Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Nézd meg a szénkefét. Ha rövidebb 1,5cm-nél cseréld ki.
Terhelés nélkül megy ezerrel mikor rá teszem a szíjat és hajtani kellene akkor csak épp hogy forog!
Kommutátort felcsiszoltad? A közöket kitakarítottad?
Igen!Amennyire bírtam kitakarítottam!!!
Akkor vagy forgórész zárlatos, vagy a kefék nincsenek még rendesen bekopva, esetleg kicsi a kefék rugójának az ereje.
De az miért van hogy ha leveszem az ékszíjat akkor meg jó!!!
Terheletlenül kevesebb áram kell a motornak. Terhelésen nem tud elegendő áram átfolyni rajta.
Most néztem meg hogy ha elindítom terhelés nélkül és én meg forgatom egy picit a dobot akkor ugyan ugy le lassul és megáll!!!
Erre már nincs tippem. Talán botesz erre jár és mond rá valamit. Egyébként milyen típusú gép ez?
Idézet: „!Ha leveszem az ékszíjat akkor végig megy a centrifugálás de ha fel teszem a ékszíjat akkor egy párat forgat a dobon és vége!Mi lehet a baj?Köszönöm előre is a válaszokat!” És mégis min?A szomszéd krupliszaggatóján vagy min?Konkrétumokat légyszives írni legalább egy márkát mert mégis mi honnan tudjuk hogy neked milyen géped van?
Ha szénekfés volt és egy réggebbi fajta siemens akkor valószínűleg vitte magával a fordualtszám szabályzó IC t is.Akkor pont ilyet szokott produkálni.Vagy rosszul raktad be a kefét.
Igen szénkefés volt!Ez egy 12 éves mosógép!Mosó programok szépen végig megy de amikor centizni kellene akkor csak felpörög egy pár másodpercre és vége!De ha a szíjat leveszem akkor maximálisan megy a motor!Még nincs vissza téve a szíj és én mozditom meg a dobot a szíj nélkül is lelassul!
Hát egy pontos típust még mindig nem sikerült leírnod.Akkor barkóbázzunk. Ez egy siemens felültöltős gép és az ajtót figyeli mikor hol áll, vagyis mikor kinyitod midig ott az ajtó felül?
A motoron nézzed meg még a tachogenerátort! ott van a szénkefe felőli oldalon,a tengely végén van egy mágnes azt ellenőrizd nem e lötyög, nem e tudod elforgatni a tengelyen.És van egy tekercs is körülötte annak is mérd meg az ellenállását.A tekercs olyat is tud csinálni, hogy hidegen jó, melegen mikor már megy egy ideje szakadt.
Ha meg nincs rajta a szíj akkor meg nem érdekli a gépet hogy te hogy lökögeted a dobot.És szerintem jobb lenne ha keresnél valakit aki ért is hozzá.
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy vanegy indesit felültöltős gepem és egyik naprol a masikra elromlott úgy hogy semmit nem csinal ha benyomom a bekapcsoló gombját egy led sem vilagit vagy villog. Se kép se hang. Ilyenkor mi lehet a baj? Mi szokott elszalni a panelon?
Jó! A tachogenerátort ellenőrizzed. Amit az előzőekben írtam.
Itt leírtunk minden lehetséges hibát amitől lehet már csak meg kell találnod és javítani.
Mesterek: Hogyan lehet kicserélni a Hajdu Energomat-ban a "Dobfedél javítókészlet rugót"
MDO006, 499 Ft A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2016
Ha lefotozom a panelt akkor be tudnad jelölni miket nezzek meg? Előre is köszönöm!
Igazad volt a tap ic van eldurranva. De en nem nagyon ertek hozza es fogalmam sincs milyen lehetett benne. Ebben tudnal mekem segiteni?
üdvözlet
Egy kis segítség kéne. Van egy EWM2000 ÖKO-LAVAMAT 76730 mosógép amivel küzdök. Már ajtózárat cseréltem, fűtésrelét cseréltem. Teljes tisztítás volt (a mosószer betöltőtől a szivattyúkig minden). A fűtőszál és a hőszonda is teljesen le lett pucolva. Hibakódok voltak korábban E42 E61 E66 E34, de ezek már mind meg lettek csinálva. A fűtő relé cseréjekor volt egy érdekes jelenség, amikor kikapcsolta a fűtést 12 voltról kb. 6 voltra esett le a relé tekercsfeszültsége és nem ejtett el a relé ettől mindenféle fura dolgot csinált. Az új relé tekercsével párhuzamosan kötöttem 100 ohmot és így már 2 voltra leesik a feszültség kikapcsolt fűtés állapotban és el tud ejteni a relé. A diagnosztikai menüben minden tesztet hibátlanul végigcsinál. A hiba memóriát kitöröltem. Jött a tesztmosás ruhával mosószerrel (fölül középre egy kupak öblítő, folyékony mosószer "pohárba" a dobba). A problémám az, hogy a mosási idő kb. a kétszerese lett a normálisnak. Elindult a program (40 fokos főprogram színes ruhával) 128 percről. Nem akad el folyamatosan megy lassan. A 128 perc kb. 210 perc alatt éri el a nullát. A próba mosás után a diagnosztikai menüben tárolt hiba volt EF2 ami elvileg túl sok mosószert jelent. Ennek mi lehet az oka?
Talán nem fűt elég intenzíven és nem éri el a megfelelő hőfokot, ezért mos tovább mint kellene.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |