Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2663 / 3607
(#) Norberto válasza SzervízMacska hozzászólására (») Nov 10, 2016 /

Idézet:
„Szóval nem azért vagyok, hogy egész nap a mobil menüjét matassam.”

Egész nap? Mennyi is egy funkciókapcsolás? Darabonként 2 másodperc? Meg miért lehet személyre szabni a menüket is egyenként? Elmegy vele napi 30 másodpercem, na bumm. A reggeli felkelésem közbeni vergődésemnél ennek sok százszorosa telik el visszaszunyókálással. Nem tudom, hány milliót kéne keressek ahhoz, hogy a lelkiismeretem megengedje magamnak, hogy százezreket költsek telefonra. Nekem ez az egész túlzott élményt nem nyújt, én csak egy átlag használója vagyok. Csak gyors legyen, sokat bírjon és megkönnyítse az életemet. Ez megy a napi 30 mp mínusszal is.

Egyébként a funkciók teljes arzenáljának folyamatos bekapcsolva tartása mellett nem is lehetne túlzott elvárás a jó sok napos készenlét, kb. egyik készüléktől sem.
(#) gernerakos hozzászólása Nov 10, 2016 /

Szerintem ez már inkább a tefonos témaba lenne való, de leírom a saját tapasztalataimat. Ez a 3. Andriodos telefonom, mindegyik középkategórás. Már hozzá vagyok szokva, hogy este lefekvés előtt felteszem tölteni, 500mA-s töltő, lassan tölt, de nem sietek alvás közben. Így jobban kímélem az akkumlátort. (Tudom hogy a töltő csak egy tápegység, a telefon szabályozza a töltést)
Most van 59%ra töltve a telefon, reggel 100 ról indult. Egész nap ment a mobilinternet, vagy a wifi. Használva is volt rendesen.
Ha nem tudjátok több napig tölteni, szerezzetek ilyen "mobiltöltőt", amit otthon feltöltöd, mint a telefont, és utána 2-3 szor lehet róla tölteni a telefont.
(#) mark.budai válasza gernerakos hozzászólására (») Nov 10, 2016 /

Én ezektől a gyorstöltőktől tudnék a falra mászni. Anyámnak és apámnak is ilyen telefonja van, és persze gyárilag be van kapcsolva a gyorstöltés funkció, amit egyszerűen le lehet tiltani szoftveresen, de ha az ember nem foglalkozik vele, soha nem fog kikapcsolni. Este felrakják töltőre, 10-11-re teljesen feltöltődik, utána meg felváltva meríti és tölti az akksit. Ennél a kombónál rosszabbat el sem tudok képzelni egy Li-ion, vagy Lipo akksi számára.
(#) kameleon2 hozzászólása Nov 10, 2016 / 1

Még egy utolsó telefon... Kínai - Meizu M3 Note -ot vettünk a lányomnak. Boldog vele és röhög az iPhone-os osztálytársai kínjain. Olyan képeket csinált vele, hogy a katicabogár lábszőreit is meg lehet számolni rajta. Ráadásul 600 féle tok van hozzá, szilikonostól a mágnesesig. Ujjlenyomat azonosítós, nem kell pinezni folyton. Minden Androidos szoftver full sebességen fut rajta. Duál SIM-es. Vékony, elegáns, Jó ránézni. 150 Euro alatt volt, emiatt ÁFA mentes. Most rendeltem egy Lenovo-t (harmadszor rendelek ilyen brandet). Nagyon kíváncsi leszek rá, mert igen elegáns készülék. Mindezt egy itthoni gagyi Samsung áráért: Ilyet Az első kínai mobilomnál körberöhögött az iPhone-os ismerősöm. Ma már nem röhög. Ez mindösszesen 5 év leforgása alatt. Én azóta is maradtam a kínainál, mert jól bírják a strapát. Tetőn dolgozva megfőtt a kollégám iPhone-ja, mert 72 fok volt fent. Az enyém még le is esett, működött, csak touch egy sora nem ment. Emiatt cseréltem ütésállóra - gumírozott IP68-as A9-esre. Jól bírja a hosszú idejű működést, a sarat, vizet, eséseket. 100dB-es a hangszórója - meghallom gép mellett is. Emellett MP3-at is egész jó rajta hallgatni. Support? Olyat kerestem, amihez tudok alkatrészt rendelni, ha gond adódna. Jellemzően nagyjából ugyanaz mehet tönkre: Kijelző vagy touch - ha mégis összetörne, esetleg akksi.
(#) Norberto válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 10, 2016 /

Nézegettem a képeket. Először azt hittem, a telefon 7 colos, de aztán rájöttem, hogy csak a kínai csajnak volt pici a keze. A kis aranyos keze.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2016
(#) kameleon2 válasza Norberto hozzászólására (») Nov 10, 2016 /

Nyugtass meg, hogy nem erre a képre gondoltál ?!
(#) Gafly hozzászólása Nov 11, 2016 / 2

Halál a Ludakra nap van ma
különösen párolt piros káposztával...
(#) pjg válasza Gafly hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Van rájuk madárinfluenza.
(#) Norberto válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Megnyugtatlak, erre: link

Az én ugyanekkora kijelzős mobilom a saját tenyeremben nem tűnik ilyen féltéglának.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2016
(#) CT-3 hozzászólása Nov 11, 2016 /

Sziasztok!
Meg szeretném nézni egy topikban az összes hozzászólást,egy adott névröl irottat, de csak az övét.
Ne kelljen végigbogarászni az egészet az infókért.
Mit hova kell beirnom,valaki tudna segiteni? Köszi!
(#) 20sz Jófiú válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Szia!
Csak ebben a témában keresés, szóköz, user:valaki
(#) CT-3 válasza 20sz Jófiú hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Szia!
Köszi!!!
(#) 20sz Jófiú válasza CT-3 hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Nincs mit! A kereső sajnos nem tökéletes. Akinek szóköz van a nevében arra nem ad találatot.

Hát nem megy.
Leirnád mit irjak hova?
A "csak ebben a témában keresés" az megvan.
Mit irjak a :Keresendö kifejezés
Keresés módja--hoz?
A Topic neve legyen Tesla, a kerestt személy legyek én,CT-3

Megköszönném ha leirnád
Ennyire okos vagyok
(#) CT-3 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Köszi,a szám amit beirsz a csillag után,azt hol lehet megtalálni?
Buta kérdés volt,az jelzi a topicot amiben benne vagyok igaz?

Köszönöm mindkettötöknek a segitséget!
Sikerült.
Mindig rendszergazda szerettem volna lenni

Egy utolsó kérdés:idörendben szeretném listázni.
Köszönöm

Nagyon köszönöm a segitségedet,türelmedet.

Neked is köszönöm!
(#) jdani hozzászólása Nov 11, 2016 /

Üdv. Faluban az ivóvíz, történik vele valami, ha mondjuk egy tiszta tartályba állna, amin csak egy akkora lyuk van, hogy ha a tartály telítődik vízzel, a levegő tudjon hova belőle menni.?
Gondolok itt olyanra, ha mondjuk egy pohárba teszek vizet, az áll mondjuk egy tiszta környezetben, (nem száll bele por, stb) egy hónapig, akor annyi idő után lesz a víznek valami baja?
(Tehát amit akarok, egy tiszta tartály, amit megtöltök ivóvízzel, állni fog benne a víz, majd ha kell, mondjuk egy hónap után, ugyanolyan tiszta marad az ivóvíz?)
(#) pjg válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Ha klóros, valószínűleg nem lesz baja.
Ha UV kezelt akkor biztosan megposhad.
(#) zolika60 válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Előbb utóbb megposhad. Hogy ez mennyi idő több tényezőtől is függ. A tartály hőmérséklete, a benne található levegővel töltött tér mérete, a tartály anyaga, az alap tisztaság, stb.
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2016 /

Háború lesz, hogy egy köteg palackozott ásványvíz nem elég a túléléshez?
(#) Sam Seed válasza jdani hozzászólására (») Nov 11, 2016 / 2

Ezért találták fel a bort.
(#) Ge Lee válasza jdani hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Ha 0 fok közelében tudod tartani akkor talán jó lesz, minden más esetben büdi, de legalábbis olyan állagú amibe biztos hogy nem innék bele. És ez független attól hogy mennyi klór van benne. Ha meleg van az algák már néhány nap után szaporodásnak indulnak benne.
(#) Qju válasza jdani hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Az űrkorszakban ezüstözött belső bevonattal látták el az ivóvíz tartályokat. Sem a baktériumok nem szaporodnak el sem algásodás, minőségromlás nem következik be. A víz élvezeti értéke persze függ az ásványi sóktól is. Azokra hathat az ezüst és majdnem steril lesz a víz idővel.
Szóval az ezüstözött tartály sterilen tartja a vizet és a bort ezt már Nagy Sándor óta tudja az emberiség.
(#) zolika60 hozzászólása Nov 12, 2016 /

Voltam köbzolinál. El van macskásodva.
(#) pjg válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Db?
(#) zolika60 válasza pjg hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

2db. Ezek.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 12, 2016 /

Ez még mindig sokkal kellemesebb a Derék Bántalom. Akkor ezek szerint nem az abajgatja Zolit megint.
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2016
Következő: »»   2663 / 3607
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem