Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt speciál Kínábol rendeltem volna.Most akkor milyen lehet?A Djstore ban Reloop 50k és American Audio márka hangszínszabályzó poti van.50k értékű ez kicsi lenne bele gondolom.Az American Audio értékét nem tudom megállapítani a leírásból.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
Igen, közben megtaláltam. Az EQ potméter valószínűleg lineáris, de mérget nem vennék rá. Ők szerintem nem is tudják neked ezt megmondani, mert ezek a potik készülék-specifikusak, tehát lényegtelen adat az, hogy lineáris, vagy logaritmikus.
De neked 100kOhm -os kell, azt írtad. Más értékű poti esetén módosul a szabályozási karakterisztika, meg a frekvencia is.
Most akkor mit tegyek,mi a véleményed?Az American Audio EQ poti értékét kitudtad silabizálni?Tulajdonképen igazatok lehet,hogy lineáris mert a szabályozása egyenletes.A magas hangszín potit próbáltam.A potméter hátulján lévő B betű zavart meg nem is ellenőriztem a szabályzást,vakon hittem a jelölésben.Úgy gondolom,veszek 100k lin potit amennyiben találok ilyet.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
Ha értékre jó, megveheted.
Logika szerit is a hangszín szabályzóba lin potméter való. Ha az üzlet is erre a célra ajánlja, akkor ez nagy valószínűséggel lineáris is. Sajnos elég nagy a kever kavar az "A", és a "B" jelölés körül, ahogy már többen is írták, de ez csak akkor fog kiderülni, ha már a kezedben lesz. Azt is megteheted, hogy megnézed a gyártó adatlapján, hogy ez miféle potméter. Ha biztosra akarsz menni, akkor rendelsz egy ugyanolyan értékű "A" jelűt is, legfeljebb a log típus jó lesz hangerő szabályzóba. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2016
Köszönöm a segítségedet.Nekilátok potit keresni,most már lineárisat.Eddig log potit kerestem.Üdv.
Nem mindegy, hogy ki gyártotta, de az sem mindegy, hogy mikor. Én pár hónapja tudtam meg, hogy a lineáris potmétereket "B" jelöléssel csinálják.
Régebben nem volt ennyire körülményes a paramétereket megfejteni.Lenne még egy kérdésem ,a poti értékét ezek után hogy értelmezzem?Csatornánként 100k vagy 2x50k és így 100k mert ez sem mindegy.Lehet hogy gyermeteg kérdés de ezek után már nem tudom mit gondoljak.Az ilyen kiszerelésű potiból 100k at találni szinte lehetetlen,50k at viszont lehet kapni.Ami az erősítőmben van,nagy valószínűséggel kinai 100k van ráírva most hogy értelmezzem?
Olyat szerintem nem irnak rá, hogy 2x50 azaz 100 K. A 100 K az kétszer 100 K.
Ha a kezedben van a potméter, akkor köépállásba állitva a két vége felé ha (nagyjából) azonos értéket mérsz, akkor lináris. Hangszinhez lineáris, hangerőhöz logaritmikus szokott kelleni.
Estét!
A mellékletben lévő kábelhez hasonlót keresek. A lényege az lenne, hogy kör keresztmetszetű furatba illeszkedjen, ne kelljen bűvészkedni a szögletes dobozkivágással. Igazábol doboz oldalába építhatő RJ45 -ös aljzatra van szükségem, a kábel nem feltétel, a vízállóság sem. Természetesen nem csillagászati áron, olyat én is találtam. Ötlet?
Ötlet az nincs de engem is érdekel. Ha találsz, publikáld itt is, légy szíves.
Ha van valakinek 3D nyomtatója, és ideje, akkor megoldható a dolog.
Ezt a típust megtaláltam én is, laza háromszoros ára van a képen szerelőhöz képest.
Sziasztok!
1.8 inch ~4.5cm magasságú 4 digites 7 szegmenses kijelzőt keresek. Már napok óta keresem kutatom az internet bugyraiban. De eddig nem találtam. Vagy nagyon horror áron. Tudnátok esetleg tippet adni, hogy hol vehetnék ilyet? Esetleg komplett óra is szóba jöhet... Köszi.
Esetleg néz szét egy piacon vagy vásárban ott szoktak lenni a lomosnál ilyesmi órák.
Egyébként biztos, hogy a kijelző a rossz?
Az óra működik. De sötét pár szegmens. Így nem nagyon használható. (Már megsaccolni sem lehet, hogy mit akar mutatni. ) Az átkötéseket , forrasztásokat átnéztem azok rendben. Így szinte biztos, hogy a kijelző fáradt el. 20 Év körüli a kijeltző...
Így talán jobban látszik.
Ez a szélessége, vagy a magassága? A fehér műanyag méreteit, és a karaktermagasságot add meg.
Szerintem legtöbb egy-két karaketeres kijelzőhöz gyárthatsz nyákot.
Ilyen fajta potmétert Budapesten hol kapok? Ràdióban volt ez, és el talált halálozni szegény, és cserélnem kellene. Egy cocacola-s rádióban volt ez, és a tulaj mindenképp szeretné megjavíttatni, így amit lehet megteszek azért, hogy pótolni tudjam! Ugyan itt keresek ka22427c ic-t, szintén lehetőleg Budapesten! Előre is köszi a segítséget!
Talán ilyen: Bővebben: Link. Ha nem kapcsolós, akkor ez lehet: Bővebben: Link vagy ez: Bővebben: Link.
Köszi, de egyik sem rendelhető sajnos, nimcs raktáron.
Sziasztok. Ehhez hasonló hajlékony műanyag fémgőzölt szalagkábelhez keresek szorítós csatlakozót. Hol kapható ilyesmi??? a fémgőzölés nem forrasztható. Meglevő berendezésbe kell, de nyákba ültethető a legjobb, nyák helyett úgyis csak hagyományos szalagkábelre átalakítás a lényeg..
Egy 10-es és egy 8-as kell. 2.54mm osztású. A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2017
Nem tudom lehet-e kapni ilyen átalakítót, de én ~ húsz éve kénytelen voltam készíteni...
LCD kijelzésű DCF 77 órám gyári fémgőzölt kábele kontaktos lett a sok mozgatástól. Egy a karórákban használt ún. zebra csíkkal teremtettem megbízható kontaktot a szalagkábel ,és egy nyáklapocska közt, amin a szalagkábel osztásának megfelelő sávokat marattam, azokra pedig az elvezető vezetékeket forrasztottam. A nyáklapocskát, és a szalagkábelt egy műanyag kalodával szorítottam össze, középen a "zebracsíkkal". Máig kifogástalanul üzemel, de eléggé bumszli a műanyag kaloda látványa.
Sziasztok!
Hol tudnék az alább látható footprinttel kompatibilis 3,5-es jack aljzatot venni? Lomex, Conrad, Farnell, TME-n nem találtam. Azért kéne, hogy ki tudjam cserélni a laptopban a mostanit, mert eltörött belül (nem is működik-e miatt).
Ebay esetleg?
Biztos lehet kapni valahol.
Hiszen minden háztartásban megtalálhatóak ezek ahol van fóliabillentyűzet: pl. mosógépben, mikrosütőben, beléptetőrendszerben, stb stb...
Leforrasztani egy régebbiről. Találtam is hasonlót, de valahogy kevesebb lába van, legalábbis az árnyékolásnak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |