Fórum témák
» Több friss téma |
A hőcserélőt vízhez akarom használni, nem ,,hagyományos" hűtőközeggel. A TNC az mi? Az a szűrő?
Akkor azt se fogod használni. Mennyi hőtőközeg jusson az elpárologtatóba.
Mit nem fogok használni? A TNC-ről van képed esetleg? Kíváncsi vagyok rá milyen. Bocsi a sok kérdés miatt, de nem vagyok túl nagy szakértő klímák terén. Szóval még várható hogy fogok kérdezni.(remélem nem baj)
Üdv mindenkinek
A segitségeteket szeretném kérni felrakattam egy használt home zone klimát. Az a gondom vele a távirója nem fűtő kivitel az univerzális viszi de nem igen kapcsol ki 25 fok melegnél sem ha leveszem 16 akkor sem csak néha 2 percre. A felső szenzort mértem 1-7ohm közt változik az ellenállása A táviró lehet a gond vagy más?
Kivéve is? Mert ha igen akkor hiba. Amúgy típus, fotó segítene.
Idézet: Nem 1-7 Kohm ? „A felső szenzort mértem 1-7ohm közt változik az ellenállása” A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2016
Akkor a szonda valószínűleg jó , a rövid időre leállás meg talán azért lehet mert nagy a légtér és a felül lévő meleg levegőt hamar átkeveri a ventillátor és ezért a szenzor alacsonyabb hőmérsékletet érzékel . Állítsd be mondjuk 18 fokra és egy két órát ne állítgasd , azután figyeld meg menyi az üzemidő-állásidő aránya .
Sajnos nem jött össze még mindig nem kapcsol le.
Mig nem lesz javitva addig időzitve használjuk.
Fűt rendesen? A beállított értéket elérte a szoba hőmérséklete ?
Igen 25 fok felett volt a leghidegebb fal rész is elérte 22 fokot.
Probáltam a felső szenzort hajszáritóval melegiteni de semmi.
Akkor mégis csak a szenzor lesz a hibás ...
Tudtok olyan helyet ahol ilyen érzékelőt belehet szerezni?
Home zone márka szoba hőmérséklet érzékelő kéne. Szerintem a dimarson,heiser,hausmeister, is jó lehet A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2016
Valószínűleg PT 100,vagy PT 1000 valamilyen a formában. Nem hiszem, hogy alkottatnának valamilyen egyedit... Fém kupában van, vagy műanyag pöttyben?
Tévedsz ! Sima ptc vagy ntc ellenállás gyártótól függően , általában 10k az értéke 20fok- nál . A levegő szenzor mindig műanyag pöttyben van .
Próbáld meg levágni az érzékelőt a vezeték végéről és egy 10k-s ptc-t forrassz rá helyette .
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2016
Szabvány érték szabvány karakterisztikával. A 3.-ra bejön, bocs. De rá kéne nézni ohm mérővel melegítésre mit csinál, csinál e valamit. egy ohm mérő meg egy öngyújtó csak van kéznél? Mindenesetre rossz értékűt berakva az elektronika nem megy tönkre.
Köszönöm az éjjel szerintem találtam itt:http://www.fix-r.hu/alkatreszek-tartozekok/galanz-air-conditioner-5477/klima-szonda-klixon/19742/#webshop
Még a csatlakozoját meg nézem és rendelem is de szerintem ez az. A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2016
Öngyujtó ohm mérő nem igazán fog segíteni , nem szakadt -nem zárlatos .Mint írta 7kohm 20 fokon ,csak az értéke mászott el (és csak hogy tudd soha nem használtak pt szenzort klímában) ahhoz drága azt inkább ipari alkalmazásokban (kazán) találni ..
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2016
Sajnos ugy tünik a szenzor csere nem oldotta meg a problémámat.Van esetleg tippetek mi lehet még a hiba?
Ha járatod mondjuk egy órát 25 fokra állítva és lejjebb állítod a hőfokot akkor leáll ?
Nem állt meg megy 6-7 órát alig áll meg 1 percre és bőven meleg van.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2016
Idézet: „lejjebb állítod a hőfokot akkor leáll ?” |
Bejelentkezés
Hirdetés |