerint vannak ábrázolva? Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2016
Nem fog menni, tönkremegy!!
A Nanostationnak nem az antennája van kivezetve, hanem az adóvevőjének a másik antennabemenete. Két antennacsatlakozása van, az egyikre a belső antenna van rákötve, a másikra az SMA csatlakozó. Ezeket lehet szoftverből választani, hogy a belső antenna legyen az adóvevőre rákötve, vagy egy külső antenna. Ha az SMA csatlakozót összekötöd egy másik eszköz antennacsatlakozójával, jó eséllyel megdöglik legalább az egyik, de inkább mindkettő adóvevője... A linken lévő szerkezetek között van antennával egybeépített és van antenna nélküli eszköz is (lehet, hogy van csak antenna is, nem ismerem mindegyiket). Nyeresége eszköznek nincs, antennának lehet, emiatt a kérdésed nem tudom értelmezni ![]()
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van egy USB-s külső hangkártyám, és ezt egy USB kábellel lehet a géphez kötni (ezzel nem mondtam újat).
PC (USB) <---> Hangkártya (USB) Csakhogy amit meg kellene oldani az a következő: A számítógép össze van kötve a Wi-Fi routeremmel, az sugározza ki a jelet, azt fogja egy vevő, ami átalakítja az USB csatlakozó részére, és ebbe már mehetne bele a hangkari. PC (LAN) <---> Wi-fi router (Wireless) <---> Wifi to USB converter <---> Hangkártya (USB) Lényeg egy "vezeték nélküli USB" átvitel lenne. Létezik-e erre kész megoldás? De nekem bluetooth keresztül is jó lenne vagyis egy olyan egység ami a hangkari usb-jéből bluetooth-t csinál, még jobb is lenne. Köszi. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
És EZ? jó lehet?
Egyébként 20 ezer Forintot szánnék rá maximum. A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Találtam egy ilyet Ez mire való? Nem jó hozzá?
Idézet: „ támogat különböző USB eszközök, mint a szkenner, külső merevlemez-meghajtó, flash meghajtó, memóriakártya-olvasó, USB-webkamera, USB hangszóró, stb megfelel az USB 2.0 szabványnak” A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
Igen, ez az amirol Olga is irt a cikkeben
![]() A masodik pedig nem, az 'csak' egy printerszerver. Az elozo mondatom felejtos, nem olvastam el a leirast, csak annyit neztem 'printer szerver'. Nem tudom a hangkartyat tamogatja-e, nem olvastam vegig a leirast. Az altalanos USB extenderek visznek 'mindent' (tenyleg extender, egyfajta wireless USB HUB). A specifikus eszkozok pedig amire valok: USB tarolot, USB printert ...stb A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2016
És itthon lehetne valamit venni? Mert például ilyen Wifi USB HUB-ot nem találok egy boltban sem.
En csak sima Ethernet interface-el lattam (30 EUR). Talan ha meg arra radugsz egy Wifi adaptert...bar nekem az mar nagyon macerasnak tunik....
![]()
A boltok tele vannak Bluetooth hangszórókkal.. (fülhallgató jack is van rajtuk ha kell)
azokból vegyél egyet és problem letudva.. én telefonhoz vettem 4eFt-ért, de vannak komolyabbak is, bármelyik boltban kaphatók Bővebben: Link
Jó lenne, csak az a gond vele hogy nekem egy 8 csatornás hangkártya hajtja meg az erősítőket, és egy speciális audio equalizer szoftver állítja elő a hangot, ami olyan szinten testreszabható, hogyha azt akarom akkor a jobb oldali háttérsugárzón szól a center csatorna, néhány sor átirása után. De tényleg, ezzel a szoftverrel bármit meg tudok csinálni "úgy szól ahogy akarom" kategória. És ezt bluetooth nem tudja.
Sziasztok! Beköttettem a gigabites internetet, de wifin keresztül nagyon lassú. Akarom mondani: nem gyorsult az előző, lényegesen lassabb előfizetésnél mérthez képest. A szolgáltatói, és a saját régi routerem is n-es szabványú. Mindkettővel 50/50-es körüli sebességet tudok mobilon elérni, de a sajátomban van 5GHz-es sáv, arra csatlakozva duplázódik mind a le-, mind a feltöltés sebessége. Kérdezném a nálam okosabbaktól, hogy érdemes volna-e invesztálnom ac szabványú routerre? Azt olvastam több helyen, hogy a két szabvány közt 3x-os sebességbeli eltérés van. Azzal viszont nem vagyok tisztában, hogy az eszközeim bírnák-e a nagyobb tempót. Természetesen az összes eszköz támogatja az ac szabványú wifit. Van egy tv, az samsung ue40ju7000, és két mobil, samsung galaxy alpha illetve iphone se. Gyorsulna-e jelentősen ezen eszközök sebessége? Igazából ott kavarodtam meg, hogy az olcsóbb ac-s routerek 450Mbites sebességet ígérnek, ami pont megegyezik az én régi n-es routeremen olvasható adattal (asus rt-n66u). Kérlek, világosítsatok fel ezzel kapcsolatban!
Szerintem mielott eszkoz(ok) cserejen gondolkodnal erdemes megfogalmazni a pontos igenyt.
Mi az (ha van egyaltalan) a szolgaltatas, ahol folyamatosan 50+ Mbit-nel gyorsabb elerest szeretnel es tudnal igenybe venni? Ha nincs ilyen, akkor penzkidobas ![]()
Gyorsulni biztos gyorsulna, de nem az olcsó, hanem csak a jobb (azaz 50eFt feletti routerek esetén).. Akár 10%-al is gyorsabb lenne.
![]()
Elég kevés olyan mobiltelefon van, ami az AC szabványt is tudja. A tied biztos, hogy tudja? Ha igen, és a processzora is elég gyors, akkor egy AC-s routerrel jóval több is átmehet mint 50Mbit/s.
Nem vagyok biztos a dolgomban de némely AC-s router 80MHz-es sávszélességet is tud használni, a nagyobb sávszélesség eléréséhez (AC900?) persze ahoz, hogy ki tudd használni, ezt a klienseknek is tudnia kell.
Egyik, amiért gondolkodom a fejlesztésen, az a 4K, esetleg később majd 3d tartalmak streamelése, azon kívül napi rendszerességű gond nálam a nagy fájlok mozgatása a különféle platformok között. Mondjuk, ha ájfonnal felveszek 4K-s videókat, nagyon nehéz, főleg vezeték nélkül áttenni őket a windowsos pc-re, meg vissza, ha a gépen megszerkesztett anyagot magammal akarnám vinni, offline bemutatás céljából. Ezek jellemzően több 10 GB-os méretűek, és ilyenkor az icloud felhő-szolgáltatáson keresztül mozgatom a fájlokat. Aztán van saját fájl szerverem is a jelenlegi routeren, amit szintén jó volna gyorsítani internet sebességileg, meg csatoló felületileg is, ugyanis a jelenlegi router usb2-vel csatlakozik a merevlemezhez, de az újabbakon már 3.0-s csatoló is lehet.
Doky586: hát ez az, pont ezért érdeklődöm. Mert akkora pénzről van szó, hogy 10%-ért nem érdemes... Skori: most, hogy kérdezed, újra megnéztem a specifikációkat, mindkét telefon, sőt a tv is tudja az ac szabványt. Sőt, találtam a fiók mélyén egy régi iphone5c-t, ami a specifikációja szerint szintén alkalmas rá. Na most mint írtam, az olcsó kategóriában AC450-től indul a történet, ez viszont a két sáv (2,4 és 5GHz) együttes, összevont elméleti sebesség maximuma. Aztán felmegy az árral együtt egészen AC3100-ig, és ez fölött vannak a 3 sávos routerek, AC5300-ig. De a csúcsmodellek már egy menőbb laptop árába kerülnek. Tehát router oldalról az átviteli sebesség szinte korlátlan, és kihasználhatatlan. De azzal nem vagyok tisztában, hogy egy AC-s router ebből mennyit tud kitolni ill. fogadni egyetlen kliens vonatkozásában. Példa: mondjuk vennék egy olcsóbb, AC1200-as routert. Ezek tipikusan 300Mbitet tudnak a 2,4GHz-es sávban, a többi marad az 5GHz-re. Engem csak ez utóbbi érdekelne, mivel legjobb tudomásom szerint az AC wifi szabvány kizárólag 5GHz-es tartományban dolgozik. Szóval volna közel 900Mbit sávszélességem a router oldalán. De vajon mennyit tudnék egyetlen telefonnal kommunikálni? Mert ha mondjuk 20 eszközt használnának egyszerre ezen a hálózaton, nyilván megoszlana ez a sávszélesség. De nálam egy, maximum 2 eszköz dolgozik egyszerre, ha a fájlmegosztást (torrent) nem számoljuk.
Csak nehany gondolat:
1. A dobozokra irt szamokat felejtsd el, a frekvencia kivetelevel mind csak elmelet es marketing ![]() 2. A gyartoi tesztek akkor erdekesek ha videoval (vagy sok fenykeppel) dokumentalt, mert akkor latod a pontos kornyezetet 3. Nekunk jelenleg csak pont-pont kapcsolatban sikerult 1-2-300MBit-es kapcsolatokat letrehozni, termeszetesen szimpla eszkozokkel csak _egy_ iranyban. Igaz ezek kozott van 10+ km=es is. Ez mukodo kapcsolatot jelent, tehat idojarastol fuggetlenul rendelkezesre all, nem csak a teszt idejen. 4. A fentiek figyelembe vetelevel (feleloseggel) senki nem tudja neked megmondani melyen sebesseggel fog mukodni _nalad_ az adott eszkoz. 5. Ha szeretsz kiserletezni, akkor valamilyen Mikrotik routert vegyel, amiben legelabb az egyik kartya cserelheto. Utana mar sokkal kisebb kiadas tesztelgetni az uj cuccokat. (Mellesleg a Mikrotik router-eknek eleg profi az oprendszere, gyakorlatilag keves halozati/radios problema van, amire nincs benne megoldas) 6. A cegnel legtobb gondod az iPhone-ok okozzak, iszonyat haklisak tudnak lenni, szornyen bosszanto ..mellesleg itt 1800 dolgozora jut 1GBit, raadasul van par szerver is a 60 rack szekrenyben ![]()
Köszönöm a választ mindenkinek!
1. A dobozra írt számokat csak azért hoztam szóba, mert valami támpont kell, amihez az ember tud viszonyítani. Tehát saccolom az álmaimban szereplő elérni kívánt sebesség-értéket, majd ezt szorozva a várhatóan egyidejűleg használandó eszközök számával kijön egy szám, aminél célszerű, ha nagyobb érték szerepel a leírásban. ![]() 3. Talán pont ez a bekezdés, ami nagyon megtetszett. Az itt-ott fellelhető infó-morzsák alapján magam is úgy 300 Mbit környékére saccoltam az egy eszközzel elérhető sebességet, amiben most jól megerősítettél. Nekem ugyan nincsenek vállalati szintű eszközeim, a lakás pici, de szinte minden pontján rendelkezésre áll a teljes sávszélesség. Sőt a ház előtti területen is tudom használni a wifimet, igaz ott már negyedére csökken a sebesség. 4. Kipróbálom még a mai napon, aztán majd jól megírom mások okulására. Naivan azt gondoltam, hogy másnak is van Gbites internet előfizetése esetleg AC szabványt ismerő routerrel, modern végponti eszközökkel. Ez esetben csak egy gyors sebesség tesztet kellett volna lefuttatnia, hogy kielégítse a kíváncsiságomat. De a válaszok alapján úgy érzem magam, mint aki a holdról jött... 5. Kísérletezni nem nagyon szeretek, főleg, ha pénzbe kerül. Mivel nem vagyok egy számtek zseni - bár tanácsodra kicsit nézegettem ezeket a Mikrotik cuccokat - úgy döntöttem, hogy maradok a nálam jól bevált Asus márkánál. Már csak az volt a kérdés, hogy melyik fajta legyen. A fenti képlet alapján 600 Mbitet céloztam be minimumként (2 eszköz egyidejű használatára tervezve), s így le is szűkült a kör. Gyakorlatilag a jelenlegi routerem továbbfejlesztett változatát választottam. Ez azért is jó, mert biztosan könnyen össze lehet majd őket hangolni (a régit majd jel erősítésre fogom használni, ha szükségét látom). Bár ez utóbbit még nem tudom, hogyan működik, de majd meglátom. 6. Nekem még szerencsére nem volt az ájfónnal gondom.. ..még egyszer köszönöm a segítséget!
Ahogy ígértem, hoztam a fejleményeket. A router csere megtörtént, a régi Asus RT-N66U helyett egy Asus RT-AC66U lett hadrendbe állítva. Nem a véletlen műve, hogy ennyire hasonló a nevük; külalakra, valamint szolgáltatások, felszereltség szempontjából is teljesen megegyeznek. Az új darab 5GHz-en támogatja az AC szabványt és ezt maximálisan 1300Mbit sebességgel képes tenni.
Az eredeti kérdésem az volt, hogy egyetlen mobil eszköz használata esetén mekkora sebesség-növekedésre számíthatok? Örömmel tapasztaltam meg, hogy kivételesen igazuk van a marketingeseknek: a gyorsulás 3x-os. Ráadásul hajszállal most az ájfonok vezetnek a sebesség hajhászásban, míg a régi router az androidos eszközöknek kedvezett. Alul csatolok egy pár mérést, és a videóban, amit linkelni fogok, abban is van sebesség teszt. Tehát simán elérhető mobilon a 300/200-as sebesség, ezt már megtapasztaltam. A feltöltés azért csak ennyi, mert nem bír többet a szolgáltatás. Lenne egy kérdésem is. Az új routeren custom firmware-t találtam. Kérdezném a hozzáértőket, hogy lehetséges volna ez gyárilag, vagy egy használt darabbal megmalmoztak a boltban? Itt a videó, amit frissiben készítettem róla: ASUS RT-AC66U router fail - avagy át vagyok-e b@szva?
Sziasztok!
Van egy telekomos modem+wifi, aminek az egyik LAN portjára kapcsolódik egy MikroTik RB750-es router. A hiba jelenség az, hogy kigyullad (elolvad az RJ45-ös csatlakozó) a telekomos eszköz, amit a szolgáltató azzal magyaráz, hogy hibás a két routert összekötő UTP kábel. POE nincs a hálózatban. Tudomásom szerint az sem okozhat ilyen hibát, ha mind a nyolc eret összezárom vagy felcserélem. Állítólag 4 modem végezte így. Én ilyet még csak nem is hallottam. Létezhet ilyen eset?
Más kábellel , illetve másik Lan porton mi a helyzet ugyan az ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |