Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
megrendeles@mikropan.hu Békéscsabán. Emailben külditek a nyákrajzot és 1500 Ft-ért postázzák. 1-2 hét a gyártási idő.
Három darabot gyártattam egyszerre, úgy olcsóbb. A 9db nagy nyák került 52 140 Ft-ba, plusz a poti nyák-jai (szintén 3db 45x38mm) 5370 Ft. Olyan 25-35 Ft/cm2 áron dolgoznak. A két oldalas furatgalvános kb háromszor ennyi.
Táp-előfok-hangszín-végfok, + kivezérlésmérő, bemenetválasztó, koppanásgátló, bluetooth. Ennyi... ...na jó; lesz még rajta egy DA modul is...
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
Amint azt már előttem is leírták, jó a nap is, sőt nekem az vált be a leginkább akkoriban amikor még fotóztam. Télen nem az igazi mert nagyon alacsonyan van a nap, nyáron sem mert másodpercek alatt lepörköl róla mindent, de ilyenkor pont jó. Persze jó nyáron is, csak nem a déli órákban kell csinálni.
Fogsz 2db vékony üveglapot, és beszorítod közéjük a panelt meg a világítandó nyomatot, én ruhacsipeszekkel szoktam körbeszorítani az üveglapok szélét. Nálam a fotózással mindig az volt a baj, hogy semmire sem sikerült tökéletesen átlátszatlan nyomatot csinálni, így vagy nem lett elég a világítási idő, vagy ha már picivel több volt akkor vékonyította a fóliaszakaszokat is.
Érdekes lenne egy UV fénymérő, amivel a Természetes levilágítás idő - fényerő szorzatának állandóságát lehetne biztosítani. Létezik vajon alkalmas szűrö?
Létezik többféle UV fénymérő, pl. az ML8511 viszonylag könnyen használható, analóg kimenete van.
Én csináltam egy 36W-os UV-A levilágítót, ami 2,5perc alatt levilágítja a P20-at. A mérete kisebb a szükségesnél. De majd megoldom...
A maszkot pedig epson tintasugarassal szoktam csinálni. Teljesen jó, hibátlan nyákok szoktak születni belőle. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
A LED-ek, a saját fényük hullámhosszára, és az annál rövidebb hullámhosszú fényre érzékenyek, tehát egy UV LED képes UV fényt érzékelni (miközben a láthatóra érzéketlen). Nyilván nem egy kalibrált mûszer, de összehasonlító mérésekre alkalmas lehet (akár egy nagyobb bemenô ellenállású multiméter is elegendô, mV állásban).
A fehér LED-ek kivételek ezalól, mert ott egészen másként zajlik minden. A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2017
Csak az ismételhetőség a lényeges, onnan akár kalibrálható is. Egy integráló kapcsolással szépen lehet mérni a természetes fénnyel való levilágítás idejét még gyorsan változó fényviszonyok között is.
A napsugarak pedig elég párhuzamosak, nincs több egymást átfedő fénykúp, az alávilágítás a legcsekélyebb lehet.
1-2 hét a gyártási idő?Mi a bánat tart eddig?Lassú a posta?Egyébként a 9Db panelért ez egy horribilis ár.Kicci kinai tizedéért elküldi messziről.
Lehet nem csak erre az egy megrendelésre várnak. De az is lehet, hogy az csak a vállalási idő..
Engem nem êrint a nyák-levilágítás, csak leírtam egy lehetőséget. Régebben így mértem be család napszemüvegeit, meggyőző eredménnyel.
Hát akkor a kínaiakhoz kell menni...
Úgy pedig elég egy összehasonlító eredmény, hogy hány százalékot enged át, és ez mennyivel jobb a látható tartományban való csökkenésnél. (mert ha a pupilla kitágul, a kevesebb UV is lehet nagyobb káros hatással).
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
Viccen kívül, lehet, hogy egyszer érdemes lehet kipróbálnod azt az utat is.
Légyszi linkelj be egy kínai gyártót, aki tényleg tizedéért elküldi. Csak próbából kértem ajánlatot egy 100*280 mm-es panelra és 28$ a panel, 18$ a posta.
Ahol én szoktam venni, ott körübelül 70$ 10db 100*300 mm-es panel, viszont ugye mind a 10-et ki kell fizetned, hiába csak egy kell. A posta nem tudom mennyi lehet, pár ezer forint biztos elmenne rá, 10 ekkora nyáknak már elég nagy a súlya.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2017
Nekem ez igazándiból nem vicces. Igaz, hogy nálunk már nem él meg a sertés, a marha. a liba, a tyúk, nem terem cukorrépa, nincs magyar cipőnk, nincs magyar kabátunk, rádiónk, tévénk... de nyákunk még van. Számolj utána mennyi az alapanyag, a munka, az adó, a sanyargatás.. ha még mindig soknak találod az árat, akkor rendeld ezt is Kínából.
Sok! Ugyanazért az árért 5db-ot kapsz. Nem igazán érdekel a gyártók nyavajája, azért ennyi, mert megtehetik. Említett cég árban még jó is volt, aztán bevezette az előkészítési díjat. Formázott gerberre, amire csak egy klikk, és készülnek a filmek. Dolgoztam PCB üzemben előkészítőként, pontosan tudom miről beszélek. Ha ezt a költséget levennék, akkor azt mondanám, egye-fene 1db esetén oké, de több darabnál akkor sem. És akkor ott a rengeteg féle tervező fájl formátum, egészen biztosan mindhez jogtiszta szoftverük van, de az előkészítési díj az ketyeg.. Innentől nem érdekel, hogy van NYÁK-unk, kínának is van.
Ekkora összegnél a vám is hozzájön még.
Ugye kugli a barátod.Amit te kértél ajánlatot,biztos a kicci kinai volt?Nem küldök linket,engem ne szidjon senki keress és megtalálod a neked megfelelőt.de az biztos hogy tized ár postával
De, légy szíves küldj linket, biztosan sokan kíváncsiak még rajtam kívül is az olcsó lehetőségre.
Na jó, visszaszámoltam. A nagy nyák 18Ft/cm2 áron készült. Én ezt nem tartom soknak. Az alkatrészár ami ebben a nyákban van, az kb. 80 ezer. Sokat spóroltam volna a kínai nyákkal?
Ez még mindig a ki mit épített topic! Senkinek sem jutott még eszébe, hogy a nyákos topicban folytatja az eszmecserét? Írjatok oda!
Én seeedstudio-tól szoktam rendelni. Érdemes megnézni, nem is csak az ár miatt, de minőségben is összehasonlíthatatlan az olcsóbb itthoni gyártókkal. Rendes folyatott lötstopot használnak, nem pedig azt a világoszöld vackot mint itthon. Azt kicsit jobban melegíti az ember és egyből hólyagosodik. Egyetlen hátránya, hogy 2 hét mire megjön. Viszont, hogy ne csak kínaiakat reklámozzak, ha gyorsan kell akkor itthon is vannak profi cégek, pl Eurocircuit. Csak ugye meg is kérik az árát, de bennük sem csalódtam még. Ezt is érdemes megnézni, van online árkalkulátoruk.
És egy példát is hoznék kínaiakra, pont most érkezett meg a csomagom. 5db 2oldalas, kb 70*70-es és 5db 4 rétegű 70*90-es nyák, ahol mindegyik tartalmazott marásokat is, postával, vámmal meg mindennel együtt megállt harminc pár ezernél. Itthon 1db 4rétegű nem jött volna ki ebből
Elég sok kínai gyártóval beszéltem már, gyártatok is kínában paneleket, de mindenhol a max 10x10cm 10db panel tartozik az olcsó kategóriába.
Ha 10db-ot rendelsz akkor darabja 700Ft azaz 7Ft/cm2 Viszont minden ennél nagyobb panel, pl:10x11cm már szinte az itthoni árakon van. Lehet, hogy a hirdető a reklám kedvéért kicsit csalókásan alacsony árat ad meg, de ha árajánlatot kérsz, akkor már odanyomják a ceruzát. Egy tény, a 10x10cm-es panelig verhetetlenül olcsók és a minőség nem kifogásolható.
Üdv!
Egy FR4 alapú nyáknak 0.5oz rézvastagság esetén mennyi a hőellenállása °C/W-ban 1 cm2 területen?
Szia,
Jó az ML8511, azonban nagyon fontos az érzékenységi sávja. Ahogy a képen is látszik, durván 300 és 370nm között érzékeny és pl. az olcsón beszerezhető 395-405nm-es LED-re már csak kb 30% az érzékenység, de a hullámhossz függvényében meredeken zuhan. Tehát a levilágítót 365nm-es LED-ből kell megcsinálni, ha ezzel akarod ellenőrizni a fényáramot. A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2017
Nem kell ennyire túlhajszolni hobbi szinten. Vannak akik csak és kizárólag Scanner üveget mernek javasolni, nálam 4 mm vastag normál üveggel is tökéletesen megy a levilágíás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |