Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Muzeális készülékek-alkatrészek restaurálása
Lapozás: OK   425 / 581
(#) hobbyjani válasza feketek hozzászólására (») Nov 17, 2016 1 / 1

Ez az oldal csak a gazdgoknak szól,egy ecc83 90 dollár,valódi amerikai nem kina,jó vásárlást mindenkinek
(#) feketek válasza hobbyjani hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Gazdagoknak?
Jó reggelt! Egy minőségi elektroncsöves cucc mikor volt olcsó? De egyébként is. Megnézted, hogy mennyibe kerülnek itthon az alkatrészek? Egy EM80-as cső min. 6-7000HUF... ez kintről 7USD!!! Hol is van a drágaság? Orosz cső, amilyenek nekem is vannak otthon. Ezen felül próbáltál már beszerezni nagyfeszültségű kondenzátorokat itthon? Ritka, mint a fehér holló, és aranyárban mérik.
Szóval én óvatosabban bánnék a hirtelen véleményekkel. Nem kell mindjárt kiposztolni a legdrágább árat, hogy ennyiért van cucc kint. Végignézve a listát van kínálat, és jóval olcsóbban is. Ezek mellett persze a kínai is lehet jó, de az egy másik színvonal....
Szerintem elég nagy gyerekek olvassák ezt a fórumot, akik el tudják dönteni, hogy mennyit szánnak a hobbijukra
(#) hobbyjani válasza feketek hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

EM 80-ast kaptam vadonatújjakat Romániában (ruszkik persze),50 román lej darabja azaz 3500 ft,de mert meg vettem mind tizet, odaadta 30 lej/db.
(#) Janó bácsi hozzászólása Nov 17, 2016 / 6

Folytatom a Vörös Szikrát. Ma végre lekerült az előlapról minden, le lehet tisztítani, meg újra festeni.
Ezen kívül szétszedtem a tekercselő mechanika részeit, letisztítottam a hiányzó részeket pótoltam, és újra összeraktam Legyártottam a hiányzó nyomógörgő karját, meg találtam a fiókban egy M20 görgőt, ahhoz készítettem a tengelyt. A pontos helyét, majd csak az összeszerelés után lehet beállítani, alátétekkel, vagy távtartóval.
Most következik az előlap festése, ez több napot fog igénybe venni a száradások miatt, addig nem tudom tovább csinálni a magnót.
(#) zolika60 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Szépen haladsz. Ez egy szerencsés készülék, mert hozzád került.
(#) CT-3 válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 17, 2016 /

Újabb csoda van születöben,fantasztikus látni ahogy a kezed alatt megújul a szerkezet
(#) Szikravadasz válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Nagyon jó látni, ahogy lépésről lépésre visszanyeri eredeti "fényét".
Nekem is van egy, szerencsére nem ennyire romos állapotban. Köszönöm, hogy megmutatod, így megfigyelhetem a trükköket a rendbetételéhez.
(#) Janó bácsi hozzászólása Nov 18, 2016 /

Kb egy hete volt szó a hangszóró selymekről. Ezt az anyagot ma délelőtt túrta a nejem valami bálás ruha boltban, talán díszpárna huzat lehetett, 40X120 cm-t adott ki szétvágva. Gyönyörű arany színe van, nem tudom mennyire látszik a képeken. Mindkét oldala használható lesz hangszóró selyemnek. Ja és 150 ft volt összesen.
(#) horváth lajos hozzászólása Nov 18, 2016 / 1

Sziasztok segítséget kérnék rádió be azonosításához orion 455 nek írja de csak a hátlapja az űdv lali
(#) gkari válasza horváth lajos hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Szerintem az bizony 455.
(#) horváth lajos válasza gkari hozzászólására (») Nov 18, 2016 / 1

455.jpg

(#) gkari válasza horváth lajos hozzászólására (») Nov 18, 2016 /

Hát tényleg csak hasonló!
(#) Janó bácsi válasza horváth lajos hozzászólására (») Nov 19, 2016 / 1

Kellene egy kép a belsejéről, akkor talán be tudnám azonosítani. Tovább jutnánk, ha leírnád, hogy mit működtet az öt gomb. Egyébként én is 455-nek nézem, egyedi előlappal. talán átépítették, mert a gyár nem nagyon csinált olyat, hogy az üveg mögött nincs semmi sötétítés, vagyis hogy ne látszódjanak a feliratok.
(#) hobbyjani hozzászólása Nov 19, 2016 / 1

És egy új szerzemény,egy orosz Vef rádió oktál csövekkel,a skálaűvege nagyon foltos,vajon lehet e valamivel tisztitani?
(#) Szikravadasz válasza horváth lajos hozzászólására (») Nov 19, 2016 / 2

Ennek a bele valami egészen más. A hátlap ugyan 455, de szanaszét van szabdalva, hogy passzoljon a sasszihoz, a skálaüveg Terta vagy Orion 331. Szerintem egy ügyes amatőr átalakította a kávát és épített bele valamit. Nekem is van egy ilyen egyedi példányom, Beloiannisz és Orion 331 felhasználásával készült:
(#) killbill válasza Kera_Will hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Igazabol en arra a regi, hosszukas, zsinormenetes izzora gondoltam, nem ezekre, amiket a TME-s link ad.
(#) Kera_Will válasza killbill hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Akkor marad a "pusi börze", kukázás , elfekvő fiók mélyéről kutakodás ...
(#) Gafly válasza Kera_Will hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

100 Ft/darab. De van, szinte mindig...
(#) Totottkaposzta24 válasza hobbyjani hozzászólására (») Nov 19, 2016 /

Tesla b4?
(#) hobbyjani válasza Totottkaposzta24 hozzászólására (») Nov 19, 2016 / 1

igen b4
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 20, 2016 / 6

Folyt: VSZ. Kész vagyok az előlap festésével, ha tudom hogy ennyi munka van vele, kiadtam volna valami autófényezőnek. A gond az volt, hogy néhány helyen magától lejött a festék alapozóstól, egész a rozsdáig, néhol meg az Úr Istennek sem akart lejönni semmivel. Cromofag, csiszolás, stb.
Teljes autófényezős meló volt, Kitteléssel, alapozással, dukkozással több rétegben, közte persze mindíg csiszolva. Mindegy, most már így marad, bár lehet hogy egy profi szebbre csinálta volna. És végül is az sem lett volna sokkal drágább gondolom.
(#) Janó bácsi válasza Janó bácsi hozzászólására (») Nov 21, 2016 / 4

Foly. VSZ. Megszáradt az előlap rá lehetett rakni a mechanikát. Ennél a magnónál az a jó, hogy minden csavarozva van, mindent szét lehet szedni, és külön letisztítani, beigazítani. Gyakorlatilag az egész mechanika az előlapra van csavarozva, az elektronika nélkül is önállóan be lehet indítani, ki lehet próbálni, szinte mindent. Most a feliratokat kell majd felszegecselni amit elküldtem Anti barátomnak Ő újitja fel őket. Csak azután tudom összerakni a két részt, és feléleszteni az egészet.
(#) vopaleczky hozzászólása Nov 22, 2016 /

Üdv mindenkinek.
Keresek UNITRA MDS 411 D típusú kazettás magnó deck-be való előre-hátra csévélő motort. A típusát nem tudom megmondani, ugyanis a motor címkéje olvashatatlan, csak a ford. olvasható 2200, de ez kevés. Keresek olyat, aki tudja motor típusát, vagy van ilyen előre-hátra csévélő motorja, esetleg bontásra alkatrész pótlásra felhasználható deckje, kérem jelezze a vopalczky48**** címre, vagy a 06-**** telf. számon. Az esetleges fáradtságot köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2016
(#) vopaleczky válasza Kera_Will hozzászólására (») Nov 23, 2016 /

Kera_Will, köszönöm a figyelmeztetést, elfogadom!! Tudja én őszintén, segítséget kérő szándékkal írtam a hozzászólásomat, kérésemet. Igen! Ma nem azt a világot éljük amelyben én nevelkedtem, akkor valamivel több becsületes ember volt mint ma, és esetleg vissza élnek az ember őszinteségével, és gondjával. Kedden még nem ismertem a SPAM-szó jelentését, nem hallottam róla, de Szerdán már igen. Köszönöm Kera_Will. A többi, remélem a moderátoron múlik.
(#) pucuka válasza vopaleczky hozzászólására (») Nov 23, 2016 /

Régen sem volt szerencsés dolog személyes dolgainkat a faliújságra kirakni.
(#) hobbyjani hozzászólása Nov 23, 2016 / 1

A világ legkissebb csöves rádiója.Egy orosz srác mutat be egy párat belőlük,mint látszik a legkisebb ott is egy japán készülék
Bővebben: Link
(#) Kera_Will válasza vopaleczky hozzászólására (») Nov 23, 2016 1 /

Én is őszinte segítséggel válaszoltam és fontos dologra hívtam fel a figyelmet.
sajnos a XX. - XXI. századi net világa már ilyen ... (nem becsületen hanem a technológiai lehetőségeken múlik ... )
(#) messius hozzászólása Nov 24, 2016 /

Üdvözlet!
Érdeklődnék csöves rádiók témában, hogy milyen fából készültek a kávák általában? Elsősorban Orion 115a típus faanyaga érdekelne, de átfogóbb ismeret is hasznos lehet. Sok rádiónál lehet látni(főleg sérülteknél), hogy préselt fából készültek, régebben pedig (gondolom) tömörfát használtak, de anyagát tekintve nincs információm.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) gcsabee hozzászólása Nov 24, 2016 /

Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, hogy koszos régi réz vagy ezüst érintkezős yaxley-ket milyen módszerrel lehet szépem megtítsztítani "újjá" varázsolni? Ugyanez szeretném megtudni régi koszos de müködő készülék nyáklapjának megtsiztítására (az alkatrészek kiforrasztása nélkül). A válaszokat előre is köszönöm!
(#) zolika60 válasza messius hozzászólására (») Nov 24, 2016 /

Leginkább fenyőből, furnérozva.
Következő: »»   425 / 581
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem