Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma
 
Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   104 / 116
(#) pika75 válasza Tanba hozzászólására (») Dec 31, 2016 /
 
Szia. Biztos valami kontakthiba lesz. Meg kellene takaritani a gepben az elektromos erintkezoket, amelyek a tonerkazettanak adjak at a fesultsegeket, na meg a kazettan is persze.
(#) Tommyboy200 hozzászólása Jan 4, 2017 /
 
Üdvözletem a fórum lakóknak.

Van egy samsung CLP-325W típusú színes lézernyomtatóm. Gondolom sokan olvastak már olyat hogy a toner töltötségéért felelős (clp310,315,315w esetében 24c64wp) 24512wp eeprom resetelésével (eeprom (SDA) 5-ös lábát leföldeljük) nullázhatjuk a tonereket. Ez azt jelenti hogy feltöltöttként érzékeli a tonereket és nem jelez ki hibaüzenetet és ez álltal ha elmegyünk a boltba tonerport venni akkor fel tölthetjük otthon magunknak. Hát én meg is próbáltam de az nem nullázódott le (utólag szoftveresen sikerült) sőtt azóta üres lapokat nyomtat. Még a nyomtatóról lekért adatok kinyomtatásakor is üres lapok jönnek ki belőle. Ami fontos infó lehet hogy a reset előtt a 4 színből háromra jelezte azt hogy üres de a feketére nem és tudtam is nyomtatni fekete/fehér szövegeket. Lehetséges hogy az eeprom törlődött? Ha igen honnan tudnék leszedni eepromba gyári programot na és azt hogy tudnám feltölteni rá a legegyszerűbben?
Válaszokat és segítségeket előre is köszönöm.

Üdv: Tamás
(#) Busz hozzászólása Jan 15, 2017 /
 
Adott egy Lexmark E120-as nyomtató, a tesztoldala szerint alig nyomtatott ki össz 2000 oldalt, tehát fiatal lenne. Cseréltem, tehát előélete nem ismert.

De hiába tisztítom meg a dobot, utánna újra foltos lesz a lap, lásd képet hogy néz ki a henger. Mi lehet a gond?

e120.jpg
    
(#) devergo74 hozzászólása Jan 16, 2017 /
 
Sziasztok.
Az mitöl lehet, canon lézernyomtatónál, hogy a papiroknak a jobb felső sarkából leszakít egy darabot?
(#) STamás válasza devergo74 hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Szia, ez persze csak mechanikai hiba lehet, ellenőrizd le a papír útját, esetleg egy régebbi papírdarab beszorulása - ami még ott van - okozhatja a további szakításokat.
A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2017
(#) pika75 válasza Busz hozzászólására (») Jan 16, 2017 /
 
Szia. nezd meg a henger alatt levo pcr gumihengert, annak a felulete szokott egyenetlenne valni idovel es a tiedhez hasonlo nyomokat produkalni. cserevel megjavul.
(#) devergo74 válasza STamás hozzászólására (») Jan 17, 2017 /
 
Szia.
Megnéztem a nyomtatót, de nem találtam látható eltérést, ami a papír szakadásokat okozhatja. Lehet hogy valamelyik alkatrész szorulna vagy ilyesmi? Szerintem szerviz lesz.
(#) BI-AMP hozzászólása Jan 19, 2017 /
 
Hello! Canon topikban nem kaptam még rá választ, remélem nem baj, hogy ide írok.
Van egy Canon MG2450-es nyomtatóm. Három éve vásároltam. Többnyire fekete fehéren nyomattam vele ezért a fekete patron kb. fél év használat után kifogyott. Vettem hozzá egy tubus festéket és elkezdtem töltögetni (kb. ötször töltődtem újból). Elég gyakran használtam, minden héten. De most kb. egy hónapja nem volt használva és az első képen látható, hogy nyomtat (borzasztó).
A színessel más a helyzet. Az kb. 1 évet állt üresen, nagyjából 5 hónapja töltöttem fel és a második képen látható, hogy nyomtat (elég jó volt ahhoz képest, hogy egy évet állt).
Na a lényeg, hogy december 15 táján nyomtattam vele utoljára akkor minden rendben volt. Most nyomtattam azóta vele először és az előképen látható milyen. Próbáltam már meleg vízben áztatni, gőz felé tartani, áztattam alkoholban is kb. egy órát, de semmi javulás.
Mit lehet ne vele még kezdeni? Lehet nem is a patron hanem a gép a hibás?
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2017
(#) bistvan196700 hozzászólása Jan 27, 2017 /
 
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni, hogy van egy kyocera lézer nyomtatóm aminek a tonerpor gyűjtőjében jelentős mennyiségű por gyűlt össze. Ezt a port nem lehetne visszatölteni a toner tartályba újrahasznosítás miatt?
(#) greatman válasza bistvan196700 hozzászólására (») Jan 27, 2017 /
 
Szia. Nem javasolt... Ez a tonerpor már szenyeződhetett. Ha visszatöltöd a tonerbe, akkor az esetleges szennyeződések be fognak kerülni a developerba... a többit meg sejtheted...
(#) NemodaBuda2 hozzászólása Jan 27, 2017 /
 
Smsung SCX 4521F multi nyomtatóm hibakeresésében kérnék tőletek segítséget.
A hiba a következő: Bekapcsoláskor nem indul el az indulási folyamat, vagyis csak annyi történik, hogy a bal oldalon halk nyüszítő hang hallatszik.Először azt hittem, hogy a szkenner, de nem a lapbehúzó motorhazából hallatszik, de a hajtóműve könnyedén mozgatható. Az LCD kijelző nem éled fel, a LED-ek sem, a motorokat se próbálja.
Már több mindent próbáltam, de ötleteket, tanácsot szívesen fogadok.
(#) bistvan196700 válasza greatman hozzászólására (») Jan 28, 2017 /
 
Köszi a válaszod, sejtettem, hogy nem érdemes ezt megtenni.
(#) pika75 válasza NemodaBuda2 hozzászólására (») Jan 30, 2017 /
 
Szia. Szinte biztosra veszem, hogy a tapegyseg halt meg. Ha leveszed az oldalat, meghallod, hogy a nyuszites a hangszorobol jon. Vedd le a gep hatat, es ott az egyik panel a tapegyseg. Ott latsz 2 feher teljesitmeny ellenallast (5W), azok mellett van az 5V-os ag szurokondija, ami felpuposodott. Na azt kicsereled es orulsz. Udv.
(#) NemodaBuda2 válasza pika75 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /
 
Szia. Nagyon jó tippet adtál. A nyomtató tápkártyáján valóban púpos volt az +5V-ot simító elkó, melyet kicseréltem. A nyüszítő hang azonban ugyan balról jön, de nem a hangszóróból, mert leszedett oldallapnál, s hangszórónál is hallható, és a lapbehúzó motor felől jön.
E SCX 4521F nyomtató javítására készülve korábban beszereztem egy másik használt (talán hibás) készülék kártyáit, szkennerét és lapbehúzóját (ADF), kezelőpaneljét. Mivel a kondi csere nem használt, a kibontott készülékbe a tápegységgel kezdve egyenként lecseréltem ezeket, egyelőre a jobb oldali nagyfeszültségű kártya kivételével. Hiába, még se kép (LCD, LED), se hang (motor, hangszóró), - a halk nyüszítés kivételével. ADF-fel és nélküle se megy, gondolom a sok vezetéken a bal oldali vezérlőpanel visszajelzéseket vár. Egyelőre max 5-6 másodpercig kapcsolom csak be - mert motor-hajtómű beszorulásra gondoltam. Az ADF motorházat még nem bontottam ki, de hajtóműve mindkét irányba jól mozog. Mint egy jó nyomtatón már láttam: bekapcsoláskor 2 másodperc után LCD tesztet, majd motorok és LED tesztet valamint szkenner tesztet kellene végeznie, s nálam mindez sajnos el sem indul. Mértem a tápkártyán a kimeneti csatlakozókon a feszültségeket is.
Az égető megkapja az AC230V-ot. A kilenc pólusún a felső 1-es tűn nincs +24V csak 0 és az alsó kilencediken is csak FUSER ON feliratún is csak 0 van. Esetleg ez a baj? A FUSER alatt a biztosító állapotának vezérlőpanel felé való jelzésére gondoltam, azonban szervizes szerint ez az égetőműre állapotára utal. Égetőt sajnos előzetesen nem mentettem, s az enyém fűtőkörét "lemérve" mintha zárlatos lenne. Esetleg ezt kellene cserélnem?
Az égetőhöz a tápon kívül megy egy nagyfeszültségű vezeték a tápkártya diódalétrájáról, illetve termisztora csatlakozik a vezérlőkártyához.
Esetleg lehet valami baj az ADF motorházában, motorhiba, vagy esetleg valami ottani elektronika?
Amíg nem javul meg addig új akkupack-ot sem érdemes vennem a régi tönkrementek helyett
(#) NemodaBuda2 válasza NemodaBuda2 hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Kiegészítem előző hozzászólásomat:
Az utolsó előtti bekezdésben említett nagyfesz ponton jelenleg nincs a testhez képest nagyfesz. S bár az FUSER égetőmű felől jön rá egy vezeték, jobban megnézve, három sorba kapcsolt és ZD101-102-103 al jelölt dióda vélhetően a statikus töltéseket vezeti le a testre.
Mint említettem az égető tápcsatlakozója felől rövidzárnak tűnik (sípol a műszer), miközben valóban igen kicsi, csak 7 ohm a FUSER ellenállása (a műszer telepével mérve), ezt nem értem, nem szakadásnak kellene lennie, ha leégett - egyébként se korom, se beégés, se szaga nincs. A tápkártya aljzatán viszont bekapcsoláskor megjelenik a 230V - legalábbis, ha a FUSERt lehúzva rámérek.
Érdekes, s nem értem, illetve még szerencse, hogy nem ég, s nem vágja ki a biztosítékot. De nem s fűt.
Apropó, a tápkártyán minden biztosítékja ép.
Lehet, hogy mégis jó az égető, s máshol, a vezérlőkártyán, vagy az ADF- léptetőmotorjánál van a hiba? Itt milyen hiba fordulhat elő? Köszönöm előre is a segítséget!
(#) luluzulu hozzászólása Feb 13, 2017 /
 
Sziasztok!

Van egy HP Color Laser JET 2840-es nyomtatom, ami nem akar színeset nyomtatni. Egyszerűen ha színeset akarok nyomtatni fehér lap jön ki, semmi folt vagy csík. Fekete fehéren normálisan működik.
Mi baja lehet? Színek jól álnak....
(#) eyess válasza luluzulu hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
A nyomató saját teszt menüből való nyomtatása színes ?
(#) luluzulu válasza eyess hozzászólására (») Feb 13, 2017 /
 
Teszt menüt nem nyomtat csak ki adja, a fehér lapott. A konfiguraciós lapott nyomtatja csak ki mivel az csak fekete..
Fénymásolásnál is csak a fekete fehér mod működik. Szines esetében beszkeneli majd ki "nyomtat" egy fehér lapot.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2017
(#) NemodaBuda2 hozzászólása Feb 21, 2017 /
 
Sziasztok!
A február 4 és 5-én írt bejegyzésem még aktuális.
Szívesen várom az oknyomozó és megoldó hozzászólásokat.
Miért nem fut le az inicializálás és teszt, s miért nem írja ki az a hibát?
Esetleg BIOS szoftverhiba, de mindkét vezérlőkártyán? Ugyanis cseréltem a vezérlőkártyát is.
Lehet, hogy az égető a hibás? Esetleg az lapbehúzó (ADF) cincogó motorja, vagy valami mellette?
Vagy mégis a táp? A tápkimenet 1-es illetve 9-es érintkezőjén kellene valami másnak lenni? Köszönettel!
(#) eyess válasza NemodaBuda2 hozzászólására (») Feb 21, 2017 /
 
Ha az LCD sem éled fel , akkor mindenféleképpen a tápot kellene megnézni.
A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2017
(#) david10 hozzászólása Feb 27, 2017 /
 
Sziasztok,
Vadi újjonan vásároltam egy HP LaserJet CP1025 tipusú színes lézernyomtatót, ami már az első használattól kezdve többet kattog és recseg mint a paksi atomerőmü.
Alig nyomtattam vele 300 oldalt, a kék kazettának a ledje elkezdett világítani, megjelent a figyelmeztető ablak a gépen, hpgy kezd kifogyni. 15 oldallal később (ma) elkezdett villogni a fekete toner ledje is.
A kérdéseim:
1. Az normális dolog-e, hogy ennyit kattog? Ez-e része a tervezett elavulásnak?
2. Egy bizonyos lapszám kinyomtatása után teljesen lefog-e tiltani, vagy tudok vele addig nyomtatni, ameddig a por teljesen el nem fogy? A csotolt képen látható az, hogy mit ír ki a gépen.
A választ előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017

toner.PNG
    
(#) Massawa válasza david10 hozzászólására (») Feb 27, 2017 /
 
Hallanád mennyit recseg meg kattog a Canon, szerintem az még a Csernobilt is felülmulja. Amugy igen nagy szokás, hogy az ujjonan vett nyomtatokhoz csak egy viccmennyiségü tonert/tintát adnak, hogy szinte azonnal venni kell egy ujat, amik már joval tovább tartanak - igaz nem ritkaság, hogy többe kerülnek mint az uj nyomtato....
(#) pika75 válasza david10 hozzászólására (») Feb 28, 2017 /
 
Szia. Mielott megvetted, csinaltal egy szamvetest, hogy mennyibe kerul majd a fogyoanyag?. Csak mert nemregiben egy iskola igazgatoja fordult hozzank azzal a keressel, hogy javitsuk mar meg az ugyanilyen nyomtatojat ami nem akar nyomtatni, pedig uj tonerkazettakat tettek bele. A demo kazettak kifogytak es ez volt az elso rend (kompatibilis) kazetta amit vasaroltak. Csipet csereltem a kompatibils kazettakon, vadiuj kompatibilis kazettat is vettunk bele, megsem akarta bevenni, azt az uzenetet irta ki, hogy nem lehet leolvasni a magenta kazettat. Amivel sikerult meggyogyitani az egy rend uj, EREDETI kazetta volt, azokat szo nelkul elfogadta. Nezz utana mennyibe kerulhetett... Nem zarom ki annak a lehetoseget sem, hogy egy nemkivant update lett csinalva idokozben, merthogy ilyen kazettakat regota toltogetunk, es nem volt problema veluk. Nekem mar televan a hocipom a Samsung/Xerox es Hp/Canon ujabbnal ujabb es nyavajasnal nyavajasabb es kissebbnel kissebb csodaszerkentyujeivel, amik csak arra jok, hogy a penzt a felhasznalo zsebebol kilopjak. Mas: sokat kattog, mert revolving rendszeru es ez igy mukodik, nincs mit tenni. Amugy a Hp/Canon szines nyomtatoi kattogosak, de igy vannak megtervezve, sok bennuk az elektromagnes, kuplung, miegymas, ezek kattognak. Azert lehet erdemes lett volna kerdezoskodni a forumon mielott barmit is veszel. Udv.
(#) david10 válasza pika75 hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Amikor megvettem, akkor arra gondoltam, hogy lézeres legyen (sokat lehet vele nyomtatni) és hogy HP legyen, mert az márkás dolog, de tévedtem. A több mint 10 éves HP LaserJet 1200-asból 4 évente fogy ki a por, amikor kifogy, akkor nem nyomtat és onnan tudom, hogy kifogyott. Abból csak ki kellett venni a tonert, levenni 2 csavart és beletölteni a port, a csavarokat visszarakni, majd vissza a tonert, és nem kell várni 10 mp-et se és már jön is ki a lap.
Tintás Canon-t én is vettem, de megutáltam. Amikor kifogyott belőle a tinta, akkor még scannelni se tudtam vele.
Ez megfelelne-e az újratöltéshez?
Előbb vagy utóbb ennek a sok kattogásnak az lesz-e a vége, hogy valami el fog benne törni?
(#) Inhouse válasza pika75 hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Idézet:
„Csipet csereltem a kompatibils kazettakon, vadiuj kompatibilis kazettat is vettunk bele, megsem akarta bevenni, azt az uzenetet irta ki, hogy nem lehet leolvasni a magenta kazettat.”

Lehet azért csinál ilyet, ha a régiókód nem jó a chipben, Xerox-nál mi is szívtunk.
(#) pika75 válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Szia. 7 ev alatt egyszer volt ilyen gond, az is Lexmarknal - a gepet nem Europabol kaptak. Udv.
(#) pika75 válasza david10 hozzászólására (») Márc 1, 2017 /
 
Szia. Hogy megfelel-e, nem tudom. Ha elfogadja a kompatibilis kazettat, akkor mindegy melyik cegtol rendeled. A kattogas bele van tervezve a gepbe, ez nem jelenti azt, hogy hamarosan el fog torni valami. A zaj es a "gyorsasag" kotelezo bonusz a nyomihoz. Udv.
(#) attila1 hozzászólása Márc 16, 2017 /
 
Sziasztok! A történet röviden. Adott egy Canon Pixma IP2000 tintás nyomtató.Win7 32bit alatt még nagy nehezen tudtam használni,ám gép váltás miatt a Win7 64 bit alatt már nem. Eladtam,kemény 4400Ft-ért a nyomtatót+ 5-5 db színes,fekete patronnal. Nálam soha nem volt baja a nyominak,a vevő a kézhezvétel 2.-ik napján jelezte,hogy nem látja a nyomtató a fejet.Engem is bosszant kicsit,de gondolom a vevőt is. Mit lehet kezdeni a nyomtatófejjel?
Várom a válaszaitokat. Köszi előre is!!
(#) Gabó hozzászólása Ápr 1, 2017 /
 
Van itthon 2db HP2015n lézer nyomtatóm, amit használok. Kaptam még egy ugyan ilyen nyomtatót. Amit kaptam, az csak úgy hajlandó menni, ha rajta van a toneren a csipje, míg a két másik amit használok, az megy csip nélkül is. Megoldható, hogy a kapott is menjen ugyan így? A másik kettőn se módosítottam semmit, azok mégis mennek.
(#) granpa hozzászólása Ápr 1, 2017 /
 
Szervusztok!
Van egy HP nyomtató, szkennerem, amiben már ~2 éve nincs tinta. Kérdés, hogy új patronokkal menne-e? Vagy pedig valami megnyekkent már ennyi idő alatt. A szkennelő része működik.
Következő: »»   104 / 116
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem