Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Pontosan. Már írtam hogy scart bedugása nelkül is sistereg. Szervíz menüt hogy tudom elérni? Esetleg ha kisszedném a tunert belőle?
Félek, hogy a bekapcsoláskor hiányolja majd a kiesett I2C buszos eszközt a vezérlő. Szervizmenü belépés és rajz: Bővebben: Link.
Lehet hülyeséget írok, de ha csak a tuner hangkimenetét szakítanád meg (kiszerelés helyett),
lehet jobban járnál. Feltéve, ha a zaj azon át megy a végfokba...
Jó ötlet, ki kell próbálni. De a tunernek nincs külön hangkimenete, csak kép-hang középfrekvencia egyben.
Hát ez az, nem vagyok szakmabeli, csak agyaltam...
Bár ha az illető átvált AV módba, akkor elvileg a tuner hangját le kéne, hogy tiltsa és csak a scart audio int kéne a végfokra tennie nem? A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2017
Sajnos ezt a modellt nem tervezték meg kellően, ezért az FM-zaj áthallatszik az audió csatornába. Régebben, amikor még volt analóg tévéadás, nem tűnt fel ez a hiba, mert akkor legfeljebb az adott antennás tévécsatorna hangja hallatszott bele az AV-hangba.
Sikerült életre keltenem a távirányítót a TV-hez, szervíz menüben STANDARD nincsen, vagyis én nemtaláltam. Ha átkapcsolom a TV-t sima analóg tuner-re akkor nem sistereg. Így mi lehet a baja?
Analóg tunernél a zajzár némítja az erősítőt, ezért nincs sistergés. Áthidaló megoldásként használj külső erősítőt vagy csináld meg az ajánlott átvágást a tuner kimenetén.
Ha külső erősítőt csinálnék akkor nem lehetne távirányítóval a hangot állítani. Rajzon be tudná jelölni hol kellene elvágnom? Gondolom a 4. oldalon van a tuner, csakhogy melyik a kimenet.
A beltériben van hangerőszabályzás és távirányítója is van. A tunerdoboz utolsó, IF nevű kivezetését kell leválasztani a dzsungel-IC-ről. Bővebben: Link.
Még egy kérdés, ha áramtalanítvan van a készülék, kikell valamit sütni benne hogy ne legyen megrázó élményem?
A tápegység hálózati oldalán lévő kondenzátor a veszélyes, de azt egy izzólámpával könnyen kisütheted. A képcső nagyfeszültség-bevezetőjét pedig ne piszkáld, csak az alaplapot mozgasd.
Az úgy nem biztos , hogy jó lesz , mert a keverő fokozat még belevihet zajt . Ha már leválasztunk , akkor az ic 23,24 , és a 28,29 es lábakat kell szabaddá tenni , vagy inkább testre tenni.
Nem biztos, de hátha javul a zajhelyzet.
Ok várjuk majd a fejleményt, hogy ha a későbbiekben ilyen elő fog fordulni okulásul legyen meg itt .
Üdv. Van egy LEDes LG tv, kb 42es lehet. Tipusát nem tudom pontosan, de kb 2 éves.
Gondja az a gazdának vele, hogy kikeresi a DVB-Ts műsorokat, nézi este, majd kikapcsolja a tvt, és ha reggel bekapcsolja, eltűnnek az adások, újra kell keresni. Találkozott már valaki ilyen problémával?
Nálunk is van egy ilyen TV pontosan ugyan ezt csinálja, megoldásra sajnos még nem jöttünk rá.
Firmware frissítés orvosolja egy darabig, de aztán néha mégis előjön a probléma.
Samsung CW 29 A 8 PLANO TV bekapcsolás után erölködik nem áll fel, mintha egy ralé kattogna...utána a képcső sziszeg és újra...mi lehet a baj? Elég tipikus...Gondolom GTK os...
Van benne valahol egy szupercap vagy akku, ami elveszti a kapacitását. Nem ismerem a TV-t, de egy hasonlo berendezésben igy oldják meg a memoria chip standby áramellátását.
(Az egyik ilyen tunerben egy CR3032-s gombelemnek nézett ki, amit amikor kicseréltek egy ujra, dölt össze a rendszer. Azután derült ki, hogy nem CR volt hanem VR, ami tölthetö ( a CR nem). A másikban (set top box) meg egy különleges formáju alkatrész volt ( mindenki biztositéknak vagy tranyonak nézte) azután kiderült, hogy szupercap volt.
Szia!
A tápegység vizsgálatával kezdd a javítást. Ha az jó,akkor lehet tovább menni. Lehet,hogy a függőleges eltérítés rossz,és a védelem tilt. Első körben a táp primer oldalán lévő kis elkokat cseréld ki. Nézd át a sorvéget kontakthibák után kutass. A GTK az gazdasági totálkár ? Ha igen,ezt neked kell eldönteni. István
Na erre befizetek, ha nálam is ez a gond, ránézek.
Csak az a baj, hogy én attól tartok, hogy ezeket a csatornákat, és beállításokat flashban tárolják, nem ramban. Különben miért oldotta volna meg a problémámat a firmware updat, egy időre...
Ki tudja mit hogyan kezelnek, szinte két egyforma tuner nincs a piacon ( még egy márkán belül sem).
Meg az is van, hogy a digitális szolgáltatásnál rendszerint felül irják a csatorna kiosztást. Már több helyen árulják a helyeket ( a szolgáltato a müsoradonak), és ott kikötik , hogy pl a csatorna a 12. számu legyen. Ha ezt manuálisan átirod, akkor a következö nap megint a régi jön vissza - föleg a kábelszolgáltatoknál bevett technika. Egyes TV-knél az a baj hogy az ilyen frissités irto lassu vagy nincs idöponthoz kötve ( több helyen reggel 4:00 orakor kezdik). Ha a TV nincs standby-ban, akkor a fene sem tudja mikor kapja meg az uj kiosztást. A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2017
Üdv. 11AK30ban sorvégtranyó elment. Cseréltem a melléklet szerint(kondicsere, dióda beültetés). Eddig mindig működött így a dolog, pedig sosem ON4923at tettem be. (mikor milyen tranyóm volt, lényeg h. az értékek, és a belső felépítéses passzoltak)
Egy bizonyos TVbe is így csináltam, viszont pár hónap után újra kiégett. Kellene még valami mást is cserélni körülötte?
Nem kell mást cserélni, de érdemes az ON tranzisztort használni.
Tisztelt szakértők!
Segítséget kérnék, egy kis philips monitor/tv 15"-os véletlenül a saját tápja helyett egy laptop tápot kapott, sercegő hang és füst kiséretében pánikszerűen bontottam a feszültséget. Ezután a saját tápjával ugyan üzemel, de hang nélkül. Megbontva egyértelműen a végfok égett meg, de ez olyan mértékű hogy olvashatatlan a száma. Kérem aki tud segítsen az azonosításában, v.színűleg AN -sorozat. A tv model száma: 15PF9936/58 . És kép az ic-ről: Köszi: Peti
Sziasztok!
Adott egy BP b50a148tc led tv, és az a hibajelenség, hogy bekapcsolás után 1-2 másodpercig látható a kék kijelzés, ami a HDMI1 bemenetet mutatja, és utána közvetlenül kikapcsol. Mi lehet a hiba oka? Előre is köszönöm a segítséget! A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |