Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Igen az adón.Akkor keresek ,köszönöm
Milyen program gondban? Amit az RX lábára küldesz, az a vevő TX lábán megjelenik. Nagy valószínűség szerint azok valóban RX és TX lábak, ugyanis a vevőt és az adót össze lehet hangolni, amennyiben a kapcsolat megszakadna. Ehhez pedig valószínűleg kell az oda-vissza beszélgetés lehetősége.
Naugye!
Kell pár blődséget írnom, rögtön lesz jobb megoldás! Ha van eredmény oszd meg légyszi!
Találtam egy másik adót,azon rá van írva amaradék két lábra hogy KOFF ,KON.Majd kiderül mire is lehet használni Amúgy most tanulmányozom az RX,TX dolgot
Néha jobb megoldás esp csak pl wifi átjáronak hasznalni másra meg (arduino) más feladatot bizni!
Mi az oka én esp bugos még meg bizhatoságra gondolok sajnos ez van arduinoba nem csalotam még én sem !
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni egy képlettel, ami frekvenciából számol periódusidőt? Nano laphoz kéne. Jelenleg a pulseIn-t használom, a periódusidő kiírásához, de 100 kHz fölött már nem jó. Ezért gondoltam, hogy 100 kHz fölött a frekiből kéne kiszámolni, csak nem találok hozzávaló képletet.
Köszi! Mondjuk ez nekem is eszembe juthatott volna.
Sziasztok!
Sikerült belátnom, hogy DHT22-nél kell a 2sec késleltetés, mert enélkül a programom azt csinálja, hogy szenzorhibánál 1,6mp-ig bekapcsolja a kimenetet, amit nem szeretnék. Ha odarakok egy 1600-as delayt, akkor oké, de így arra az időre belassul az egész program. Próbálgattam millissel késleltetni a mérést, de nem sikerült. Tudtok ebben segíteni?
Hőfokot elég percenként is olvasni.
Viszont igy 71000 összeadást megspórolnál:
Lényegesen több idő jutna másra!
Sziasztok!
Nagyon nem is elektronika résszel kapcsolatban kérdeznék, hanem program résszel. Van kettő működő program, amihez van kettő windowsban futó alkalmazás(szerkeszthető kód is megvan). Meg lehet oldani azt hogy az egyik programba átrakni a másikat? Ugyanazt a 4 Analóg bemenetet kellene oszlop diagramban, szám értékkel és oszcilloszkóposan megjeleníteni, csak éppen az oszcilloszkóp jelenleg külön program. Köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Ápr 19, 2017
Sziasztok!
Hogy a legcélszerűbb megoldani az analóg bemenetek számának "növelését"? Az alapból egy kártyán lévő analóg portoknál többre lenne szükségem, több arduinot viszont nem szeretnék használni. Köszönöm
SPI-s vagy I2C-s AD ic-vel.
Például: MCP3208
Ha nem kell egyidőben az összes bemenet, jó lehet a 4051. Ez 8 bemenetet tud kapcsolni 1 analog portra. A vezérléséhez 3 digitális lábat kíván.
Szeretnék egy kis segítséget kérni egy TINY85 panelka programozásához arduinoval. Konkrétan ez a projekt Bővebben: Link. Itt ír a menetéről, de az angolom nem a legjobb, és el se szeretném rontani a TINY85ös panelt. Összekötés az ok, csak a szoftver része, beállítására kellene egy kis segítség.
Sziasztok,
Valaki közületek dolgozott-e már az Atmel (MicroChip) gyártmányú AT88SCxxxx kriptómemoriákkal? Ha igen, akkor megtudja-e mondani azt, hogy hányadik hibás jelszó után törlődik a tartalma? A 8-adik vagy a 4-edik után? Az I2C buszon elküld-e a jelszót olvasáskor? A választ előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2017
Köszönöm a válaszokat!
Hogy egyszerre kell-e a szükséges összes port és ha igen mennyi, az jó kérdés, több projekt is be van tervezve. Az egyik, talán leghamarabb megvalósuló lenne a 32db akkumulátor feszültségének a felügyelete egy jelenleg épülő elektromos autóban. Itt mondjuk lehet szépen egymás után, egyesével mérni a cellákat - bár nem tudom pontosan mennyi ennek az erőforrás- és időigénye - de gondolom 1-2 másodperc alatt lefut 1-1 ilyen komplett mérés, ami szerintem elfogadható egy túltöltés/túlmerítés elleni védelemhez. Bizonyos feszültségen adhatna figyelmeztető jelzést, amikor pedig szükséges megszakítaná a töltés vagy a villanymotor reléjét. Többek közt...
Itt: Bővebben: Link.
De hogy kell kipróbálni? Gondolom úgy, mint mp3-at vagy flac-t. Azokat hogy?
Mit értesz kipróbálás alatt? Pl. mp3-ra vannak cél IC-k vagy ha nagyon durva akarsz lenni, megírod te magad a dekódolót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |