Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Alig van hangja, ezek nagyon specc motorok.
Üdv
Nem igazán elektronika, inkább csak ennek a "csomagolásáról" lenne szó. Ami egy asztali pc, (kizárólag LED TV hez) 6mm es viztiszta polikarbonátból és kivül szálcsiszolt aluval leburkolva. Mérete kb.420×270×80mm. Benne egy HDMI alaplap, 4magos procival, 2db 2.5" vinyo + egy ventilátor. És még a táp is belefért. Mellé egy wireless billentyűzet+egér. A talpak egy régi deck ről származnak. Ennyi a történet. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2016
Jó lett, bár azokkal az első résekkel kicsit iker postaláda hangulata van.
Hát annak ott fontos funkciója van ám...!! A leveleket hogy kapom meg?
Ez nagyon ott van, gratulálok hozzá.
Bár már írtam róla, de igazából még csak most készültem el a DPTP SMFD 64/128Mbit-es játék fejlesztői kazettámmal.
Tegnap esete sikerült befejeznem a kényes részét is, amely az M68K MCU programját képes felül írni. (Zsora Assembly segítségét itt is köszönöm) Így teljes lett a kép. Itt egy kis teszt videó is, de itt még nem látszik a menü működése teljes egészében: Bővebben: Link Pár kép alant.. 1. Alap menü, kártya infó 2. Kártyára feltöltött játékok címei listázva (maximum 4) 3,4. Burkolatba ötlöztetve 5. Burkolat nélkül egy sikeres feltöltés után. A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2016
Kösz tesa. Amugy ez az alu (0.5 ös) rohadt jól néz ki igy beépitve, főleg dekor célra. Csak elég kényes a felülete. Lakkozni lehet de nagyon óvatosan kell fújni mert ahol több megy rá ott rücsis lesz.
A neopixel óra is ebből lesz.
Ez a szép doboz és a funkciója miatt a PC is - megérdemelt volna egy nagyobb hűtőfelületes passzív hűtést, vagy Peltiert. Engem idegesítene mozizás közben a ventillátor. Amúgy egyedi megoldás. Tetszetős. Kis felirat még nem ártott volna neki.
Ha érdekel ilyen kétfejes kompresszor, keress meg nyugodtan.
Peltier? Hőelvonással nem víz keletkezik?
A proci ventilátor ki van vágva felül a dobozon. Ott van a rács. A tápnál pedig a tápventi. Gyakorlatilag elégnek kell lennie. A proci nincs túlhajtva ,alajáraton megy a 3 mag. De 4 magositható + még 2800 helyett 3400 on is ment. Gyári hűtővel. Amugy is csak netezésre , letöltésre lesz. Játék nuku.
Felirat? Gondoltam hogy " POSTA" ,felirat de maradt ez a két csik, ami ugy tervezem szolidan világit majd. A bekapcs gomb is az a karika ledes verzió.
Tisztára mint hall2000, már csak pirosan kéne világítania
Első benyomásom. Amúgy jól néz ki
Üdv, készült egy légpáka. A fej és az elektronika gyári, kínából érkeztek. Sikerült egy PC táp házába belezsúfítani.
Tudnál linket küldeni pontosan mit rendeltél? Lehet vele dolgozni?
Itt elvárás -legalábbis nálam-, hogy a készülék belsejét fotózd le. Részletgazdag, és informatív képekkel.
Hogyne: ez a panel, de már láttam 13$-ért is, ez pedig a páka. Ezt sok eladótól megvásárolhatod, ám a panelt csak két helyen láttam. A kapcsolás a "BAKU 858D"-hez áll a legközelebb. Sajnos a fotók, szemcsések
A hozzászólás módosítva: Nov 26, 2016
És a wincseszter mágnes megtartja? Vigyázz mert a melegtől szevasz a mágnesességnek
Csak egy kérdés: A DB9-es csatlakozó elbírja a levegős páka áramát és feszültségét? Mert nem erre van méretezve. Még érduplázással sem.
Nekem is ilyen pákám van. Ha látnád cimbora, hogy mennyire vékony és alulméretezett a 230V-os fűtés vezetéke... Ráírják, hogy 700W. 3A, azon a vezetéken?! Kizárt, hogy 700W-os legyen. Én 8 pólusú mikrofoncsatlakozóra kötöttem. Egyébként ól üzemel. A kezdeti kísérletek alkalmával viszont kiégettem belőle a szigetelő csillám szövetet. Sajnos.
Szia! Persze - sok mindent másként használ fel az ember. De célszerű azért ilyesmire odafigyelni. Igaz most végeztünk éppen egy tesztet a nyák fóliát illetően. Sikerült beszereznem egy kis lézeres hőmérőt. A nyákot 3cm-es szakaszon megterheltük, sőt jócskán túlterheltük. 3mm széles 18 mikronos vezetősávon átkergettünk 17A-t 230V-on. Az ember azt várná, hogy azonnal szétég, feldurran. Azonban csak melegedett. 35 mikronos egész szépen viselte 40 fokon. Ezek ohmikus terhelések voltak. Ennek ellenére inkább 70 mikronos lett a nyák és nyilván nem ekkora terheléssel. A számítási táblázatok szerint már régen nem kellene ott fóliának lennie. A páka talán azért szerencsés, mert szintén ohmikus fogyasztó. Induktív terhelésnél biztosan nem mertem volna jelcsatlakozót használni erre a célra. 230V-on főleg nem. Leginkább a kúszóáramutak és a szigetelés miatt.
Egyelőre bírja. Ilyen volt kéznél. Ha szétég, hát így jártam, Zoli: valóban, döbbenet vékony vezetéken megy a "700"W a fűtéshez, így nem a csatlakozó lesz a leggyengébb láncszem. Zsoltee: az a mágnes nem arra való, de jó ötletet adtál!
Láttál már égő triacot? Nekem is van ilyenem, vicces amikor eléri a hőfokot, és szaggatva fűti a fűtőszálat, villog tőle az asztali lámpám.
A fűtőszál 72 Ohm hidegen. Csak 700W lesz az. Amúgy a fűtés vezetéke kicsit vastagabb, mint a többi . Ki fog gyulladni a triac?? Figyelgettem, meg sem langyosodott több perc után.
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2016
Természetesen nem gondoltam ám komolyan amit írtam. Ha megnézel mondjuk egy mikrohullámú sütő belsejét, azokban sem szokott vastagabb vezeték lenni. Legalább is amit utoljára szétszedtem, ott az 1kW-os fűtőtestnek is hasonló keresztmetszetű vezetékek voltak behúzva. A triac kigyulladásánál sem az üzemi állapotokra gondoltam, természetesen az bírja a strapát.
Sziasztok!
Két eszközt szeretnék bemutatni. Az egyik egy PIC16F628A-hoz készült fejlesztőpanel, amin helyet kapott egy forgó enkóder (nyomógombos), 3 nyomógomb, egy 2-digites 7-szegmenses LED-kijelző, egy LED-oszlop és egy mikro szervó motor. Az ICSP mellett egy mikro USB-s táplálásra is van lehetőség. Minden funkció külön-külön kapcsolható. A másik eszköz egy csillagászati távcsőhöz készült segédfény. 5db 10 mm-es piros víztiszta LED került bele. A táplálást egy 720 mAh-s LiPo akkumulátor biztosítja, ami mikro USB-vel tölthető. Funkciója, hogy ne rúgjak bele az állványba, lássam az osztást a tengelyeken, és könnyebb legyen okulárt cserélni. A piros szín miatt a megfigyelést sem zavarja, ha bekapcsolva marad.
Csak kíváncsiságból kérdezem hogy látsz valamit egyáltalán azzal a távcsővel? Nekem most egy 165/1230-as Newton-om van, de ez se sok mindenre jó. Volt régen egy 200/1200-as is amit azóta is sajnálok hogy eladtam, valahol ott kezdődnek a távcsövek.
Ilyen kis méretekben éppen csak az érzés adatik meg az embernek, hogy "távcsövezik". Mivel más, fontosabb hobbim is van, ezért nem is akartam nagyon drága eszközre beruházni. Ezzel a távcsővel, 100x nagyítással a Vénusz is csak annyi, mint a képen látható. Másrészt mit várjon egy hobbista, ha a Nasa, vagy az Esa is meglepődik, mikor egy szonda elrepül egy bolygó mellett, és teljesen más képet alkot, mint amit eddig a Földről láttak.
Sziasztok! Elkészült a műhely zeneforrása. A doboz bükkfa küszöb és hulladék padlólap. Az erősítője már kész volt, már csak egy MP3 lejátszó kellett hozzá. A nyák és a doboz is cnc-vel készült.
...úgy látszik ma mindenki műhelybe épít. Rozsdamentes műhely erősítőjének dobozát fabrikáltam ma félig készre. 0.8-as rozsdamentes anyag, sarok AVI-val levarva- visszacsiszolva! Holnap előlap kialakít, cuccok bele; és hagy szóljon!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |