Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2610 / 3607
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Jobban belegondolva, ha már technika kapcsolja a huzatot ide-oda, egyszer valami gubanc, és nincs kellő huzat a működő készülékhez. Vagy mindkettő zárva marad, vagy együtt nytva, szerintem kockázatos.
(#) zsolt58 válasza Bakman hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Igen de az útvonal is jó lenne pontosan!
Mert ha például másik úton tervezi.
Üdv.
(#) pjg válasza granpa hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

A vízmelegítőt hogyan reteszelnéd?
(#) nagym6 válasza zenetom hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Bővebben: Link
Mi csak nézegetjük a napról a videókat, mások sokkal előrébb vannak.
És vannak emberek akik kétségbe vonják ezt a remek teljesítményt, mint itt a cikk végén is.
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2016
(#) granpa válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Ööö..izé, a készülékek reteszelése: csak egyik működhet, azonos időben (nem a suber a lényeg, de együtt megy/vagy nem megy).
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Nem ide-oda. Mindkét készüléknek külön külön van pillangószelepe. Ha nem nyit ki a visszaáramló hő leállítja az égőt.

OK! Megoldható, mert a vízmelegítőnek is van visszaáramlás érzékelő kapcsolója. Azzal sorba kötve egy bontó érintkezőt, működik a reteszelés.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Nem tudom, neked milyen van, az enyémen volt "elektronika" (FÉG V4). Ez csak annyit tudott, hogy elvette a másik áramát (mikor a gáz(vagy a víz?) szelep nyitott). Öcsém a "gázos" (Ép.Gép), én már nem emlékszem.
(#) Bakman válasza zsolt58 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Lehet rögzíteni utat, de lejátszáskor nem veszi figyelembe a pozíciót. Tehát ha sokáig állsz egy helyen, lemaradsz a GPS-hez képest.

Ez valami olasz. Vaillant.
Közben megnéztem. Nem jó az a megoldás amit leírtam. A visszaáramlás kapcsoló a lángőr hőelemével van sorba kapcsolva. Ha azt megszakítom kialszik a gyújtóláng is. Tehát csak az oldható meg, ha ég a vízmelegítő nagy lángja, nem indul be a kazán.
(#) zenetom válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Nem akarom elhinni, hogy ez tényleg megtörtént. Nem lehet, hogy csak valami poén-híradó volt (nálunk is szoktak ilyenek lenni, szilveszterkor pl.), és sokan meg komolyan vették?
(#) pjg válasza zenetom hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Pedig DE! Az Észak Koreai ember van olyan tökös, hogy megtette. Ráadásul evezős űrhajóval ment, nehogy a motor felkorbácsolja az űrt.
Idézet:
„A szomorú az, hogy vannak kormányok, akik megengedhetik maguknak, hogy nyilvánvaló ostobaságokkal butítsák az állampolgáraikat. És nem csak Ázsiában...”

Köszönöm és azt hogy kell beállítani?
Üdv.
(#) Bakman válasza zsolt58 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Menü -> Kezelés -> Nyomvonalak -> Felvétel (a képernyő alsó részén). Ha már van felvett útvonal, innen tudod lejátszani, a lista nem lesz üres.

Köszönöm.
(#) Szárnyas válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 16, 2016 /

Hamis a hír, Chuck Norris már sokkal előttük leszállt a Napon. Kétszer is.
(#) pjg válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Sőt! Úgy megverte a Napot, hogy az foltos lett.
A hozzászólás módosítva: Júl 17, 2016
(#) nagym6 válasza zenetom hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Nekem is gyanús, a cikk szerint a csillag -földhöz képest- hátoldalán szállt le.
Ne legyen feltűnő, hogy akik figyelték otthon az ablakból, nem látták a napon az embert.
(#) pjg válasza nagym6 hozzászólására (») Júl 17, 2016 / 2

A nap forog a tengelye körül? Mennyi egy forgás ideje?

Igen forog.
Idézet:
„A Nap közel tökéletes gömb alakú égitest, amely saját tengelye körül forog, így a hidrosztatikai egyensúlyban levő gömb fizikai megtestesülése. Lapultsága igen kicsi: az egyenlítő mentén csak 10 km-rel szélesebb, mint a sarkokon. A viszonylag lassú tengelyforgás miatt – az átlagos forgási periódusa 28 nap – az egyenlítőn a centrifugális erő 18 milliószor kisebb a felszínen ható gravitációs erőnél, emiatt a centrifugális erő alaktorzító hatása minimális. A bolygók gravitációs ereje sem befolyásolja mérhetően a Nap alakját, mert egyrészt túlságosan is távol vannak a Naptól - a tömegközéppontok távolsága a nap átmérőjének sokszorosa, így az alakot befolyásoló gravitációs erőkülönbség elhanyagolható -, másrészt azok tömege még együtt is elenyésző a Napéhoz képest (a Nap tömege kb. 750-szer nagyobb, mint a gravitációs terében mozgó valamennyi bolygó és más égitest össztömege[9]).
Csillagunk az egyenlítőjén nézve nyugatról keletre, az északi pólusa felől vizsgálva az óramutató járásával ellentétes irányú tengely körüli forgást végez. Ez a tengely körüli forgás azonban nem hasonlít a Földnél tapasztaltakra, hanem bonyolult rendszert alkot. Különböző módon forognak például az égitest belseje és külső régiói. A sugara kb. 70%-áig lényegében merev testként forog, míg a felette levő régiókban a szélességi körök mentén „szétcsúszik” a forgás, az egyenlítői régiók előbb tesznek meg egy kört, míg a sarki régiók lemaradnak. Az átlagos forgási sebesség 2000 m/s, míg az egyenlítői és sarki régiók sebességkülönbsége ± 100 m/s. A nap forgástengelye 7° 15' szöget zár be az ekliptika síkjával.[10] A Föld Nap körüli keringésének iránya megegyezik a Nap forgásának az irányával, így a Nap tengelyforgása a Földről nézve a valóságosnál lassúbbnak látszik, ezért kétféle forgási periódust szokás megkülönböztetni:

a szinodikus rotációs periódus, azaz a látszólagos forgási idő: 27,275 földi nap,
a sziderikus rotációs periódus, azaz a tényleges forgási idő pedig 25,380 nap a Nap egyenlítőtől 16°-ra fekvő területein.
(#) granpa válasza pjg hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Látom, közben megnézted.
(#) ktamas66 válasza pjg hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Bennem csak egy kérdés merül fel: ilyenkor pontosan melyik ország médiája teszteli az emberek hiszékenységét?
(#) pjg válasza ktamas66 hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

mind
(#) SALáta válasza Ge Lee hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Mi a bajotok a kínai termékekkel? Azt gyártanak amit akarsz! Ha olcsó kell megcsinálják de ergo minősége az olyan lesz. Ha jó kell azt is. Ha kínait vesz az ember alapvetően felejtse el az itthoni beszerzését már csak pénztárca miatt is. Ha drágább mint a vámhatár európai webáruházas raktárból rendel az ember és ha azt akarja ide is érjen akkor DHL expressel paypal védelemmel ami garanciáztatásnál a visszaküldés árát is jóváírja számla ellenében (elvben) ergo semmibe se kerül csak időbe.
Aszongya pár vásárlásom:
-vettem er16 szárak 20 as csapágymérettel és 10 es végigfúrással -vagy tömören de olyan nincs. Megjött erre bőven nagyobb a furat mint 10 mm. Az eladó pár napi levelezés - szabadtűrési táblázatra való hivatkozás után visszaadta a vételárat. Bár nem vigasztal mert felhasználni nem tudom vagy csak nagy munka árán.
-vettem bt-s fülest. Volt az "eurós" boltban is a jóval gagyibb verzió dupla áron mint ez.
Nem garanciáztattam a műanyag részt mert sok embernek eltört. Csináltam furnérból lézer és maró segítségével. A maró a formához kellett. kb 2+2 órám ment erre de jót hobbiztam és egyedi lett. A műanyag több helyen mikro repedéses volt szóval hegesztés szóba se jöhetett.
-vettem csomó apróságot wifi sticket - drivert túrni nehéz volt de nem lehetetlen, bt sticket olcsó volt de olyan is. Ezen kívül ezer kis apró dolgot amikkel semmi baj sem volt

Nemrég beadtam a derekam egy új telefonra. 2-3 évente ezeket a vackokat cserélni kell szóval eljött az idő és elnézve a magyar árakat és a szükségleteimet illetve a pénztárca erre szánt részét vettem egy kínai neve nincs gyártótól. Persze első két próbám (banggood, ebay ) mind sikertelen volt. Sajnos eu-n belül lábakélt a csomagoknak. Visszatérítés lett. A 3. (mert az igazság főleg ha magyar akkor mindig 3 ) rendelés a gearbestről fonotsHL Express el már megérkezett.
40 körüli árral jött és az ugyancsak kínai de itthon forgalmazott típusnál szebb nagyobb felbontása illetve memóriája (2 Gb/16 Gb nevenincs típusom meg 3 Gb/32 Gb) több "hatóanyagot tartalmaz" meg az ára is jobb (60/40) .

Szerintem a kínai termékekkel semmi baj- sajnos inkább ez a legnagyobb baj. Persze a minőséget itt is meg kell fizetni, mese nincs. Van amit kizárólag minőségét nézve itthon érdemesebb összerakni, elkészíteni.
Szerk: Ez olyan mint a honvédelem pilóta képzése. Sajnos már kis ország vagyunk és nem éri meg a 100% itthoni képzés. De szomszédainkkal együttműködve lehetne. Sok kis apró dolgot megérné itthon csinálni. Lassan kezdem hinni lusták vagyunk. Pl telefont nem mert ahhoz nagy piac kell.
(#) cupika97 válasza SALáta hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Pontosan milyen teló?
(#) SALáta válasza cupika97 hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Első egy Oukitel k4000 pro volt , ez nem jött meg kétszer de nem is tetszett már rá 2 hónapra (értesítési led nincs). Másik egy bluboo XTouch. Alu keret ami picit érdesebb (precíziósan öntött talán?) de körbe "polírozott élletörés" szóval nem adták a dizájnért a használhatóságot. Azaz nem esik ki a tükörre polírozott keret miatt az ember kezéből, de megmutatták a letöréssel ilyet is lehet. És egészen precíz a letörés is. A huaweii P8 lite az "ellenfele" de hát az kevesebb memóriával és felbontással van felszerelve akku is kisebb, sima P8 talán prociba verné.

Amibe veri a szolgáltatókhoz zártat hogy nincs rajta semmi fölös app a facebookot kivéve.
(#) Kovidivi válasza SALáta hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Nekem Huawei Ascend P6-om volt, a proci csíkszélessége 40nm, úgy melegedett, mint egy kályha. Ez a P8 már 28nm-es, tehát olyan, mint a snapdragon, de én ha lehet, inkább veszek egy kisebb kijelzős telefont, maximum 4 maggal, sok memóriával. Most pl. LG L90-em van, és legalább nem merül le 2-4óra alatt, ha nyúzom. Ezek a legújabb telók, S6, meg ilyenek, ha játszik vele az ember, 2 óra alatt kicsinálják szegény akksit. Sőt, az a vicc, hogy nem is kell játszani. Pl. a P6-omnál bőven elég volt, ha csak neteztem, és/vagy zenét hallgattam. Ezek meg alap dolgok számomra, amit bírnia kellene több órán át is a telefonnak. Ez az LG L90 meg bírja, még sosem hagyott cserben. A P6 pedig szinte mindig akkor merült le, amikor használni szerettem volna, pedig ugyanúgy reggel 100%-kal vettem le a töltőről, mint most az L90-et. A P6-nál 20%-os akksival örülhettem, ha készenlétben marad még fél óráig, az L90-nel netezhetek még 40percet ennyi akksival...
(#) SALáta válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Az oukitel k10000 azért a 10 Ah-s akkujával viszi a prímet. Az X touch csak 3 Ah-s akkuval büszkélkedhet. Amúgy igen 1-2 nap amíg bírja. De legalább gyors.
(#) Kovidivi válasza SALáta hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Megnéztem, mit tud ez a teló, elég király! Ekkora akksi kellene minden telefonba!
(#) SALáta válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 17, 2016 / 1

Még egy nullával több meg 3 ilyen a zsebbe és dízelt lehet bikázni...

Nekem csak az xtouch jutott, drágálltam a k10000 ret. Ha kell akkor vesz az ember olcsó zsebtöltőt.
(#) Norberto válasza Szárnyas hozzászólására (») Júl 17, 2016 /

Miazhogy? Nemcsak hogy leszállt, de ő indította újra a saját tengelye körüli forgását, miután nemrég megállt egyszer.
Következő: »»   2610 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem