Fórum témák
» Több friss téma |
Igaz nem gyári Canamp-et, csak után építettet, de hallgattam már. Nem rossz, de valahogy olyan (túlzással) lagymatag, meg ken egy kicsit. Picit jobb volt egy fokkal a Presenter néven ismert változata. Persze erősen opa függő volt a hangja, de sose volt az igazi. Vagy részletgazdag, de fárasztó volt 20-30 perc után, vagy a fordítottja. Legjobb eredményt a szimmetrikus jlh adta szervóval offsetelve. De ez meg méretügyileg nem lenne kényelmes. Kíváncsiságból adok egy esélyt a kisebbik mosfetesnek. Ezt az áramgenerátorost viszont jó volna megfülelni.
Talán már nem is a hangja, inkább az egyszerűsége miatt?
A feteknek eleve van egy sajátos, össze nem téveszthető hangja. Van, akinek bejön, van aki utálja. Kinek a pap, kinek a papné..
Kinek pedig a lánya.
![]()
Az enyémben pont az áramgenerátor az átépítés, ( itt szeretném mindig megemlíteni, hogy Tóth Béla tervezte bele az áramgenerátort!!!) amiben helipottal tudod a nyugalmit is állítani. Sok próbálgatás után az OPA 177F el szól a legjobban. Ha kell panelrajz adok hozzá. A táp panelt is tudom adni.
Mind két panel sokadik építés végeredménye, zajmentesen jól működik.
Adok hozzá rajzot...
![]()
Azt megköszönném.
A tápegységben van 12V, én a kivezérlésjelzőhöz használom. A többi egységként nagyon jól működik.
Köszönjük szépen, hogy megosztottad!
![]()
Nagyon szívesen!
És ha egy elképesztően jó deprez műszer vezérlést is csináltok hozzá... Proli kolléga munkája, tőle kaptam! Nagyon szépen működik!!!!
Szia!
Az előerősítő_nagyon_jó.lay hiányolja a bmp file-t, aminek a neve: előerősítő.bmp. Persze, ettől még megnyílik. És ha van, jó lenne a kapcsolási rajz. Az is igaz, mivel annyira egyszerű az áramkör, nem igazán kell, de úgy lenne teljes a dokumentáció.
Szia!
Egy panelról lett átemelve lay-ba. És lusta voltam kapcsrajzolni.
Szia!
Én is sokszor fejből rajzolom a nyákot, mert lusta vagyok berajzolni. Ezért is vannak szinte csak nyakterveim a tervező programokban. A kapcsolások többnyire papír alapon vannak, vagy ha gépen is megvan, akkor az pdf.
Az előerősítő kimeneteibe tegyél még be egy 470n fóliát sorba, hogy a rajta lévő dc feszt leválaszd.
Oké, úgy lesz. Köszi, hogy szóltál.
Urak!!!
Sűrű elnézést!!! Egy kedves barátom kérdezte meg tőlem, hogy tényleg ilyen vicces fickó vagyok, hogy a nyákrajzot feliratok nélkül osztom!?!? ![]() Bocsánat, nem néztem meg... Itt a beültetési rajz!
Szia! Egyszer beszéltünk róla....
Azt gondolom, sikerült megtalálni a Canamp-ba való opAmp-ot. ( végig próbáltam: NE5534, OPA177, OPA606, OPA277, OPA27,OPA1641)De, amivel elképesztően szól az az OPA1611. Az általam épített verzió (áramgenerátoros verzió) egy opamp-os előfokkal van meghajtva, amit gain-ként használok. Abban egy OPA1612 végzi az előerősítést. A canamp előtt van még egy hangszínszabályzó, ami egy baxandall ( Tóth Béla terve );gyakorlatilag aránylag keveset emel-vág, de azt teljesen lineárisan teszi. ( és nem is kell több,kevesebb) Már sok ismerősömmel is meghallgattattam... -pár dolog mindenki véleményéből lejön; 1. A sztereó sávszélesség már már szédülést okoz... 2. A dinamikája 300ohmos fejhallgatón, emelt mély esetén sem torz, a mélyek inkább letépik a fejed, mint hogy pufogni kezdjenek. 3. A jazz rajongók, "előkerült hangszerekről, szólamokról" beszélnek. A fejhallgató minden esetben az én German maestro, Audio Technika fülesem volt... A jazz függő kolléga hozta a 300ohmos beyer dinamic-ját is; azzal is meghallgatta, és ő is az OPA1611 re szavazott ( Diana Krall, Herb Alpert ). (-és azóta bas...ogat, hogy neki mikor csinálok ilyen fülescuccot) Megjegyzem, a táp gyakorlatilag 57000uf kondit tartalmaz +,- ágon, ami nem igazán engedi letérdelni a feszültséget csúcsokban sem. Zaj, jelforrás nélkül, teljes hangerőn is csak "szélzaj"...
Sziasztok!
Az alábbi fejhallgató erősítőt kezdtem el megcsinálni, be vannak ültetve az alkatrészek, meg van a cső. Annyi van, hogy az alkatrészek méretezése érdekében anno átrajzoltam a kapcsolás nyákját eagle-be, ami nálam a képen látható módon néz ki. Bekapcsolom az eszközt, csináltam hozzá (12v-os tápegységet), viszont nem történik semmi, a cső nem fűt fel, a lábazatán egyedül (ha jól számolom) a 6-os lábon jelent meg 12V feszültség. Mi lehet a gond? A 2.2µF-os kondinak WIMA fólia kondit használtam, én sem számítottam rá, hogy ilyen brutális darab...
Szia!
Fűtés 4-5 kivezetések. Foglalatot tedd a panel másik oldalára.
Tehát kössem be fordítva a foglalatot, minthogyha a nyák oldalra lenne téve a foglalat?
Foglalat számozását ellenőrizd, óramutató járásával azonosan 4-5 kivezetés lesz a fűtés, alulról nézve..
Az fura, mert a 4-esen 12V van az 5-ön pedig föld, akkor nem jó valami az ábrában? Ha alulról nézem a nyákot akkor ott fűtés a 4-en és 6-on van, az 5-ön pedig föld.
Úgy jó, 12V lesz a fűtésed.
Ezért kell a nyákoldalra tenni a foglalatot, vagy másik panelt kell készítened tükrözve. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
Akkor jól van bekötve, ugye? A baj az, hogy a +12V csak az egyik lábon (talán a 4-en) jelenik meg, de a cső nem csinál semmit. Mi lehet az oka? nem szimmetrikusnak kéne lennie a dolognak, és 12V-nak megjelennie a 4-es és a 6-os lábon is? Mi lehet a gond, hogy csak az egyiken jelenik meg?
Hatos lábon nem lehet fűtés! Hányszor írjam le? Testre van kötve a fűtés egyik kivezetése, másikra megy a 12V. Tedd át a foglalatot a másik oldalra!
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2016
Oké, köszönöm, akkor átkötöm!
Ravasz fogós kérdés...
Hogyan tudok a kimenetbe "beakasztani" 250ohm impedanciát... Igen; nem ellenállást, hanem impedanciát?
Úgy, hogy "beakasztod". A fejhallgató, és a hangszóró is impedancia, nem ellenállás.
...tudom. Pont ez a lényeg. Hogyan tudom az ellenállást impedanciává tenni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |