Fórum témák
» Több friss téma |
Két kalkulátorral is néztem, mindkettő szerint 0,2 Ω +-5 %
Én ezt a kalkulátort használom: Ellenállás színkód
Igen néztem, de nem volt lehetőség a fehéret megadni.
Köszönöm, akkor majd utána nézek. Lehetséges hogy a csere után jó lesz a monitor?
Amúgy ilyen kis ellenállás mi célt szolgál, mert igazából sima átkötés is lehetne nem? A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
És ha átváltottál volna 5 sávosra? 4, 5, 6 sávos kódot tud a kalkulátor.
A kis ellenállás általában az áramfigyelés miatt van az áramkörben. Ha átkötöd akkor az áramkör védelmét iktatod ki, ez nagyobb károkat okozhat. A tervező felesleges alkatrészt nem tervez bele az áramkörbe. Miért kellene egy pár forintos alkatrésszel takarékoskodni?
Sziasztok!
A képen látható alkatrészről szeretnék infót kapni. Sajnos semmi írás nem látszik rajta mivel az évek elég sok vizet kapott. Ez egy ledes pótféklámpából származik melyben 9x5db led volt melyek szintén az idő és a víz áldozatául estek. Köszönöm a segítséget.
Attól függ hol van az áramkörben.
Lehet olvadóbiztosító szerepe 100mA alatti áramokra, ahova már hagyományos biztosítékot nem nagyon kapsz. (Bojlernél láttam ilyet) Lehet, hogy rajta disszipálódik el valamekkora teljesítmény, amit nem egy mögötte levő félvezetőnek kell így megtennie. (Akkutöltőnél láttam ilyet.) Áram mérő előtét is lehet, és még biztos van pár lehetőség, amire használhatják.
Ez egy 9 ellenállásból álló áramkör, valami hasonló:
Ellenállás háló A LED-ek előtét ellenállása lehetett. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Létraellenállás lehet, több ellenállás egy tokban. Ha megreszeled a kivezetéseinél, akkor szerintem ki tudod mérni a pontos értékét. Lehet, hogy van egy közös pontja és ahhoz képest mind ugyan akkora, de lehet, hogy az ellenállások sorba vannak kötve. Végig kell mérni, az összes variációt, vagy amíg egyértelmű nem lesz.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Köszönöm. Az lehetséges hogy a kimeneti lábak össze voltak kötve? Mivel a panelon a 5ös csoportok egymással párhuzamosan voltak kötve.
Küldj a panelről egy jó felbontású képet, ne nekünk kelljen találgatni mid van!
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Nem hinném. Egy ilyen ellenállás "magától" nem megy tönkre. A tájolás alapján gyanítom, hogy a tápegység FET source ellenállása lehet, tehát az eszköz halott. Mérd meg.
Megpróbálom megtisztítani a panelt utána tudok képet feltenni.
Igen a kimeneti oldalak össze vannak kötve.
A bal oldalon volt egy dióda a középső sorban voltak a ledek, a jobb oldalon pedig az ellenállás.
A "jó felbontású kép" nem ilyen. Ebből semmi sem látszik. Eredetileg abból indultunk ki, hogy
Idézet: , vagy most nem erről beszélünk? Ezen a panelen hol fér el a 45 darab LED? Ha lehet fogalmazz pontosan! „ledes pótféklámpából származik melyben 9x5db led volt” A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Ide volt beültetve az ellenálás (a panelon a felső sorban)
Egy finom csiszolóvászonnal óvatosan átdörzsölhetnéd, hogy a rozsda eltűnjön, de a vezetősávok amennyire lehet megmaradjanak. Az ellenállást már megpróbáltad kimérni?
Mi a célod? Megjavítani, újraépíteni, vagy csak az alkatrészre voltál kíváncsi?
Igen kimértem, az egyik szélső lábhoz képest a többin 100 Ohm ellenállás van/volt.
Nem tudom melyik lenne jobb. újjáépíteni vagy legyártani újra a panelt vagy hasonlót csak smd ledekkel, (esetleg led szalaggal)
Akkor az idetartozó kérdésre már tudod is a választ. A többi az itt már off, de amit javasoltam, azt tartom, hogy pucold meg teljesen a rozsdától, hogy lásd mennyire menthető. A sérült vezetősávok vezetékkel is áthidalhatók.
Ez egy LED monitor tápjában van. Jön be a hálózati fesz, utána greatz diódák majd a 450V-os nagy kondi, és utána volt egy az ellenállás, de most meg nem mondom melyik ágban. Az biztos hogy ezen keresztül kapta meg a tápot az elektronika. Most nincs kéznél az áramkör. De az tuti, hogy egy kevés víztől szállt el.
Ez a mosfet-el sorba kötött ellenállás lesz, az értéke 0.2 és 0.4 ohm között szokott lenni. Ha ez az ellenállás szétégett, akkor szinte biztos, hogy a mosfet is rövidzáras és még az IC is megdögölhetett meg néhány smd ellenálás is. Csak az ellenállás cserétől szinte kizárt, hogy megjavuljon sőt, talán mégjobban fel fog robbanni.
A képen látható darab 0.2 ohm. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
Sziasztok!
A képen látható riasztónak kinéző tárgy mi lehet? Csupán egy három eres vezeték lóg ki belőle.
Olyan, mint a lépcsőházi időzítő, de az GL típusjelű volt. Ez is hasonló: 3db időzítő, táp, hangjelző. Akár riasztó is lehet: egy a kilépési élesedés, egy a belépéskor ad egy időt, ami alatt - mondjuk rejtett kapcsolóval - kikapcsolod. A harmadik - talán - hogy ne vísítson a végtelenségig...
A kisebb dobozban piezo lapok vannak. Abból gondolom, hogy riasztó lenne.
Az oldalán van egy kulcsos kapcsoló.
A jó öreg Ganz GI időrelé család elengedéskésleltetésű 60 másodperces darabjai.
Így összeépítve akár riasztó is lehetett. Az egyik végén megtalálod az adattáblát, abból láthatod a tápfeszültséget (24 vagy 220 V), illetve az indító bemenetet. A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |