Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   116 / 117
(#) Udvari Zsombor válasza pimpoka hozzászólására (») Júl 16, 2023 /

Ez arra enged következtetni, hogy a nyomtatód rendesen működik.
Honnan nyomtatod a recepteket?
(#) mikrodigit válasza pimpoka hozzászólására (») Júl 16, 2023 /

Ha jól értem, a recept a youtube-ról származó képen van és valójában képet akarsz kinyomtatni. Ha a képet az eredeti felbontás szerint nyomtatod, akkor nagyon kicsi lesz. Ilyen esetben én egy képnéző programot (pl. Irfanview) használnék, annál beállíthatod nyomtatásnál a megfelelő nagyítást - de akár levághatod előbb a felesleges részeket is.
(#) pimpoka válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Júl 18, 2023 /

A you Tub-ról!
(#) pimpoka válasza mikrodigit hozzászólására (») Júl 18, 2023 /

Köszi a választ de az egyik recept ugyan onnan rendes nagyságú a másik nem !
(#) Massawa válasza pimpoka hozzászólására (») Júl 18, 2023 /

A youtubon is legalább 2 formatum fordul elö. A valodi szövegszerkesztett meg van mindenféle html verzio is.
Esetleg a nyomtato kezelöfelületén állitsd be, hogy a nyomtatando anyag kitöltse a papir nagyságot, ilyenkor a nyomtato maga fogja a nyomtatando valamit a papir mérethez igazitani.
(#) Udvari Zsombor válasza pimpoka hozzászólására (») Júl 18, 2023 /

Onnan nem szokás nyomtatni, de rád hagyom. Ezesetben a böngésző nyomtatási beállítását kellene megnézned, hogy hogyan kerül fel a forrás az oldalra.
(#) KBal76 hozzászólása Aug 23, 2023 /

Sziasztok, találtam a szomszéd ház elé letéve egy Samsung ML-2160, számomra meglepôen apró nyomtatót, ami kis takarítás után majdnem mûködik, lehet csak toner hibája van. A toner fényhenger elôtti takarólapja le van törve, nincs meg, és szerintem össze is fogdoshatták ezt a részét. Ennek ellenére majdnem jól nyomtat, kivéve a bal szélén egy ismétlôdô vízszintes csúf csíkot. Ezt a csíkot ha üreset nyomtatok, akkor is odateszi. (A belsô hengerein nem látni semmi hibát, a toner meg nem hagyja magát tekerni.)
Szóval arra gondoltam, keresnék egy közeli (Bp. IV, XV, XVI.ker.) fórumtársat akinek van Samsung ML-2160 vagy ehhez hasonló, ugyanezzel a tonerrel üzemelô, mûködô nyomtatója, és bevállal egy "egylapos" tesztet (azaz odavinném nyomtatót amikor neki alkalmas). Nem ruháznék be feleslegesen egy idegen tonerbe, ha ez a nyomtató tényleg kukaérett.
Persze ha kárt tesz a tonerében akkor nyilván azt pótolom neki (mondjuk nekem még tonert nyomtató nem rontott el, de ki tudja).
(#) xxxyyy válasza KBal76 hozzászólására (») Aug 23, 2023 /

Ilyen hibával már többször találkoztam: hulladék utángyártott toner okozta.
3000 Br.-ért már kapsz bele újat, ha pedig nem jön be akkor szerintem legalább 3001 Ft-ért el tudod adni a rossz nyomtatót...
(#) david87 hozzászólása Nov 6, 2023 /

Sziasztok.
Van nekem egy HP deskjet d1660 nyomtatóm és az elején folyamatosan villog a led.
Hiába teszem bele a patront ugyan úgy csinálja a Windows nem ismeri fel se a nyomtatót.
Linux az fel ismeri de a hiba ugyan úgy megmarad a hiba hiába adok neki nyomtatás parancsot nem hajlandó nyomtatni. Mit lehetne meg nézni a patron az új most bontotam ki.
(#) david87 hozzászólása Nov 23, 2023 /

Sziasztok!
Windows on sikerült a nyomtatót életre keltenem.
De patron hibát ír a fekete patronra most vásárolt patron 1 A4 oldalnyi szöveg let nyomtatva és megént elő jött ez a hiba.
(#) granpa hozzászólása Dec 5, 2023 /

Lehet, hogy nem vág pont ide, de nem találtam jobb helyet.
Ismeri valaki a SHARP EL-2607H elektronikus nyomtató, számológépet?
Hoztak egyet javítani, -gyerekjáték lesz-, de azt sem tudom, hogyan kell betenni a papírhengert, festékes gurigát. Amúgy működik, számol, világít. Kiesett belőle egy fél számos-kerék és hátul le van törve a valami tartó, csak két műa. csonk van.
(#) gyök2 hozzászólása Ápr 9, 2024 /

Sziasztok

Egy Samsung CLP 300 nyomtatóhoz kéne csinálnom lehúzó késket, mert már tönkrementek. A dobhoz és a transzfer fóliához kell.
Sajnos ezek készen már nem elérhetőek. Elkezdtem próbálkozni üzletben vásárolható szilikon szalaggal, csak az a probléma vele, hogy ami beszerezhető az puhább és lágyabb mint az eredeti, ami a lehúzó késeken van. Kipróbáltam ezzel a szilikon szalaggal, majdnem tökéletes az eredmény, de a papír tetején keresztben van egy fekete csík, ami valószínű, hogy a szilikon szalag puhasága miatt van.
A cseréhez van specko szilikon ragasztóm és kötést erősítő folyadékom is.
A gondom az, hogy nem találok megfelelően kemény 2mm vastag szilikon anyagot.
Arra gondoltam hogy készen beszerezhető, más típusba való lehúzó penge szilikonját ragasztom fel a CLP saját tartójára.
A CLP-ben lévő szilkon mérete 2mm vastag, 15mm széles és 240 mm hosszú.
Valaki tudna segíteni abban hogy melyik másik típusú nyomtatóban van olyan méretű szilikont tartalmazó lehúzókés, amiből át tudnám rakni a szilikont és beszerezhető?
Az sem baj ha szélesebb és hosszabb, mert méretre lehet vágni.
Vagy olyan elérhetőséget tud valaki, ahol kemény szilikont lehet beszerezni?
(#) Gafly hozzászólása Máj 19, 2024 /

HP Color LaserJet 2600n.
Két baj van vele:
- Hosszában csíkoz/foltoz a papír jobb oldalán. Ha a "transfer belt" tisztítás nem használ, akkor amilyen színűek a foltok, annak a tonernek a cseréje? Egyébként milyen folyadékkal lehet tisztítani? Izopropil, tiszta 96 % tiszta alkohol, vagy lejön magától, ha nem folyik a toner?
- Egyik színt sem nyomtatja rendesen, csak "mutatóba", egyedül a feketét. Pedig elvileg legalább háromnegyedig van, a magentát most bontottam ki gyári csomagolásából, és azt sem.
(#) Udvari Zsombor válasza Gafly hozzászólására (») Máj 19, 2024 /

Ahová járok, ott szürkeárnyalatos lézernyomtató van napi szintű üzemben. Csíkozott, nem vacakoltak, közönséges konyhai papírtörlővel jól átdörgölték a tonerben lévő fényhengert, azóta szépen nyomtat.
(#) ha9pi.feri hozzászólása Szept 3, 2024 /

Üdv!
Több egyforma képet (23.5x45 mm) kellene elhelyezni egy A4-es lapon és azt mérethelyesen kinyomtatni kb 4x12 db. Paint-tal megcsináltam a képet, az jó is, de csak 1 db-ot lehet nyomtatni.
Az SP 5-el tökéletes lenne, csak ott nem látható a kép. Tudna valaki segíteni? A nyomtató Canon LBP 2900. Előre is köszönöm!
HA9PI Feri
(#) KBal76 válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Szept 3, 2024 /

IrfanView szoftver lesz neked való. Ingyenes, reklámmentes. Ebben van olyan hogy "Paste special" amivel több képet (nálad több egyforma méretűt) lehet az aktuális kép mellé/alá/fölé helyezni (vágólapról, amit egy másik példányban elindított IrfanView-bôl copy-zol pl.), majd nyomtatáskor egyrészt megadhatsz DPI-t, másrészt megadhatsz kompletten nyomtatási méretet (mm/inch), azaz ha van 4 képed azt egymáshoz rendezed, és megadod hogy a montázst eredeti képed kétszeresével (mindkét kiterjedésében) nyomtassa, így jó méretű lesz a négy kép egy lapon. (A "négy" az most csak példa.) Én ezzel nyomtatom a nyák-lapokat már mióta eszemet tudom, méretpontosan.
(#) Udvari Zsombor válasza KBal76 hozzászólására (») Szept 3, 2024 /

Ha néha kell valami méretpontos, akkor Photoshop-ban hozom létre a képet milliméterben, az alapértelmezett DPI legalább kétszeresével, megszerkesztem, a nyomtatási előnézetben pozicionálom és nyomtatom ‒ egyszerre egy képet.
(#) wbt hozzászólása Okt 16, 2024 /

Epson fej hiba

Sziasztok!
Szerintetek lassan ki kell dobni a nyomtatót vagy helyrerázódhat a fekete fej?

epson.jpg

(#) Landsmann válasza wbt hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Szerintem ez még nem nagy probléma. Akár jó is lehet. Elmondom én hogy jártam, szintén Epson nyomtatóval. Akkor már 9 és fél éve használtam. Egyszer csak kiírta, a nyomtató egyes alkatrészeinek élettartama a végéhez közeledik. Nofene, megjött a tervezett elavulás. Egyszer csak megállt, sehova tovább. Minden led világított rajta és vége. Nyilvánvaló volt, hogy resetelni kellene a nyomtatót, mert szoftveresen állt meg, nem azért mert valamelyik alktrész tényleg tönkre ment. Neten kutakodtam resetelő program után. Találtam is egyet, de mivel demo verzió volt, csak 910 %-ra állította vissza a számlálót, ami néhány lap nyomtatásához volt elegendő. Újból már nem tudtam a programot felhasználni, mert kiírta, hogy már fel lett használva. Körülbelül 1 évig állt így a nyomtató, még jó, hogy nem dobtam ki. Aztán találtam egy gyárinak tűnő programot, azzal 0-ra vissza lehetett állítani a számlálókat. És itt jön az érdekesség. A számláló olyan 80 % körül járhatott, amikor olyan hibaüzenetek jöttek, hogy hol az egyik, hol a másik patront nem ismerte fel, illetve hiányos lett a nyomat. Mikor a számlálók 0-ra vissza lettek állítva, egyedül az első használatbavétel dátuma maradt benne, minden más a gyári alapra állt be. És láss csodát, nem vergődött azon, hogy ezt vagy azt a patront nem ismeri fel, illetve azonnal teljes lett a teszkép nyomtatása. Ezzel arra akarok kilyukadni, hogy ahogy a tervezett élettartam felé közeledik a nyomtató, szándékosan egyre több hibajelzést küld, egyre több a nyomtatási hiba, hol az egyik szín hiányzik, hol a másik. Amint le van reszetelve, azonnal mindne helyre áll. Magyarán szoftveresen bele van kódolva a hiba, ezzel is sarkallja arra a felhasználót, hogy vegyen másikat. Hozzáteszem, a mai napig ugyanezt a nyomtatót használom, immáron olyan 15-16 éves.
A program nyomtatóspecifikus, adott típushoz jó. Melóhelyen is ugyanilyen kinézetű van, de más a típusszáma, ahhoz nem jó az a program. Ezt a nyomtatót már csak szkennernek tudom használni.
(#) wbt válasza Landsmann hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Köszi. Ha tovább vacakol, akkor megpróbálom nullázni. Ez L386-os külsőtartályos, 2550 oldal van benne... azt nem tudom, sok vagy kevés, csak most tűnt fel, amikor véletlen normál minőségben nyomtattam fényképet és csíkos lett.
(#) Landsmann válasza wbt hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Nem tudom hány oldalra vannak hitelesítve, mert nem oldallal számol. Az SX100-nál (ami nekem van) százalékos arányban is kiírja, meg pontszámban, de a pontszámok nem kerekek. Két sorban szerepel, az egyik valami 1400 körül, talán 1380, a másik meg 1200 körüli érték. Az egyik pontszáma nagyon alacsony volt, azok akkor szaporodtak mikor képet nyomtattam, a másik meg a normál nyomtatásnál. (tényleg nem sok képnyomtatási üzemmód volt) Lehet ezek a pontszámok a kilövellt tintacseppek számára vonatkozik, csak valamilyen szorzóval. Lehet ezer, vagy tízezer. Azaz 1380*1000=1380000 pont kilövelése után mondja azt, itt a vége. Bár szerintem inkább 10 vagy 100 ezres lehet ez a szorzó. 1,4 milla festékcsepp nem olyan sok.
(#) bbb válasza wbt hozzászólására (») Okt 16, 2024 /

Nálam is van egy ilyen epson L386, szintén csíkosan nyomtat, de meg se kérdeztem tőle mennyi nyomat van benne. Elvileg egy fejtisztítás segíthetne rajta, de ami videót találtam róla, az alapján még nem volt lelkierőm szétszedni és nekilátni a takarításnak.
(#) wbt válasza bbb hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Van itt egy patronos WIFIs, vettem bele patronokat, mint ha lassan folyna a tinta, a fekete fej csíkoz egy idő után, hibát nem jelez. Elvihető, mert megint belerúgtam...meg 1 éve itt pihen. Logikailag fogalmam sincs, mi lehet a baja. Előtte 4db R265-öst nyírtam (a CD nyomtatás miatt), előjel nélkül kezdtek csíkozni, fejkábel csere után is. Lehet, igaza van Landmann kollegának, hogy vagy beépített avulás vagy a meghajtóáramkörök határon dolgoznak, aztán a tranzisztormezők megadják magukat. Amit írtam kezdetnek, azt egyáltalán nem értem, mert megy a fúvóka, de rossz helyen. Most vagy megy-vagy nem, de hogy tévesszen... talán a SW elszámolja magát pár év után Anno kérdeztem Epsonos hozzáértőket, hogy lehetne-e baromi sok tintával nyomtatni, azt írták, nem, sajnos védjük a teknősöket vagy mi spórolás. Pedig az első nyomtatómmal fóliára lazán csináltam fotomaszkokat (mondjuk nem volt olcsó, de 10 perc volt).
(#) Landsmann válasza wbt hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Ja, amit meg még nem értek és nem találtam rá magyarázatot. Mikor kinyomtatom a tesztcsík ábrát, ahol a magenta szín vonalai lennének, egy része megvan, de egy részén meg szép átmenet van a magentából kékbe. (az átmenetben van lila szín is) Magyarán ott, ahol magenta színnek kellene lenni, a kéket is nyomtatja, de nem mindig. A festékek nincsenek összekeveredve, tehát ez nem okozhat ilyen problémát. Ez a jelenség már az előtt is megvolt, hogy resetelni kellett volna. Fölöttébb érdekes és titokzatos számomra.
(#) bbb válasza Landsmann hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Nézd meg mikroszkóp alatt a pettyeket, s kiderül mit rak oda...
(#) Landsmann válasza bbb hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Nagyítóval néztem, egyértelmű, hogy más színő pöttyök vannak odaköpve.
(#) Epu2 válasza wbt hozzászólására (») Okt 18, 2024 /

Sajnos fogy a festék, ha mossa magát a fej. Ha nem másfél, két hét alatt el kezd beszáradni. Egy hónap után vehetsz bele másik patront. Van egy HP2710e-s nyomtató, de már rég nem működik. Az első szines nyomtatóm egy 4 patronos Epson-om volt. Amikor az ára elérte a 60E Ft-ot kb 10-20 oldal után...
(#) vladcepes hozzászólása Okt 29, 2024 /

HP wifi hiba

Sziasztok!
Adott egy HP Wifis nyomtató. Irodába összehangoltam a telefonommal teljesen jól nyomtatott kábel nélkül. El vittük az illetékeshez 2 router van a lakásban, 2 hálózat. Bármelyikre akartam összehangolni telefon látja nyomtatót ,de amikor kérem hogy csatlakozzon, ki írja hogy hálózat nem érzékelhető. (-így nem tud rá hangolódni). Próbáltuk más telefonnal is ,ugyan ez a helyzet.
Az létezne hogy a routernél -routereknél nincs engedélyezve a 2,4Ghz ?
Válaszokat köszönöm!
(#) Bubu54 válasza vladcepes hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Szia,

Ha új a Router a nyomtató pedig régebbi akkor lehet ez a hiba. Nekem is hasonló volt a hiba a Telekom-os routerrel és a HP lézer nyomtatómmal. Csatlakozott, de a gép nem igazán akarta látni, vagy egyáltalán nem látta. Miután vettem egy TP-Link-es routert azóta gond nélkül ment a múlt hétvégéig ugyanis valami meghibásodott a nyomtatóban, de az már más téma lesz
(#) vladcepes válasza Bubu54 hozzászólására (») Okt 29, 2024 /

Szia! Köszönöm!

Most néztem egy pár videót a tp-link Archer C64 AC 1200-rol ott van ,hogy be lehet pipálni a 2,4Ghz-t meg a 5Ghz-t (lehet az 2Ghz -ből hiányzik a pipa) meg esetleg még egy problematika?
Hogy be van pipálva a Smart csatlakozás?
Következő: »»   116 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem