Fórum témák
» Több friss téma |
Az elektrotanyán, keresd Fülesmester, vagy Gábor2 fórumtársakat.
Ök felújítják,és ha kéred megnyújtják, 108 MHzz-ig a tunert.
Sziasztok
Olyan érthetetlen problémába ütköztem hogy feláll tőle a hajam !!!! Van 2 darab gyári Videoton DC 2050 E hangfalam melyek gyönyörűen muzsikálnak tehát mind a két falam tökéletes hiszen nem oly rég lettek felújítva ! Régebben olyan problémába ütköztem miszerint az egyik súgott zúgott és recsegett Na most ez a probléma azóta is fent áll Erősítőben a BAL kimenetre rátéve külön külön mindegyik csoda szépen szól Átrakom a JOBB kimenetre és súg recseg mint öreganyám 100 éves Sokol-ja Tehát egy oldalon gyönyörűen szól mind a kettő -- a másikon meg recseg. Szerváltam egy másik erősködőt és annál is ugyan ez a téma !!!!! Pedig az erősködő TÖKÉLETES !!! Egyszerűen nem értem hogy MI VAN ??!! Gondoltam hogy esetleg kábel hiba de a kábel kitűnő és ha egyik oldalon beteg a hangja akkor a másikon is annak kell vagy kéne lennie. Aztán számításba jött a hangváltó de ebben az esetben is a fent említett következtetésre jutottam. adjatok nekem valami okos választ erre Idézet: „Egyszerűen nem értem hogy MI VAN ??!!” Én sem értem, mert az összes állításod nem lehet egyszerre igaz. Válogassál belőlük
A helyedben fognék egy biztosan jó hangfalat, és végigdugdosnám.Aztán valószínüleg kiderülne, hogy az a jó erősítő sem jó.
Nem tudok válogatni belőle
2 hangfal BAL kimeneten szépen szólnak külön-külön JOBB kimeneten recseg ropog mindegyik Eredeti Videoton RA 6363 S erőlködőnél is pontosan ugyan ez a probléma. 2 erősítő nem lehet egyszerre rossz
Gyakorlatilag semmi egyéb oka nem lehet, mint az erőlködők.
Vagy jöjjön Scully és Mulder.
Esetleg a hangdobozok polaritása ? Mindkettő szabályosan van vezetékezve?
Na ilyet se láttam még.
Majd írd meg mi lett a vége, nagyon kíváncsi vagyok. A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2016
Ilyen nincs, és mégis van.
Engem is kíváncsivá tettél. Várjuk a megoldást. (ugyan azokkal a kábelekkel próbáltad mindkét hangfalat?)
Ha a kábeleknek valami bajuk lenne akkor mind két kimenetnél recsegne ropogna a cucc.
De BAL oldalon kiváló mind a kettő -- JOBB oldalon meg recseg
Mi a két erősítő típusa?
Ki tudnád próbálni egy harmadikkal, lehetőleg más típussal? Most látom ugyanabban a városban lakunk, ha gondolod segítek
Én leginkább a Tuchel dugó bekötésére gyanakodnék.
Sziasztok!
Hoztak hozzám egy RA 6363-as erősítőt. Az a baja,hogy bekapcsolás után csak 20 perccel kezd el szólni. Addig nagyon halk és recseg.
Szia,
bármelyik bemenetről ezt csinálja? Némitórész rendben van? Mindkét oldal hibás?
Mindegyik bemenetről, phonot nem próbáltam. Mindkét oldal csinálja.
Némítórészt megnézem.
Azon mit kellene megnézni? Ránézésre nincs semmi rajta.
A némítással volt a baj. Most már szól.
A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2016
üdv nos van egy videoton ea 6383s erősítőm és egy olyan gondom lenne hogy a végfok-ok nem 34v kapnak hanem 73-74v bő a dupláját amit kellene(tudtommal 34v ami kel neki) a tápot ha lekötöm az egészről 54.4v mérek rajta, ami az alaplapra megy csatlakozó annak a +-(piros/zőld kábel) 48.9v mértem úgy hogy le van húzva viszont ha rádugom az alaplapra akkor felugrik 75v-ra képen odaírtam hol menyit mértem kondenzátorokon (a szabályzón 36.9v a kondenzátornál) nos ez lenne a gondom mert kapcsolási rajzon durván a fele van annak amiket mértem és most azt nem tudom hogy mit kéne kicserélnem vagy konkrétan mit kéne csinálni vele hogy normális adatok legyenek válaszokat előre is köszönöm.
Igen, földszimmetrikus a tápellátás, így a két táppont között 73-74 V-ot mérsz.
Akkor ezek szerint ez normális? nemkel semmit cserélni vagy hasonló?
Sziasztok!
Van egy EA6383 S erősítőm. 30 éve nyúzom. Egy végfok javításon kívül nem volt különösebb gond vele. Most sok állás után előszedtem. Szépen szól mind a két oldal. Viszont a jobb oldalban sziszegés, súgás, néha pattanás hallatszik. Teljesen mindegy , hogy melyik bemenet van választva. Akkor csinálja. Sőt ha a bemenetet rövidre zárom akkor is hallatszik. Most nekilátok átnézni. Táp, Kontaktusok, forrasztások, egy kh-k után kutatva. De az is megfordult a fejemben, hogy félvezető hiba is lehet. Jól gondolom? Mit érdemes átnéznem még rajta? Mi okozhatja ezt a hibát?
Potenciométereket se hagyd gyanú felett állni (nekem volt olyan hogy a balansz potméter miatt sistergett a nagy Orion és elég volt csak megtekergetni és azóta jó. Értelmes magyarázatot nem tudok rá, de így volt ).
Azért próbáld behatárolni hogy melyik fokozat lehet a bűnös. Nullára "tekert" hangerőnél is fennáll, például?
Próbáltam a potikat. Az első volt, hogy megtekergettem mindet. (Kontakt sprém jelenleg nincs.) Keresve a bűnöst. De nem volt változás. Nullára teker hangerőnél és rövidre zárt bemenet mellett is sistereg illetve sistergett. Most pár órányi üzem után csendben van. Kiporoltam vele az "új" hangszórókat. Állták a strapát.
Akkor csak megsértődött, mert sokáig hanyagoltad (lelke van)
Sziasztok!
Hozzám került a napokban egy 6363tipusú erősítő és olyan gondja van hogy a tunerját lehetetlen behangolni. A hangolófeszt beállítom az jó de semmilyen adót nem lehet befogni vele. Ha valahogy sikerül befogni valami értelmes adást az is nagyon gyenge, halk és zajos de más nem is jön a sávban csak az-az egy. Az UP01-04 potikból csak a04 változtat valamit meg a 03 minimálisan a01-02 semmit nem csinál fülre.A hangolásjelző és térerő mérő nem csinál semmit. Méregetés közben olyat tapasztaltam hogy a1062 7-es lábán ahol a rajz szerint 5,2 voltnak kellene lenni ott 12V van.Hibás lehet az IC?
Akár az is. Ha az IC összes lábán sokat mérsz, lehet szakadt a negatív ág is valahol. Bővebben: Link+ Panel törés, kondenzátor zárlat, ellenállás szakadás, és olyanom is volt, hogy a hangolófeszben levő 741 IC volt elhalálozva. Készítesz a tunernek szalagkábelből egy kicsatolót, mert ott benne a helyén nem lehet mérni. Elegáns, ha van hozzá csatlakozód, de nekem sem volt akkor hirtelen soha, amikor kellett, egyszerűen ráforrasztom azt a kb tíz szálat, olyan 25-30 cm hossz esetén az árnyékolatlanság sem okozott soha gondot, de úgy legalább mindenhez hozzáfértem, amikor kellett.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2016
Minden más fesz jó csak az-az egy túl sok. És még olyat tapasztaltam hogy ha az IC 8-as lábára kötök "antennát" akkor még hajlandó ezt azt be is fogni a tuner.
Méricskéltem méricskéltem és megtaláltam a hibát a 10-es lábra menő tekercs szakadt volt az első menetnél. Egy fél menetet letekerve vissza forrasztottam és a 7-es láb feszültsége is helyre jött.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |