Fórum témák
» Több friss téma |
Ha szétszedhető és cserélhető benne a lézer, bármikor át tudsz bele rakni egy 808 vagy 940nm-eset is
A második képen egy hullámhossz mérő látható? Az saját készítmény? Engem is érdekelne róla több infó. Ilyen ház kb 1000Ft, ebbe lehet beletenni a lézert meg persze fókuszálni. Neked gondolom az a cél, hogy szórt "fényt" adjon, ne egy pontba legyen fókuszálva a nyaláb.
Szebence kereséssel megtaláltam a 808 nm-es lézerdiódát. Ha aktuális még, januárban megkereslek.
Üdv. Dzsigit
Itt a teljes kép, több információ engem is érdekelne! Régi MOM-osok sem tudnak róla, különböző labor mérési eljárásokból kiindulva ami biztos: a gép lelke egy monokromátor, ami egy erős izzólámpa fényéből válogatja ki a kívánt hullámhosszú fényt, amely áthaladva a vizsgált oldattal töltött küvettán, egy fotocellás mérőmű megállapítja az áthaladt fény erősségét. Az etalon küvettával pontonként összehasonlíva a vegyi összetétel mérhető, így röviden.
Az eredeti izzólámpa hiányzik, a többi rész mind működőképes, belenyúlás mentes. Mindkét fotocella ép, üzemel. Az egyik látható- a másik infravörös érzékeny. Van benne egy revolver foglalat, amibe kényelmesen bepattintható egy érzékenyebb foto szenzor. 1000 nm-ig mér, nekem tökéletesen elegendő, semmiképpen nem akarok még minimális beavatkozást az eredeti rendszerbe! Ja, hogy hogy sikerült hozzájutni? Nem teljesen véletlenül! Az úgynevezett rendszerváltás körül látván a tervszerű pusztítást, ahol láttam egy kis lehetőséget menteni az elődök szellemi értékteremtéséből, (na meg míg volt pénzem), igyekeztem a kohó elől megmenteni amit lehetett. Főképp a szakkönyveket. Hát a Spektromom gépkönyvé t nem sikerült....
Itt a PN-1 munkalap. Az értékek vagy az eredeti gépkönyvből (sajna továbbra sincs meg), vagy valós mért értékek. Ennyit tudtam segíteni, a labda most már nálad van.
Ebből azért már el lehet indulni.
Köszi a segítséget. Kellemes ümmepeket Spyke
Megvan a gépkönyv! Nem ez az egyedüli és megfellebezhetetlen megoldás, de ez működik.
Sziasztok! Olvasgattam ezt a topikot. Utánanéztem a lézervetőknek. Most ha nagyon-nagyon leegyszerűsítem akkor ha van egy lézerdiódám ami (pl: 800nm és 200mw) plusz egy elem. Elé helyezek egy optikát akkor ez egy éjjellátónak elvileg elég fényt adhat? Úgy hogy szabad szemmel nem nagyon látható, és így elvileg a fényszórást tudom állítani, és ezzel már kb 200méterre is elláthatok?
Ha nagyon-nagyon leegyszerűsített kérdésre hasonló választ vársz, akkor minden opcióra a válasz igen.
Konkrét esetben a helyzet egy kicsit bonyolultabb. Mindenesetre az elemet (vagy akkut) közvetlenül ne kapcsold a lézer diódára, mert esetleg köszönés nélkül távozik.
Mire gondolsz? Kell valamilyen ellenállás? Vagy pontosan miért nem lehet rákötni?
A lézerdióda helyett inkább több ledet használnék .
Azért írtam a lézert mert úgy tudom a fénye jobban fókuszálható és messzebbre is világít.
A "lézerdióda" is LED, tehát áramgenerátor kell neki. Ha az elem(áramforrás) belső ellenállása nem korlátozza az áramot, "elköszön".
Az lehet de éppen ez a hátránya is ! Gondold át egy pontra világít és csak azt a 10cm átmérőjű foltot látod mintha egy csőbe néznél, míg ha több ledet használsz az egy nagyobb területet világít be .
Tehát akkor egy lézerdióda egy optika egy áramgenerátor és egy áramforrás kell neki? Áramgenerátor alatt milyenre gondolsz?
kaqkk én úgy tudom hogy pont azért kell az optika hogy terítse a lézerfényt... így nem egy pontba fókuszál.
A LED-es segédprogramban minden le van írva.
Idézet: „úgy tudom a fénye jobban fókuszálható és messzebbre is világít.” Idézet: „azért kell az optika hogy terítse a lézerfényt... így nem egy pontba fókuszál.” Ez a két kijelentés üti egymást ! Vagy fókuszálod és akkor egy pontban messzire , vagy teríted de akkor közelre szórt fénnyel halványan világít . Inkább vegyél egy félmarék infraledet és abból csinálj "Fényvetőt" A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2017
Az öreg székely három alap igazsága:
Az asszony nem ember, a sör nem ital, a medve nem játék! Amit a játékboltban lehet kapni, az medvének tűnő tárgy, a veszélytelenségéről arra hivatott szervek gondoskodnak. A lézer veszélyes üzem, a felhasználó kötelessége a saját, vagy környezetét nem veszélyeztető felhasználás. Hogy könnyebben érthető legyen, idézet Szegedről: (lézerközpont) A három alapigazság: egy: A tehén"lepény" mindig lapjára esik. kettő: Akármerre fordulsz, a "selymes kis feneked" mindig a hátad mögött lesz. három: a lézer attól, hogy nem látod, még ki"égeti" a szemed!!!
A szórt fényt fókuszálni kell, a koherens lézerfényt meg szórni. Minden lencse, vagy parabolatükör két irányban is működik és ezek ilyenkor épp fordítva működnek. Nem?
Ebben teljesen igazad van ! De a kérdés egy 200mw os lézerről szólt ,amit akárhogy terítesz szerintem 10db sima infraled kenterbe ver a fénymenyiséggel . A lézert nem terület megvilágításra találták ki .
Akkor miért majdnem kétszerannyi a lézeres ára? Még a sima 200mW-os is mint a ledes?
A végén amit írtál, azt fontosnak tartanám erősen kihangsúlyozni...
Sokan, köztük én is airsofthoz is használnánk az éjjellátót. Ott viszont szigorúan tilos a lézer. Persze teljesen érthető módon. 'attól hogy nem látod, még kiégeti a szemed' (vagy másét...) A lényeg, hogy egy nagyteljesítményű ledes infra lámpával is simán el lehet világítani 100-150 méterre is akár. Ebayen ezek 3-4000 ft-ért beszerezhetőek. Így nem csak hogy veszélyes, és tilos használni a lézert, de még értelmetlen is...
Éjjeli túrákra használnám, de úgy hogy ne legyen túlzottan szabad szemmel látható fénye. Ezért a 810-850nm es ledekre illetve lézerekre gondoltam. Persze a lézerrel vigyázni kell hogy szembe ne világítson de szerintem a lézer az ami messzebb világít és nagyobb fényt ad fókuszálva. Én úgy gondolom Egyedül az optika az amit nehézkes összehozni.
Milyen éjszakai túrákra gondolsz pontosan?
Üdv!
Szeretném kérdezni tőletek,hogy az ir Led-eket hogy lehet összekötni? párhuzamban vagy sorba egymás után? Bocsi de láma vagyok hozzá......
Ezt sok minden befolyásolja. pl a tápfeszültég nagysága,rendelkezésre álló hely alakja. Hány LED-et akarsz működtetni,mekkora tápfeszről?
István
Szia! Ugyanúgy kell bánni velük, mint a látható fényt kibocsájtó LED-ekkel. A sorba kötés az ajánlott.
köszönöm
Sziasztok. Ismeri valaki ezt a berendezést,én nem találok semmi infót. köszönöm
Valóban semmit nem lehet kikotorni a netről, ez a típusszám egy rakás fémkeresőt ad ki.
A készülék erősen hasonlít megjelenésében az INFRAM-ra, abból elég sok van az országban. Ha tudsz a belsejéről képet feltenni, valószínű közelebb kerülnénk a megoldáshoz. Az Inframról több konkrétum elérhető, (a neten arról se nagyon). Infram gépkönyv fordításom van valahol, néha rendcsináláskor előkerül. A belső alkatrészekből kiderülhet, hogy érdemes lenne-e előkeresni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |