Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Központi fűtés (vezérlés)
Témaindító: farago_bme, idő: Aug 29, 2010
Témakörök:
1/2”-os
Bocs, igazad van
Az 1/2"-os inkább. Ki kell "herélni" és rátenni egy másikat. De ezt egy helybéli szaki megoldja.
A tartályon felül kell lennie a szelepnek, olyat keress, mint ami az autó kerekén van. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
Köszi
Közben este felmásztam, a tetejéről nyitott a hátulja, ott a tartály és a tetején ott volt a szelep. Letekertem a kupakot, teljesen száraz volt. A 3 bar-os szelepet kb 17 ezerért cserélné az egyik szaki. De még próbálkozom az ismerősöknél, tud e valaki tuti megbízhatót. Este nézegettem a nyomást, felfűtéskor már felmegy 3,5 barig. A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
Az oké, hogy teljesen száraz, viszont nem biztos, hogy van is benne kellő mennyiségű levegő.
Sőt biztos, hogy nincs, mert felmegy a nyomás. Ha van otthon kompresszorod és nyomásmérős csatlakozású szelepre illeszkedő egységed, akkor nézd meg benne a nyomást.
Nálam a szerelő kis bicikli pumpájával szokta pumpálni és méricskélni a nyomást, nem tudom nálad próbálták-e.
Mindenkinek köszi a segítséget.
Ma meló után hazajöttem és leengedtem a vizet, majd felpumpáltam (~ 1 bar-ra), a víznyomást ~ 1.2 bar-ra engedtem. Most megy a fűtés, nem megy feljebb a nyomás a beállított értéknél, talán jó lesz. Majd nézegetem, ha a közeljövőben megint produkálja a hibát, hívok egy szerelőt Köszi VIM-nek a privát helpet A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
Sziasztok!
Azt szeretném a hozzáértőktől kérdezni, hogy létezik-e olyan tremosztatikus szelep, ami a csőben lévő víz hőfokát méri és egy beállított érték felett nyit? Vagy ezt a problémát csak elektronikusan lehet megoldani?
Hello! Én ugyan nem vagyok az, de a hozzászólás ábráján ilyen elemet látok..
Hello!
Ez így értelmetlen kérdés...vagy fejtsd ki bővebben mit is szeretnél konkrétan megvalósítani? "A csőben lévő víz hőfokát" ...ha a ez a szelep lezár, akkor vízáramlás hiánya miatt nehezen fog eljutni a hő a szelephez. Fordítva még el tudom képzelni, ha túl forró a víz akkor lezár, ha meg kihűl akkor kinyit a szelep. A keverőszelep meg három utas...kicsit más a funkciója. De van olyan, hogy "Termikus túlfolyó szelep" a vegyestüzelésű kazánokhoz...az kinyit, ha "forró' a helyzet... A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2017
Köszönöm. Nekem olyan kéne ebből, ami 70C° környékén nyit. Ilyet nem találtam. 60C° maximum kicsit kevés nekem.
Ez pont fordítva működik. Ha hűl akkor nyit.
Nem akarom elhinni, hogy nincs olyan, aminek a tartományába esik a 70 fok.
Van egy cső, amiben meleg víz áramlik. Azt szeretném, amikor ez 70C° fölé megy, nyisson ki egy másik irányt is, anélkül, hogy az eredetit zárná. Mint például az autóban a termosztát.
Lehet hogy van, csak még nem találtam. De nem adtam fel.
31660300 VTA552
az ESBE oldalán, 50-75 fokig lehet beállítani
Üdv! ilyet is vehetsz és egy sima csőtermosztátot, ha a csőtermosztát érzékeli a 70fokot akkor a motort rákötve kapja a 230v. De van más módja is, remélem segítettem.
Konkrétam mi lenne a funkció? Miért kell 70 fok felett egy másik utat is nyitni?
Ez egy vízteres kandallóra általam épített fűtés. A kandalló csak akkor ég rendesen, ha a kimenő víz nem hidegebb 60C°-nál. Viszont ha a külső hőmérséklet fagypont felett van, akkor bent iszonyatos a hőség, mert a radiátorokat nem zárhatom le, hisz a víz felforrna. Ezért ilyenkor kinyitok egy másik irányt a műhely felé. Ez nem lehet állandóan nyitva, mert a kandalló teljesítménye kevés hozzá. Ezt szeretném automatizálni. Amikor a víz 70C° nyissa ki a műhely felé a kört. Ha így lenne a szobai radiátorokra tehetnék termosztatikus csapot és így a hőfok beálljtható lenne, anélkül, hogy a víz felforrna. Remélem érthető így. Ha nem, lerajzolom hogyan néz ki a rendszer.
Ez szuper lenne, de Magyarországon nem találtam.
Ez valóban megoldás lehet, ha nem tudok olyasmit szerezni, mint amit atus1981 javasolt.
Elektronika nélkül szeretném megoldani, hogy áramszünet esetén is működőképes maradjon.
Ez a dolog teljesen más mint eddig feltételeztek a hozzászólók. Ehhez egy kazánvédő szelep kell! Itt egy példa rá, de van sima ESBE gyártmányba is: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2017
Ez ugyan huzatszabályozásra való, nem terhelhető csak 600g súllyal, meg az elmozdulása sem sok... Ettől függetlenül lehet, hogy egy nagyon könnyű járású szelepet tudna működtetni.
Az általam linkelt szelep, csak akkor nyit az "A" irányba, ha a víz hőmérséklete eléri (ebben az esetben 65fok) a szelep értékének megfelelő hőmérsékletet. Szerintem pont ilyen szelepet szeretnél. A radiátoroknak meg ezt megkerülve adod a fűtővizet. Ennek a működéséhez még villanyra sincs szükség .
Szerintem ez a szelep teljesen jó erre a feladatra, de azért arra gondolni kell, hogy ezt a szelepet olyan közel kell szerelni az áramló vízhez, hogy fel tudjon melegedni. Ha csak az AB-A ág van bekötve, és még messze is van az áramló víztől ez a szelep, akkor nem fog sose bekapcsolni.
Vagy másik megoldásként párhuzamosan ezen is át lehetne folyatni a radiátorok vizét az AB-B ágon, hogy a hőmérséklet ezen is változzon. (Hideg állapotban menne a víz az AB-B oldal között (közben a termosztát tudná érzékelni a víz hőmérsékletét), az A oldalt lezárná. Meleg állapotban nyitna az A oldal és lezárna a B oldal. Na ekkor kellene az a párhuzamos cső, ami az AB és a B oldal között lenne, hogy meleg állapotban is menjen víz a radiátorok felé is.)
Igazad van, ha az "AB" és "B" ágon a radiátorok felé megy a víz, akkor az "A" ágon csak a hőmérséklet elérése után fog áramlani a víz a műhely felé-
|
Bejelentkezés
Hirdetés |