Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
A PETG nyomtatásánál szükséges feltétel a zárt nyomtatótér?
Szerintem hamár építesz akkor érdemes olyat amivel később nem lesz probléma.
És nem "növöd" ki. A zárt tér azért érdemes mert sokkal szebb lesz a nyomatás, nem fog elengedni a tárgy az asztalon stb stb. Főleg ha belejöttél a nyomtatásba és otthagyod több órára-napra. Érdemes meggondolni a nyomtatott alkatrészeket.
Én is ezen töröm magam. Nem tudnál olyan corexy alapút linkelni,ami "full metal", s van hozzá instrukció a felépítéshez (totál kezdő vagyok). Amúgy a terved mikor lesz kész? Nagyon jól néz ki. Tulajdonképpen márcsak a tárgyasztalod z tengely menti mozgását kell megoldanod? Tudnál mesélni kicsit bővebben a projektedről?
Köszönöm!
Üdv
Egy apró kérdés ami nem hagy nugodni amióta belekezdtem a 3D-s nyomtatóim építésébe, ugyebár a lineáris tengelyek és sinek csapágyában is van műanyag, ezek hogy viselik el a zárt terü nyomtatókban ezt a hőt? Vagy ide "szerintem" érdemesebb lenne bronz siklócsapágy nem? Azért még tegy hozzá hogy ezek ben a gyári zart terü nyomtatókban van ventillátoros szellöztetés! A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2017
Üdv!
Azt érdemes tudni, hogy a műanyaggyártás során cca. 180 fok körü+- X van megolvasztva az anyag és nagy nyomás. A nyomtatás során is cca. ekkora hőmérsékleten történik a nyomtatás/extrudálás - (természetesen anyag függvényében)- , hogy a levegő is ilyen hőmérsékletű legyen, amiben megolvad a műanyag. ahhoz valami brutál hőforrás kell. Ha túlságosan fölé megyünk a hőmérséklettel, akkor nem "egyesül" az anyag, hanem egyszerűen megég, morzsálódik nem tapad.
OpenBuilds-on szerintem fogsz találni neked megfelelőt.
Vulcanus MAX 30-at rajzoltam át nem igazán az én tervem. A Z tengely is meg van rajzolva. Csak nincs a képen. Nem tudom mikor lesz kész mert akkor rajzolom amikor épp kedvem van hozzá. Mire vagy kíváncsi? remiasa: Komolyabb gépekben bronzpersely csapágyak vannak, bár nem ezért. De gondolj bele, egy olyan gépezetről beszélünk ahol század-ezred milliméter pontoságokról beszélünk. Ha például a fejet tartó konzol kicsit vetemedik. (delta printeremnél jártam így, aztán a végén kiöntöttem az alkatrészt magas hőállóságú szitirol és alupor keverékéből)
Üdv!
Maradok a nyomtatott alkatrészesnél. 300x300-as heatbeddel akarom, de nem értem az alábbi pár sort(fordítóval sem): Idézet: „For a 300x300mm bed, the Z motors will need to be moved forward so that the Z platform is supported at or near the center of gravity for uniform raising and lowering.” A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
Üdv,
Ma idáig jutottam, beállitottam a marlin-ba a motorokat, de innentől tanácstalan vagyok. A kijelzőn lévő potival léptetve a tengelyek tized pontosan lépnek, a kijelzőn lévő érték megegyezik a tényleges megtett tával, de ha nyomtatni akarok akkor tulfutnak mintha dupla annyit akarna léptetni a repetier. Mit nem állithatta még be? A repetier-be már levettem a munkafelületet 170x170x170mm-re. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
Szia!
AZ nem lehetséges, hogy a Repetierben nem mm érték van beállítva?
mm van beállitva ezért nem étem miért nem működik rendesen.
Mindegyik tengely kimegy végállásba. A hozzászólás módosítva: Ápr 17, 2017
Saját tapasztalatom alapján nem feltétlen, ha nem fúj a szél (nem mész el a nyomtató mellett), és meleg van a szobában akkor működik anélkül is. De ha használható eredményt szeretnél, akkor erősen ajánlott. A burkolatnak viszont nem feltétlen kötelező alumíniumból készülni. Saját méréseim alapján a belső tér hőmérséklete 50° fölé sose megy 85° tárgyfűtés és zárt ház esetén. (Több mint 24 órás nyomtatással is próbáltam.) Ez viszont messze nem veszélyes rétegelt lemez használata esetén, és bőven elegendő PET-G nyomtatáshoz. Ha megnézed, a gyári nyomtatók jelentős részénél is alkalmazzák ezt a burkolatot.
Szintén saját tapasztalat, hogy a 3D nyomtatott alkatrészekre sincs semmilyen hatással ez a hőmérséklet, amennyiben nem PLA-ból készülnek. Igazából még a PLA alkatrészekből is csak a nyomtatófej környékén levők a problémásak. A tűzvédelmi intézkedések természetesen fontosak, nekem is van egy poroltó a gép mellett, és a kivitelezésnél is ügyelni kell a pontosságra, de azért túlaggódni is fölösleges ezt a dolgot.
Szóval ezzel azt akarod mondani, hogy nyugodtan zártterűvé tehetem a petg-vel-nyomtatott alkatrészes nyomtatóm?
Amúgy tervezek mellé egy "tűzjelzőt" is ami gsm modulon keresztül értesít.
Csak egy kérdés most probáltam két tintasugaras nyomtató USB kábelével, de nem működik tudja valaki miért? Sajnos a eredeti USB kábele túl rövid, ti honnan szereztetek hosszabb kábelt vagy evel a röviddel használjátok?
Én csak a saját tapasztalataimat és mérési eredményeimet írtam le. Ezek alapján szerintem igen, minden további nélkül megteheted.
Én kihagytam a tűzjelzőt, cserébe csak akkor használom, ha itthon vagyok. ( Meg mikor ráérek )
Nekem ment egy kb. 5m hosszú kábellel is, meg az eredeti röviddel is, de néha hibázott, ezért csak SD kártyával használom. Van néhány 512MB Nokia kártyám, azok tökéletesen megfeleltek eddig.
Nekem is van egy traveler 2GB SD kártyám, megmaradt az elhunyt fényképezőgép-böl fel is ismeri csak a pc-hez nincs kártyaolvasóm igy nem tudom rápakolni a fájlokat.
Ez miként kapcsolódik a témához?
Elvetemült kérdésem van.
Nekem egy ismerősöm szeretne a készen vett gépéhez egy webkamerát, hogy időnként távolról is rá tudjon nézni a hosszú nyomtatásokra. Egyetlen problémám a jelentős meleg, amit nem tudom hogy viselnek a kamerák. Csinált már valaki hasonlót? Elsőre csak egy üvegablakon kívüli változat kínálkozik, hogy a kamera mindenképpen szobahőmérsékleten működjön, de egy nagytotállal nem biztos, hogy sokra megy, jobb lenne, ha a fej munkája látszana, tehát ha a felviteli minőséget is lehetne látni. Az esetleges beavatkozáshoz (ha még van értelme) a TeamWiewer jónak tűnik, de ehhez látni kellene...
Szia!
Én javítottam ipari kamerákat.Ott néha (rossz tervezés) a belső hő elérte a 80-90 fokot is. Különben egy fix optika+szenzor miért ne bírná ki az állandó hőt. a többi résznek nem kell a nyomtatón belül lennie. Én is gondolkodtam már ilyenen. Csak ahhoz minimum valami távoli vészleállító elektronika is kéne szerintem. Különben meg minek nézni ha épp elrontja a gép a nyomtatást és csak egy gombolyagot nyomtat. Vagy még rosszabbat is el lehet képzelni. Úgyhogy inkább csak akkor nyomtatok mikor itthon vagyok.
Ha a belső hőfok még normál körülmények között is 100°C közelébe emelkedhet, mi van, ha a kamerán kívül 120, 150°C van?
Ha PC ről fut a nyomtatószoftver és a fej vezérlő, még finombeállításokra is mód van, egy vészgombot már le lehet másolni a szoftverben... ez nem gond.
Ez érdekes lehet számodra, mármint a webcam része, speciel én nélküle használom egy OrangePi n a kis fogyasztás végett és hogy használhassam a laptopomat amig nyomtat a gép
Üdv mindenkinek,
Egy kis problémám akadt, nem működnek a végállás kapcsolóin telyesen inaktívak, igy kötöttem be öket.
Nyitásra, vagy zárásra kötötted?
A végálláskapcsoló áramkörének mindig zártnak kell lennie, mert csak így lehet az üzemképtelenségét (vezetékszakadás) detektálni. Ha zárásra lenne kötve, akkor a vezetékszakadást senki nem venné észre, és rommá törhetne a gép, leéghetne a hajtás, nem venne fel referenciapontot, stb. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2017
Zárja az áramkört és ha neki ütközik az adott tengely akkor bontja.
Most nézem a kijelzőn ezt írja, endstops hit :X
Kiprobáltam miden tengelynél ezt írja. A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2017
Az úgy jó....
Ellenállásmérővel ellenőrizted a panel felől, hogy látja-e? Hibalehetőség a lekérdezés módja, gonosz kis flagek mindent összekavarhatnak. A bemenetnél jumpereket látok? Nem lehet, hogy bontva vannak? A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2017
A mikrokapcsolókra én forrasztotta a vezetéket, nem bolti kész cucc.
A marline-be igy van beállítva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |